10 små filosofier, der har ændret min hverdag

Efter mit tidligere indlæg omkring produktivitet og mentale styrke, som var min egen lommefilosofi, har mange efterspurgt et indlæg af samme genre.

Det har jeg tænkt lidt over, og du får her et par ting, jeg forsøger at bruge i hverdagen, for at blive bare lidt “bedre”.

Jeg er hverken coach eller psykolog – de ting, jeg skriver i mit indlæg, bygger udelukkende på mine egne erfaringer.

1. Vær taknemmelig

Hold kæft, hvor kan jeg brokke mig meget (beklager mit sprog). Det har jeg taget mig selv i – og det vil jeg gerne ændre. Derfor forsøger jeg hver dag at være taknemmelig over de små ting i mit liv.

Problemet er, at man i vores tid – specielt pga. sociale medier (nej – jeg hader dem ikke) – kan føle, at alle andres liv er bedre – det er det ikke! Det er blot fordi, vi (næsten) altid kun deler de positive ting og ikke de negative. Jeg falder dagligt over Instagram-profiler, der er fyldte med cafébesøg, rejser og jeg ved ikke hvad, men husk nu: græsset er altid grønnere på den anden side…

Du kan altid være misundelig – der vil altid være en, der er flottere og klogere end dig (afhængigt af, hvilke parametre du sammenligner dig selv på). Vi er verdensmestre i at finde fejl ved os selv, og det er ikke blevet mindre, siden de sociale medier kom til.

“Vi bliver født som originaler og dør som kopier” – Søren Kierkegaard

Udfordring
I løbet af den næste uge skal du nævne mindst 1 ting hver dag, som du er taknemmelig over. Det kan være familie, venner, kæreste, arbejdslivet, træning – evnen til at gøre noget, eller blot det at være til – you name it!

2. Regn, hvad du kommer af med ved kassen

Det lyder måske basalt og en anelse tåbeligt – I know! Jeg læste om denne far fra USA, der bad sine børn om at regne ud, hvad de kom til at betale ved kassen, når de var nede at handle. Kæft en genial måde at lære matematik på! Meget mere håndgribelig – hvert fald for mig. Fattede ærlig talt ikke meget, da vores matematiklærer på HH prædikede løs om differentialregning og “alt det der”…

Udfordring
Næste gang, du er nede og handle, skal du se, om du kan gætte, hvad beløbet bliver. I starten havde jeg svært ved at huske priserne, men nu rammer jeg kun et par kroner fra det egentlige beløb. Du må ikke skrive dem ned – ellers er det jo snyd 😉

3. Drink vand

Det er vildt så få af os, der får drukket nok vand i hverdagen. Det er så vigtigt, at vi får nok væske, således vores kroppe kan fungere optimalt – og hvis man ikke drikker nok vand, bliver man faktisk hurtigere sulten. 2% nedsættelse i væskebalance mindsker din produktivitet med 20-30%.

Udfordring
Sæt en gul sticker på din skærm, lav en reminder i din kalender eller en top-note på din to-do liste hver dag med noten “Husk at drikke vand” – fyld så en kande med vand hver dag, og tag den med ind på din kontorplads.

4. Gør en ting hver dag, som du føler ubehag ved

Kæft, der er mange ting, jeg hader – men det er færre ting end for et par år siden.

Det kan være at ringe til en bankrådgiver (specielt dengang man var yngre og havde overtræk pga. en vild bytur).

Det kan være at erkende fejl overfor familie, venner eller kæreste.

Det kan være at lave mad, hvis du ikke kan lide det. (Det er helt sikkert en af mine svage sider).

Det kan være at løbe en tur eller tage i fitness.

Vi har alle en form for angst – for nogle er det værre end for andre. For nogle mennesker kan det, at være i et stort indkøbscenter med mange mennesker, være en kamp – og denne kamp skal du tage – for din egen skyld.

5. Koldt bad

Nej, du skal ikke tage et koldt bad hver eneste dag. Det er dog bevist, at et koldt bad kan få kroppen til at slappe mere af og gøre os mindre stressede – der findes faktisk en lang række fordele. Er du vinterbader – så thumbs up! Jeg er ikke selv kommet dertil endnu!

Udfordring
Slut dit bad af med at skifte mellem varmt og koldt vand med en varighed på 20 sekunder.

6. Klæd dig tilpas

Jeg tror ikke på den med Mark Zuckerberg og hans samme tøjstil. Det er måske også nemmere, når man er milliardær.

Man skal ikke leve over evne, men ASOS, og mange andre billige hjemmesider, har gjort det muligt altid at føle, at man er velklædt til billige penge.

Følelsen af at være velklædt gavner dit udtryk og din attitude. Hvad velklædt er – er helt op til dig – det er dig, der skal føle velbehag.

7. Giv ærlige komplimenter

Det er vildt så dårlige, vi mennesker, er til at rose hinanden.

Udfordring
Giv et ærligt kompliment om dagen de næste 30 dage – det kan være til en kollega, der gør det godt, en veninde, der har fået farvet hår – det er de små ting, der tæller.

8. Fuck yes!

Når jeg møder nye mennesker, er jeg meget åben af sind – der er plads til alle mennesker, uanset hvor de kommer fra.

Om jeg vil bruge meget tid med dem?
Det er en anden sag. Jeg har et princip – jeg vil være sammen med mennesker, jeg tænker “Fuck yes” og ikke “If” om.

Fuck yes: Folk, jeg føler, der inderligt ønsker mig det bedste, og som jeg ligeledes ønsker det bedste.

If / maybe: Folk, jeg ikke helt ved, hvor jeg har. Folk, som jeg ikke helt stoler på, eller hvor det virker som om, at de ikke 100% gider mig. Livet er for kort.

Tidligere var jeg alt for god til at please alle mennesker – det er heldigvis blevet bedre.

9. Hvad bruger du de gyldne timer på?

Mange mennesker ser deres dag som 8-16 eller 9-17 – men der er faktisk mange timer i døgnet udover disse fastlagte arbejdstimer, som vi har i Danmark.

Jeg kalder disse timer for de gyldne timer – det er der, du kan forme din fremtid.

Hvornår står du op? Står du op lige før bussen kører, eller så det passer med trafikken i bilen?

Ser du Paradise Hotel, når du kommer hjem fra arbejde?

Jeg siger ikke, der er noget, der er rigtigt eller forkert: Det handler om handling og konsekvens.
Hvis man er bevidst om, hvad man får ud af den handling, man foretager sig og er glad for det, så skal man fortsætte.

Der, hvor kæden hopper af for mig, er, når folk er misundelige på det, de mennesker, der arbejder meget, har.

Det er måske en kliche, men hvis du vil have noget, du ikke har haft før, så må du gøre noget, du ikke har gjort før.

Udfordring
Skip TV’et den næste måned og læs mindst 10 sider i en bog eller din yndlingsblog. Eller brug dem på at løbe en tur – overvej lige, hvor lille en forandring, der kan gøre en kæmpe forskel for dig, medmindre det er vigtigt for dig at se Paradise Hotel – så skal du fortsætte med det.

10. Accepter at ting forandrer sig

I flere religioner er accepten af verdens konstante foranderlighed en af de vigtigste grundsten.

Problemet opstår, når vi enten nægter at ændre os selv eller bevidst vælger ikke at acceptere, at verden omkring os forandrer sig.

Det kan være i forbindelse med, at vi bliver ældre, men fortsætter med at leve som unge mennesker uden at tage ansvar. Det samme gælder erhvervslivet. Hvis du er åben overfor forandring, er chancen for, at den kommer bag på dig, meget mindre.

Netop det med at ting forandrer sig, er en af vores glæder ved livet. Det er det, der adskiller os fra dyr – vi vågner ikke op og venter på at blive spist eller spise. Vi kan ændre adfærd, lokation og vaner – hvis vi ellers vil.

Ekstra tip #11: Privat økonomi

Et ekstra tip – jeg ved, at privatøkonomi er lidt et ømt emne. Da jeg var yngre var jeg ringe til at styre indtægter og udgifter. Så læste jeg en del bøger omkring økonomi, som gav mig et par ideer.

Udfordring
Det, jeg gør nu, er at trække en liste ud hver måned over bevægelser på min konto – dem matcher jeg så i kategorier (faste udgifter, spise ude, madbudget mv.) – bankerne har en funktion i deres netbank, som kan gøre det for dig. Jeg kan godt lide at gøre det i excel. På den måde ved jeg, om jeg lever over evne eller under evne. I stedet for at gætte mig til, hvad jeg bruger.

Som sagt, er jeg hverken psykolog, coach eller privatrådgiver – jeg skrev dette indlæg, fordi tingene selv har sejlet for mig, så det kunne være, at nogle af tingene kan hjælpe dig. Jeg håber, du fik lidt ud af mit indlæg? Hvad er med til at gøre din hverdag bedre?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »