Skærmbillede 2015 11 23 Kl. 11.08.59

31 bøger, der har forandret mit liv

Jeg har valgt at lave en liste over de bøger, som jeg har læst, og som virkelig har bidraget med værdi – ironisk nok…

Hvorfor er det ironisk? …Hvis du spørger min kære mor, der igennem hele min skoletid forsøgte at få mig til at læse andet end Bent Faurbys fodboldbøger og magasinet GOAL!., om hun havde regnet med, at jeg nogensinde skulle komme til at læse andet, vil hun nok svare: NEJ.

Der skulle gå en del år, før bogormen kom frem i mig.

I dag elsker jeg at læse bøger – især dem, der virkelig inspirerer mig. Måske er det fordi, jeg den dag i dag selv har friheden til at vælge, hvilke bøger jeg gerne vil læse. Det var nok noget andet dengang, man blev tvunget til at analysere et digt af Tove Ditlevsen eller at gennemgå kubismens stilperiode – igen.

Jeg tror, at det var Jim Johns citat, der “got me hooked” for lige godt 5 år siden.

The difference between where you are today and where you’ll be five years from now will be found in the quality of books you’ve read.

Siden da er det blevet til en lang række bøger, video-talks og meget mere. Jeg har forsøgt at samle de allerbedste bøger, jeg har læst, herunder, og jeg har også forsøgt at give dem et par linjer med på vejen – måske kan du finde inspiration til nogle gode bøger herunder – hvem ved?

Bøger

Hvert år bruger jeg januar måned på at tilføje de bøger, jeg har læst, i det forgange år. Jeg skriver fremover, hvilket årstal de er blevet skrevet ind. Dem, der står i 2018, vil være dem, jeg har læst i 2017 – og jeg lover – især efter alle jeres efterspørgsler – at blive bedre til at opdatere listen.

2018 – Onlineevangalisterne

Onlineevangalisterne er en samling af 100 af de skarpeste indenfor marketing her hjemme. Jeg har endda selv fået lov at bidrage til bogen. Jeg ved ikke om mit tip kan bruges, men jeg synes mange af de andre kan give dig som netop er startet med online markedsføring en masse gode ideer til at booste dit salg og få en endnu bedre forståelse af hele den digitale verden. Den er nem at tygge igennem og give dig også mulighed for at connecte med nogle af de dygtigste i Danmark.

2018 – Lewis Howes: The Mask of Masculinity

Lewis Howes er et af mine store online idoler. Han forklarer selv omkring en meget hård barndom som har givet ham en masse ar på sjælen. I en verden af fodbold hvor mænd ikke må være sårbare har givet ham grundlaget for netop en bog omkring vores maske som mænd. I stedet for at vise vore sårbarhed er vi begyndt at putte en maske på. En del af bog sidder man og nikker som mand og tænker, at det er spoton. Den er meget nem at læse og kan varmt anbefales til både mænd og kvinder.

2018 – Ray Dalio: Principles

Ray er en af vore tids mest successfulde investorer og hedgefund managers. Han er milliardær, men fortæller ærligt i hans bog om de principper og hans fejltagelser der gjorde at han fik success. Han er meget oprigtig omkring at han tidligere i hans karriere troede han vidste alting omkring investering, men måtte se sine investeringer skrumpe og miste alt flere gange, hvilket gjorde ham ydmyg omkring det. Bogen er en fantastisk historie om at starte fra bunden med ikke andet end viden og ideer. Hans principper er noget vi alle kan bruge i vores eget liv.

2018 – Mark Manson:  The Subtle Art of Giving a F**k

Mark Manson har igennem mange år været en af mine favoritbloggere på den internationale senere. Hans blog har tit guidet mig og givet mig mod på at kigge fremad. Specielt i en periode hvor jeg gik igennem en mørk tid og et forhold netop var forlist, læste jeg en del af Mark’s blogposts og det gav mig en masse inspiration til at komme videre og selv begynde at skrive endnu mere på bloggen. Dertil fik jeg udbygget med indlægget omkring ting jeg gerne ville have vist da jeg var 20, direkte inspireret af Mark. Hans indlæg tager udgangspunkt i en fantastisk livserfaring som man kun kan beundre. Han tager nogle af livets vigtigste spørgsmål op og ser dem i øjenhøjde.

2018 – Robert Glover:  No More Mr. Nice Guy

I mange år har jeg været en pleaser – uden tvivl. Jeg ville gerne have, at alle kunne lide mig – indtil jeg virkelig satte mig ned og læste den her bog. No More Mr Nice Guy. Det er virkelig en fantastisk bog. At prioritere dig selv betyder ikke, at du er et dårligt menneske. Tværtimod. Jeg har fået så mange gode lektioner til at prioritere mit liv, efter jeg har læst den her bog. Så hvis du også nogle gange føler, at du hjælper lidt for meget (og her mener jeg ikke at hjælpe lidt én gang i mellem) – men hvis du altid siger ja, så gør denne bog dig virkelig skarp på at kunne sige nej.

2018 – Brendon Buchard:  High Performance Habits

En af de performance coaches, jeg har fulgt mest de sidste 5 år, er Brendon Buchard. Han er en fantastisk formidler. Man skal være skeptisk over for selvudnævnte eksperter indenfor menneskelig psykologi – derfor kan jeg godt lide, at Brendon tager udgangspunkt i en masse tests og undersøgelser, som de har lavet igennem de sidste mange år. De har analyseret tusindvis af mennesker og fundet frem til de vaner, der gør succesfulde mennesker virkelig succesfulde. Hans psykologiske tilgang til mennesker finder jeg virkelig inspirerende, og da jeg er meget inspireret af neuroscience, er jeg fascineret af, hvordan mennesker tænker i forskellige situationer. Læs den!

2018 – Amy Morin:  13 ting mentalt stærke ikke gør

I starten af 2018 gik jeg faktisk væk fra at læse mange af disse bøger omkring selvhjælp og selvudvikling – ikke fordi, jeg ikke synes, det var godt, men fordi man hurtigt kan drukne i forskellige tips og tricks til at optimere sit liv. Jeg blev dog anbefalet den her bog et par gange, og den er virkelig skarp. Igen: Vi kommer rundt om alle de gode vaner, som rigtig mange dygtige mennesker lever af. Kom væk fra at brebrejde andre i dit liv – fokuser på det, du kan gøre, og undgå at bebrejde verdenen. Den skylder dig ikke noget. Man skal have et åbent sind for at læse den, men jeg føler, at jeg flytter mig, når jeg forsøger at implementere disse tips i min egen hverdag.

2018 – Jakob Scharf: Syv år for PET

Jeg har altid været meget fascineret af hele det efterforskningsarbejde, der ligger i politiet og deres metoder. Deres evne til at være fattet, når alle andre panikker – derfor valgte jeg i 2017, på en tur til Spanien, at komme igennem den meget omstridte bog: Syv år for PET af Jakob Scharf. Han fortæller utroligt detaljerede historier fra den danske efterretningstjeneste, hvor man bliver blæst lidt bagover, fordi man får et indblik i, at der også kan ske ting i lille Danmark, og derudover får man en idé om, hvor heldige vi egentlig er at have så dygtige mennesker til at stå i kulisserne, og disse får sjældent ros for de ting, de udretter, fordi det meste er hemmeligt. Et fantastisk spændende bog at læse, og man kan lære meget som leder af læse denne bog.

Elon Musk:  Shaping our Future

Elon har altid været et stort ikon for mig, fordi han tænker anderledes og meget stort. Det er svært at sætte sig i hans tanker, fordi de er så store. I hans bog fortæller han meget livligt omkring, hvor tæt det er på at gå galt flere gange med store milliard investeringer. Han fortæller også om, hvordan han har set raketter brænde op og tage 100 millioner dollars med sig i “flammerne”. Bogen bærer også præg af, at den er skrevet af en mand med over 200 rejsedage om året, hvorfor det kan være svært at tilgodese andre værdier i livet såsom familie.

 

Walter Isaacason – Steve Jobs

Jeg tror, at alle har en eller anden form for holdning til Steve Jobs – og Apple for den sags skyld. For mig var bogen et breaking point, da jeg var yngre. Han var ikke en perfekt. Hans forhold, specielt til hans første datter, var heller ikke perfekt – tværtimod. Derudover havde han et specielt forhold til LSD og tilmed mærkelige madvaner. En stærk fortælling om et geni, der stræbte efter det perfekte i arbejdsregi, men som i livet begik mange fejl – ligeså vel som mange andre i denne verden – og et geni, der forsøgte at afprøve grænser for at finde sig selv.

 

Alex Ferguson – Leading

Jeg har altid været Manchester United fan, så at læse Alex Fergusons bog om ledelse faldt mig meget naturligt ind. Jegvar ikke klar over, hvor meget man arbejder og er på som manager. Hans bog fortæller om 16-20 timers arbejdsdage og om at flyve verden rundt og kigge efter nye spillere, holde styr på spillernes drukvaner og gambling. En fantastisk rejse ind i fodboldens vanvittige verden med agenter, store talenter og mange millioner. En lærerig bog om ledelse – i min optik.

Christian Stadil – Personlig Karma

Christan Stadil – et stort forbillede. Det lyder lidt dumt, fordi det først er for nyligt, jeg har lært manden at kende. Christian har en unik evne, som jeg første gang blev mødt af hos Tattoodo. Han er særligt god til at have en ro omkring sig, og derudover er han ekstremt god til at få andre til at performe i fællesskab. Hans bog, personlig karma, bærer præg af Christians tro på, at vi skal lære at elske os selv – også vores udfordringer -og hans tro på, at vi ikke skal stresse for at blive bedre. Vi skal leve mere i nuet. Jeg vil også anbefale hans interviews hos Korridoren i øvrigt.

7 Habits of Highly Effective People

En af verdens mest anerkendte forretningsbøger. Den omhandler, hvordan de mest successfulde mennesker i verden planlægger deres hverdag for at opnå success. Hvordan de tænker, og hvordan de bruger et særligt mønster for at få det maksimale ud af deres liv. Hvordan du skal starte med slutningen i sindet. Den argumentere for, at du skal planlægge dine handlinger efter, hvordan du gerne vil have, at dit liv skal se ud. 

Jesper Buch – Fra kælder til Milliard

En af de bedre historier, jeg har læst. Trods en bitterhed over at blive afvist, da jeg søgte job hos Just-Eat som 18-årig (kundeservice :)), har jeg altid fulgt Jespers rejse. Jespers bog er lærerig og interessant. Den giver dig blod på tanden, hvis du er kickass, men tager pusten fra dig ,hvis du tror, at iværksætteri er let. En blændende historie om at gå fra en kælder i Kolding til at sætte Ikea møbler op i London, og hvordan både familie, venner og en tro på sig selv og sine drømme gør en forskel, hvis man vil det nok. Vil også anbefale hans interviews hos Korridoren.

Anthony Robbins – Awaken the Giant Within

Jeg er vild med Tony Robbins – han har en gennemslagskraft, der virker. Hvert fald på mig. Awaken the Giant within handler om, at vi skal tage vores liv i vores egne hænder – og stå ved det. De fleste af os skaber tankemønstre og lever i et hamsterhjul, så vi er ikke skaber det liv, vi i virkeligheden ønsker, men i stedet for lever vi et liv skabt af omstændigheder. En tung bog at læse på engelsk, men giver dig utrolig mange teknikker, som du kan bruge til at skabe det liv, som du ønsker.

Paulo Coelho – The Alchemist

En bog anbefalet af Will Smith i en youtube video. Bogen handler om en fårehyrde, der rejser ud i verden, fordi han vil være noget andet – noget mere. En fortælling om, at frygt er vores største udfordring. Den lever højt på argumentet, at man altid skal tage action og skifte retning. Essensen er, at vi skal huske på, at det er vores rejse – og vi må ikke lade os stoppe af frygten, selvom den kan virke altoverskyggende.

David Schwartz – The Magic of Thinking Big

En af de helt store udfordringer, som de fleste iværksættere har, er at kunne tænke stort nok. For at skabe noget, skal man tænke stort. David Schwartz skriver om, hvordan vi kan bryde vores mønster omkring tanker – og hvordan vores omgivelser har en effekt på, hvordan vi tænker. En bog, der får dig til at flyve, fordi du pludselig føler, at der er så meget mere at hente derude.

Jonah Berger – Contagious

Som titlen, “smitsom”, beretter om, handler bogen om, hvordan man får ideer til at smitte. Hvordan små ting kan gøre en kæmpe forskel. En bog, der kommer med mange gode eksempler på, hvordan man i et fysisk eller virtuelt produkt kan inkorporere nogle elementer, der får det pågældende produkt til at “smitte af på andre mennesker”.

Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products

Jony – den egentlige person bag de kendte produkter fra Apple. Jony (Jonathan) er født med en større design intelligens end de fleste. Han strøg fra det ene top studie til det andet, og han havnede som bekendt hos Apple under kommando af Steve Jobs, og han er dermed bl.a. manden bag Iphone, iMac og iPad. Han var ligeledes med til at revolutionere designteamet hos Apple. En spændende fortælling om en kærlighed til produktet og om en passion for at skabe noget, der har til hensigt at forandre verden – forevigt. Nogle mener, at dette lykkedes.

Buddhism Plain and Simple (Arkana)

Jeg har altid været fan af karma. Det har gjort, at jeg i de senere år har læst en del inden for buddhist genren. Plain and simple er ikke en tung bog, men mere en illustration. Med små, korte paragraffer beskriver den i simple træk, hvordan Buddhismen kan have en positiv effekt på vores livskvalitet i hverdagen. Bestemt nogle meget konkrete råd, man kan benytte sig af i sit eget liv.

The Dip – Seth Godin

Seth Godin er et geni inden for marketing. The Dip handler ikke udelukkende om marketing, men er en god fortælling om, at vi alle oplever the Dip. Et “dyp” i livet. Når vi oplever dette, kan vi give op eller blive ved. Modsat mange andre, der mener, at man ALDRIG må give op, fortæller Seth meget ihærdigt om, hvornår vi skal give op, og hvornår vi skal blive ved med at presse på.

From ZERO to One – Peter Thiel

Peter Thiel er en investeringsguru fra USA. Han har investeret i nogle af de mest hotte startups såsom Facebook, hvor han blev den første store eksterne investor, og han har i dag 10% af det sociale medie. Hans bog beskriver, hvordan man går fra ingenting til et startup, og hvordan man skal tænke, hvis man vil bygge den næste store techraket. Den næste Mark Zuckerberg vil ikke bygge det næste Facebook, men nærmere se, hvordan adfærdskurven bevæger sig for mennesker, og hvordan psykologien forandrer sig – og deraf bygge et socialt medie, der dækker et behov.

The Growth Hacker – Ryan Holiday

Denne bog er et must for alle folk, der gerne vil arbejde med online markedsføring. Ryan Holiday beskriver, hvordan growth hacking altid har eksisteret og kommer med stærke eksempler på, hvordan eksempelvis Dropbox, Apple, McDonalds og Hotmail har formået at bruge growth hacking til at skabe hockey stick growth. Den åbnede mine øjne for, hvordan man kan tænke ud af boksen, specielt når det gælder markedsføring, og hvordan man via. den kreative tankegang kan slå traditionel markedsføring.

The Obstacle is The Way – Ryan Holiday

Ryan Holidays seneste bog er minder lidt om “Feel the fear and do it anyway” – Det handler om, at udfordringer, som kommer ind i vores liv, skal være en del af livet. De er med til at forme os, og derfor er det vigtigt, at vi går igennem dem og ikke forsøger at komme udenom. Følelsen af at overkomme en forhindring er også en vigtig læredom i livet for at kunne opleve glæde, ellers vil man konstant gå og tænke på de udfordringer, man aldrig fik løst.

Marcus Aurelius – Meditation

Marcus Aurelius er en tidligere romersk kejser og filosof. Hans værker var egentlig noter skrevet til ham selv, som er blevet samlet til en bog, der basalt set handler om livet og om, hvordan man skal “klare” sig igennem det. Marcus’ overbevisning udspringer af stoicisme, som har fornuften og ens egen fortolkning af verden som er det vigtigste element. Vi skal ikke lade vores omgivelser styre os, men derimod styre vores tanker og deraf skabe vores egen virkelighed.

Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence people

Warren Buffet har udnævnt denne bog til hans favorit, og jeg må sige, at jeg er enig. Det er en fantastisk bog, der handler om, hvorfor vi er født med 2 ører og 1 mund. Budskabet er nemlig, at vi skal lytte mere, end vi snakker. Vi skal lytte for at forstå og ikke for at svare. Det kan lyde forkert at “vinde” venner, men det er nærmere en bog om, hvordan vi skaber nære venskaber og relationer, der kan bruges i både forretningshenseende og i livet generelt. En bog, jeg anbefaler alle at læse – og gerne flere gange. Bogen er en fantastisk guidance til, hvordan man skal behandle andre mennesker.

Susan Jeffers – Feel the fear and to it anyway

Som man kan fornemme fra ovenstående bøger har jeg efterhånden læst en del bøger omkring, hvordan man skal se sin frygt i øjnene for at kunne komme igennem livets udfordringer. Grunden til, at det er nødvendigt for os, eller hvert fald for mig, at læse sådanne bøger, er, at det er noget af det sværeste nogensinde at lykkes med. Man har en tendens til at sætte en masse forsvarsstrategier op for sig selv for at undgå konfrontationen med frygten. Susan Jeffers bog bringer glimrende eksempler på, hvordan man skal håndtere sin frygt og ikke gøre den større, end den er. Bogen indeholder ligeledes konkrete tips og tricks til, hvordan man skal tackle specifikke situationer.

Mark Williams – Mindfulness

Mindfulness. Nok det ord/begreb, der vil møde massiv medvind de kommende år. Vi lever alle et meget stresset liv, hvor vi konstant forsøger at leve op til de forvetninger, som vores omgivelser har til os. Vi har svært ved at finde mening med livet – det viser et utal af undersøgelser. I vores stræben skal vi til at finde os selv, og der kan mindfulness være en stor gevinst. Mark Williams bringer her i bogen en masse konkrete eksempler på, hvordan vi altid kan finde ind til vores kerne og på, hvordan vores vejrtrækning har en stor betydning for vores velvære, og hvordan vi skal tackle stressede situationer. En bog, der er bygget op omkring gode eksempler på konkrete øvelser, der vil få dig til at føle dig mere til stede i verden eller i nuet.

Rhonda – The Secret

The Secret! En bog jeg første gang blev introduceret til i en ung alder, da jeg begyndte at følge med i CULT’s eventur. “God energi vinder altid”, som Mike Radoor og Konrad preachede i deres tid i Miinto. I starten fandt jeg det meget overtroende, men jeg lærte efterhånden at tro på, at det, vi tænker, bliver til handlinger og virkelighed – på den ene eller anden måde. I “The secret” gennemgår man en lang række eksempler på, hvordan positive tankemønstre og “law of attraction” kan give os en “edge” i livet. Dermed ikke sagt, at du kan sidde på en sofa dagen lang og så vinde i lotto bare ved at tænke på det – men ofte når vi ønsker noget – og tænker på det, sætter det også en række actions i gang, som bringer os tættere på målet. En bog, der skal læses flere gange for at forstå meningen med den.

Victor Frankl – Man’s searching for meaning

En helt igennem fantastisk historie skrevet af en mand, der tilbragte en del af hans liv i koncentrationslejre under 2. verdenskrig. Victors fortælling beskriver, hvordan man via. eget sind kan overleve selv de mest ekstreme forhold. Det er med andre ord ikke dine omgivelser, men hvordan du ser dine omgivelser, der afgør dit liv. En virkelig spændende historie om alt fra frostskader ved at arbejde i minusgrader, til hvordan kammerater blev gasset for øjnene af ham. Sætter livet i perspektiv og kan varmt anbefales, hvis man mangler perspektiv i livet.

Gary Vaynerchuk – Jab jab jab right hook

En af de nye online heros er Gary Vee! Han hjalp hans forældre med at skabe en forretning, der sælger vin på nettet og boostede den fra 3 millioner dollars i omsætning til 60 millioner dollars. Derefter begyndte han at forfatte bøger, og han har i dag en konsulentvirksomhed med 500 ansatte. Hans bog Jab, Jab, Jab right hook beskriver, hvordan man skal strikke sin online strategi sammen på de sociale medier – hvordan man via. små jabs kan opbygge et momentum, der så eskalerer når, man dropper sit “right hook”. Fantastiske, konkrete tips og mange cases, hvor han kommenterer på, hvad der kunne være gjort bedre.

 

Din tur!

Hvilke bøger vil du anbefale?

This Post Has 7 Comments
 1. Virkelig et fedt indlæg Micky, der er mange af dem der er røget på læselisten i 2016! Jeg vil lige smide 2 bøger mere på: Lean Startup og The Pilgrim – begge 2 super skarpe bøger!

  Jeg glæder mig til at læse dine næste indlæg.
  Mvh Mikkel

 2. Sjovt at læse, at Jim Rohn også har været din inspiration. For mig var det der gjorde udslaget, hans udtalelse (i et seminar): “The Book You Don’t Read Won’t Help” – Det uddybede han så yderligere, men der gik lyset virkelig op for mig.

  Og det en del år efter skolen hvor jeg svor, at jeg ikke skulle læse flere bøger 🙂

  Nu læser jeg kun fagbøger og elsker det.

  /Mikael

  1. Ja det er vildt så mange gode antagelser han har omkring det at læse.
   Man kan sige nok så meget – men der er virkelig meget guld i bøger når man først kommer i gang – hvad er dine favoritter hvis du skulle nævne top 3? 🙂

   Og tak for din kommentar Mikkel – har selv fulgt dig igennem længere tid!

   Mvh
   Micky Weis

 3. Jeg er sjovt nok i gang med Ray Dalio: Principles, og jeg er solgt, kan godt lide hans totale ærlighed, hvilket er lidt uamerikansk, altså han overspiller ikke.

  En bog jeg vil anbefale er: Miracle Morning for Sales people af Hal Elrod, den er i flere variationer, for selvstændige ect. Handler om at stå tidlig op, meditere, visualisere, og motionere, samt læse og skrive/notere din dag. https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_1_7/142-3567213-8895410?url=search-alias%3Daps&field-keywords=miracle+morning&sprefix=miracle%2Caps%2C279&crid=2LXL7HR4SCV9B

 4. Drøn gode bøger. Vi har cirka samme smag. Jeg er ikke helt hoppet på mindfullness/ meditationsbølgen endnu, men hvad er din abefaling ift. en god bog til at starte med?

  Jeg er Malala og Sult i Paradis er to let læselige bøger er vild med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *