Facebook annoncering – 19 tips til at få mere ud af budgettet

Jeg får tit spørgsmålet: Micky, arbejder du kun strategisk, med de virksomheder du arbejder med?

Egentlig er svaret nej, men med modifikationer. De sidste 10 år har jeg været ekstremt priviligeret og fået lov at arbejde på tværs af brands, virksomheder, store budgetter samt værktøjer.

I dag bruger jeg eksempelvis op til 5 millioner kroner om måneden på Facebook annoncering, og arbejder sammen med fede cases såsom Chefmade, Badmintonshoppen, Natures Collection, Stine Goya, Dialægt, Myselfie, Molly&My og mange mange flere.

Jeg sidder selv helt nede i maskinrummet og sørger for, at alt fra målgrupper, til de annoncer du som forbruger ser på mediet, spiller 100%
Der hvor jeg tror jeg er blevet mere strategisk med årene er at jeg ikke vil være den der siger at du kun skal bruge én specifik strategi og at du skal køre Facebook annoncering.

Det er ikke sikkert at lige netop jeres virksomhed vil få noget ud af Facebook annoncering, måske Tik-tok, Pinterest, Twitter eller noget helt andet, ville fungere bedre?

Derudover hjælper det mig rigtig meget at når jeg sidder og udarbejder annoncering, at jeg kender virksomheden indgående – det giver mig en meget bedre forståelse af hvad forbrugeren ønsker fra virksomheden og hvad virksomheden ønsker at kommunikere.

Derfor har jeg de sidste 5 år forsøgt at komme længere op i helikopteren, for at kunne varetage de virksomheder jeg arbejder med, på bedst mulig vis.

I stedet for at overbevise en kunde om at de skal bruge annoncering eller eksempelvis søgemaskineoptimering, så vender jeg ofte forretningen på hovedet.

Jeg kigger på de ressourcer virksomheden har til rådighed, deres mulighed for at eksekvere mine tiltag (der er ingen grund til at sætte en masse ting i gang hvis virksomheden ikke har ressourcerne til at implementere dem) hvilke budgetter vi arbejder med, hvad konkurrenterne gør, hvilke medier der er relevante – og derefter tager vi fat i de enkelte kanaler.

En af de kanaler jeg som sagt arbejder meget med er altså Facebook og Instagram annoncering, men måske TikTok, LinkedIn og Pinterest får en større del af kagen i fremtiden, men mere om det senere.

Når man bruger de budgetter som jeg gør, på tværs af så mange cases som jeg sidder med, så lærer man hele tiden.

Den læring har jeg mulighed for at implementere og videregive på tværs af alle cases jeg sidder med, de workshops jeg afholder – hvilket i sidste ende gerne skulle fordele budgetterne på bedst mulig måde.

Siden jeg skrev den ultimative guide til Facebook annoncering er der sket meget – Facebook udvikler sig hele tiden, og mulighederne bliver flere og flere.

Derfor vil jeg i dette indlæg komme lidt ind på nogle af de funktioner, tips, tricks, fejl og generelt hvad jeg mener der fungerer rigtig godt i øjeblikket.

Dette indlæg er til dig der tidligere har stiftet bekendtskab med Facebook annoncering – ellers vil nogle af termerne måske være nye, uanset hvad håber jeg det kan give inspiration til lige netop jeres forretning.

Mindset for Facebook annoncering i 2020

Der findes et hav af undersøgelser hvori det analyseres meget de sociale medier påvirker vores adfærd i forhold til de køb & handlinger vi foretager os.

Dog støder jeg stadig ofte på forvirring når det kommer til Facebook annoncering og generelt annoncering via sociale medier, desværre, men det er her min opgave er at skabe gennemsigtighed.

Man kan ikke sammenligne Facebook og Google som kanaler der skaber trafik.
Sådan er det med mange forskellige kanaler. Der er plads til dem alle, men der er forskel på hvornår de kommer i spil.

I stedet for at skrive en længere blogindlæg har jeg forsøgt at lave en tragt-visualisering der måske kan understøtte min pointe.

 

Som jeg ofte siger når det kommer til annoncering og online markedsføring som helhed, handler det i virkeligheden om at have fokus på psykologien og den adfærd man ønsker at en given bruger skal tage.

Facebook attribution

Kunderejsen bliver mere og mere kompleks på de digitale kanaler, det samme gælder også på Facebook & Instagram.
Man ser ofte at der bliver delt success historier udenlukkende baseret på ROAS – altså hvor meget der er brugt og hvor meget der er omsat.

Det er ikke et retvisende billede – medmindre man har attribution modellerne med i sine overvejelser.

Forklaret ganske simpelt:
Alle de værktøjer vi bruger har hver deres måde at “tilskrive” værdi for en given handling.

Facebook har den standard tilskrivning at alle der har klikket på en annonce de sidste 28 dage eller set en annonce de sidste 24 timer og lagt en ordre, så får Facebook kredit for salget – men burde de det? Det er meget svært at svare på, og er super individuelt fra branche til branche.

Der er også forskel på hvor dyre produkter man sælger og hvor lang ens kunderejse er.
Kigger vi eksempelvis på en webshop, vil deres ROAS ofte se fuldkommen skør ud i forhold til Facebook’s data.

Fordi folk køber ofte og der er mange snitflader hvor de bliver påvirket – det skaber den store mulighed for at det sagtens kan være at de køber fra andre kanaler end Facebook & Instagram. Men hvis man bruger Facebook’s standardstilskrivning vil Facebook stadig tage kredit for salget.

Herunder ses forbrug på Facebook annoncering og omsætning

Ovenstående billede er fra en af de konti jeg driver på Facebook – det er næsten for godt til at være sandt, ikke?

Det er det også, vi kører nemlig i det her tilfælde med standard attribution vindue, det vil sige at som påpeget før vil alle dem der har set en annonce de sidste 24 timer eller klikket de sidste 28 dage, stadig blive tilskrevet Facebook. I det her tilfældet er der tale om en webshop med stor genkøbsrate, mange forskellige kanaler, nyhedsbreve, SMSér og meget mere.

Her går vi ofte ind og sammenligner de forskellige attributionsvinduer med hinanden.

Så selvom Facebook helt klart spiller en rolle, så pas på med at se for firkantet på tallene.

Facebook’s eget attributions værktøj skaber netop mulighed for at se hvordan de forskellige kanaler påvirker hinanden.
Derudover får man også muligheden for at sammenligne de forskellige attribution modeller.

En anden vigtig faktor i denne rejse er også vores “touchpoints”

Tidligere havde vi meget få kanaler der påvirkede os, sådan er det ikke længere.

Dertil har Facebook lavet en funktion i deres attribution værktøj som kan forklare os hvordan mobil og desktop (laptop) påvirker hinanden.
Super interessant analyse der stadig viser at det er vigtigt at lave follow-up annoncering på desktop.

Gør brug af unikke rabatkoder

Facebook har en funktion der gør det muligt at lave et tilbud som annonce og dermed have en rabatkode der kun er tilgængelig på Facebook.
På den måde kan det være nemmere at se hvordan Facebook egentlig påvirker salget, fordi hvis folk bruger rabatkoden, så betyder det at de har set annoncen, da rabatkoden ikke kunne fåes andre steder fra.

Vi testede eksempelvis dette på Molly & My for nyligt.
Herunder ses annoncen, som en bruger ville se det.

 

Resultatet endte med at være okay, men ikke lige så godt som det screenshot jeg viste før, altså ROAS delen var ikke så god, fordi pludselig kunne vi tracke de salg der udelukkende kom via brug af rabatkode.
Fordi vi giver både rabat på varen, mulighed for returnering, og vi bruger penge på annoncering, kan det sagtens give underskud. Det var ikke tilfældet, men det er en test værdig!

Målsætninger og tracking

Det første jeg mener man altid skal starte med er at have ens målsætning med Facebook annoncering i tankerne – og det gælder faktisk alle strategier man søsætter digitalt.

Hvordan skal man ellers mål success eller det modsatte?

Hvad foresøger du at opnå med din annoncering? På den måde er det meget nemmere at tænke den rigtige strategi ind start.

Det leder mig igen tilbage til at sige: Det er meget forskelligt fra industri til industri, hvilket formål annonceringen har.

Eksempler på diversiteten blandt brancher:

Bilbranchen: Jeg har arbejdet en del med bilforhandlere og deres marketing. Og det er klart man ikke kan sammenligne en webshop og en bilforhandler.
Et bilkøb er et overvejelseskøb, og der er mange interaktioner før vi foretager den endelige beslutning om at købe en bil. Derfor kræver det også en anden indsats, end eksempelvis at drive en webshop.En bilforhandler vil eksempelvis tracke på elementer såsom: Antal henvendelser, booking af prøveture, telefonopkald mv.
Derudover vil man gerne opretholde en stærk brandkendskabsgrad, som gør at man altid er i top of mind, hvilket ofte er løsningen når vi snakker overvejelseskøb.
E-commerce: Det er modsat bilbranchen, ofte et køb vi foretager med en hyppigere frekvens. Mange webshops kan sagtens have 2 ordre på samme uge fra den samme bruger, specielt hvis man sælger varer der enten bliver brugt ofte (helsekost eller dyrefoder) eller hvis man har et stort varekatalog. Kigger man eksempelvis på en butik som ASOS så har de så mange varer, så du kan med garanti blive inspireret til at handle 2 gange på en uge.
Apps: Jeg har et par apps hvor jeg står for deres app markedsføring. Noget der altid er anderledes end andre typer af brancher, fordi her skal du ofte sørge for at få et download med det samme. Du får ikke noget serveret senere hen. Det gør også at når du har en app, kan du koble din app op med Facebook’s annonceplatform, og direkte sørge for at du har app downloads som din primære målsætning.

Som det ses herunder vil en annonce med app installs se lidt anderledes ud end eksempelvis en annonce for en webshop.

Det gør også at din målsætning er anderledes og dermed også den analyse du foretager bagefter.

 

Det gør også at fokus skal være på det målsætningen med virksomheden er: App installs.

Og som resultaterne viser herunder, er det også det vi går efter.

Brandsøgninger

Jeg mener stadig der er for mange der glemmer at tænke over at Facebook og Instagram – såvel som alle andre sociale medier, har en kæmpe synergieffekt, der understøtter ens brand. Hvis man eksempelvis kigger på kanaler som Facebook, men også som Youtube, er det sjældent at vi kan skubbe folk til at købe nu og her.

Udfordringen er at vi ofte glemmer at alt markedsføring handler om psykologi. Så selvom du ikke kan få et salg ud af en given kunde der ser jer på Facebook, så kan det sagtens være jeres brand, afhængig af jeres kreativitet, har bidt sig fast i brugerens sind. Derfor er det vigtigt at holde øje med jeres brandsøgninger.

Så mit tip: I den her tid hvor vi har så mange marketing kanaler til rådighed, så er det vigtigere end nogensinde før at være skarp på hvad din målsætning er, og huske at tracking ikke er så sort/hvid som man nogen gange tror. Dertil huske at lave noget data udtræk på antallet af brandsøgninger for jeres virksomhed.

Kampagnebudget frem for annoncesæt budget

For jer der har brugt Facebook’s annonceadministrator, tidligere kendt som Power Editor, så vil i have bemærket at Facebook har lavet om på deres måde hvorpå man skal styre sine budgetter på platformen. Før i tiden lavede har vi været vant til at styre vores budgetter på det niveau vi kender som annoncesætniveau.

Det er lavet om – og om noget måneder bliver det permanent at alle skal bruge kampagnebudgetstyring.

Det betyder at når du har lavet en kampagne og opsat et givent budget på den enkelte kampagne, og derunder har nogle målgrupper, så vil Facebook’s selv fordele budgettet fra kampagneniveauet ned på dine målgrupper. Det betyder også at du skal huske at de målgrupper der er under en given kampagne giver mening at de er i samme pulje og dermed i konkurrence med hinanden.

Så sørg for at tænke over at du har styr på strukturen efter dette er blevet lavet om.

Kilde: https://newsfeed.org/

Så mit tip: Det kræver måske flere kampagner, fordi du bliver nødt til at sørge for at målgrupperne ikke overlapper på forkert vis, men det gør det også mere overskueligt mht. budgetterne, og giver Facebook frihed til at lade deres store algoritme sørge for at vise annoncerne mod de målgrupper der performer bedst.

Målgrupper og segmentering

Når du har fået styr på hvad din målsætning med din annoncering er, så kommer du til den sjove del.
Og der sker meget på denne front i øjeblikket, det betyder også at mulighederne stiger, og man kan teste nye ting af.

Du kan selvfølgelig gå “all broad” og blot target alle i DK og så afvente at algoritmen crawler målgruppen igennem og finder dem der er mest tilbøjelige til at købe, eller foretage den handling du har opsat som værende formålet med kampagnen.

Jeg vil dog alligevel slå et slag for at teste mere specifikke målgrupper, specielt dem der kaldes “lookalike” og som er baseret på eksisterende data fra jeres webshop eller jeres CRM system.

Købsadfærd fra Facebook analytics

Facebook’s analytics, som konstant bliver udvidet, har et par sjove ting man bruge i sin annoncering.

Jeg ved godt at Facebook analytics kan virke meget kompleks, men prøv at se om du kan følge med her.

De har en fane der hedder “percentiles”.

Hvis du vælger den kan du se hvordan de forskellige % af dine kunder performer.

Så eksempelvis har jeg en webshop, hvor top 5% af mine kunder har købt 4 gange eller mere de sidste 90 dage.

Derefter går jeg ind i mine målgrupper og bruger denne viden.

Nu ved jeg at jeg har mine bedste brugere i en målgruppe.
Hold fast i den, den skal vi bruge igen senere.

Det er kun fantastisen der sætter grænser med den viden du får fra Facebook Analytics.
Det handler igen om hvilken branche man bevæger sig i. Denne kan bruges på webshops, der har mange salg og dermed nok data.

Var eksempelvis en bilforhandler ville jeg kigge på andre elementer såsom:

 • Tid på siden (top 5% af dem der har brugt mest tid på siden)
 • Folk der har henvendt sig via kontaktformular
 • Folk der har henvendt sig via telefonopkald
 • Folk der har henvendt sig via e-mail

* Volumen skal være stor nok.

Målgruppe: Look-a-like – ideer og muligheder

Look-a-like målgrupper er målgrupper der er baseret på eksisterende information / data.

Det betyder at man beder Facebook’s algoritme om at finde en procentdel i Danmark (eller andre lande) der minder mest om en given datakilde.

Du kan selv give Facebook disse data.

Her kommer de data jeg ofte baseret mine “look-a-like” på:

 • Upload din e-mail list (overvej at opdele den i “døde kunder” “bedste kunder” mv.)
 • Dem der bruger mest tid på din hjemmeside
 • Dem der har brugt flest penge på din hjemmeside
 • Dem der har foretaget køb på din hjemmeside
 • Dem der har lagt noget i kurven de sidste 30 dage

I princippet handler det selvfølgelig om hvor meget data der kommer igennem ens hjemmeside.

Hvis man har en hjemmeside der ikke er særlig meget besøgt og ikke har nok data så er det svært at få det rigtige ud af disse målgrupper.
Så handler det måske im at zoome ud og gå mere bredt, men du kan altid bruge dem der har besøgt din hjemmeside de sidste 30/90/180 dage og så lave en look-a-like målgruppe på disse.

Mit tip er: Leg med disse målgrupper. Lav en kampagne med 4-5 look-a-like målgrupper og se hvilke(n) der performer bedst.
Derefter kan du forsøge at lege med %érne. Jeg bruger som regel 3-5%, men har man et produkt der tiltaler den brede målgruppe, så er det helt okay at teste 10% – velvidende om at det kan tage længere tid for Facebook’s algoritme at indsnævre dem der faktisk har til hensigt at lægge en ordre.

Målgruppe: Detailed interests

Facebook sørger også hele tiden for at give deres algoritme mere og mere power – det gør også at de muligheder vi som annoncører på platformen har stiger.

I USA er det eksempelvis muligt at vise sine annoncer til målgrupper der er baseret på husstandsindkomst – det er endnu ikke kommet til Danmark.

 

Dog har Facebook lavet en segmenteringsmulighed der hedder “engaged shoppers” – oversat “engagerede købere”.

Denne segmentering betyder at man udelukkende viser sine annoncer til brugere der har klikket på “show now” / “køb nu” den sidste uge.

Det vil sige aktive brugere som meget vel handler ofte via Facebook annoncering, og det gør jo målgruppen meget interessant for de virksomheder der gerne vil sælge online.

Denne er meget sjov at lege med i forskellige sammehænge, herunder et simpelt eksempel.

Min erfaring er at disse målgrupper til tider kan være hurtigere til at finde en fornuftig CPA (pris pr. salg) end ved at køre hele Danmark.

Som du nok fornemmer, er det dog ikke så sort hvid, fordi det handler jo også om den kreative del – altså hvad brugerne ser, det kommer jeg ind på længere nede i indlægget.

Målgruppe: Re-targeting funnel

Det er ikke alle dem der arbejder med Facebook annoncering der er enige i den her strategi, og sådan skal det være – vi har alle vores måde at gøre tingene på.

Jeg kan dog godt lide at tænke psykologi ind i min annoncering, specielt hvis det er et overvejelseskøb og man ønsker at bygge en ægte relation til ens brugere.

For at gøre det nemt har jeg lavet min egen lille re-targeting funnel herunder.

Det er klart desto mere trafik man har, desto længere funnels kan man bygge – og desto kortere intervaller kan man tillade sig at lave.

Har man lidt trafik, skal man overveje at forlænge disse “funnel – målgrupper” så folk ikke ser det samme hele tiden.

Here we go: 

0 – 7 dage – vis folk en video med troværdighed, personlighed og en lille smule CTA, det kunne jo være de glemte at fuldføre deres køb.
7 – 14 dage – her har vi ekskluderet de første 7 dage af trafikken på hjemmesiden og rammer altså kun de seneste 7 dage, her vil jeg eksempelvis vise noget social proof, altså at andre bruger produkterne, det kunne eksempelvis være et slideshow af kunder der har købt produkterne eller lign. det kunne også være kunde udtalelser hvis i har dette.
14 – 30 dage – her har vi ekskluderet de første 14 dage, de har jo set begge ovenstående, her ville jeg have fokus på at vise noget PR relateret materiale hvis man har det.
30 – 45 dage – vi begynder at komme væk fra handlingen – altså besøget på hjemmesiden, så her vi vil gerne have folk retur igen – overvej at vise et blogindlæg, med jeres værdi, kernekompetencer, nyheder i virksomheden.

Pointen med dette flow er: 

45 dage  senere – hvis en bruger bliver spurgt om virksomheden har de helt sikkert en idé om hvem i er.

De ved muligvis ikke helt hvor fra, men de har fanget jeres brandnavn, og lidt af jeres kerneværdier.

Mit tip: Lad dette tip hænge tæt sammen med jeres e-mail strategi, på den måde sørger man for at ramme folk fra et utal af vinkler, og efter noget tid vil der ikke være nogen tvivl: Jeres virksomhed er i top of mind fordi i gjorde noget.

Målgruppe: Winback / retention

Der findes uendelige mange målgrupper der er sjove at lege med når det kommer til Facebook annoncering, så det selvfølgelig ikke alle målgrupper jeg kan nævne i et blogindlæg, der findes flere gode guide på nettet og – jeg har vist også skrevet et par stykker rundt omkring.

En anden strategi kunne eksempelvis også være en form for “winback” strategi.

En strategi der ofte også gør sig gældende i ens e-mail strategi.

 • Folk der har besøgt jeres hjemmeside de sidste 180 dage, men ikke købt noget de sidste 150 dage.
 • Folk der har købt noget, men ikke besøgt jeres hjemmeside de sidste 180 dage.
 • Folk er på jeres e-mail liste, men aldrig har købt noget.
 • Folk der følger jer på Facebook, men aldrig har købt noget.

Min pointe er igen at understrege: Det er kun fantasien der sætter grænser. Facebook’s algoritme skal nok hjælpe dig.

Sørg for at indtænke ovenstående i jeres strategi så det passer til jeres virksomhed og branche.

Annoncering – Lead ads

Alle vil gerne have salg, men hvad er det næst bedste, hvis du ikke får et salg?

Når vi snakker om Facebook annoncering er det næstbedst i min verden kontaktoplysningerne på en person, specielt hvis det er en person der har vist interesse for lige netop jeres produkt.

