Flere Snapchat følgere? Prøv dette trick

Er du på Snapchat?

Ellers bør du måske overveje det – Snapchat er nemlig det hurtigst voksende sociale netværk i øjeblikket!

Jeg skrev tidligere et længere indlæg omkring netop Snapchat markedsføring omhandlende, hvordan firmaer kan få stor success med det!

I dag skal vi kigge på, hvordan du kan bruge Facebookannoncer til at booste din Snapchat!

Lad os komme i gang!

Lav din Snapchat URL

Det første, du skal bruge, er din Snapchat URL til din personlige profil – eller virksomhedsprofil selvfølgelig.

Lav Snapchat URL: https://www.snapchat.com/add/YOURUSERNAME
Min ser eksempelvis sådan her ud: https://www.snapchat.com/add/mickyweis

Opret en Facebook kampagne

Ideen med Facebook annoncering er, at vi gerne vil ramme de helt rigtige brugere, som skal blive en del af vores Snapchat følgerskare. Hvis du er blogger, eller hvis du har en virksomhed, der sælger produkter, som er velegnet til Snapchat, er dette en super fed mulighed!

Start med at oprette en Facebook kampagne igennem Power Editor og vælg “Clicks to website” eller “Off-site destination” afhængig af, hvilken version du har af Facebook Power Editor.

Opsæt målgrupper

Når du har oprettet kampagnen, vil vi gerne oprette målgrupper, der giver mening for vores brand.

Stil dig selv de her spørgsmål

  • Hvilken aldersgruppe er på Snapchat?
  • Hvilke lokationer vil det give mening for din forretning?
  • Har du andre platforme med nuværende brugere du gerne vil have på Snapchat?

Custom audiences

I, der har læst mine tidligere indlæg, ved, at jeg holder meget af at bruge custom audiences, fordi det giver dig muligheden for at ramme brugere, der tidligere har haft et forhold til dig – det kan være brugere, der har et forhold til din hjemmeside, din app, eller brugere, der er tilmeldt din e-mail liste – disse ved, hvem du er, og derfor er der større chance for, at de vil tilføje dig på Snapchat også.

Custom Audiences er en udvidet funktion i målgruppeuniverset på Facebook, hvor du kan vælge mere avancerede segmenteringer. Du kan eksempelvis lave målgrupper baseret på adfærd på din hjemmeside, uploade e-mail liste med nuværende nyhedsbrevsmodtagere og meget mere. Det kræver lidt tid at komme helt ind i det, men når man først får en feeling af, hvordan det fungerer, er det et af de stærkeste værktøjer på platformen.

Custom audiences, jeg vil bruge til denne kampagne

  • Besøgende på min hjemmeside (www.mickyweis.com)
  • Tilmeldte til mit nyhedsbrev
  • Engagement på min Facebook side (dem der liker flest opslag)

Har du ikke fået helt styr på custom audiences eller installeret koden på din hjemmeside, så du kan målrette mod besøgende?

Så skal du bare læse videre – så får du et par andre ideer til målgrupper.

Fans

Har du en Facebook side eller Instagram profil?

Så kan du også målrette imod dine fans i stedet.

Da de allerede er eksponeret for dit brand, er der ligeledes stor sandsynlighed for, at de vil tilføje dig på Snapchat også.

Skulle jeg eksempelvis lave en kampagne for Peter Bendtsen, ville jeg målrette Snapchat kampagnen imod hans Facebook fans.

Har du ikke en større Facebook side?

Man skal desværre bruge en Facebook side for at kunne annoncere – så det er et krav, at man har dette. Dog kan det være, at du ikke har så mange fans – endnu!

Lad os kigge på endnu et målgruppevalg, som hverken kræver fans eller hjemmeside!

Alder, lokation & interesser

Segmenter på alder – hvilken aldersgruppe giver det mening for dig, dit brand og virksomhed at have på Snapchat?

Lad os tage Peters eksempel igen.

Peter er personlig træner, og han er et respekteret navn i branchen. Der findes mange lignende Facebook sider og interesser i kategorien, Fitness & Sundhed.

Lad os se om Peters brand kan tiltrække folk, der endnu ikke er eksponeret for ham.

Opsæt af bred målgruppe til Peter Bendtsen
Baseret på interesser, alder og lokation

Som det kan ses herover, har jeg valgt en række interesser, som Facebook forslog til Peters side. Nu er det meget nemt at vide, at dem, der er medlem af Fitness World og tager kosttilskud, nok også har en interesse for tips og tricks til personlig træning.

Samtidig har jeg valgt Danmark som lokation og en lidt lavere alder, da jeg ved, at brugere på Snapchat er noget yngre end på andre sociale medier såsom Facebook.

Denne målgruppe ville give mig en antal mellem 200-300.000 potentielle fans til Peter’s Snapchat.

Placering

Det vigtigste element i denne kampagne og strategi er placeringen.

Via. Power Editor kan du vælge, om du vil vise dine annoncer på mobil eller desktop, og du kan ligeledes vælge, hvor de skal placeres på disse medier.

Da Snapchat er en mobilapp, vil jeg altid vælge desktop fra, således annoncerne kun vises på mobile enheder.

Lav annoncerne

Det sidste step, vi skal igennem, er udformningen af selve annoncen. Jeg vil ikke lave 10-20 forskellige formater her i blogindlægget, men i praksis vil jeg dog lave en del federe annoncer – men du skal jo også have fremtidige indlæg, som du kan glæde dig til 😉

Det vigtigste ved en annonce er, at den giver en form for værdi til brugeren – du skal altså besvare spørgsmålet: “Hvorfor skal jeg klikke her”?

Her kommer et hurtigt eksempel på sådan en annonce

Tip: Det koster ikke mere at lave mange annoncer. I hver målgruppe har jeg ofte 10-15 annoncer, der konkurrerer mod hinanden. Over 2-3 dage vil jeg hurtigt kunne udpege, hvilke annoncer der performer bedst. Så vær kreativ og test forskellige grafiske udtryk af – det sammer gælder for video, slideshows m.fl.. Det gør nemlig, at du hurtigere får resultater i stedet for at teste 1 annonce ad gangen.

Opsæt budget

Jeg starter altid ud med et lavt budget – det giver ikke mening at sætte det højt i min optik, da Facebook sagtens kan tage fat, og så har du brændt en masse penge af. Jeg starter altid småt ud, og så ser jeg, hvad ROI (Hvad min investering giver) og CPC (Cost pr. click) er.

Kør dine annoncer 2-3 dage og evaluer derefter, hvilke målgrupper og annoncer der skal køre videre.

Mit budget eksempel
25,- er det mindste pr. dag

Nyttige links:

Konklusion

Jeg ser Snapchat markedsføring som en kæmpe mulighed for mange virksomheder!

Bloggere, personlige trænere og dem, der har en forretning inden for madlavning eller natteliv, eksempelvis, vil kunne få rigtig meget ud af Snapchat, da disse typer forretninger åbner op for visualitet.

Snapchat er en unik mulighed for at skabe en direkte dialog med både kunder og potientielle fans – så spring ud i det, hvis det giver mening for dig og din forretning!

Hvad er dine erfaringer med Snapchat, og har du fået prøvet det af i forretning øjemed? 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »