Online markedsføring med hjertet.

Et samarbejde med mig indebærer, at vi gennemgår jeres digitale strategi. Vi tager et kig på, hvor jeres virksomhed befinder sig i dag, og yderligere ser vi på, hvor I ønsker at flytte forretningen hen.

Virksomheder, jeg har arbejdet med.

Ydelser, jeg tilbyder

360 graders eftersyn på jeres markedsføring

Skal vi arbejde sammen? Sådan fungerer et samarbejde

Jeg tager udgangspunkt i din forretning. Jeg ser på jeres data og stiller spørgsmålene: Hvordan tager vi den nuværende omsætning – eller størrelse – til det næste niveau? Er der potentielle Growth Hacks? Er alt sat rigtigt op? Hvor kan vi skalere, og hvad kan vi slukke for? Igennem de sidste 12 år har jeg set over 400 cases - og alt den viden koger jeg ned til en konkret strategi til at vækste de forretninger, jeg bliver en del af.

Lad os flytte jeres digitale performance »
micky pattern
Om Micky Weis...

Det har gennem årene været en fornøjelse at arbejde sammen med Micky Weis, da han udover at være en flink fyr også er ekstremt passioneret og en af de allerdygtigste digitale marketing strateger vi har i Danmark.

Han har for mig bevist dette mange gange og dette på tværs af virksomheder og typer af opgaver; fra Tattoodo, over Firtal Group og Helsebixen til Sanovo Technology Group.

Micky er en maskine, forstået positivt, at sætter man ham ind så vil han næsten garanteret gøre en mærkbar forskel og markant medvirke til at vækste ens online forretning; forbedrer ens konverteringsrater, styrke og forøge ens online community og following og højne ens synlighed og ranking online – uanset om det via Google eller sociale medier.

Jeg kan i allerhøjeste grad anbefale Micky og hans kompetencer.

Christian Stadil
Owner/CEO/Adj.Prof. Thornico A/S

Markedsføring, der startede med en flyer

Jeg stiftede bekendtskab med hele marketingdisciplinen i en alder af 16 år, hvor jeg lavede min første hjemmeside. På daværende tidspunkt var det mest gængse kodesprog ’ASP’ – så I kan nok regne ud, at det er utrolig længe siden. I tidernes morgen drømte jeg endnu om at blive professionel fodboldspiller, og eftersom jeg var studerende, var hjemmesideudvikling et perfekt studie- og bijob.

Da jeg fandt ud af, at jeg hverken kunne slå igennem som professionel fodboldspiller eller hardcore programmør, gav jeg mig i kast med alternative opgaver, og jeg begyndte at designe flyers og diverse i Photoshop – blandt andet til de forskellige natklubber i Aarhus. Jeg har sidenhen brugt mine kompetencer i Photoshop til at udforme spændende annoncer til de sociale medier, så jeg er taknemlig for, at jeg startede i en ung alder, samt at jeg har et godt kendskab til værktøjer såsom Photoshop.

Hvordan var min egen personlige udvikling? På et tidspunkt – i førnævnte proces – stødte jeg på begrebet, SEO, også kendt som søgemaskineoptimering. Denne disciplin er sidenhen blevet min levevej og en stor del af mit liv. I denne proces, hvor jeg stødte på forskellige marketingbegreber, begyndte jeg at reflektere over, hvad online markedsføring egentlig er for en størrelse, samt hvordan jeg selv kunne bruge disciplinen til at forme en karriere og en fremtid inden for netop marketingdisciplinen.

 

Min forelskelse i databaseret markedsføring

Et begreb, vi ikke kan undgå, når vi snakker om online markedsføring, er data. Jeg har dykket ned i dataplatforme såsom Google Analytics, og allerede tidligt i min karriere inden for online markedsføring begyndte jeg at interessere mig for dataanalyse og brugeradfærd, hvilket jeg er utrolig glad for den dag i dag, idet data må siges at være grundstenen for gode marketingkampagner på nettet, og ligeledes bygger jeg altid min strategi på solide data, da det giver resultater – og de bedste af slagsen.

For 10 år siden så virkeligheden helt anderledes ud, og jeg har været enormt privilegeret, eftersom jeg løbende har stiftet bekendtskab med de forskellige data platforme. Dette har givet mig mulighed for at vokse med mulighederne uden at blive forvirret over den konstante tilstrømning af nye features. Denne forvirring oplever jeg nemlig tit, da jeg fungerer som mentor på Aarhus Universitet, hvor jeg ofte får spørgsmål til netop data og den konstante udvikling.

Min viden omkring netop data har givet mig titlen ”Growth Hacker”, da jeg – i forbindelse med min stilling som CMO hos Tattoodo – var med til at bygge verdens største tattoo site, som siden fik omtale på bl.a. TechCrunch. Dette gav min karriere et ordentligt skub, men det lærte mig også, at det ikke kun er betalt annoncering, der er vejen frem. Content marketing – i samarbejde med små tekniske optimeringer – kan være markedsføring i sig selv, og dette har jeg taget med mig i mit arbejde med forskellige virksomheder i tidens løb.

 

Tragtmodellen – sammenspillet mellem kanalerne

Min force inden for online marketing disciplinen er ikke blot den mængde af arbejdstimer, jeg har lagt for dagen i løbet af de sidste 10 år, men min force er i højere grad den dataindsigt, jeg har fået i løbet af de sidste mange år.

At arbejde med alt lige fra apps og kendisser (såsom Christian Stadil, Ami James og Christiane Schaumburg M.) til e-commerce forretninger med milliardomsætning har resulteret i adgang til mere end 300 forskellige Google Analytics konti og enorm datamængde. Dette har givet mig en viden om – og forståelse for – sammenspillet mellem de fleste digitale kanaler, der findes i dag.

Jeg mener stadig, at vi, som digitale eksperter, skal fokusere på konstant at forbedre os og hele tiden opsøge ny viden. Det er den hårde del af erhvervet, fordi det kræver, at vi bruger meget tid på at uddanne os samt at opnå ny viden via artikler, videoer, podcasts mv.

Hver fredag bruger jeg 8-10 timer på at opsøge ny viden og undervise (for det er bevist, at undervisning forbedrer ens egen hukommelse og dermed styrker ens viden. Repetition er det, der gør dig god. Uanset om det er sport, forretning eller noget helt andet – så husk dette.

Den digitale version af markedsføring

Jeg var så heldig at vokse op i en tid, hvor den fysiske ”markedsføringspalet” stadig var i spil. Jeg stiftede altså bekendtskab med hele disciplinen, da man stadigvæk primært brugte radio, TV og offline medier til markedsføring – og således har jeg set hele disciplinen udvikle sig på tværs af platforme, der ligeledes er kommet til i løbet af tiden.

Jeg oplevede, hvordan den første version af en iPhone forandrede verdenen, og jeg oplevede, hvordan vi mennesker pludselig blev mere og mere optagede af virkeligheden på den lille skærm frem for den egentlige virkelighed. Selvom min karriere udspringer af menneskehedens interesse for den digitale verden, mener jeg, at vi skal være opmærksomme på den problematik, som det er, at vi er for optagede af de teknologiske redskaber, og undgå at leve vores liv gennem disse.

I takt med at den digitale verden vandt mere og mere frem, begyndte jeg også at stifte bekendtskab med andre begreber såsom Google Adwords og Facebook annoncering, og jeg blev en af de første større annoncører på Facebooks markedsføringsplatform, hvilket jeg stadig – den dag i dag – er stolt af. Ydermere har jeg – i løbet af mine arbejdsår – arbejdet sammen med en lang række forskellige virksomheder, og jeg har lært utrolig meget – især af mine fejl, og dem har der været mange af.

Nye discipliner har sidenhen vundet frem, og i dag har vi også stiftet bekendtskab med annoncering på Instagram og LinkedIn, og herunder er B2B markedsføring kommet på paletten og listen over ydelser, som jeg tilbyder til virksomheder. En anden uundgåelig platform er Amazon, som mange frygter – med god grund – og også denne platform har jeg været så heldig at stifte bekendtskab med.

 

Digital markedsføring dags dato og Machine Learning

Knap nok har store virksomheder fået digital marketing på dagsordenen, før nye begreber dukker op såsom machine learning, kunstig intelligens mv. Den udfordring – at følge med i nye teknologier inden for online markedsføring – forstår jeg om nogen.

Gennem mit arbejde med store virksomheder såsom Hummel, Matas, ARLA og DK Company har jeg været helt tæt på – og arbejdet med – de udfordringer, som større organisationer står over for, og jeg bruger meget tid på at uddanne og undervise medarbejdere i den digitale forandring, så de er bedre udrustet til at følge med nye tendenser.

I stedet for at være afhængig af et eksternt marketingbureau eller en konsulent (trods jeg ikke er just begejstret for begrebet, så er det det, jeg selv er) – så kan en organisation med veluddannede medarbejdere bidrage med agilitet.

Det er dog stadig svært for virksomhederne at binde kanalerne sammen. Du kan meget vel have en specialist til eksempelvis de sociale medier, men i takt med at brugernes adfærd i højere grad spredes ud på flere platforme end tidligere, er det også forståelsen af de forskellige platforme, der skaber den fuldendte markedsføringsstrategi.

 

Hvad koster online markedsføring i dag?

Et af de spørgsmål, som jeg ofte får, er: Hvad koster det at skabe gode resultater via online markedsføring? Til dette svarer jeg ofte (og jeg ved godt, at det ikke just er et entydigt svar), at det er meget svært at sige på forhånd.

Der er mange ting, der spiller ind på det økonomiske i forhold til online markedsføring. I min optik kan man ikke komme virksomheder og cases ned i kasser. Vi drukner i forvejen i enorme mængder af usand information, kedelig information og for mange katte-videoer på nettet.

Jeg har den filosofi. at jeg ser en virksomhed som værende mig egen: Hvad ville jeg gøre, hvis det var mig, der var direktør i den pågældende virksomhed? Med dette afsæt går jeg – og mine kolleager – ind og kigger på tidligere data, konkurrenter, markedet, trends – og ud fra dette forsøger vi at forstå både kunden og markedet som helhed.

På den måde kan vi sætte den rigtige digitale strategi fra start og eksekvere derefter – for mig er det ligesom at være personlig træner, at være psykolog, at bygge et hus: Du har nogle værktøjer, men alle forretninger er forskellige, så derfor skal man heller ikke forsøge at komme samme opgave ned én universal kasse.

Denne filosofi har båret mig de sidste 10 år, og jeg oplever stadig, at dette skaber fantastiske resultater for alle vores kunder. Desuden er det også en fornøjelse at være så tæt på ejerkredsen i de virksomheder, vi arbejder med – det giver en form for med-ejer-fornemmelse.

Vi elsker, når det går godt for vores kunder, og vi elsker, når ejerne eller de ansatte trives med den strategi og de ting, som vi laver sammen. For os er dét et win-win partnerskab, hvilket i vores optik er den eneste form for partnerskab, der holder på den lange bane.

Desuden har det altid været en drøm for mig at give noget videre, derfor har jeg også startet et online kursus forløb i Facebook- & Instagram annoncering