Gratis Facebook kursus for alle

Min erfaring, dit springbræt - er du klar til at tage springet?

Fra at være CMO i Firtal og mentor for mange unge ambitiøse mennesker, til at starte denne blog og inspirere hundreder af elever landet over, har jeg haft en dybtfølt passion for at uddele min viden og hjælpe andre med at skabe en succesfuld karriere inden for online markedsføring.

I mine 14 år i branchen har jeg haft det privilegium at samarbejde med nogle af de mest innovative virksomheder både nationalt og internationalt. Jeg har håndteret over 100 millioner kroner i annoncebudgetter og været med til at generere over 1 milliard kroner i salg. Men, det er ikke tal, der driver mig - det er potentialet i dig.

Nu er jeg klar til at tage min erfaring, min viden og endda mine fejltagelser, og forvandle dem til din fremtidige succes. Jeg er stolt over at kunne præsentere dette omfattende online kursus, skabt til dem, der ønsker at forfine deres færdigheder inden for online markedsføring og skyde deres karriere i vejret.

Med dette kursus i hånden, tilbyder jeg ikke kun værdifuld viden, men også praktiske værktøjer og teknikker, som vil hjælpe dig med at navigere i den dynamiske verden af digital markedsføring. Jeg har gjort det komplicerede letforståeligt, og jeg er her for at støtte dig på hver trin af din rejse.

Lad os sammen tage din karriere til nye højder. Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at opnå dine mål.

Start i dag via Youtube »
all-screen-arrow-1

Virksomheder, jeg har arbejdet med.

Er du klar til at lære det?

Du kommer til at kunne lave annoncering helt selv, uden brug af konsulenter (altså uden mig) og bureauer.
Group 39
01Skærmoptagelser

Jeg viser dig på min egen skærm hvordan du gør. Du får mine tips og tricks, ser når jeg laver fejl og meget, meget mere.

Group
02Ekstra materiale

Du får en lang række gratis materiale du kan bruge til din forretning, alt fra tracking ark i excel til tjeklister. Så du får det maksimale ud af din annoncering.

Group (1)
03Strategier udover

Jeg har samlet andre områder end blot Facebook & Instagram, så du kan tage meget mere med end blot et kursus i Facebook & Instagram annoncering.

Om Micky Weis...

Det har gennem årene været en fornøjelse at arbejde sammen med Micky Weis, da han udover at være en flink fyr også er ekstremt passioneret og en af de allerdygtigste digitale marketing strateger vi har i Danmark.

Han har for mig bevist dette mange gange og dette på tværs af virksomheder og typer af opgaver; fra Tattoodo, over Firtal Group og Helsebixen til Sanovo Technology Group.

Micky er en maskine, forstået positivt, at sætter man ham ind så vil han næsten garanteret gøre en mærkbar forskel og markant medvirke til at vækste ens online forretning; forbedrer ens konverteringsrater, styrke og forøge ens online community og following og højne ens synlighed og ranking online – uanset om det via Google eller sociale medier.

Jeg kan i allerhøjeste grad anbefale Micky og hans kompetencer.

Christian Stadil
Owner/CEO/Adj.Prof. Thornico A/S

Her får du et lille udsnit af hvad du kan forvente ⤵

Opsætning af en Business Manager
plus

I denne video kigger vi på, hvorfor opsætningen er vigtig, og hvorfor det er det helt rigtige sted at starte. Ofte, når man gerne vil i gang med noget, er man tilbøjelig at springe hen, hvor det bliver sjovt, og man glemmer til tider fundamentet. Det kan hurtigt skabe kaos på den lange bane, specielt når vi snakker annoncering, fordi fejl i starten vil gøre det svært at ændre senere hen, samt ikke mindst at bibeholde overblikket.

Desuden findes der begrænsninger i Facebook's platform, og hvis man først laver for mange fejl, kan man faktisk ikke lave det om.

Introduktion til kampagnestruktur + EKSTRA excel fil
plus

Struktur, struktur, struktur - du har nok hørt det mange gange før, ikke mindst i skolen. Struktur er ikke altid det sjoveste at lave, men det er det, der afgør, hvor nemt det bliver at administrere dine kampagner fremover.

Sådan er det også når vi snakker Facebook' annoncering - ja i bund og grund alle former for annoncering. Specielt når du kommer op i antallet af kampagner, annoncer og kompleksitet.

Havde jeg ikke lavet en grundstruktur fra starten, ville jeg aldrig kunne lave 2000 annoncer om ugen, som jeg til tider har lavet.

Derfor kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have en grundstruktur. 

Gode tips og tricks til dine annoncer
plus

Jeg tror, jeg har set over en million annoncer i mit liv. 

Derfor har jeg en ret god fornemmelse af, hvad der virker, og hvad der ikke virker. 

Her i videoen gennemgår jeg lidt fejl, jeg ofte ser i annoncerne. Men jeg er heller ikke fejlfri, og vores adfærd som forbrugere skifter hele tiden, derfor er det også vigtigt, du tester ting af for at se, hvad der virker for jeres brand & produkter. Det er ikke sikkert, jeg har ret i, at ovenstående virker til jeres brand, men det er gode tips at have i baghovedet. 

Organiske opslag og deres værdi [BOOST knappen]
plus

Den famøse BOOST knap, er den død og kan ikke bruges længere? 

Det kunne man godt tro, og jeg vil heller ikke anbefale, at man bruger den ude på selve Facebook-siden.

I stedet for vil jeg anbefale, at man bruger Facebook's ads manager til at booste sine opslag.

Pixel generelt & domæne verificering
plus

I starten af kurset kom jeg lidt ind på installationen af dit Facebook-pixel, hvilket danner grundlag for alt god markedsføring via Facebook.

Tip: Det er ikke kun Facebook, der har sådan et lille pixel, du skal installere. Det er faktisk alle medier, også Google Ads, Pinterest, Snapchat mv., der har sådan en lille kode, du skal installere på din hjemmeside. Ellers kan systemet ikke sammenkoble din performance i annoncesystemet med det, der sker på din hjemmeside, og det ønsker du, hvis du gerne vil have det optimale ud af din performance.

Her i videoen gennemgår jeg lidt omkring, hvordan et pixel fungerer korrekt. 

Fejlmeddelser & kontakt til Facebook [Lukket annoncekonto]
plus

Du vil komme til at rive dig selv i håret, når det kommer til Facebook-annoncering, eller faktisk hvilken som helst annoncering du vil benytte dig af.

Som med al IT vil du opleve fejl, og det er "desværre" en del af gamet. I stedet for at se det som en belastning, så se det som en mulighed for at lære og blot acceptere det. Ellers ender du med at blive alt for frustreret over tid. Så anerkend, at der vil ske fejl, både fejl du er skyld i og fejl, som platformen er skyld i.

DPA-målgrupper – baseret på katalog
plus

Nu tager vi lige en kringlet målgruppe, nemlig målgrupper som udelukkende kan opsættes, hvis man har valgt målsætningen: Cataloguesales / katalogsalg. Denne form for annoncering er altså bundet op på et katalog, som har et afsnit for sig. Så jeg vil ikke gennemgå det i dybden her, men kort fortalt er et katalog et feed / række af data fra din webshop eller hjemmeside.

Automated rules
plus

Automatiske regler er en fed funktion.

Den gør, at du ikke nødvendigvis behøver at tjekke op på dine annoncer hele tiden.

Du kan sætte Facebook til at bestemme over dine kampagner, annoncesæt eller annoncer baseret på performance.

Opsætning af katalog & annoncer baseret her på [+Instagram shopping]
plus

Det kræver, at du kan udtrække en fil fra jeres hjemmeside med produktinformation, som du kan bruge hertil. Oftest gøres dette ved e-commerce butikker, da de selvsagt har produkter, de kan bruge i annonceringen, men du kan faktisk også lave det for andre brancher. Det kræver dog, at du har en programmør, der kan hjælpe dig med dette, da den fil, du skal give Facebook, ofte skal redigeres en smule. 

Samarbejde med bureauer og freelancere + EKSTRA tjekliste
plus

I denne tid dukker det ene markedsføringsfirma op efter det andet, og det kan være svært at finde hoved og hale i hvilket firma man skal vælge.

Der er også en lang række af freelancere, der kan være en mere 1-1 medspiller, fordi det altid er den samme person, du har kontakt til. Omvendt (modsat et bureau) kan det også være ret sårbart kun at have én freelancer, da du bliver meget afhængig af én person.

iOS14, iOS15 og tracking begrænsninger i fremtiden
plus

Tracking-udfordringer - den helt store udfordring mod annoncering, som vi kender den i dag.

Du har måske hørt omkring iOS14 opdateringen og siden iOS15 opdateringen. Derudover findes der også ITP og andre lign. initativer, der skal hindre tracking på tværs af enheder, som kan berige annoncering.

Hvis du ikke har hørt om det, så frygt ej, i denne video tager jeg dig nemlig gennem hele denne maskine, og hvorfor det påvirker vores annoncering i så stor grad, at vi bliver nødt til at tage det alvorligt. Det har desuden også stor indflydelse på alt det, jeg lige har lært dig i dette kursus. 

Hvad siger andre?

rating
Om Micky Weis...

Jeg har oplevet på nærmeste hold, hvordan Micky arbejder struktureret og effektivt med online markedsføring for Kreakassen.dk, og det har været en sand fornøjelse. Mickys har stor erfaring og knowhow mht. hvad der virker for forskellig virksomheder, målgrupper og budskaber, og kan omsætte denne viden til en effektiv online marketing-strategi. Samtidig kan Micky selv stå for eksekveringen af strategien via sociale medier, mails osv. Denne fantastiske evne til både at arbejde på det strategiske, taktiske og operationelle plan, er der ikke mange der mestrer. Som person er Micky reel, hjælpsom, passioneret og super dygtig. Kort sagt er Micky en kæmpe gevinst for enhver virksomhed, der ønsker hjælp til at planlægge og eksekvere en online marketing-strategi, og Micky har min varmeste anbefaling.

Stifter af PLUSBOG & Angel investor
Andreas Dirksen

Stifter af PLUSBOG & Angel investor

rating
Om Micky Weis...

Micky lever til fulde op til sit ry og rygte, som ét af Danmarks skarpeste marketinghoveder. Micky møder alle i øjenhøjde, og sætter en ære i at levere varen strategisk, såvel som operationelt. Den varmeste anbefaling går fra os til Micky. Daniel Skovbakke, Partner hos Natures Collection A/S

Partner, Natures Collection A/S
Daniel Skovbakke

Partner, Natures Collection A/S

rating
Om Micky Weis...

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Micky som ekstern konsulent. Micky er dygtig og han har hjulpet os med at få det basale på plads og arbejdet målrettet efter benhårde konverteringer. Jeg vil anbefale Micky til andre virksomheder som ønsker hjælp eller sparring på deres online marketing indsatser samt at få den nødvendige tracking på plads.

Online marketing specialist, KAMSTRUP A/S
Sebastian Trabjerg

Online marketing specialist, KAMSTRUP A/S

rating
Om Micky Weis...

For mig er et af de vigtigste parametre for mine samarbejdspartnere, at de prioriterer og værdsætter forståelsen af virksomheden - Derfor var det en fornøjelse at se hvordan Micky havde gjort sit forarbejde meget professionelt. Allerede fra første møde var både kvaliteten og dialogen på et højt niveau. Søger man kompetent rådgivning og sparring, hvor man vil opleve stor fokus og engagement, kan jeg anbefale Micky Weis.

Brand Manager, My Garage A/S
Alexander Wisler

Brand Manager, My Garage A/S

rating
Om Micky Weis...

Micky er enormt passioneret og professionel, men har stadig det personlige nærvær som jeg vægter enormt højt i et samarbejde! At have Micky med på vores “hold” er guld værd! Det er dejligt at arbejde sammen med en person som forstår vores virksomheds mål og værdisæt og kan arbejde selvstændigt indenfor de rammer der bliver sat i fællesskab

Co-founder @ First-8 ApS
Mark Nilsson

Co-founder @ First-8 ApS

rating
Om Micky Weis...

I was recommended to hire Micky as Digital Marketing Advisor for an e-commerce project in Arla Foods. After experiencing his capabilities and the strong support he provided the team, I can only echo that recommendation. Micky is extremely competent within the field of digital marketing, with both hands on and strategic capabilities. What I would highlight is however his ability to speak on complex matter in a language everybody understands. This ability is truly important when working with senior leaders, who might not be hands on in the digital channels. Micky is unique – and highly sought after – so if you get a chance to work with him, go for it!

E-commerce Venture Lead, ARLA
Nanna Bergmann

E-commerce Venture Lead, ARLA

Næsten alle virksomheder kan drage nytte af Facebook annoncering

Facebook er ubetinget den største annonceplatform i verden sammen med Google. Derfor er det også en platform, man ikke kommer udenom, når man snakker om online markedsføring. I Danmark er der alene over 3 millioner brugere registreret på platformen, og derfor har du en god mulighed for at nå ud til potentielle kunder, uanset hvilken forretning du driver.

Facebooks annonceplatform er igennem de sidste par år blevet modnet ekstremt meget. Det gør, at der kommer flere og flere muligheder til, så det kan være svært at føle sig “hjemme” på platformen.

Derfor mener jeg, at et online kursus i Facebook & Instagram annoncering er en god måde at starte på eller at lære på. Som omtalt i flere af videoerne gør det selvfølgelig ikke, at man kommer perfekt fra start. Jeg vil dog tage dig gennem ting, der gør, at du starter 30-50% bedre – så du undgår at spilde (unødvendige) penge på platformen.

kursus i markedsføring

Jeg har hjulpet alt fra brands, personligheder, apps, serviceydelser, b2b virksomheder og e-commerce forretninger med at få en god begyndelse på Facebook samt med at skalere.

Jeg berører alle afkroge i kurset, og det er ikke blot dig, der driver en webshop, der kan få gavn af det Det er også dig, der har en fysisk forretning. Det er faktisk meget sjældent, jeg har oplevet, at en forretning ikke kunne få gavn af netop Facebooks annonceplatform.

fysisk workshop i facebook annoncering

Derudover er mange af de eksisterende annonceplatforme bygget på næsten samme måde, når det kommer til det tekniske og selve layoutet. Derfor kan du også drage nytte af dette kursus på andre platforme såsom Google Ads, Pinterest, Snapchat og LinkedIn, fordi du får en basisviden omkring annonceplatform, struktur mv.

Facebook ads vs Meta ads

Facebook valgte i 2021 at skifte navn på deres hovedselskab fra Facebook Inc til Meta Inc. I forbindelse med deres skub ind i “Metaverse” som eftersigende bliver en form for et digitalt univers har Facebook altså valgt at skifte navn så det matcher fremtidens ambitioner.

Det har dog ikke nogen umiddelbar effekt på hverken mit kursus eller Facebook ads som værende annonceringsplatformen. Facebook ændrer ikke deres platform nævneværdigt trods navneændring. Dog vil man opleve at flere og flere af deres værktøjer skifter navn til Meta, såsom “Meta Pixel” i stedet for “Facebook Pixel” – men funktionerne er de samme.

I øjeblikket er det ikke sådan at annonceringen vil blive kendt som “Meta ads”, men man kan selvfølgelig ikke spå om fremtiden, men for nu har det ikke ændret sig.

Hvad kræver det for at tage et Facebook & Instagram kursus?

Det kræver som sådan ikke noget fra dig at tage et kursus hos mig. Facebooks annonceplatform koster først penge, når du tilføjer dit kreditkort og starter din annoncering. Så du skal ikke betale for deres platform til at starte med. Et langt stykke hen ad vejen kan du faktisk implementere mange af de ting, du lærer om i mit kursus, før du betaler penge til Facebook.

For at få det maksimale ud af kurset vil det dog være en fordel at have oprettet en Facebook Business Manager. Det er også en fordel, hvis du har en dertilhørende annoncekonto samt Facebookside og Instagram konto, så du kan starte i dag.

Vi berører selvfølgelig også opsætningen af en Facebook Business Manager, hvis du ikke har været i gang med denne del endnu.

Det er også godt, hvis du har en idé om, hvad du gerne vil med din annoncering. Hvis du ikke har det, vil det være svært at opsætte en målsætning for din process, og uden målsætning er det svært at sige, hvornår noget lykkedes eller mislykkedes. Er det salg, trafik, app-installs eller flere e-mails – hvad er jeres formål med annonceringen? Det er også et af de første spørgsmål, du vil blive stillet, i mit kursus.

Jeg har undervist over 200 mennesker i min karriere, og der er stor forskel på, hvor nemt mennesker har ved teknologi og data generelt – så bare tag det i dit tempo. Mit ønske er, at du går fra kurset mindre forvirret, end da vi startede, men stadig med masser af gåpåmod og ny læring.

lær facebook & instagram annoncering

Hvad med et kursus til Instagram?

Som du nok har bemærket, har jeg flere gange nævnt Instagram. Det er, fordi Facebook ejer Instagram, og dermed er annonceplatformene flettede sammen – faktisk ligger Whatsapp også her, hvilket jeg endvidere vil komme ind på i kurset.

Du får altså også Instagram med i dette kursus, eftersom der er et overlap, når det kommer til tanker, metoder og opsætning. Men husk på, at selvom annonceplatformen er den samme, er medierne meget forskellige, når det kommer til indhold. Dette er også noget, jeg kommer ind på undervejs, så du kan blive klogere på, hvilket indhold der hører hjemme hvor. Det skal nemlig siges, at (godt) indhold er key!

Er et kursus ren magi?

Nej, bestemt ikke. Et kursus vil gøre, at du har et godt fundament at bygge på; du skal se det som en tilføjelse, eller et supplement, der kan gøre, at du kommer godt i gang eller lærer noget nyt.

Kurset er til dig, der har din egen virksomhed; dig der har et konsulentfirma; dig, der er ved at starte en virksomhed fra bunden eller dig, der blot vil vide, hvordan platformen fungerer, så du kan forstå eksterne samarbejdspartnere, eksempelvis.