5 hurtige tips til success med snapchat markedsføring

Flere af jer ønskede via min Facebook side at jeg skulle skrive lidt nærmere om Snapchat og om hvordan man kan bruge det populære sociale medie til markedsføring!

Snapchat er uden tvivl et af de hurtigst voksende sociale medier i Danmark i øjeblikket!

Forøg din følgerskare

Der findes de helt elementære måder at tilføje venner på – herunder tilføje via brugernavn (hvis du kender brugernavnet – tilføje venner via din adresse bog (kontakter).

Da Snapchat valgte ikke at sælge deres sociale medie til Facebook findes der ingen integration mellem de 2. (Det ville nok ellers eksplodere antallet af brugere på Snapchat).

Lad mig give dig et par andre ideer

Instagram

Rigtige mange danskere har sammen med Snapchat også en profil på Instagram og Facebook. Da du højst sandsynligt nok allerede har nogle kontakter på disse medier – hvorfor så ikke udnytte dem til Snapchat?

Eksempel fra min egen Instagram
Indsæt Snapchat navn som dit fulde navn

instagramprofil

Del på Facebook

Facebook er stadigvæk det medie vi danskere bruger mest!

Derfor har vi også igennemsnit 150-250 venner pr. person – og mon ikke en stor del af disse brugere også har Snapchat?

Eksempel fra Peter Bendtsen’s Facebook side
Som det ses har Peter lavet et snapchat profilbillede

Skærmbillede 2016-06-01 kl. 17.46.17

Tip: Facebook har også åbnet op for at du nu kan have en video som profilbillede – denne kan du uploade via mobilappen!

Integrer på din blog

Snapchat har lavet en lækker lille link funktion der faktisk gør at du nu kan linke til din Snapchat fra hjemmeside – blot via et simpel link.

Linket skal se sådan her ud: https://www.snapchat.com/add/brugernavn
Så mit link ville se sådan her ud: https://www.snapchat.com/add/mickyweis

 

Samarbejde med andre i din industri

Alt for få i Danmark benytter sig af denne metode – i Sverige er de store bloggere rigtige gode til at bruge hinandens netværk.

Jeg ved ikke om vi i Danmark er bange for at give for meget gratis til hinanden – men lad os antage at du er sammen med andre der har mange følgere på Snapchat – hvorfor ikke give hinanden lidt god reklame?

Party share! 

En ting jeg har oplevet på det sidste er at folk bruger Snapchat mere til fester end de bruger andre medier – derfor er det også oplagt at bruge til at øge venneantallet – det går lyn hurtigt med at tilføje hinanden.

Tilmed kan din mor ikke se på Facebook at du er blevet venner med 17 piger henover weekenden 🙂

Det fungerer på den måde at du hopper ind i Snapchat – trykker på dit lille Snapikon i toppen.

Så trykker til “Find venner”

13334580_1048704188558338_834755399_o

Og derunder kan du så vælge “Find snapchattere i nærheden” – hvis i sidder 10-20 til en fest har i hurtigt tilføjet hinanden!

13324061_1048704195225004_2072852068_o    13324418_1048704198558337_655165465_o

Såfremt der er nogle i nærheden af dig vil de komme frem på denne skærm og i vil kunne tilføje hinanden! Smart ikke?

Personlighed

En af grundene til at Snapchat er blevet så populært er at det er mindre opstillet end mange andre sociale medier.

Du har ikke mulighed for at smide tingene en tur igennem photoshop eksempelvis – det er der mange der benytter sig af på Instagram (fy-fy).

(Ja der findes filtre til Snapchat, men hvis du tror dine bedste venner har fået hundeører fortjener du ikke at have en mobil :))

Du er helt normal!

Vi har alle en holdning til andres liv – om vi vil det eller ej!

I takt med vi bliver ældre begynder det dog ofte at fylde mindre – men for kerne målgruppen hos Snapchat – 14-20 årige – betyder det alverden hvordan andre ser os.

Derfor er det en omvendt bekræftigelse at se andre – ja ligefrem A-stjerner såsom Justin Bieber, Christoper, Medina og mange flere – være helt “normale”. Vi vil se at de også kan være underlige, gå uden make-up eller hvad det nu er!

Det giver ligeledes muligheden for at dele personlige stunder i dit liv – musikere kan dele deres egen “special moments” med en hardcore gruppe af fans.

Med andre ord: Vis hvem du er – og du får kredit for det.

Involver dit publikum

Jeg har arbejdet med sociale medier i 8 år – og startede da det nærmest kun var Facebook der kunne bruges.

I takt med at flere og flere brugere er kommet på medierne, kræver det også mere for at stand out!

Jeg har været så priviligeret at have Christian Stadil i mit tætte netværk – og han sagde noget til mig forleden til foredrag vi havde for Firtal

“Tell me and I will forget. Show me and I will remember. Involve me and I will understand.

Dette ordsprog har sat sig godt fast.

Når vi har praktikant forløb eller jeg gerne vil videreformidle noget til salgsteamet i Firtal er det en afgørende faktor for mig at involvere alle mand.

Det nytter ikke noget folk ikke fanger dit budskab – så ender det med at du bruge mere tid på at vise tingene flere gange eller skulle forklare dig yderligere.

Sådan er det også med Snapchat!

Involver dine brugere!

Det kan gøres på et utal af metoder når det kommer til Snapchat!

Eksempler på Snapchat involvering 

  • Spørgsmål. Lad dine brugere stille dig spørgsmål som du svarer på – det tager ikke lang tid at svare og hvem vil ikke gerne stille spørgsmål til nogen man ser op til? Uanset om det er virksomheder eller personligheder kan dette virke.
  • Konkurrencer. Brug Snapchat til konkurrencer – sig folk skal Snap de fedeste historier til dig og du vælger en vinder indenfor den næste time – konkurrencer er fedt, koster lidt og kan gå super viralt!
  • Spørg om hjælp. Det BEDSTE for os mennesker er at hjælpe hinanden – derfor skriver jeg dette indlæg. Ligeledes skal du ikke være bange for at spørge dine kunder om hjælp – tænk hvis de kom med et nyt input til dit produkt, hjemmeside eller andet – den følelse man ville få som “kunde” eller potentiel kunde ville være uvurderlig!
  • Storytelling. Noget af det meste powerful du kan lave er storytelling. Gør sådan at folk føler de er en del af en historie!

En legetøjs butik i USA ved navn Sphero skulle promovere legetøj i forbindelse med den nye Starwars film – der fandt de 10 af de største influencers indenfor Starwars universet som så fik lov at feature den lille figur – folk gik helt amok på de sociale medier – og de fik op mod 10 millioner visninger pr. dag. Se videoen herunder..

Partner-op med virksomheder

Hvis du driver dit eget brand via Snapchat og gerne vil have flere følgere – eller blot gerne vil udstråle at du er professionel – så kan du med fordel teame op sammen med virksomheder.

Snapchat takeover!

Der findes rigtig gode eksempler på hvordan kendisser overtager virksomheders Snapchat – afhængig af din egen følgerskare kan det selvfølgelig også begrænse hvilke virksomheder du kan vælge.

Men – der findes jo et hav af virksomheder!

Hvis du går meget op i boliginteriør – hvad med at kontakte et firma der sælger møbler? Det handler om at du kan vise din passion og samtidigt brande dit navn!

Victoria Secret lader deres topmodeller tage over
Sådan ser det ud når det sker

victoriasectrettakeover

Læs mere omkring casen her

Der findes et hav af gode eksempler!

Mit råd er: Find de fedeste brand på Snapchat og følg disse for at se hvad de gør.

Det er ikke sikkert du lige kan få Leonardo Di Caprio til at “takeover” jeres virksomhed’s Snapchat account – men mindre kan også gøre det!

Og som med alt online: Det vigtigste er at få en masse data samt viden – så ved du hvad du kan gøre bedre næste gang!

Rabat til virksomhed

En anden trendy feature på Snapchat i øjeblikket er at bloggere og influencers får en rabatkode de kan dele ud til deres følgere – det kunne være 10% på Nike.com (Cristiano Ronaldo kunne gøre dette – tænk hvor meget Nike ville sælge).

Hvis du sætter noget sporing op på den rabatkode vil du også kunne se hvor mange gange koden bliver brugt. Der skal ikke mange salg til før det kan betale sig – og det kan gå viralt!

Husk: Altid gå efter de bloggere og influencers der har et brand der passer til dit produkt. Det er ikke sikkert det skal være de mest fulgte piger der ser knivskarp ud – hvis du sælger møbler kunne det være en med hammer stærk passion for bolig. Hendes følgere vil nok være mere sandsynlige købere!

Følg udviklingen

Et af de vigtigste elementer i Snapchat markedsføring er at følge udviklingen.

Der sker så meget med Snapchat i øjeblikket – så det handler om altid at opdatere appen på din telefon og følg med i hvad der sker.

Ofte kan man virkelig ramme jackpot hvis man er first mover på en ny funktion!

That’s it! 

Lad mig endelig høre hvad du som virksomheder, celebrity eller helt almindelig bruger har fået ud af Snapchat og om du overhovedet bruger det?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »