Shopify: deres historie og rejse til at blive den største e-handelsplatform

I dag skal det handle om den største e-handelsplatform, nemlig Shopify.

I mine øjne har Shopify haft en spændende historie i sine mere end 15 år som international e-commerce platform med en enorm vigtig mission, der har gjort det muligt for ufatteligt mange webshopejere at drive deres forretning med alle de nødvendige værktøjer.

Lad os dykke lidt ned i historien bag Shopify og se på, hvilken udvikling der har dannet grobund for den massive vækst, platformen de seneste årtier har nyt godt af.

Vi skruer tiden tilbage til 2006

Shopify havde sin spæde start tilbage i 2006 i Ottawa, Canada, hvor missionen var at skabe en navigerbar open-source handelsplatform for webshops.

Skaberne bag e-handelsplatformen, Tobias Lütke, Daniel Weinand og Scott Lake stod selv i en situation, hvor deres webshop for snowboard-udstyr havde brug for en overhaling.

På daværende tidspunkt fandtes der ikke brugbare e-handels løsninger, der lod webshopejere få den fulde kontrol over deres webshop, så med en baggrund i programmering blev det snowboard-entusiasternes opgave at programmere en platform, de selv ønskede at tage i brug.

Interesseret i at lære flere e-commerce platforme at kende? Læs mere i mit indlæg her.

Applikationer til webshops

Platformen voksede hurtigt og i 2009 udviklede Shopify et programmeringsinterface kaldet API, der havde til formål at lade brugere programmere brugbare applikationer til Shopify, der sidenhen kunne sælges som komplementære apps fra deres egen webshop.

I dag finder man en række applikationer, der er klar til at tage i brug, såvel som skabeloner for webshopejere, der ønsker at programmere specifikke funktioner for deres shop.

Iblandt applikationerne finder man alt fra marketingaktiviteter til temaer og specifikke opsætningsfunktioner for webshoppen.

Større tilgængelighed

I 2010 blev Shopify endelig tilgængeligt på Apples App Store efter stor efterspørgsel fra brugerne.

Målet var nemlig at gøre e-commerce platformen så let tilgængelig som mulig, således at webshopsejere altid ville kunne følge med i deres webshops fremgang.

I 2013 gik Shopify skridtet videre og indførte deres eget betalingssystem til stor begejstring for mange webshopejere, der nu kunne samle endnu flere e-handelsløsninger på ét og samme sted.

I 2017 blev Shopify officielt integreret med Amazon, og således kunne Shopify butiksejere altså begynde at sælge deres produkter via Amazon.

Shopify i dag

Skruer vi tiden frem til i dag, er der sket en imponerende vækst for e-commerce platformen.

I dag anvender over 1,7 millioner virksomheder i mere end 175 lande Shopify, og der er tydeligvis sket en hel del siden deres start i 2006.

Vil du vide mere om hvordan du kan starte din egen webshop? Så læs med i mit indlæg her.

I 2021 lancerede e-commerce platformen ydermere muligheden for webshopejere at inkorporere Augmented Reality via platformen.

Augmented Reality eller AR har for mange webshops vist sig at være en unik mulighed for at fremvise produkter på og gøre dem håndgribelige for kunderne.

Forestil dig at sætte dit mobilkamera op foran din stue og få muligheden for at visualisere dit drømmemøbel, inden du køber det.

For mig vidner dette tiltag om, at Shopify gør sit for at følge med tidens tendenser og forblive blandt de største internationale e-handelsplatforme.

Har du nogen erfaring med Shopify? Lad mig endelig høre nærmere i kommentarsporet herunder!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »