3hemmeligheder Blogindlag

3 hemmeligheder til perfekte blogindlæg

Post Series: Blive stjerneblogger

Så er jeg tilbage igen med endnu et afsnit af min serie omkring at blive stjerneblogger. I dag skal vi kigge lidt nærmere på hvordan du skaber det perfekte blog indlæg. Noget alle dem der arbejder med content marketing kan relatere til.

Det kan være svært at finde emner, og specielt de gode emner. Desuden kommer der ofte man spørgsmål til, hvor meget skal man skrive? Skal det indeholde billeder?

Der er mange ting at tage stilling til, så jeg vil i dette indlæg give dig en række værktøjer du kan bruge for at skabe det helt perfekte indlæg.

Lad os komme i gang!

Find emner

At finde emner er det noget af det sværeste for mange bloggere – det går altid nemt i starten – man har meget på hjertet, men så dør det ofte hen.

Hvad kan du gøre?

Det bedste ved at være online markedsføringsnørd, ligger netop i ordet online. Jeg bruger altid en lang række værktøjer når jeg skal skrive mine nye blog indlæg.

Lad os kigge lidt nærmere på disse.

Buzzsumo

Buzzsumo er et værktøj der samler content fra hele internettet og deler det op baseret på antal delinger via sociale medier. Det gør at du eksempelvis kan finde emner, eller blogindlæg fra dine konkurrenter der performer bedst på de sociale medier.

Lad mig give dig et eksempel. Jeg følger en gut fra USA der hedder Neil Patel – han arbejder med det samme som jeg, og er en af de mest respekterede i branchen. Lad os prøve at indtaste hans blog. “Quicksprout.com” i Buzzsumo – så kommer nedenstående indlæg op.

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.29.55

Nu kan jeg se de mest 5 populære indlæg fra Quicksprout.com. Smart ikke? Ligeledes kan jeg også se hvilke sociale medier der performer bedst for Neil – der er nok stor sandsynlighed for at de vil gøre det samme for mig.

Ud af disse overskrifter er jeg sikker på du allerede har fået et par ideer om hvad du kan skrive om.

Lad os i stedet prøve at indtaste en søgeterm. Jeg smed “content marketing” ind i Buzzsumo denne gang. Og så får jeg alle resultater fra nettet, og dem der har mest viral effekt.

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.34.20

Smart ikke?

Selvom du måske vælger ét hovedemne, kan du sagtens drage flere områder ind i dine blog indlæg. Og der er Buzzsumo en rigtig god ressource til at finde frem til hvilke områder der kan kombineres til ét langt blog indlæg.

Keyword tool planner

Har du arbejdet med online markedsføring kender du med garanti Keyword tool planner. Det bruges ofte i forbindelse med at lave Google Adwords annoncering.

Det fungerer således at du via søgetermer kan se hvilke emner der er mest søgte, hvor stor konkurrencen er og ligeledes finde de famøse “long-tail-keywords” (lange ordvendinger som er nemmere at rangere højere på i Google).

 

Skærmbillede 2015-09-30 kl. 19.34.23

Endnu engang kan vi lege med et par eksempler herfra til nogle overskrifter såsom.

 • 5 ideer til hurtig og lækker aftensmad (der ramte vi flere af søgeordene)
 • 10 hurtige opskrifter, alle studerende har råd og tid til at lave (godt segment)

Issuu.com

Et af verdens største publisher site issuu er en super kilde til fornyet inspiration. Der findes med garanti et utal af magasiner eller publikationer i din niche eller industri.

Hvorfor ikke få lidt inspiration fra disse?

Jeg søgte efter “marketing” og fik en række magasiner frem. Jeg valgte en om content marketing og åbnede det derefter op direkte på ISSUU.com – og hvad får jeg så? Korrekt – det første jeg får er deres indholdsfortegnelse.

 

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.40.45

Udfra denne kan du med garanti allerede komme op med et par emner, ellers lad mig give dig et par stykker.

 • 5 Tools & tactics for content marketing (skriv om case study, guides, video etc)
 • 5 Tips to structure your content marketing campaigns [IKEA case study]
 • 5 Steps to educate your members through content marketing

Meget simpelt ikke? Og du har allerede ressourcerne i magasinet, og derefter kan du selvfølgelig Google din nye titel og se andre relaterede artikler, der både kan give inspiration og måske andre vinkler.

Amazon.com

Denne metode minder meget om den foregående. Start med at hop ind på Amazon.com og find en bog omkring marketing. Jeg valgte Growth Hacker af Ryan Holiday fordi jeg har læst alle hans bøger, og fordi han er knivskarp!

Derefter skal du åbne preview på bogen ved at klikke på coveret. Nu får du samme mulighed som på ISSUU.com, nemlig at se indholdsfortegnelsen, uden at købe bogen. (Jeg kan dog varmt anbefale den).

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 06.47.49

Som du kan se – endnu et par emner du kan skrive om. Og hvis du ikke kan se dem kommer her et par eksempler igen:

 • 5 tips to finding your Growth Hack [Hotmail case study]
 • Step by step guide to find your product market fit
 • 5 Must-Try ways to make your content go viral

Endnu engang, meget nemt at finde på et par gode emner, og hvis du læser meget i din branche som jeg gør, er det faktisk ikke så svært at komme op med et par gode emner fra tid til en anden, fordi man hurtigt kan relatere til andre ting man har læst – som jeg gjorde med Hotmail casen i overskriften ovenover.

Andre gode tips

 • Optimer gammelt indhold, og evt. inkluder nye kilder, ofte vil ældre indhold på din hjemmeside have stor indflydelse på din trafik, specielt fordi det med stor sandsynlighed er det der rangerer bedst i Google. Derfor er det også spildt hvis du ikke giver det noget kærlighed.
 • Husk at have gode kilder hvis du skriver om noget du ikke er helt 100% sikker på.
 • Husk på du ikke tager skade af at linke til andres hjemmesider, det viser blot at du har researchet og undersøgt emnet. Det handler ikke om at skjule content fra dine læsere, men give dem det bedste du overhovedet kan.

Overskriften

At lave den bedste overskrift fortjener et afsnit for sig selv. Ofte ser kun 2/10 hele indlægget, de resterende 8 ser kun overskriften. Derfor er det super relevant at ligge stor fokus på at skrive en overskrift der virkelig fanger dine læsere.

Gode tips til din overskrift

 • Hold længden af din overskrift til omkring 65 tegn
 • Hold antal ord til omkring 6
 • Vær specifik i overskriften
 • Sørg for at overskrift og indhold stemmer overenes
 • Inkluder gerne antal (Såsom 100 katte videoer du skal se før du dør > KLIK KLIK)
 • Brug gerne følelser (såsom stærke tillægsord)

Opsætning

Et andet vigtigt element når du skriver et blog indlæg er opsætningen på det. Desværre tror rigtig mange at hvis de blot skriver en masse tekst, skal det nok performe godt. Det er dog ikke altid tilfældet.

Det er meget forskelligt hvor lange blog indlæg skal være – ofte handler det om at analysere brugernes adfærd på din blog. Ved at teste brugeradfærd kan du eksempelvis se hvor lang tid folk læser dine indlæg før de falder fra igen, dermed ved du ca. hvad den retmæssige længde er.

Gider du ikke analysere som jeg, kan du altid spørge 5 af dine læsere. Hvis du blogger kan du også spørge din familie og venner. Hvis du har meget på hjertet kan du altid dele det op i flere indlæg.

Lidt data fra mig til dig

Medium.com har undersøgt længden af blog indlæg, via deres tracking værktøjer. De kom frem til at folk i gennemsnit bruger ca. 7 minutter på deres indlæg. 7 minutter svarer ca. til omkring 1.600 ord afhængig af antal billeder.

Skærmbillede 2015-09-30 kl. 19.17.37

Nævn kendte bloggere og industri ledere

Hvis du er skarp når du blogger kender du med garanti også andre indenfor dit felt. Det kan eksempelvis være industri ledere, eller kendte bloggere. Der er stor sandsynlighed for at de også følger med i når deres brand bliver nævnt.

I mit næste indlæg der kommer til at handle om sociale medier kunne jeg eksempelvis linke til Astrid Haug, og sende hende en email – hvis du synes mit indlæg er godt nok, kan det være hun gider dele det. Hvem ved – nu fik hun dog et link fra mig fordi jeg synes hun gør et godt stykke arbejde.

Link til deres content > Send dem en mail, og håb på at de deler dit indlæg bagefter. 

Det grafiske layout

Der findes mange gode teamer derude der kan bygge på WordPress platformen. Hvis du finder et rigtig godt tema er du i gode hænder. Der er nemlig rigtig meget at hente i at have et lækkert layout til din hjemmeside.

Jeg bruger personligt et tema til min blog der hedder Total – det samme bruger min kæreste Sarah Posin, og du kan faktisk bruge det til at bygge en Webshop med, hvis det er det du ønsker. Da jeg er godt kendt i WordPress kan jeg naturligvis justere det efter smag og behag, og det er også derfor jeg har et par features i mit tema der måske ikke er med fra start.

Vil du gerne se hvordan man bygger et stærkt layout så se mit udkast, jeg lavede til Trendsonline herunder. Et meget simpelt layout med udgangspunkt i de store sider såsom Medium, Entrepreneur.com mv. så jeg har en idé om hvad der performer.

Opsætning af Trendsonline.dk

Blog post

Andre gode tips

 • Sørg for at din blog er meget nem at læse på mobil, der er ikke noget værre end en side der ikke fungerer på mobil telefoner.
 • Spørg for at din hjemmeside ikke er langsom. Test den her via Google Speed Test
 • Er du rigtig sej, sørger for du at inkludere nogle spil, quizzes eller lign. i dine blog indlæg så dine brugere har mulighed for at “være med”. Desto mere du involverer dine brugere desto mere loyale bliver de.
 • Er du en sød blogger så svar på dine kommentarer på bloggen, det skaber et personligt forhold til dine læsere, og de vil se dig som en tættere relation. Tjek eksempelvis Sarah’s indlæg om lange øjenvipper.
 • Inkluder data i dine blog indlæg, du kan se hvordan jeg har gjort i dette indlæg. Data skaber ofte troværdighed da det underbygger eventuelle holdninger, og eksempler.
 • Optimer dine billeder til at være skarpe, men fylde mest muligt. Hvis du bruger WordPress er der en række værktøjer du kan bruge til dette.

Konklusion

Huha – sikke en omgang. Der er med andre ord, utrolig mange ressourcer derude du kan bruge til at skrive de mest interessante blog indlæg.

Hvis du benytter dig af andre værktøjer så lad mig endelig høre om dem i kommentarfeltet herunder.

Husk at ingenting slår at skrive fra hjertet, og vitterligt gøre en forskel for andre mennesker.

Deri ligger forskellen. Lad være med at tænke hvad der er i det for dig, men tænk på hvor heldig du er at give din viden videre, til nogle de måske får brug for den.

This Post Has 9 Comments
 1. Hejsa 😉

  Super blog du har dig her – vil jeg lige dykke længere ned i 😉
  Lidt nysgerrig – hvad er det lige for et tema du bruger – kan ikke lige støve det op, så måske et link ville være kanon der 😉

  vh

  Peter

  1. Hejsa Peter.

   Jeg bruger et WordPress tema der hedder Total. Super lækkert og meget skalerbart til alle formål.
   Håber det kunne bruges! 🙂

   Mvh
   Micky Weis

   1. Yep – den del fangede jeg – men kan så bare ikke finde temaet 😉 har du evt et link til det 😉
    Du er naturligvis velkommen til at smide en mail med info – hvis det ikke er egnet her 😉

 2. Hej Micky,

  rigtig fedt med disse blogindlæg du laver, meget inspirerende og letforståeligt. Arbejder selv på et spændende (eller, det synes jeg i hvertfald selv;)) blogkoncept, men vil gerne have det grundlæggende på plads før jeg starter den op. Her har din side været en stor hjælp 🙂 Kan du måske lave et blogindlæg om hvem (eller hvilken side/virksomhed) man skal følge, hvis man gerne vil vide hvad der rører sig i områderne online marketing, blogging og content? Altså et slags overblik over, hvor du finder din inspiration og viden fra. Kunne også være kurser etc. som du har god erfaring med. Måske du skulle lave dit eget kursus en dag 🙂

  vh Nana

  1. Hejsa Nana

   Mange tak for dit indlæg havde slet ikke set denne kommentar, det var super lækkert at læse. Jeg har faktisk lige skrevet sådan et indlæg du kan finde det her https://www.mickyweis.com/online-markedsforing-uddannelse/ – du kan blot hoppe ned til indholdet omkring content marketing, der burde du kunne finde en masse.

   Men ja jeg vil meget gerne afholde kurser, jeg skal blot lige finde tiden, og så skal der jo gerne være nok der vil høre på det. Tak for de rosende ord, det betyder meget for mig.

   God dag 🙂

   Mvh
   Micky Weis

 3. Mange tak for det Anne – det betyder meget for mig du følger med. Jeg håber det kunne give dig lidt på bloggen. Rigtig god weekend når du kommer dertil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *