Instagram Post

Sådan får du de første 1.000 følgere på Instagram

Post Series: Instagram markedsføring

Instagram er kommet for at blive!

Efter at have arbejdet med Instagram de sidste 5 år, og endelig snart kommer til at lege med deres annoncerings program, har jeg lært en del om hvad der virker og hvad der ikke virker.

I dette indlæg får du 5 konkrete tips til at få dine første 1.000 følgere!

1. Del det rigtige indhold til dine følgere

Sørg for at du deler det rigtige indhold på Instagram. Du kan ikke poste links som du gør på Twitter og Facebook, så du bliver nødt til at tænke kreativt når du skal skabe engagement blandt dine brugere. Fotos og videoer er vejen frem på Instagram, specielt hvis du holder det bredt nok.

Eksempler

 • Salg af fødevarer? Fokuser på smagsløgene og billeder
 • Salg tøj? Mode billeder / videoer, ikke produkter hele tiden
 • Salg af alkohol? Showcase celebrities eller lækre cocktails med dine produkter.
 • Salg hårprodukter? Fokus på frisurer og tips og tricks til håret

Gode tips til deling på Instagram

 • Produkt udgivelser pre-launch af produkt
 • Fremhæv fans som gør noget særligt
 • Fremhæv medarbejdere for at skabe personlighed
 • Fremhæv andre virksomheder, der sælger dine produkter (B2B) – proof of sales.
 • Som det gælder for alle sociale medier, så handler det om at være kontinuerlig. Du bliver nødt til at holde fokus, og opdatere profilen konstant. Vi bliver frustreret når tingene ikke lykkedes så hurtigt som vi gerne vil og lad os se det i øjnene, du får ikke 500.000 følgere på 10 mintter.

Sørg for at optimere alle dine sociale medie kanaler til at arbejde sammen. Ved at koble instagram sammen med Facebook, Twitter, Tumblr, så kan du hurtigt afdække flere medier på engang. Alternativt kan du også bruge Bufferapp til andre medier end Instagram.

Husk på at det du poster på tværs af dine sociale medier, skal det gerne være optimeret så det virker på alle kanaler. Ellers vil brugere ikke blive tilfredse.

Eksempelvis er en del brugere på Instagram, ikke på Facebook og omvendt. Så det er ikke sikkert de har lyst til at signe ind til en konkurrence på Instagram, hvis de kun har en Facebook profil.

2. Samarbejd med andre brugere

Uanset om du er et større eller mindre brand er det altid fornuftigt at samarbejde med andre brands for at styrke eget brand.

 • Del hinandens indhold og tag virksomhedens navn
 • Fremhæv berømtheder med dine produkter – folk elsker det!
 • Fremhæv bloggere for at få deres opmærksomhed
 • Fremhæv dit produkt med andre kendte mærker (se nedenfor)

 

rolex_nialay_post

Nialaya (smykker) gør et kæmpe stykke arbejde på Instagram og som du kan se herover er de gode til at sammensætte deres smykker med andre high-end brands såsom Rolex. Dette gør at folk automatisk positionere brandet i samme liga. Selvfølgelig skal kvaliteten også være i orden, men ofte kan man komme langt med disse små brand-hacks. 

3. Brug de rigtige hashtags

Du har sikkert set en masse mennesker, der bruger flere has-tags – for at være ærlig vil jeg ikke anbefale dig at gøre det. Det handler om at være meget specifik, og kun hashtagge de ting du sælger, og være detaljeret.

Desto mere detaljeret du er, desto bedre rammer du din målgruppe. Desværre tror mange at det handler om at have followers på sociale medier. Det er langt fra sandheden. Det handler om at have ambassadører.

 

For at finde de rigtige hash-tags kan du tjekke konkurrenter på diverse sociale medier, og se om du ikke kan finde tags der passer godt til dit brand.

Du kan også finde de mest brugte hash-tags lige her

Det handler om at skabe en rød tråd mellem dine posts. Det gælder også for dine hashtags. En god idé er også at bruge dit virksomheds hashtag. Så ved dine læsere at de kan se mere på det hashtag, fra dit selskab.

4. Værdsæt din målgruppe

Dit publikum er alt – og ved publikum mener jeg dine stærke ambassadører. Sørg for at please dem, og konstant give dem grund til at være en del af din Instagram side.

 • Send individuelle rabat koder med “direkte funktion”
 • Showcase billeder fra dine tilhængere til at vise din påskønnelse
 • Hold det personligt! Aldrig bliver for kommerciel, det er ikke et produkt magasin!
 • Lav foto konkurrencer (være kreativ / brug hashtags) (se nedenfor)

tumblr_n3iky9kYab1sr9e5uo1_500

Tip: Hvis du har tiden, kan du like de billeder der bliver lagt op af dine produkter. Det bliver selvfølgelig en uoverskuelig process i længden, men i starten er det en god måde at vise at du værdsætter dine ambassadører, og opfordrer dem og andre til at blive ved med at uploade disse.

5. Track alt hvad du gør

Et af de vigtigste aspekter af at gøre noget online er at spore alt du laver. Ellers vil du aldrig vide, hvornår du gør noget godt eller noget dårligt.

Der findes en lang række værktøjer du kan bruge til at analysere dine Instagram data, det vigtigste er dog at du selv holder øje med hvad der virker. Det handler ikke altid om at have det mest fancy værktøj, men blot være vågen, og have en feeling med hvad der virker, hvornår på dagen noget virker bedst osv.

Jeg bruger ofte Cyfe når jeg skal analysere data. I princippet er cyfe blot en simplificering af data. Du kan sælge vælge hvilke data der skal indsættes i dit dashboard og fra hvilket medie.

Eksempelvis kan du lave et social board der beskriver alle de sociale data i virksomheden, herunder også Instagram. Det skaber også nemme KPIér at arbejde ud fra for alle de ansatte.

“Eksempel fra SlikhaarTV’s monitor på kontoret.”

image1

Bonus tip: Skal du købe falske Instagram følgere?

Der findes et hav af tjenester hvor du kan købe falske følgere til Instagram

En hurtig søgning på Google giver flere tusinde resultater og det samme gør Fiverr.

Mit råd er: Lad være!

Problemet med falske følgere er at de ikke engagere sig i det du laver. Derfor får du “færre point” i Instagram’s algoritme. Instagram måler hvor stor procentdel af dine følgere der engagerer sig i dine billeder og videoer.

Hvis du har 20.000 fans og kun 20 “synes godt om” pr. billede så kan Instagram godt regne ud – via deres matematiske formler at du ikke har 20.000 rigtige følgere. Derfor får du også lavere synlighed generelt.

Det er bedre at have færre følgere som faktisk har interesse for det du laver end at have flere millioner der ikke aner hvem du er eller følger dig, eller måske overhovedet er rigtige mennesker.

Konklusion

Instagram er et fantastisk værktøj til branding – det er ikke så præcist som Facebook og du kan ikke bruge links på samme måde. Men du kan bruge Instagram til konstant at være i top of mind hos forbrugerne og du har mulighed for at trænge ind på et marked, via konkurrencer og co-branding.

Sørg for at følge nogle af de største brands og se, hvad de gør – chancerne er at du vil blive overvældet med idéer. Sørg for at holde dig opdateret med Instagram’s nye reklame platform.

Jeg har haft mulighed for at kigge ind i det, og det vil snart blive rullet ud til alle virksomheder, hvilket kommer til at blive super interessant – ikke mindst om Instagram formår at please brugerne trods reklamer.

Lad os opsummere:

 • Bevar modet – vær kontinuerlig
 • Samarbejd med andre i din branche
 • Brug de rigtige hashtags og overdriv ikke
 • Værdsæt dit publikum – giv noget tilbage!
 • Test og optimer alt og konstant
 • Lad være med at køb falske brugere!

Hvad er dine erfaringer med Instagram og markedsføring?

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *