Google Ads har i løbet af de sidste par år i den grad slået sig ned på at gøre ‘performance marketing’ nemmere og hurtigere at komme i gang med.

Det ses bl.a. med deres lancering af kampagne-formatet ‘Performance Max’. Ifølge Google er det nu blevet nemmere at opnå bedre resultater i forhold til sine specifikke målsætninger samt at holde overblikket over sine annoncer på tværs af Google’s kanaler.

(Disclaimer: Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er hele sandheden. Der er meget forskellige holdninger til Performance Max-formatet, så her er det vigtigt at være varsom).

Når det kommer til Google, er der efterhånden mange begreber at holde styr på; Google Adwords, Google Analytics, Google Search Console osv. Jeg har samlet de mest relevante i min digitale ordbog, som du til enhver tid kan læse op på.

Men hvem henvender Performance Max sig til, og hvilke fordele kan man drage nytte af som virksomhed? Det vil jeg fortælle lidt mere om herunder. Det skal dog nævnes, at nogle af nedenstående fordele kan ses fra 2 sider. Hav derfor in mente, at Performance Max (og dertilhørende fordele) ikke altid gælder alle.

Fordele ved Google Performance Max

  • Du har som virksomhedsejer mulighed for nemt og hurtigt at komme i gang med Performance Max. Google har forsøgt at gøre det så simpelt som muligt at få ens annoncer ud og leve på alt fra Google og YouTube til Display-destinationer.
  • Det kan være tidsbesparende at benytte sig af dette kampagneformat, da du får mulighed for at benytte dig af mange af Googles produkter uden at investere en masse tid og ressourcer.
  • Googles machine learning får mulighed for at benytte sig af en masse data på tværs af sine platforme; noget man vil kunne drage nytte af via Performance Max.

Nuværende ulemper og udfordringer ved Google Performance Max

I den tid, hvor dette indlæg bliver skrevet, er der nogle klare ulemper ved Performance Max, som man ikke kommer udenom at skulle forholde sig til. Nogle af de mest særprægede ulemper ses herunder.

  • Google er meget sparsommelig med den data, du får fra ‘maskinen’. Du får ikke lov til at se, hvilke søgeord dine annoncer er blevet vist på, og det kan være enormt svært at finde ud af, hvor dine annoncer er blevet vist (Google Søgning, Shopping, YouTube, Display etc)
  • Uploader man ikke gode aktiver (videoer, billeder m.v.), risikerer man at Google selv begynder at lave eksempelvis en YouTube annoncevideo til ens Performance Max-kampagne – og de er ikke just noget at prale over. Det kan gøre mere skade end gavn.
  • Ønsker du at tilføje negative søgeord til din kampagne, så skal dette gøres via omveje. Disse vil jeg ikke komme ind på her, men det er ikke helt ‘ligetil’, som det normalt har været.
  • Det kan være enormt svært at analysere sig frem til brugbar data og derfra træffe beslutninger; mest af alt fordi Google er så sparsommelige med den data, man får ud af en Performance Max-kampagne.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »