Som nystartet virksomhed er der mange ting at være i tvivl om. En af de største er, hvilken type markedsføring du skal investere tid og ikke mindst penge i.

Et spørgsmål som dette er der selvfølgelig ikke noget endeligt svar på, men der er trods alt nogle ting, jeg altid ville gøre.

Undervurder ikke e-mail markedsføring

De fleste, der ikke har mange års erfaring med e-mail markedsføring, tænker det som noget usexet, outdated og ikke mindst som en dårlig markedsføringsplatform.

Intet kunne være længere fra sandheden.

E-mail markedsføring er en uhyre effektiv markedsføringsmetode – også i 2021.

Derfor anbefaler jeg altid, at du som det første begynder at indsamle e-mails på din hjemmeside. Ligegyldigt om det er en webshop, B2B-virksomhed eller noget tredje. Selvom du ikke kommer til at bruge det lige i starten, vil dine leads være guld værd, når du vil i gang (og du kan bruge dine leads om målgruppe på de andre kanaler).

Det var lige kort om e-mail markedsføring. Hvad så næst? Det dykker jeg ned i om lidt…

Generer omsætning med betalt annoncering

Fordelen ved betalt annoncering er, at du kan generere omsætning (og penge i kassen) med det samme. Derfor anbefaler jeg, at du kommer i gang med Facebook & Instagram annoncering og Google Ads, så du kan få genereret omsætning i virksomheden og dermed mere kapital til andre typer markedsføring.

Vægt specielt remarketing højt i din betalte annoncering – du ønsker billige konverteringer og at få det maksimale ud af dit budget. Og her er der altså få ting, der genererer en bedre ROAS end nogle gode remarketing-kampagner.

Content marketing og SEO – hvad så med det?

Ja, hvad så med content marketing og SEO? Går der ikke lang tid, før du får resultater ud af det?

Ja og nej.

Hvis vi starter med at se på SEO, er det klart, at det er en disciplin, der tager længere tid om at generere omsætning end betalt annoncering. Men jo før du kommer i gang, jo før begynder det at generere omsætning – måned efter måned.

Skriv gode, uddybende tekster til alle landingssider, hvor der er søgninger på. Skriv derefter blogindlæg, der besvarer alle dine kunders spørgsmål. Det er altid en sikker vinder, og her ville jeg lægge min energi med det samme.

Tekstforfatning er med andre ord en langsigtet – men god investering, såfremt du har styr på strategien bag.

Og hvad så med content marketing?

Ja, det hele hænger jo sammen. Content marketing er dog ikke den disciplin, jeg vil starte ud med – det kræver tid, energi og ikke mindst budget at lave god content marketing. Vent derfor med at gå all in på det, indtil du har omsætning i butikken.

Jeg håber, at mit svar gjorde dig en smule klogere – eller at det i det mindste satte nogle tanker i gang hos dig.

Held og lykke med din markedsføring!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »