Redirects er noget, du ikke slipper uden om, når du arbejder med online markedsføring. Men hvad er det egentligt? Hvilke typer redirects er der? Og hvad er bedst practice?

Det prøver jeg at give mit bedste svar på i artiklen her.

Den korte definition af redirects

Helt kort er URL-redirects en omdirigering af en URL – altså en webadresse. Altså, når du eksempelvis besøger domæne1.dk, kan du blive omdirigeret til domæne2.dk.

Et andet eksempel kunne være et redirect direkte på den enkelte hjemmeside.

Et eksempel ville være, hvis du besøgte domæne.dk/blog og blev “redirected” til domæne.dk/artikler.

Få overblikket: De forskellige redirects

Når vi snakker om redirects, snakker vi typisk om to typer.

301 redirects og 302 redirects.

301 redirect betyder, at en side er blevet flyttet permanent. Tager vi udgangspunkt i eksemplet ovenfor, betyder det, at det, der lå på domæne.dk/blog, er flyttet permanent til domæne.dk/artikler.
302 redirects betyder, at noget er flyttet midlertidigt. Det kunne være, hvis man var ved at lave en ny hjemmeside og ville have folk ind på en midlertidig side, såsom hvis en side er nede.

Når man laver en teknisk SEO-analyse er redirects noget af det man undersøger hvorvidt om er udført korrekt eller ej, da dette kan have stor indflydelse på dit websites performances i søgeresultaterne.

Google og redirects

Når vi arbejder med redirects, gør vi det for to parters skyld. Vi gør det for brugeren, så de lander det rette sted, hvis de lander på en URL, der er blevet flyttet. Og så gør vi det for søgemaskinerne (i Danmark er det hovedsageligt Google).

Hvornår bruger man redirects?

Som navnet afslører, bruger vi redirects, når vi vil omdirigere fra den ene URL til den anden.

Det sker, hvis man sletter en side på sin hjemmeside, og vil have Google til at tillægge den SEO-værdi, der måtte være ved den slettede side, til den nye – og også forstå, at denne side er flyttet og dermed erstattet.

Hvis der eksempelvis er et produkt på en webshop, der er udgået, eller man som virksomhed ikke tilbyder en ydelse længere er redirects relevante.

Redirects kan både være simple og komplekse

Et andet meget hyppigt eksempel er, hvis du skifter platform, og URL-strukturen derfor ændrer sig. Det ville eksempelvis være situationen, hvis du skulle flytte din shop fra Magento til Shopify.

Forskellige shopsystemer har forskellige URL-strukturerer. Derfor kan det være nødvendigt at lave redirects fra gamle URL’er til nye URL’er, så du er sikret, at Google også forstår, at siderne er flyttet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »