Den ultimative guide til Google My Business


Hvad er Google My Business?

Google Ads, YouTube, Display annoncering, G-mail annoncering… Mulighederne er mange – dét kan vi hurtigt blive enige om, og jeg tilføjer lige en ekstra til listen: Google My Business.

Fordelen ved netop Google My Business er, at ”platformen” giver mulighed for at komme langt uden at betale et urimeligt højt beløb. Vi kan nemlig hurtigt komme til enighed om, at vi kaster nok penge efter annoncering, som det er nu.

Kort fortalt har Google My Business platformen udviklet sig meget i løbet af de senere par år, og det er derfor ikke alle, der kan følge med. ”Hvad er Google My Business egentligt?”. Dét er et spørgsmål, jeg ofte får, og jeg har faktisk berørt platformen i et tidligere indlæg, men i dag vil jeg gerne komme liiiiiiidt mere ind på, hvad Google My Business er, og hvordan du kan tænke platformen ind i din forretning.

Okay… Let’s get started for real!

Når du foretager en søgning på Google, vil du opleve, at der kommer forskellige resultater frem… Surprise! Du vil også støde på de klassiske Google annoncer, som der dem, der vises først. Endelig vil du finde Google Shopping resultaterne, som ligger ude i højre side. Men ofte dukker dette billede også op.

Dette billede er ’en del af’ Google My Business, og det viser basalt set en adresse, kontaktoplysninger, billeder, videoer, åbningstider og meget mere.

Billedet sikrer en betydelig synlighed i søgeresultaterne, og det er en ting, som mange forretninger stræber efter. For hvem vil ikke gerne være mere synlig på Google?

Hvem har brug for Google My Business.

I starten var Google My Business meget skjult, og platformen blev faktisk kun anvendt af lokale butikker, spisesteder mv. Men i dag bliver platformen hyppigt brugt af online forretninger, såsom webshops, og der er engvidere kommet et række analyseværktøjer og integrationer, hvilket gør ”mediet” endnu mere lukrativt. Denne del kommer vi tilbage til.

Men kort fortalt: alle virksomheder kan, på den ene eller anden måde, drage nytte af Google My Business – og det er altså ikke kun fysiske lokationer, der bør fokusere på platformen.

Troværdighed via Google My Business

Let’s face it! Internettet vokser og vokser, og tingene går stærkt efterhånden! Kan vi mon følge med? Jeg mener, at noget af de sværeste ved online markedsføring i dag er at skabe troværdighed, fordi man oplever mange dårlige ting på nettet – og selvfølgelig også, når man eksempelvis går til frisøren eller bageren.

Brugere af internettet anmelder alt, ligesom kunder i en bager spreder budskabet, hvis de har haft en dårlig oplevelse. På det digitale netværk går det bare lige liiiiidt stærkere.

Trustpilot har i mange år været stedet, hvor vi finder anmeldelser, men nu melder Google sig ind i kampen; de vil også have en bid af kagen.

… Og jeg mener derfor, at du bestemt også bør være på platformen

Oprettelse: Sådan kommer du i gang!

Det første, du skal gøre, er at gå ind på Google My Business og oprette en ny virksomhed. Der kommer et par steps, du skal igennem.

Klik på billedet herunder, så afspiller der sig en lille video for dig som du kan stoppe afhængig af hvor langt du er kommet i oprettelsen.

 

Når du nærmer dig slutningen, vil du blive mødt af det, der kaldes en ’verificering’. Det er Googles måde at sikre sig, at du er den, du udgiver dig for at være… Sikkerhed og troværdighed er nemlig nøgleord – husk det.

Ofte vil Google sende dig et fysisk brev (jeps, de findes stadig). Det vil tage op til 14 dage, før du modtager brevet i din postkasse. Den kode, som du modtager, skal du indtaste i Google My Business, og så er du ellers kørende. Nu ejer du din lokation, og du har kontrollen.

Men… Men fuld kontrol følger der, naturligvis, også lidt arbejde… Er du klar til at ’lave’ en
lækker Google My Business profil, der i sidste ende tiltrækker flere kunder til dit brand?

De fleste af os kender til den klassiske Kreta restaurant, hvor der er liiiiidt for mange retter på menuen. Billederne er ikke just tiltalende, og man kan kun blive skuffet, når man har bestilt sprøde fries, og der kommer halvslatne kartofler, der hverken er sprøde eller saltede (jeg hader, når det sker!).

Denne skuffelse kan relateres til de virksomheder, der ikke har optimeret deres Google My Business; du er nemlig ikke alene om at kontrollere, hvad der bliver lagt op. Det kan lige så godt være kunden, der lægger et billede op fra deres sidste besøg, og det er ikke nødvendigvis et lækkert billede. Med andre ord: du bestemmer ikke selv, hvordan din virksomhed tager sig ud i Google, hvis du ikke tager kontrollen.

Derfor….

Kolde fakta og beskrivelse

Det første, du skal gøre, er at tilføje basal information omkring din virksomhed.
Husk på, at Google My Business ofte er stedet, hvor brugerne indleder kontakten med din virksomhed. Derfor er det altså vigtigt, at denne del er korrekt – ellers kan du hurtigt få en masse negative anmeldelser.

Eksempel: Kan du forestille dig, at du skal ned og spise på en restaurant, og du Googler restauranten, og der står, at de har åbent fra 17-22.00, og når du så kommer derned… Ja så holder de fandme (beklager mit sprog) lukket den dag.

At udfylde information i Google My Business er relativt nemt, men alligevel er det ikke alle, der får gjort det korrekt og holder det opdateret.

Start med at tilføje en beskrivelse af din virksomhed. Det kan være en lille introduktionstekst: Hvem er I? Hvorfor har I startet virksomheden? Hvilke kerneprodukter tilbyder I?

Du kan skrive op til 750 ord på beskrivelsen. Sørg for at gøre den spændende og sørg for, at den indeholder jeres kerneydelser og gør den ”spiselig”, så folk faktisk gider at læse den.

Kontaktoplysninger

Som nævnt før: Kontaktoplysninger er en ‘game changer’. Ligesom med åbningstider er det utrolig vigtigt, at dine kontaktoplysninger spiller. Det telefonnummer, du sætter ind, skal gerne være det, du kan træffes på. Ellers er det sur r*v.

Billeder på Google my Business

Du kan – som sagt – uploade billeder til din Google My Business. Og det kan du gøre i forskellige kategorier.

Tips til dine billeder

 • Format: JPG eller PNG.
 • Størrelse: Mellem 10 kb og 5 MB
 • Anbefalet størrelse: 720px X 720px
 • Minimum størrelse: 250px X 250px
 • Kvalitetskrav: Billedet skal være tydligt og du skal ikke gøre brug af filtre. Det skal være en reel afspejling af virkeligheden.
Tip: Sørg for, at billederne afspejler forskellige områder af forretningen. Lad være med at bruge billeder af noget, der ikke har med forretningen at gøre. Der er førstehåndsindtrykket over for potentielle kunder.

Video på Google My Business

På samme måde som du kan uploade billeder, kan du ligeledes uploade videoer fra din virksomhed. Noget, jeg varmt vil anbefale.

Vær opmærksom på, at det kan tage 24 timer, før din video er uploadet.

Tips til dine videoer

 • Længde: Op til 30 sekunder
 • Størrelse: Op til 100 MB
 • Anbefalet opløsning: 720p eller højere
Tip: Brug en video, der giver det bedste billeder af jeres forretning. En ”walk around tour” med GoPro er en god idé. Det samme er en video, hvor I viser, hvordan jeres produkter bliver lavet. Det kunne også være et interview med en medarbejder. Med andre ord: Lav materiale, der skaber troværdighed overfor potentielle kunder.

Produkter på Google My Business

Som man kan se herunder, har jeg eksempelvis tilføjet produkter for MyGarage på deres Google My Business. På den måde giver vi folk et godt førstehåndsindtryk, før vi leder dem ind på hjemmesiden.

 

Du behøver ikke sælge biler for at drage nytte af denne funktion; du kan sælge alle slags produkter og selv tilføje dem. Det er ganske lige til, og du kan finde muligheden i menuen i Google My Business under ”produkter”.

Markedsføring på Google My Business

Hele ideen bag Google My Business er selvfølgelig at skabe mere synlighed omkring lige netop jeres virksomhed. Udover at det er et godt udstillingsvindue for jeres virksomhed, er der også utrolig gode muligheder for at benytte sig af de data og markedsføringstricks, som du kan bruge igennem Google My Business.

Anmeldelser

Internettet er bygget af anmeldelser. Du kender det selv fra Trustpilot, Amazon, Facebook mv. Folk kan selv skrive anmeldelser på en Google My Business, uanset om du ønsker det eller ej; Google vil nemlig gerne hjælpe os med at gøre den digitale verden mere gennemsigtig. Lidt som Trustpilot også gør det.

Tip: Jeg mener, at man ALTID skal huske at svare på sine anmeldelser på Google My Business. På den måde viser man andre potentielle kunder, at man faktisk er aktiv, og at man gerne vil hjælpe. Jeg er klar over, at når man kommer længere hen i forløbet og modtager rigtig mange anmeldelser, så er det ikke sikkert, det er muligt – rent ressourcemæssigt.

Opkobling med Google Ads

Da Google ejer Google My Business er der selvfølgelig også en opkobling til Google Ads. Det, vi før i tiden kaldte for Google Adwords. Det, du skal gøre, er at linke dine konti i din Google Ads konto med din Google My Business konto – så kan du nemlig bruge lokationen som en del af dine annoncer.

I stedet for at give jer 200 screenshots har jeg fundet Googles egen gratis ’academy video’, der omhandler, hvordan man kobler de 2 platforme sammen.


 

Bagefter kan du gå ind i din Google My Business og vælge ”linked accounts” i venstre side, og derfra kan du se, hvilke konti der er forbundet med hinanden.

 

Som du kan se herunder, er min Google Ads forbundet hos The Burger Concept

Når du har fået koblet de forskellige platforme sammen, kan du bruge lokationsbaseret udvidelser i Google Ads.
Det betyder, at du får den nærmeste adresse – afhængig af, hvor folk søger fra, og samtidigt får du også muligheden for at vise dit telefonnummer og dine åbningstider.

 

Du kan se endnu et eksempel på netop dette fra The Burger Concept.

 

Opslag på siden

En anden ting, du kan bruge din Google My Business til, er at slå opslag op på siden, ligesom du kender det fra din LinkedIn firmaside eller din Facebook side.

Nu er det ikke det mest besøgte sted, men hvis du alligevel deler ting på andre medier, så kan du lige så godt dele det på Googles platform også. Det fylder godt til i Google, og det skader hvert fald ikke din søgemaskineoptimering, at du deler produkter, blogindlæg mv. på deres medier.

Som man kan se herunder, har jeg lagt et opslag op på MY GARAGE, og jeg får at vide, hvor mange visninger, jeg får, og hvor mange kliks, jeg får, mv. I love data!

Insights

En af de ting, som jeg elsker ved markedsføring, er data, og det kommer nok ikke som en overraskelse.

Som altid gør Google et fremragende job ved at give os så meget data som muligt, som vi kan bruge til at forbedre vores forretninger.

Det gør de også via Google My Business.

Nedenstående data er taget fra forskellige konti, men det giver et billede af hvordan deres analyseværktøj fungerer.

Lad os lige dykke ned I de forskellige dataområder, som Google giver os:

 • Søgninger brugere har foretaget for at finde ens forretning
 • Hvordan folk finder din forretning via søgninger
 • Direkte søgninger på din forretning eller adresse
 • Brugere, der har søgt på brancher eller ting, der minder om din forretning
 • Brugere, der søger efter brands, der minder om din forretning

 • Hvilke steder på Google har brugere fundet din forretning. Maps eller søgninger.

 • Brugers handlinger på dine resultater i Google
 • Antal besøg til hjemmesiden
 • Antal der har hentet din lokation
 • Antal der har ringet direkte fra din Goolge My Business visning

 • Antallet af telefonopkald på ugebasis

 • Oversigt over mest populære tid for besøg

 • Oversigt over interaktion med billeder på profilen.

Al denne data kan du bruge aktivt i din forretning. Du kan se, hvilke ord folk finder dig på. Med andre ord: Disse ord kan du bruge i din Google Ads eller i din søgemaskineoptimering. En ting, jeg ofte kigger på, er, hvordan virksomhederne, jeg arbejder med, udvikler sig fra kvartal til kvartal.

Får vi flere visninger på vores billeder? Flere telefonopkald? Flere visninger af lokationer? På den måde kan jeg se, om vi gør det bedre, eller om vi skal justere nogle af vores markedsføringstiltag.

Konklusion

Puuuhaaa! Er du der stadig? Det håber jeg! Endelig er vi ved enden af dette indlæg, og jeg håber virkelig, at du har fået noget ud af læsningen.

Jeg beklager, hvis det blev lidt data tungt til sidst, men der er virkelig mange muligheder for at bruge Google My Business aktivt til at skabe en endnu bedre synlighed på Google. Kombinér det med dine Google Ads, og pludselig har du en markedsføringsmotor.

En anden ting, som måske er værd at slå til i Google My Business, er beskedfunktionen. Jeg vil dog aldrig anbefale, at man starter flere kommunikationskanaler, end man har ressourcer til.

Sørg for at holde din Google My Business opdateret, så eksisterende og potentielle kunder får det bedst mulige første håndsindtryk.

Download the Official Google My Business App, og styr din profil derfra.

1 Kommentar

 • Michael Gjerding
  Posted at 18:25h, 21 september Svar

  Tak for en god guide😀

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.