Skyrock dine leads med Facebook lead generation ads

Inden vi bevæger os over i de rigtig interessante Instagram annoncer, skal vi lige runde de Lead Generation ads, der er super interessante hvis man formår at køre dem korrekt.

Facebook & Instagram lead ads går i bund og grund ud på at Facebook gerne vil hjælpe virksomheder med at få en bedre konverteringsrate når der skal genereres leads. Indtil videre gør virksomheder ofte det at de laver en landing page på deres hjemmeside, og dermed sender brugerne væk fra Facebook.

Det vil Facebook gerne undgå, ligeledes konverterer disse ofte ret dårligt, specielt når vi snakker mobil trafik. Derfor har Facebook lavet dette modtræk og gjorde det muligt at lave Lead Generations direkte i mobile newsfeeds.

Sådan her ser de ud

facebook-lead-gen-ads-hed-2015

Her får du et lynhurtigt kursus i hvordan du sætter dem op.

Opsætning af kampagne

Som altid når du laver Facebook annoncer skal du starte med at logge ind i din Power Editor.

Derefter skal du oprette en ny kampagne.

Vælg herefter den nederste “Lead Generation” som Objective. Husk at Lead Generation bliver rullet gradvist ud så det er ikke sikkert du har adgang til det endnu.

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.15.15

Opsætning af målgruppe

Når du har oprettet din kampagne, kommer delen hvor du skal lave din målgruppe, og det er her mange går galt i byen, fordi det kan være fristende at segmentere så ens målgruppe bliver utrolig stor, men måske ikke særlig konverterbar.

Start med at oprette dit “ad-set” som definerer din målgruppe

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.17.07

Forsøg i stedet for at lave nogle få, men meget specifikke og konkrete målgrupper.

Besøgende > Folk der har besøgt slikhaarshop.com
Fans > Fans af SlikhaarTVofficial på Facebook

På begge målgrupper har jeg ekskluderet vores e-mail liste, således jeg ikke rammer nogle der er med i forvejen.

Bemærk at hvis du skal kunne bruge e-mail lister og besøgstrafik til dine Facebook annoncer skal du bruge Facebooks website custom audience. (Tracking pixel)

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.22.19

Det er relativt simpelt at lave en god målgruppe, og ofte vil du se rigtige gode resultater når du bruger dine egne data i stedet for at skyde med spredehagl på Facebook.

Opsætning af annonce

Næste del er at annonce delen af det. Og det er her den kreative skal i spil.

Når du opretter Lead Generation ads vil du først blive bedt om at lave en ny fill-out-form, som du kan bruge til dine annoncer. Start med at klikke på – “Create new form” og følg derefter guiden slavisk – tager højest 1-2 minutter.

Du kan lave dine fill-out forms komplekse således der skal svares på mange forskellige ting, herunder eksempelvis navn, e-mail, land, by – du bestemmer selv.

Jeg vil dog råde til at vælge så få som muligt da det giver de bedste resultater. Jeg bruger på Slikhaar – Navn – E-mail og land, fordi det passer med vores interne maillister.

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.27.18

Når du er færdig med dine annoncer skal du lave den kreative del. Husk på at folk ser rigtig mange ting i deres newsfeed, så det handler om at stå ud.

Indtil videre er det helt klart konkurrencer der virker bedst for mig. Det kunne dog også være e-bøger, whitepapers, discount codes osv.

Her kan du se hvordan jeg har forsøgt at lege med det kreative

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.28.22

Sådan her ser mine 2 annoncer ud

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.29.36 Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.29.44

Hent dine e-mails ned

Den sidste del er selvfølgelig – hvordan du får fat i de data du har bedt om?

Det er meget simpel. Hop ind på din side.

Tryk på “Settings” eller “Indstillinger” hvis du har det på dansk, derefter vælg “publishing tools” og så i venstre side “Forms Library” så får du en side som herunder, og så er det bare at trykke download ud fra hver.

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.36.08

Og det var det! Et af de kortere indlæg, men du skal ikke snydes for de små guldkorn også, og jeg tror mange af jer vil kunne få brug for denne nye form for Facebook annoncering.

Hvordan betaler man pr. leads man opsamler?

Ved Facebook Lead Ads betaler man normalt pr. lead, altså hver gang en bruger udfylder og indsender formularen. Det er en effektiv måde at opbygge en liste med potentielle kunder på. Facebook giver også mulighed for at betale pr. klik eller pr. eksponering, men det mest almindelige er at betale pr. lead. Som klart giver den bedste ROI, da det er kampagneobjektiv du har.

Kommentarer

  1. Hej!

   Det må skyldes at Facebook endnu ikke har rullet det ud til alle deres brugere. Det tager nogle gange lidt tid før at de nye funktioner bliver rullet ud til alle, men jeg troede faktisk det var sket – har du flere accounts – så tjek evt. de andre, ellers må man bare vente 🙂

   Mvh
   Micky Weis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »