Hvordan får man flere følgere på Instagram?

meta advantage

På trods af fremkomsten af nye sociale medier formår Instagram stadig er være blandt top-5 af anvendte sociale medier.

For virksomheder forbliver Instagram altså dermed stadig relevant at investere kræfter i for at forblive top of mind for forbrugerne.

Men alt dette kræver naturligvis, at målgruppen rent faktisk følger med på Instagram.

Så hvordan formår man at skabe et følgertal, der kontinuerligt bidrager med engagement til virksomhedsprofilen?

I dette indlæg kigger vi nærmere på, hvilke elementer der kan være med til at skabe flere følgere på Instagram.

Algoritmer og følgertal kan dog være drilske, og selvom de tips og tricks jeg har samlet i dette indlæg, har virket for mange, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der helt konkret fungerer for lige præcis din virksomhed.

Annoncering

At skabe synlighed omkring sin virksomhedsprofil kan som nævnt komme via en række elementer, som jeg vil komme ind på lidt senere i dette indlæg.

Den første og måske mest oplagte måde er dog ved hjælp af annoncering. Din virksomhed står i en situation, hvor budskabet omkring jeres produkt eller ydelse skal spredes, og på samme tid er I interesseret i at få flere følgere.

Her vil Instagram annoncer være med til sætte jeres produkt i søgelyset og gøre det nemmere tilgængeligt for målgruppen at klikke sig ind på jeres profil og følge med her.

Der er med andre ord tale om en målrettet præsentation af jeres produkt for jeres målgruppe.

Jeg har tidligere skrevet et par indlæg vedrørende netop Instagram annoncering, som du med fordel kan læse her:

Få større indflydelse på dit følgertal via influencers

Når det kommer til netop annoncering, kan man også med fordel overveje muligheden for at indgå samarbejde med en influencer for på den måde at skabe større synlighed omkring sit produkt og sin Instagram profil.

Influencer marketing er særligt anvendeligt for at få skabt tillid omkring sit brand.

Der vil med andre ord være tale om at kunne nå ud til en målgruppe via en offentlig person, der allerede har opnået følgernes tillid.

På denne måde vil der være større tilbøjelighed til at målgruppen på sigt også følger med på jeres virksomhedsprofil.

Dels skaber det stor synlighed for din virksomhed og dels skaber det social proof, der ellers kan tage tid at opnå uden indflydelse fra offentlige personer.

Reels

Efter fremkomsten af TikTok er det tydeligt, at det særligt er video content, der rammer målgruppen og kan skabe flotte følgertal.

Instagram har ladet sig heftigt inspirere af det korte videoformat og har i løbet af de seneste år kunnet tilbyde deres brugere at kreere videoer af 15-90 sekunders varighed igennem deres Instagram Reel format.

Instagram har investeret så meget i netop dette videoformat, at alle videoer, der bliver postet på Instagram automatisk bliver omdannet til Reels, og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at algoritmen i den grad prioriterer disse videoer.

Over-prioritering af Reels?

Videoerne får enormt meget visningstid over for almindelige posts – så meget, at traditionelle Instagram brugere har oprettet flere kampagner imod

Instagrams nye videoformat, på grund af algoritmens favorisering af formatet.

Vil man være med i gamet omkring de sociale medier, gælder det i mine øjne om at være fleksibel og at kunne spotte de nye tendenser, der hele tiden er i omløb.

At kunne se muligheder i tidens tendenser har og vil altid være en væsentlig del af markedsføringen, og jeg ville se dette videoformat som en mulighed for at opnå en tættere forbindelse til min målgruppe.

Nok om holdninger til Reels – i mine øjne er de kommet for at blive, så lad os se på, hvordan det vil give mening at anvende dem for at opnå flere følgere på instagram.

Hvordan skaber man mere engagement på sin profil? Læs mine 12 tips til mere engagement på Instagram her.

Sådan kan Reels bidrage

Reels giver en unik mulighed for virksomheder for at vise deres produkter eller services frem på en relaterbar, autentisk og tillidsvækkende måde, der har muligheden for at ramme målgruppen langt mere præcist end almindelige posts har.

Når der uploades en Reel bliver denne nemlig uploadet til virksomhedens profil, men vil også dukke op på Instagrams ’For You page’.

Denne fane vil være spækket med Reels fra folk, som brugerne allerede følger såvel som content, der minder om det, brugerne allerede interagerer med.

Brugere kan her med andre ord tilgå virksomhedens content og få øjnene op for profilen og produkterne, der tilbydes.

Det gælder dog om at skabe Reels, der fanger brugeren med det samme.

Det vil her være vigtigt at spore sig ind på de tendenser, der er i omløb; eksempelvis musiktendenser, redigerings- og effekttendenser mm. og koble dem til indhold omkring virksomhedens produkter, ’behind the scenes’ klip eller noget helt tredje.

Spørger du mig, er det utroligt spændende at følge med i disse tendenser, og det er naturligvis umuligt at få inkorporeret dem alle, og det er bestemt heller ikke hensigten.

Vær i stedet opmærksom på de tendenser, der giver mening for den niche, din virksomhed beskæftiger sig med og invester tid og kræfter i at få jeres Reels til at stå skarpt.

Brugerne bliver hver dag præsenteret for et hav af forskellige Reels og gider ikke bruge tid på halvfærdige ideer, men bliver i stedet tiltrukket af videoer af god kvalitet med et simpelt og letforståeligt budskab.

Kontinuerlighed

Som med så meget andet content, er kontinuerlighed nøglen til at skabe opmærksomhed omkring sit produkt.

For at sikre sig, at de eksisterende følgere har content at interagere med, og at nye potentielle følgere oplever, at der er relevant content at følge med i, er det vigtigt at poste kontinuerligt.

Nogle mener, at det kan være givende at poste 3-4 gange om ugen, mens andre mener, at man kan sikre sig sine følgeres opmærksomhed ved at poste 1-2 gange om ugen.

Det kommer helt an på, hvad der giver mening for den enkelte virksomhed, og hvor mange ressourcer der ønskes at investeres i Instagram.

Der findes efterhånden en del værktøjer til netop planlægning af content for eksempel via din Meta Business Konto.

Dertil vil tidspunktet for virksomhedens posts heller ikke være uvigtige.

Der findes ikke nødvendigvis et gyldent tidspunkt for at poste, men jo mere content man får postet, jo bedre vil man få et indblik i, hvornår på dagen der skabes mest engagement omkring ens content.

Om ikke andet er det vigtigt at huske på, at kontinuerligheden kan komme fra forskellige formater; posts, Reels, stories etc., der alle kan være med til at skabe engagement.

Der er dermed mulighed for, og er på samme tid anbefalelsesværdigt, at veksle mellem de enkelte formater og sørge for at ramme følgerne med relevant content af flere forskellige veje.

Interesseret i flere indlæg omkring følgertal på instagram? Læs mit indlæg ”Sådan får de første 1000 følgere på instagram” her.

Andre tips til at få flere følgere på Instagram

Der findes efterhånden mange gode råd til at få flere følgere på instagram og i langt de fleste tilfælde, gælder det om at se, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Herunder har jeg kort opridset et par ekstra tips, der potentielt kan lede til et større følgertal.

Hashtags

For at opnå mere synlighed omkring din virksomhed, ville jeg overveje brugen af hashtags.

De kan være enormt anvendelige, da Instagram nemlig gør det muligt for folk at følge deres favorithashtags, der ofte vil afspejle deres hobbies, interesser, fremtidsdrømme etc.

Der vil dermed være større mulighed for at nå ud til nye følgere ved at anvende populære og relevante hashtags, der giver mening for din profil og din virksomhed og som på samme tid er blandt de hashtags, som målgruppen interagerer med.

Er du i tvivl om, hvilke hashtags der er de mest relevante for din profil, kan det være en fordel at teste nogle af og se, hvordan målgruppen interagerer med dem.

Dertil vil det altid være en fordel at tage et kig på, hvad andre virksomheder i din branche gør; hvilke hashtags har for dem genereret et flot følgertal?

Lokationer

Et andet godt råd herfra er altid at tagge lokationen til dine posts og Reels.

Det er dels med til at lade følgerne vide, hvor din virksomhed er lokaliseret, og dels kan der være mange nye følgere forbundet med dette, da de vil blive eksponeret for dine opslag, såfremt de søger efter denne lokation.

Det kan sammenlignes lidt med de tidligere nævnte hashtags, som brugerne også kan søge efter og derigennem blive præsenteret for relevant content.

Dit engagement er guld værd

Din virksomhed er ikke den eneste på Instagram – der vil være mange andre at drage inspiration fra og som også vil være relevante i forhold til at få skabt et netværk.

Min bedste anbefaling vil herfra være at få skabt et netværk med folk fra din branche på Instagram hurtigt.

Vær ikke bleg for at følge dem, like deres content og smide en kommentar, når det giver mening.

Dels skaber det synlighed for din profil, og dels vil det være med til at give en indikation af, at du er interesseret i at skabe engagement omkring jeres fælles branche.

Med andre ord; sørg for at være gavmild med dit eget engagement til virksomheder fra din egen branche. Det skaber ganske enkelt tillid og synlighed til din profil.

Vær tilgængelig på Instagram

Noget der altid skaber et godt omdømme og som vil være med til at give anledning til, at brugerne anser din profil som værende værd at følge med i, er tilgængelighed.

Hvordan kan dine følgere få fat på dig og opnå yderligere information omkring dit produkt?

Det gælder her dels om at være tydelig i sin biografi, hvordan virksomheden bedst kontaktes af følgerne.

Er det via DM, e-mail, kontaktformular, hjemmeside eller noget helt femte?

Når det er sagt, er det vigtigt at følge op på dette kontaktformat.

Det gælder her om i det omfang det er muligt at svare hurtigt og at være konsistent med at vende tilbage til de følgere, der tager kontakt.

 

Hvilke gode tips og tricks har hjulpet din virksomhed i at opnå flere følgere?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »