Hvad er TEMU? Og kan man bruge det i Danmark?

Et Nyt Kapitel i Online Shopping fra Kina

Hvis du har fulgt lidt med på de sociale medier eller måske set årets superbowl finale, er du med garanti stødt på den nye kinesiske shopping platform kaldet TEMU.

Med sloganet ”shop som en milliardær” har TEMU for alvor sat sit præg i den vestlige verden med deres udbud af varer i alle afskygninger til lave priser.

Jeg synes alle danske e-commerce forretning og alle med interesse for e-handel burde smide en ordre på TEMU. Man kan lære enormt meget af deres forretning, på godt og ondt. Alt fra e-mail flows, til annoncering til deres måde at tricke os på som forbrugere. Så nap de 700 kroner de lover og bliv klogere. Billig læring.

Skærmbillede 2024 05 27 kl. 10.12.26

Der er her tale om en shopping platform, der på mange måder kan sammenlignes med andre markedsplads-giganter som Wish og Shein.

TEMU havde sin lancering i Europa i 2023 og er allerede stormet frem som en af de førende internationale e-handelsplatforme og med en app, der næsten fra start har ligget som nummer et.

Der har her været tale om en aggressiv markedsføringsstrategi, der har gjort det næsten umuligt ikke at lægge mærke til den nye platform – uanset hvilket alderssegment man tilhører. De er overalt på META, TikTok og Google Ads.

I dagens indlæg kigger vi nærmere på denne online markedsplads og ser på, hvad man som forbruger kan forvente, når man klikker sig ind på platformen.

Jeg har ligeledes testet platform og bestilt en ordre, for at se hvordan det virkede: Overraskende godt.

Leveret til døren i København med DAO. 

Skærmbillede 2024 05 24 kl. 13.28.14

Sådan Fungerer TEMU

TEMU fungerer som en hvilken som helst online markedsplads, som vi kender dem, med et stort udbud af kategorier og produkter fra forskellige forhandlere.

Det samme gør sig gældende på deres app.

Her er der tale om en nem navigation igennem deres produkter, og der bliver sågar tilbudt notifikationer ved prisfald på produkter, der er blevet favoriseret af brugeren.

Derudover reklamerer markedspladsen storstilet med gratis fragt på både app og hjemmeside, hvis man slår til med det samme; mere om dette senere i indlægget.

Hele deres platform er smurt ind i gamification; Altså det bliver et form for spil mod tiden, for at få ens varer.

temu tilbud

Ærgerlig tendens til salg af kopiprodukter

Blandt kategorierne vil man finde mange produkter, der ved første øjekast ligner kendte brands, men som ved nærmere eftersyn er kopiprodukter.

Når det kommer til de kinesiske platforme, er der desværre ikke noget nyt i salget af kopiprodukter. Konkurrenten Wish anvender for eksempel samme strategi og tilbyder billige produkter, der til forveksling ligner, at de kommer fra kendte brands.

Utroligt billige priser

TEMU har som sine konkurrenter slået sig ned på at tilbyde ufatteligt lave priser, og anvender samme strategi som lignende platforme; nemlig at sælge produkter direkte fra leverandøren til forbrugeren til ”engros priser”.

Der er dermed ifølge TEMU’s hjemmeside ikke tale om ekstra omkostninger forbundet med håndteringen af forsendelsen af produkterne.

På denne måde kan den kinesiske platform sørge for at holde priserne lave, men i sidste ende alligevel opnå et overskud, på baggrund af den massive succes, som markedspladsen har opnået.

Fordele ved at Shoppe på TEMU

For mange forbrugere er det en stor fordel, at der hos TEMU er tale om et stort udvalg af produkter til ufatteligt billige priser.

Tjek eksempelvis deres topsælgere herunder og se priserne. Det er helt sindssygt. 

temu tilbud 1
temu tilbud 1

Populariteten af TEMU’s produkter kan i høj grad tilskrives de sociale mediers konstante promovering af nye produkter, og forbrugerne opnår således en fornemmelse af at være først med de nyeste trends ved at benytte TEMU’s platform.

TEMU har dertil differentieret dem selv på det internationale marked ved at tilbyde lynhurtig og gratis levering såvel som gratis returneringer inden for 90 dage.

En ulempe ved at handle på internationale platforme har hidtil været dyre leveringsomkostninger og problemer med returneringspolitikker.

Tilsyneladende har TEMU her taget kampen op og gjort det nemmere for internationale forbrugere at handle på deres platform, men det er dog vigtigt at pointere, at der altid vil være en risiko forbundet med at handle fra forhandlere uden for Europas grænser i forhold til toldafgifter.

Udfordringer og Overvejelser ved Køb fra TEMU

Fra TEMU’s indtræden i det europæiske marked har der været tale om et markant gennemsyn af deres produkter fra flere forbrugerråd rundt omkring i de europæiske lande.

Her er der blandt andet fundet flere markante fejl og mangler ved produkter, hvor det er tydeligt, at de er blevet produceret med en sådan hastighed, at TEMU reelt set ikke kan holde, hvad de lover i deres produktbeskrivelser.

Dertil har der også været en hel del spekulationer vedrørende datasikkerheden ved at handle hos TEMU. Dette så man også i stor grad med det sociale medie TikTok, der ligeledes er kinesisk ejet og har givet anledning til at undersøge datasikkerheden.

Under alle omstændigheder er den europæiske forbruger nødt til selv at forholde sig kritisk til platforme, der kommer uden for EU’s grænser og selv at kigge disse i sømmene, når det kommer til sikkerhed og kvalitet.

EU’s lovgivning er nemlig ikke til megen hjælp, såfremt produkterne kommer fra forhandlere uden for Europas grænser.

Fremtiden for TEMU og Online Shopping i Kina

Det er ikke første gang, at vi ser en ny online shopping platform fra Kina, og det bliver bestemt heller ikke den sidste.

Tendenser inden for mode og detailhandel fungerer i øjeblikket som døgnfluer. Det kan vi med sikkerhed takke sociale medier som Instagram og TikTok for, og der er dermed et stort marked for produkter set på disse medier.

Med en så hastig udvikling af trends gælder det om at være først med de produkter, der med lynets hast bliver populære på sociale medier.

TEMU har her sammen med platforme som Wish i den grad sat deres aftryk på online handel, der i langt højere grad handler om at kunne levere tidens tendenser til overkommelige priser.

Det skal dog på samme tid siges, at den til tider ringe kvalitet af produkterne, naturligvis ikke kan gå ubemærket hen; og særligt i Europa.

Platformen fortsætter dog sin sejrsgang på globalt plan, da det at være først med de nyeste trends tilsyneladende spiller en afgørende rolle for de internationale forbrugere.

Nysgerrig på Instagram shopping? Få det fulde overblik i min guide her.

Et skridt tilbage for bæredygtigheden

Om vi oplever de (allerede eksisterende) bæredygtige mod-tendenser skinne igennem på samme måde som TEMU har gjort det, er svært at sige.

Den negative påvirkning platforme som TEMU, Wish og Shein har for særligt klimaaftrykket bliver dog stadig mere alment kendt.

På TEMU’s hjemmeside gøres det klart, at de som en del af deres CSR-indsatser søger at gøre en aktiv indsats for at fremme bæredygtige tiltag såsom plantningen af træer i verdens skove.

Om dette er en del af en større greenwashing kampagne er svært at gisne om, efter så kort tid på det europæiske marked.

Jeg har dog på fornemmelsen at der for fremtiden vil være større fokus på netop dette, og at der vil blive stillet større krav til fremtidige platforme, når det kommer til bæredygtighed.

Anmeldelser af TEMU i Danmark.

Hvordan ser det så ud for TEMU i Danmark?

Kunderne har dog blandede oplevelser, hvilket afspejles i anmeldelserne på Trustpilot.

Mens nogle brugere roser platformen for hurtig levering og god kundeservice, udtrykker andre utilfredshed med kvaliteten af produkterne og langsom responstid fra supporten.

Trustpilot-anmeldelserne viser en tydelig splittelse, hvilket gør det vigtigt for potentielle købere at læse flere anmeldelser for at danne sig et nuanceret billede af Temus ydelser og pålidelighed.

Kommentarer

  1. Jeg har handlet hos Temu siden slutningen af 2023.
    Kæmpe udvalg og gode produkter.
    Spændende at også kunne finde typusk kinesiske og japanske ting.
    Kvaliteten er for det meste helt i top.
    Vil absolut fortsætte med at handle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »