Hvad betyder AR – Augmented Reality?

Grænsen mellem hvad der er virkelighed, og hvad der virtuelt bliver udfordret på alle leder og kanter i disse år.

Med denne udvikling har vi lært mange nye begreber at kende, der alle kan samles under fællesnævneren: Extended Reality – men hvad indebærer denne udvidet realitet?

Når det kommer til Extended Reality, er der tale om de virtuelle verdener som eksempelvis Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR). Tilbage i 2018 snakkede jeg om marketing trends, der vil være værd at holde øje med, og blandt disse var VR allerede i søgelyset.

Det nye Augmented Reality skal vi undersøge nærmere her, men i første omgang vil en en afklaring af, hvad forskellen er mellem disse virtuelle og grænseflyttende fænomener, være på sin plads.

Hvad er forskellen mellem VR og AR?

Augmented Reality (AR) – Digital udvidelse af virkeligheden.

Eksempel: Du bruger din smartphones kamera til at visualisere, hvorledes en sofa vil se ud i din stue. Den digitale version af din drømmesofa dukker op på din smartphones skærm, alt imens den viser dig din stue gennem kameraet. Du kan nu flytte rundt med dit kamera og således visualisere sofaen fra forskellige vinkler, for at finde ud af, om denne sofa i virkeligheden vil passe godt ind i din stue.

Virtual Reality (VR) – Simulerede og computergenerede miljøer.

Eksempel: Med et par VR-briller kan du tilgå et hav af forskellige digitale verdner og endda spil, hvor du træder ind i et simuleret univers og kan leve dig fuldstændig ind i dette, som var det virkeligt.

Hvordan kan AR anvendes?

Disse nye virtuelle tilføjelser til den virkelige verden har i den grad flyttet grænserne for, hvad der kan lade sig gøre. Grænsen mellem det virtuelle og det virkelige er ikke længere så skarpt opdelt, og det er således muligt med Augmented Reality at få et ekstra lag af information tilføjet til den virkelige verden blot ved hjælp af en smartphone eller et par AR briller.

AR bliver i dag anvendt i alt fra spil på mobilen, som eksempelvis det populære Pokemon Go til virksomheder, der ønsker at give deres kunder muligheden for at visualisere et produkt, før de køber det. Dette gælder eksempelvis for møbelforhandlere, makeup brands og mange andre, hvor det giver mening for kunden at kunne se produktet komme til sin ret i hjemlige rammer.

Alt i alt giver teknologien bag AR nye muligheder til den virkelige verden i mange forskellige henseender, og med den hastige udvikling af teknologien, vil AR inden for et par år med garanti blive endnu mere avanceret og flere virksomheder vil kunne tage det i brug.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »