Hvad er Facebook Conversions API?

Der bliver snakket meget om Facebook Conversions API disse dage, men det er meget få, der egentligt har styr på, hvad det er – og hvorfor man ikke bare vil bruge en Facebook Pixel, som vi er vant til?

Sidder du også og er lidt i tvivl om det hele, så læs med her og bliv lidt klogere.

Problemet med Facebook Pixels i 2021

For at forstå hvorfor Facebook Conversions API bliver talt så meget om i 2021, skal vi forstå, hvorfor man taler mindre om den normale “pixel”.

Mens jeg sidder og skriver denne artikel, bliver den berygtede IOS 14,5-opdatering rullet ud. Denne opdatering giver brugere på Apple-devices mulighed for ikke at blive sporet og tracket som tidligere.

Kombinerer du det med, at AdBlockers bliver mere og mere udbredt, så bliver din data i Facebook Ads Manager efterhånden mangelfuld. Og så er det, at Facebook Conversions API træder ind ad døren.

Facebook Conversions API vs. pixel

Facebook Conversions API kan desværre ikke bare erstatte den normale Facebook Pixel. Begrænsningerne, der kommer fra IOS 14,5, påvirker den ligesom Facebook Pixel. Grunden til, at vi dog taler om den nu er, at vi ønsker endnu mere data (når vi får leveret mindre og mindre). Og måden, vi får det på, er ved at bruge flere værktøjer.

Til forskel fra Facebook Pixel kan Conversions API eksempelvis tracke, selvom en bruger har en AdBlocker aktiveret.

Sååå, Micky – hvad er Facebook Conversions API?

Facebook Conversions API sender data til Facebook Ads Manager, som fortæller om dine brugeres handlinger på din hjemmeside (meget lig Facebook Pixel). Det gør den ved ikke at bruge Cookies, men ved at tracke “hændelser” eller aktiviteter.

Hvordan opsætter jeg Facebook Conversion API?

Der er flere forskellige måder at opsætte det på. Jeg foretrækker at opsætte alt gennem Google Tag Manager, da jeg dermed har samlet alt der.

Jeg har fundet en video herunder der viser meget enkelt hvordan du opsætter det via Google Tag Manager. De store systemer såsom Shopify, WordPress og Magento er ved at have standardliserede løsninger.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vil du ikke gå ikke glip af noget?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle mine tips og tricks gratis i din indbakke.