Hertil har Facebook  i årevis ladet os annoncører bruge “Lead generation ads” – altså annoncer der har udelukkende har det formål at opsamle mails eller telefonnr. til en database af brugere.

Når du opretter dine kampagner, er det denne du skal vælge.

 

Du kan bruge et par af de målgrupper jeg gennemgik i afsnittet herover.

Udover at målgruppesegmenteringen skal være i orden, skal du også have en idé om hvordan du vil samle leads op.

Herunder får du et par eksempler på hvad der kan virke.

 • E-bøger – er du personlig træner, B2B virksomhed, marketingbureau, så kan det være en god strategi at udgive en gratis e-bog mod at folk skriver sig op til nyhedsbrevet. Det kan gøres rigtigt nemt via Facebook lead generation ads.
 • Konkurrencer – det er stadigvæk en god strategi, men sørg for at holde præmien til noget der er relevant for jeres virksomhed. Lad være med at udlove en iPad, fordi så vil der være alt for mange der kun deltager for at vinde en iPad og ikke har interesse for lige netop jeres produkt.
 • Adgang til pre-sale – er du en stor tøjvirksomhed som eksempelvis Stine Goya og går folk meget op i at komme først til udsalgslanceringer og nye kollektioner? Så tilbyd dem at blive en del af en eksklusiv liste. Det vil gøre at dem der tilmelder sig måske er lidt dyrere pr. lead, men omvendt vil de samtidigt være af høj værdi for jeres virksomhed.

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du tilbyder.

Tip: Du kan bruge eksempelvis Zapier for automatisk at skyde dine leads over i dit CRM system eller ud i en excel liste, men overvej at lave en ny liste i jeres e-mail system, således at du kan se hvordan performer mod eksisterende leads. Så undgår du at ødelægge jeres eksisterende e-mail performance.

Herunder et eksempel på hvordan en
video annonce i lead formatet kan se ud:

Som det kan ses er videoen tydeligvis gået viralt for Molly & My og vi har fået 31.000 visninger på videoen og jeg kan afsløre at vi har fået over 4.000 e-mail sign-ups på denne.

Det er ikke en helt dårlig investering på maildelen, vel og mærke hvis disse “leads” konverterer til salg fremadrettet.

Brug deltageradfærd som en målgruppe i din annoncering

Når du har kørt en Facebook lead ads, kan du bagefter folks interaktion med lead annonce i en ny målgruppe.

Det betyder at alle dem der eksempelvis har åbnet den her “form” – kan få en annonce bagefter.

Det ser sådan her ud inde i “målgrupper” 

 

Eksempel på dette – har du kørt en lead ads opsamling på en ny kollektion der udkommer, så kan du bruge denne målgruppesegmentering når kollektionen er landet i butikkerne.

På den måde er du sikker på at dem der har skrevet sig op til at få den nye kollektion pr. mail også se det på Facebook & Instagram.

Som du kan høre er det kun fantasien der sætter grænser for de flows man bygger op omkring sin annoncering.

Og her har vi endda kun taget Facebook & Instagram ind i loopet, som jeg startede med at sige: Prøv at zoome ud, så du kan se hvordan alle de forskellige kanaler har hver sin effekt på det samlede marketingbillede.

Google ads & LinkedIn ads – lead generations ads

Det er ikke kun Facebook der har fokus på at kunne tilbyde den form for annoncering.

Google og LinkedIn vil også være med på beated.

Derfor er det også nu muligt at bruge Google Lead ads direkte i søgeresultaterne.
P.t kun åbnet for beta, men det er godt at få testet af hvis man har muligheden.

Se i videoen herunder hvordan det fungerer.

 

Det samme gælder som sagt også LinkedIn. De har lavet et tilsvarende værktøj der hedder “Lead Gen Forms” – og det fungerer på samme måde som Facebook og Google.

Se i videoen herunder hvordan det fungerer.

Iøvrigt fungerer det super godt, også når vi snakker markedsføring for B2B virksomheder.

B2B salg – Lead generation – tip. .

Jeg har igennem de sidste par måneder arbejdet med en del B2B relaterede virksomheder. Det kommer der hele tiden gode ideer ud af – og en af dem vil jeg lige dele.

I de her tider er det svært at komme ud og sælge, derfor har vi lavet en lille sjov “finte”.

Opsæt lead ads (lead generation ads) igennem Facebook og LinkedIn. Kobl det sammen med Zapier, så du får leads over i et system. Du kan selv vælge hvilke informationer. Såsom telefon nr. e-mail, antal medarbejdere mv.

Lav en god annonce hvor du tilbyder jeres gerne produkter, eller en gratis gennemgang af jeres ydelse. Eksempelvis via Zoom, men også at i sender gratis “pakke” af eksempelvis produkter til virksomheden – det kunne være kaffe (reel case).

Vær opmærksom på at der i betingelser står at man må kontakte dem med henblik på at fremvise produkter mv.

Jeg havde en case med følgende data:

 • Antal leads: 754.
 • Pris pr. lead: 2,45 kr. pr lead.
 • Antal lukkede aftaler: 20 indtil videre til en værdi á 10.000 om året.

Så længe man holder sig produktspecifik og ikke virker for sælger agtig, har dette virket rigtig godt. Jeg har haft cases med kontorartikler, kaffe, IT udstyr, snacks, indretning og printerpapir.

Annoncering – Den kreative vinkel

Den kreative del bliver også en større og større del af annonceringen online.

Tidligere var det den tekniske del der fyldte meget for os annoncører fordi det krævede en del teknisk viden at opsætte den rigtige struktur.

Så dan er det ikke længere, Facebook, Instagram, ja alle de digitale platforme er blevet bedre og bedre til selv at give os nogle tekniske redskaber der understøtter vores arbejde.

I stedet for er vores fokus blevet flyttet til at lave materiale der faktisk er interessant og spændende for brugeren at følge med i.

Det gælder alt fra videoer, til blogindlæg, til personlighed – igen: Det handler om at finde en kant for den enkelte virksomhed som de andre ikke kan slå.

Vi har snart set de klassiske annoncer med at vi har glemt at købe de sko vi kiggede på, vi vil have noget mere, vi vil have dybde.

I stedet for at forklare hvad jeg mener, vil jeg hellere finde et par cases frem.

Jeg bruger nemlig meget tid på at researche og finde andre cases der på hver deres måde har noget kant, gør noget anderledes og derfor har fanget min opmærksomhed.

Cases jeg synes der gør det godt på den digitale front

 • Shaping new tomorrow – Måske en af de virksomheder i Danmark der gør det bedst på denne front. Deres video content er uovertruffen, de arbejder med så mange forskellige budskaber, målgrupper og er generelt bare meget, meget langt fremme i min optik. Jeg føler aldrig jeg når at blive træt af det content som Shaping New Tomorrow præsenterer mig for. Det gør at jeg altid føler med underholdt. Noget der må kræve mange timer i forhold til deres produktion af content.
 • Molly & My – En case jeg selv har inde under huden, men det jeg elsker ved Molly & My er deres personlighed. Når de lancerer rulleskøjter i deres sortiment, så tager Luise (den ene ejer) en tur på rulleskøjterne på kontoret. I en branche som er benhård (kvindetøj) – synes jeg det er utrolig befriende at se en virksomhed der går all in på deres personlighed og derigennem skaber en virksomhed i øjenhøjde.
 • Douchebags – Et af de bedste eksempler på at influencer marketing sagtens kan bære et brand. Skabt af det kendte influencerpar fra Sverige, Janni og Jon Olesen, er Douchebag nok en af de virksomhed der laver det bedste indhold. Fra at hoppe ud i helikoptere med deres tasker til at lave de vildeste co-labs. Det er en virksomhed jeg synes mange kan lære af.

Et lille udsnit af Douchebag’s Instagram
Den vidner om content af ypperste kvalitet

Som en lille sidenote kan jeg også fortælle at LinkedIn og Twitter snart lancerer deres egen version af “stories” – det vil sige at det bliver muligt at bruge stories på de platforme.

Specielt på LinkedIn, ser jeg det som værende en super mulighed for at skabe en brandkanal for den kultur man har i virksomheden, som både kan bruges til at påvirke salget, word of mouth og ikke mindst hvis man søger nyt personale.

Facebook annoncering – værktøjer

Man kan ikke sige markedsføring uden at sige “toolbox” altså værktøjskasse – hvilke værktøjer bruger jeg til Facebook & Instagram annoncering?

Udover at jeg bruger Google Analytics, Google Sheets og Photoshop en del, så bruger jeg også et par værktøjer der måske er lidt nemmere at komme i gang med.

Facebook pixel event tool – før i tiden skulle man bruge Google Tag Manager og have specifikke URL adresser til at lave de rigtige konverteringer i Facebook’s Business Manager, nu kan man i stedet bruge Event Setup Tool til at opsætte events på ens hjemmeside. Du finder den under jeres “pixel” og så under “Set up events” – det gør at du kan åbne din hjemmeside i en ny browser og på den måde “tagge” de handler der skal have en konvertering. Såsom hvis man klikker på et mobilnr. så får man informationen tilbage til ens annoncering som værende “et lead”.

Facebook ads Libary – Facebook’s eget bibliotek over alle de annoncer der kører på tværs af deres platforme, super god inspiration. Det kan man virkelig få meget ud af hvis man bruger tiden. På den måde kan an se hvilke tilbud, hvilke formater og hvordan ens konkurrenter agere i de forskellige brancher og på tværs af landegrænser.

Promo – video tool til at lave små hurtige videoer, koster lidt hvis man vil have premium versionen. Men det er super nemt at finde ud af og man kan lave ret fede videoer, ganske simpelt og hurtigt. Disse kan eksporteres nemt i de rigtige formater og derefter uploades til de platforme man ønsker.

Canva – hvis photoshop er et lidt for tungt program at komme i gang med, kan jeg varmt anbefale Canva. Det er ret nemt at finde ud af og man kan hurtigt gemme nogle skabeloner som man kan bruge hver gang man laver grafik, så man holder den røde tråd.

Confect.io – hvis du gerne vil tage dine DPA annoncer til næste niveau, så kan jeg varmt anbefale at prøve Confect.io af – du betaler lidt mere for det end andre systemer, men til gengæld kan du lave nogle virkelig virkelig fede DPA annoncer.

Manychat – hvis du gerne vil arbejde med messenger bots, så er det klart det bedste system. Det er relativt nemt at finde rundt i selvom det kan utroligt meget.

Instapage / Unbounce – Jeg brugte selv Instapage i lang tid til at lave landingssider, men det er blevet lidt dyrere, men stadig det bedste system i min optik. Hvis du gerne vil smække en hurtig landingsside op er det klart et meget nemt system at finde rundt i. Et alternativ er Unbounce som også fungerer simpelt, dog har jeg kun for nyligt brugt dette, men det virker også meget lige til.

Konklusion

Jeg håber inderligt du kom til “weis-ende”, da jeg startede dette indlæg havde jeg ikke regnet med at det ville blive over 5.000 ord, men når man arbejder så meget med én platform som jeg gør med Facebook havde jeg mere på hjertet end jeg først havde antaget. 🙂

Har du input, kritik, kommentarer, ideer? Brug endelig kommentarfeltet herunder, jeg vil nyde at snakke lidt om Facebook og de muligheder platformen byder på.

 

Kommentarer

 1. Virkelig fed og brugbar viden…suger alt til mig, da er mig der skal have styr på alt det med FB annoncering hos den webshop, jeg arbejder for. Har kun haft 6 ugers kursus i e-marketing / e-commerce – der fik man kun lige snuset til det. Trods for man må kalde sig for webshopmaster og var til noget eksamen i det.

  Er satme træt hver dag, jeg kommer hjem fra arbejde plus jeg læser op derhjemme om alt. Ville aldrig selv kunne finde trukturen / viden om emnet selv…..tjooo men så ville der ihvertfald gå 50 år eller noget. kan så meget bruge din råd og tips i mit arbejde….det er konge. Anja:-)

 2. Tak for en god artikel! Helt sikkert brugbar.
  Jeg er lige i min opstart af virksomhed og skal derfor til at sætte mig ind i denne verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du ikke gå ikke glip af noget?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle mine tips og tricks gratis i din indbakke.