google analytics 4

Hvis du har en præference for at forblive så anonym som muligt, når du surfer rundt på internettet, så er der stor sandsynlighed for, at du har hørt om søgemaskinen DuckDuckGo.

Det har for mange været et spørgsmål om tid for, hvornår der kom en mere anonym version af en søgemaskine på markedet.

Flere forbrugere giver udtryk for, at de ikke bryder sig om, hvordan større søgemaskiner som eksempelvis Google har adgang til at vise relevante annoncer fx i deres displaynetværk på baggrund af specifikke brugerdata.

DuckDuckGo lover i denne forbindelse en mere sikker og privat tilgang til at søge på nettet.

Men hvad er DuckDuckGo mere præcist, og hvordan fungerer det?

Det skal vi kigge nærmere på i dag!

Hvad kan DuckDuckGo tilbyde?

DuckDuckGo blev lanceret tilbage i 2008 i USA og har markedsført sig på, at de modsat andre søgemaskiner ikke tracker din færd på internettet.

Dette er muligt på baggrund af DuckDuckGo’s diverse krypteringsteknikker, der forhindrer dine data i at blive lagret og anvendt til annonceringsformål.

På denne måde vil du efter en søgning på DuckDuckGo ikke blive præsenteret for diverse annoncer, der har relevans til det, du for nyligt har søgt på.

Søgemaskinen har siden lanceringen oplevet stigende interesse fra forbrugere, der har efterspurgt mere sikkerhed og privatliv på internettet.

Samler DuckDuckGo stadig data fra brugerne?

Det er nærmest umuligt at udvikle en søgemaskine, der ikke anvender en eller anden form for data fra forbrugerne.

På trods af at DuckDuckGo ikke anvender data i annonceringssammenhænge, cookies eller tredjeparts trackere, så er der stadig brug for data for at udvikle søgemaskinens kunnen.

De anonyme søgninger anvendes således til at gøre søgeresultaterne endnu mere præcise og relevante for forbrugerne.

DuckDuckGo kan downloades til langt de fleste internetbrowsere direkte fra deres hjemmeside her.

Hvordan adskiller det sig fra Googles søgemaskine?

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Google klart er den mest foretrukne søgemaskine, da der her er tale om en mere komplet version søgemaskine med adskillige nyttige funktioner.

Integrationer som Maps, Docs og Gmail er ikke nogen som DuckDuckGo kan tilbyde, og dertil er der heller den samme mængde data at arbejde med som det gør sig gældende for Google.

Det betyder at DuckDuckGo har behov for mere specifikke søgninger for at kunne vise søgeresultater af høj relevans.

Mange forbrugere har efterhånden accepteret, at Google anvender konkrete data for at gøre oplevelsen på søgemaskinen mere relevant.

Læs mere om, hvordan Google Ads fungerer her.

Det betyder dog ikke, at der ikke fortsat er interesse for anonyme søgemaskiner, hvorfor flere forbrugere efterhånden benytter sig af muligheden for at anvende søgemaskinerne til forskellige formål.

Fremtiden for DuckDuckGo?

Med implementeringen af en AI sprogmodel sikrer DuckDuckGo sig i mine øjne en plads i forbrugernes browser for fremtiden.

AI-funktionen hedder DuckAssist, og kan foreløbigt bruges til simplere spørgsmål, hvor AI teknikken benytter viden fra encyklopædier som Wikipedia og Britannica.

Teknologien bag DuckAssist stammer fra OpenAI, som også er firmaet, der står bag ChatGPT og som desuden leverer teknologien til Bing Chat’s sprogmodel.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »