3 hemmeligheder til perfekte blogindlæg

Så er jeg på pletten igen med endnu et indlæg i min serie omkring, hvordan du kan blive stjerneblogger.

I dag skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan du kan skabe det perfekte blogindlæg, og det kan godt være en udfordring – det kan dem, der arbejder med Content Marketing, formentlig relatere til.

Det kan være svært at finde emner, og specielt de gode emner er svære at opstøve – især hvis man har været blogger i noget tid, for måske føler man, at man har været omkring alt det, man selv har fundet relevant.

Jeg får tit spørgsmål omkring, hvad man skal skrive om i et blogindlæg, og mange spørger også ind til det grafiske indhold; altså skal det indeholder billeder?

For at gøre en lang historie kort, er der rigtig mange ting, man skal tage stilling til, når man skal skrive det perfekte blogindlæg, og derfor giver jeg dig her en række værktøjer, som du kan bruge – så du kan sparke r*v!

Lad os komme i gang!

Find emner

At finde emner er det noget af det sværeste for mange bloggere – det går altid nemt i starten – man har meget på hjertet, men så dør det ofte hen, og dette kan være frustrerende (det kan jeg selv skrive under på!).

Men hvad kan du så gøre, når dette sker?

Det bedste ved at arbejde inden for online branchen, er, at man arbejder ONLINE. Ja, det lyder måske lidt selvsigende, men når man arbejder online, er der en lang række værktøjer, som man kan bruge, når man skal generere nye blogindlæg.

Lad os kigge nærmere på disse.

Buzzsumo

Buzzsumo er et værktøj, der samler content fra hele internettet og deler det op baseret på antal delinger via. sociale medier – mega smart. Buzzsumo giver dig således mulighed for at finde frem til de emner, eller blogindlæg, fra dine konkurrenter, der performer bedst på de sociale medier.

Lad mig give dig et eksempel. Jeg følger en gut fra USA, der hedder Neil Patel – han arbejder med det samme som jeg, og han er en af de mest respekterede i branchen. Lad os prøve at indtaste navnet på hans blog: “Quicksprout.com” på Buzzsumo, og du får nedenstående resultater:

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.29.55

Ovenstående er de 5 mest populære indlæg fra Quicksprout.com. Smart ikke? Ligeledes kan jeg også se, hvilke sociale medier der performer bedst for Neil – og denne information kan vise sig at være nyttig for mig, for mon ikke det samme gør sig gældende for min forretning, når vi er i samme branche? Jeg vil hvert fald vove at påstå, at der er en stor sandsynlighed for dette.

Jeg er sikker på, at du allerede nu har fået lidt inspiration?

Lad os i stedet prøve at indtaste et søgeterm i Buzzsumo. Jeg smed “content marketing” ind i Buzzsumo, og så fik jeg de resultater fra nettet, der har en mest viral effekt.

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.34.20

Smart ikke?

Selvom du måske vælger ét hovedemne, kan du sagtens drage flere områder ind i dine blogindlæg – og der er Buzzsumo et rigtig godt værktøj, der kan hjælpe dig med at finde frem til, hvilke områder der kan kombineres, således du har content nok til ét langt indlæg.

Keyword tool planner

Har du arbejdet med online markedsføring i længere tid, kender du med garanti værktøjet, Keyword tool planner, der stilles til rådighed af Google. Det bruges ofte i forbindelse med Google Adwords annoncering.

Det fungerer således, at du via. søgetermer kan se, hvilke emner der er mest søgte, hvor stor konkurrencen er og ligeledes finde de famøse “long-tail-keywords” (lange ordvendinger, som er nemmere at rangere højere på i Google).

 

Skærmbillede 2015-09-30 kl. 19.34.23

Ud fra ovenstående kan du få inspiration til overskrifter som eksempelvis disse:

 • 5 ideer til hurtig og lækker aftensmad (der ramte vi flere af søgeordene)
 • 10 hurtige opskrifter, alle studerende har råd og tid til at lave (godt segment)

Issuu.com

Et af verdens største publisher sites, issuu, er en super kilde til fornyet inspiration. Der findes med garanti et utal af magasiner eller publikationer i din niche eller industri.

Hvorfor ikke få lidt inspiration fra disse?

Jeg søgte efter “marketing”, og jeg fik en række magasiner frem. Jeg valgte en om content marketing. og åbnede det derefter op direkte på ISSUU.com – og hvad får jeg så? Korrekt – det første, jeg får, er deres indholdsfortegnelse – og dette kan jeg nemt bruge.

Issu er siden blevet et system hvor du skal oprette dig som profil, en del af disse magasiner kan du dog stadig se.

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.40.45

Udfra denne kan du med garanti komme op med et par emner, ellers lad mig give dig et par stykker:

 • 5 Tools & tactics for content marketing (skriv om case study, guides, video etc)
 • 5 Tips to structure your content marketing campaigns [IKEA case study]
 • 5 Steps to educate your members through content marketing

Meget simpelt ikke? Og du har allerede ressourcerne i magasinet, og derefter kan du selvfølgelig Google din nye titel og se andre relaterede artikler, der både kan give inspiration og måske andre vinkler.

Amazon.com

Denne metode minder meget om den foregående. Start med at hoppe ind på Amazon.com, og find en bog omkring marketing. Jeg valgte Growth Hacker af Ryan Holiday, fordi jeg har læst alle hans bøger, og fordi han er knivskarp!

Derefter skal du åbne preview på bogen ved at klikke på coveret. Nu får du samme mulighed som på ISSUU.com; nemlig at se indholdsfortegnelsen – uden at købe bogen. (Jeg kan dog varmt anbefale den).

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.47.49

Og voila!! Endnu et par emner, du kan skrive om! Og hvis du ikke selv kan se dem, kommer her et par eksempler igen:

 • 5 tips to finding your Growth Hack [Hotmail case study]
 • Step by step guide to find your product market fit
 • 5 Must-Try ways to make your content go viral

Et godt (og gratis) “værktøj”, der gør det nemt for dig at hente inspiration til nye indlæg. Hvis du læser mange bøger, der er relaterede til din branche, kan du helt sikkert finde gode idéer i disse bøger. Jeg henter ofte min inspiration i de bøger, jeg læser.

Andre gode tips

 • Optimer gammelt indhold, og inkluder evt. nye kilder. Ofte vil ældre indhold på din hjemmeside have stor indflydelse på din trafik, specielt fordi det med stor sandsynlighed er det, der rangerer bedst i Google. Derfor er det også spildt, hvis du ikke giver det noget kærlighed.
 • Husk at have gode kilder, hvis du skriver om noget, du ikke er helt 100% sikker på.
 • Husk på, at du ikke tager skade af at linke til andres hjemmesider. Det viser blot, at du har researchet og undersøgt emnet. Det handler ikke om at skjule content fra dine læsere, men det handler om at give dem det bedste indhold, du overhovedet kan.

Overskriften

At lave den bedste overskrift fortjener et afsnit for sig selv. Det er kun 2 ud af 10 læsere, der kommer igennem hele indholdet, imens de resterende 8 kun ser overskriften, og derfor skal den være SPOT ON – den skal virkelig fange dine læsere fra første øjeblik.

8 ud af 10 læser kun din overskrift, er dine overskrifter gode nok?

Gode tips til din overskrift

 • Hold længden af din overskrift til omkring 65 tegn
 • Hold antal ord til omkring 6
 • Vær specifik i overskriften
 • Sørg for at overskrift og indhold stemmer overenes
 • Inkluder gerne antal (Såsom 100 katte videoer, du skal se før du dør > KLIK KLIK)
 • Brug gerne følelser (såsom stærke tillægsord)

Opsætning

Et andet vigtigt element, når du skriver et blog indlæg, er opsætningen – det kan vi ikke komme udenom. Desværre tror rigtig mange, at hvis de blot skriver en masse tekst, skal det nok performe godt. Det er dog ikke altid tilfældet – desværre – kunne være skønt, ikke?

Det er meget forskelligt, hvor lange blogindlæg skal være – ofte handler det om at analysere brugernes adfærd på din blog. Ved at teste brugeradfærd kan du eksempelvis se, hvor lang tid folk læser dine indlæg, før de falder fra igen, og dermed har du svaret på, hvad en hensigtsmæssig længde kan være.

Gider du ikke at analysere, kan du altid spørge 5 af dine læsere. Hvis du blogger, kan du også spørge din familie og venner om, hvornår de falder fra. Hvis du har meget på hjertet, kan du altid dele dit indlæg op i flere, så du ikke føler, at du kommer til kort.

Lidt data fra mig til dig

Medium.com har undersøgt længden af blogindlæg via. deres tracking-værktøjer. De kom frem til. at folk i gennemsnit bruger omkring 7 minutter på deres indlæg. 7 minutter svarer ca. til omkring 1.600 ord afhængig af antal billeder.

Skærmbillede 2015-09-30 kl. 19.17.37

Nævn kendte bloggere og industriledere

Hvis du er en rutineret blogger, kender du med garanti andre bloggere eller influenter indenfor dit felt. Det kan eksempelvis være industriledere eller kendte bloggere. Der er stor sandsynlighed for, at de følger med, når deres brand bliver nævnt.

I mit næste indlæg, der kommer til at handle om sociale medier, kunne jeg eksempelvis linke til Astrid Haug og derefter sende hende en e-mail, hvor jeg opfordrer hende til at dele det (hvis hun altså synes, at det er godt). Hvem ved? Nu fik hun dog et link fra mig i dette indlæg, fordi jeg synes, at hun gør et godt stykke arbejde. Husk, hvad jeg skrev tidligere: det handler om at give dine læsere det bedste indhold – også selvom dette betyder, at du skal linke til andre hjemmesider eller influenter.

Link til deres content > Send dem en mail, og håb på, at de deler dit indlæg bagefter. 

Det grafiske layout

Der findes mange gode teamer derude, der kan opsættes på WordPress platformen. Hvis du finder et rigtig godt tema, kan du drage nytte af dette. Det er nemlig super godt at have et lækkert layout på din hjemmeside!

Jeg bruger personligt et tema til min blog, der hedder Total – det samme bruger min bloggeren, Sarah Posin, og du kan faktisk bruge det til at opbygge en Webshop, hvis det er det, du ønsker. Da jeg er godt kendt i WordPress, kan jeg naturligvis justere det efter smag og behag, og det er også derfor, jeg har et par features i mit tema, der ikke var inkluderede i det oprindelige tema.

Vil du gerne se, hvordan man bygger et stærkt layout, så se det udkast, jeg lavede til Trendsonline herunder. Et meget simpelt layout med udgangspunkt i store sider såsom Medium og Entrepreneur.com:

Opsætning af Trendsonline.dk

Blog post

Andre gode tips

 • Sørg for, at din blog er meget nem at læse på mobil. Der er ikke noget værre end en side, der ikke fungerer på mobil telefoner.
 • Sørg for, at din hjemmeside ikke er langsom. Test den via. Google Speed Test
 • Er du rigtig sej, sørger for du at inkludere nogle spil, quizzes eller lign. i dine blogindlæg, så dine brugere har mulighed for at “være med”. Desto mere, du involverer dine brugere, desto mere loyale bliver de.
 • Er du en sød blogger, så svar på dine kommentarer på bloggen – det skaber et personligt forhold til dine læsere, og de vil formentlig få en bedre relation til dig. Tjek eksempelvis Sarah’s indlæg om lange øjenvipper.
 • Inkluder data i dine blogindlæg. Du kan se, hvordan jeg har gjort i dette indlæg. Data skaber ofte troværdighed, da det underbygger eventuelle holdninger og eksempler.
 • Optimer dine billeder til at være skarpe, imens de fylder mindst muligt. Hvis du bruger WordPress, er der en række værktøjer, du kan bruge til dette.

Konklusion

Huha – sikke en omgang. Der er med andre ord utrolig mange værktøjer derude, som du kan trække på, når du skal skrive det perfekte blogindlæg.

Hvis du benytter dig af andre værktøjer, så lad mig endelig høre om dem i kommentarfeltet herunder!

Husk, at ingenting slår at skrive fra hjertet og det at gøre en forskel for andre mennesker – det er GULD værd.

Deri ligger forskellen på den gode blogger og den fantastiske blogger. Lad være med at tænke, hvad der er i det for dig, men tænk på, hvor heldig du er, når du giver din viden videre til folk, der rent faktisk kan bruge den konstruktivt.

Kommentarer

 1. Hejsa 😉

  Super blog du har dig her – vil jeg lige dykke længere ned i 😉
  Lidt nysgerrig – hvad er det lige for et tema du bruger – kan ikke lige støve det op, så måske et link ville være kanon der 😉

  vh

  Peter

  1. Hejsa Peter.

   Jeg bruger et WordPress tema der hedder Total. Super lækkert og meget skalerbart til alle formål.
   Håber det kunne bruges! 🙂

   Mvh
   Micky Weis

   1. Yep – den del fangede jeg – men kan så bare ikke finde temaet 😉 har du evt et link til det 😉
    Du er naturligvis velkommen til at smide en mail med info – hvis det ikke er egnet her 😉

 2. Hej Micky,

  rigtig fedt med disse blogindlæg du laver, meget inspirerende og letforståeligt. Arbejder selv på et spændende (eller, det synes jeg i hvertfald selv;)) blogkoncept, men vil gerne have det grundlæggende på plads før jeg starter den op. Her har din side været en stor hjælp 🙂 Kan du måske lave et blogindlæg om hvem (eller hvilken side/virksomhed) man skal følge, hvis man gerne vil vide hvad der rører sig i områderne online marketing, blogging og content? Altså et slags overblik over, hvor du finder din inspiration og viden fra. Kunne også være kurser etc. som du har god erfaring med. Måske du skulle lave dit eget kursus en dag 🙂

  vh Nana

  1. Hejsa Nana

   Mange tak for dit indlæg havde slet ikke set denne kommentar, det var super lækkert at læse. Jeg har faktisk lige skrevet sådan et indlæg du kan finde det her https://www.mickyweis.com/online-markedsforing-uddannelse/ – du kan blot hoppe ned til indholdet omkring content marketing, der burde du kunne finde en masse.

   Men ja jeg vil meget gerne afholde kurser, jeg skal blot lige finde tiden, og så skal der jo gerne være nok der vil høre på det. Tak for de rosende ord, det betyder meget for mig.

   God dag 🙂

   Mvh
   Micky Weis

 3. Mange tak for det Anne – det betyder meget for mig du følger med. Jeg håber det kunne give dig lidt på bloggen. Rigtig god weekend når du kommer dertil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »