No-code er efterhånden blevet en særligt anvendt løsning for mange, der ønsker at bygge deres apps eller hjemmesider op uden at skulle starte helt fra bunden.

Måske du allerede har hørt om de såkaldte no-code apps? I dette indlæg skal vi dykke ned i, hvad de helt konkret kan tilbyde til virksomheder og herunder særligt for start-ups, der ønsker en nem tilgang til apps og websites.

Spar værdifuld tid med no-code

For start-ups giver det sig selv, at der er mange nye processer, der skal påbegyndes og sidenhen effektiviseres.

I denne sammenhæng kan det være enormt værdifuldt at finde løsninger, der hverken tager lang tid at implementere og ej heller kræver en stor investering.

Dette er ganske enkelt hensigten med no-code apps fra virksomheden kaldet Glide.

Missionen har her været at skabe en brugervenlig platform for virksomheder, der ikke besidder den store viden inden for programmering eller budgettet til at hyre programmører.

I stedet tillader platformen at udvikle apps og websites blot med data fra et excel-regneark.

I denne forbindelse anvender mange det internetbaserede Google Sheets, hvor der løbende kan tilføjes data fra flere personer ad gangen.

Udvikl apps uden kodning

Hele ideen bag konceptet no-code er, som navnet også antyder, at der ikke er behov for at anvende nogen form for kode fra virksomhedens side af – det er i stedet nok med data fra et regneark.

Denne form for apps er nemlig blandt andet tiltænkt nyopstartede virksomheder, der endnu ikke er klar til at investere store summer i dyre og interaktive apps og websites.

Skal dit start-up komme godt fra start? Undgå disse 8 typiske fejl.

Dertil henvender denne form for apps sig også særligt godt til virksomheder, der ønsker på en så cost-effective måde at afprøve prototyper og køre testforløb for særlige kampagner eller virksomhedsdesigns, hvor der er behov for hurtig feedback, der kan anvendes konkret efterfølgende.

Via Glide’s udvalg af skabeloner til apps og websites, kan den enkelte virksomhed komme hurtigt fra start og blot indstille den foretrukne farve, tema og generelle karaktertræk for at gøre appen så unik som mulig.

Automatiske opdateringer

Fordelen ved at anvende et regneark med de data, som appen skal bestå af, er, at de ændringer der foretages i regnearket automatisk, vil blive overført til appen.

På denne måde kan man altid være sikker på, at appen bliver holdt ajour, uanset hvilke ændringer der måtte være tale om.

No-code kan være værdifuldt i følgende scenarier

For kort at opsummere, så kan no-code apps og websites altså anvendes af alt fra nyopstartede virksomheder til virksomheder med lidt mere erfaring i bagagen.

Uanset hvad, vil en no-code opsætning være nem og brugervenlig og ikke mindst spare den enkelte virksomhed for en hel del tid brugt på opsætning af koder for at få en så optimal app op og køre som muligt.

Generelt anvendes no-code apps til følgende scenarier:

  • Hvis virksomheden besidder minimal viden inden for programmering.
  • Testforløb af kampagner, app-lanceringer mm.
  • Hvis virksomheden har et begrænset budget.

Ulemper ved brugen af no-code

Der vil naturligvis altid være nogle ulemper forbundet med programmer afhængig af, hvilken intention man har med dem.

Når det kommer til no-code apps, hvor der per definition ikke er behov for at skulle programmere og kode for at få appen til at fungere, giver det sig selv, at der ikke er tale om de mest avancerede apps.

No-code apps bliver fodret med data fra regneark, og der er dermed ikke grobund for en masse forskellige lag med informationer, effekter og detaljer.

For virksomheder, der ønsker at udvikle detaljerede applikationer, vil no-code ikke nødvendigvis være anbefalelsesværdig.

Trænger din virksomhed til en overhaling? Læs mine 100 tips og tricks til at skalere din forretning her.

Gratis vs. Betalt version

Når du har udviklet din app, vil denne naturligvis være tilgængelig for både IOS og Android-brugere.

Dog kan den via den gratis version af Glide ikke hentes ned fra App Store eller Playstore.

Der skal i stedet henvises via et link fra Glide’s hjemmeside og brugeren vil herfra kunne downloade appen.

Dette kan være en ulempe for nogen og der findes i stedet her prisniveauer, for at undgå at skulle henvise via link:

  • Starter plan: 25 $ om måneden
  • Pro plan: 99 $ om måneden
  • Business plan: 249 $ om måneden

 

Har du anvendt no-code før? Lad mig høre din mening om denne form for apps og websites i kommentarsporet herunder.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »