Hvad er et internt link? (Intern linkbuilding)

Intern linkbuilding er et andet ord for, at du linker til undersider internt på din hjemmeside. Lad os antage, at du ejer en hjemmeside, som har flere hundrede undersider. Du udarbejder en forsidetekst, hvor du ønsker at linke rundt internt på din hjemmeside.

Det er i sagens natur hvad interne links dækker over.

Den snedige læser vil nu sidde og tænke over, om hvorvidt menu-links på hjemmesiden også kategoriseres som interne links.

Her er svaret ja! Alle de links, som linker internt på siden (og hvor du dermed ikke linker til andre domæner), kan kategoriseres som interne links.

Du kan se et eksempel her. Jeg linker ind til min SEO guide – da det er et link til en anden underside her på Mickyweis.com, så er der tale om et internt link. Havde jeg derimod linket ud til en guide, som en anden person havde skrevet, så vil det kategoriseres som et eksternt link.

Hvorfor er intern linkbuilding vigtig?

Intern linkbuilding er en utrolig vigtig disciplin, som jeg desværre alt for ofte ser overset og glemt. Med interne links får du en unik mulighed for at fortælle søgemaskinens crawler om, hvad dine enkelte undersider omhandler. Derudover giver det rigtigt god mening i forhold til at distribuere din ”linkjuice” rundt på hjemmesiden, at du linker internt.

Linker du derfor ikke internt på din hjemmeside fra de on-page tekster, som du har udarbejdet, så anbefaler jeg straks at komme i gang med det.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »