google bard ai

Hvis du spørger mig, har den mest interessante udvikling indenfor tech verdenen, som i den grad har taget fart på blot få år, været artificial intelligence – også kaldet AI.

AI har mildest talt taget verdenen med storm, og er for mange blevet en naturlig del af hverdagen med værktøjer som eksempelvis OpenAI’s ChatGPT, Google Bard og Microsoft Copilot.

Hver og en af disse tech giganter har udviklet disse chatbot værktøjer med henblik på at skabe meningsfulde interaktioner med brugeren ved hjælp af integreret kunstig intelligens og maskinlæring.

Nu er det endelig blevet Apples tur til at blive en del af AI arenaen – eller hvad?

Der har nemlig været en hel del snak om Apples bud på et AI værktøj, kaldet Apple GPT, og om det overhovedet ville få lov til at se dagens lys.

Bliver dette værktøj med andre ord et, som forbrugerne kan få glæde af eller vil det forblive et internt AI system udelukkende til brug af tech gigantens ansatte?

Interesseret i at vide mere om ChatGPT i en markedsføringssammenhæng? Læs mere i mit indlæg her.

Apple GPT – hvad kan vi forvente?

Apple har indtil videre være sparsomme med deres information omkring deres bud på en AI chatbot, men der er dog et par ting, vi ved med sikkerhed.

Apple GPT er udviklet næsten udelukkende in-house og er skabt på baggrund af firmaets eget framework kaldet AJAX, der på ligefod med Open AI benytter sprogmodeller i stor størrelse for at tilbyde de bedste og mest meningsfulde svar på forbrugerens forespørgsler.

Tilsyneladende skal chatbotten agere konkurrent med de andre store AI værktøjer, og give Siri, Apples stemmeaktiverede AI assistent, en stor overhaling.

Chatbotten har været længe undervejs, men der har tilsyneladende ikke været noget hastværk i at få den ud til forbrugerne, som set med Microsoft Copilot, hvor det næsten ikke kunne gå for hurtigt med lancering af deres bud på et AI værktøj.

Lige så nysgerrig på AI værktøjer som mig? Læs mit indlæg om 10 AI tools du kan bruge i dag.

Hvornår vil Apple GPT blive lanceret?

Der er desværre mange spørgsmål, der endnu ikke har fået tildelt et konkret svar i denne snak om Apple GPT, og her gælder det særligt lanceringsdatoen.

Vi ved indtil videre, at Apples AI chatbot bliver anvendt af internt af firmaets ansatte, da det af sikkerhedsmæssige årsager ikke har været muligt internt i Apple at anvende Open AI eller Microsofts AI værktøjer.

Chatbotten er derfor blevet testet internt og anvendes efter sigende til blandt andet AppleCare support og til at genere produkt prototyper.

Nogle spår, at Apple GPT allerede kan forventes at blive lanceret i 2024, mens andre spår, at det vil tage længere tid som følge af den tidskrævende udvikling af sikkerheds- og privatlivsprotokoller.

Andre igen mener, at der er en risiko for, at Apple GPT aldrig får lov til at se dagens lys og blive tilgængelig for forbrugerne, men snarere vil forblive en integreret del internt i tech giganten.

Hvis du spørger mig, vil det være en skam og meget ulig Apple ikke at melde sig ind i AI kampen og komme med deres bud på en chatbot, der kan agere som en integreret feature i deres efterhånden store udvalg af tech-produkter.

Hvad mener I? Ville I være interesseret i at anvende Apple GPT, såfremt den bliver gjort tilgængelig for forbrugerne?

Kommentarer

  1. Kunne man spekulere i, om apple har interesse i at lancere et produkt, der, modsat eksempelvis MS Copilot eller snapchats AI, har langt færre fejl og mere pålidelig? Jeg tror, vi kommer til at se Apple AI hos forbrugeren, ligesom jeg tror Google og Microsoft ruller AI ud på deres mobil- og tabletplatforme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »