Teacher Holding Green Chalkboard With Title Blog

Bliv stjerneblogger: Sådan starter du en blog

Post Series: Blive stjerneblogger

Et af de spørgsmål jeg modtager allermest er: Hvordan bliver jeg blogger? 

Dette er den første del om, i serien om at blive stjerneblogger.

Første afsnit omhandler hvordan man starter en blog fra bunden.

Jeg vil tage dig gennem hele blog universet:

Hvordan man starter, hvordan man skriver, hvordan man opbygger en målgruppe, og hvordan man i sidste ende kan leve af det – fordi det er muligt, og du kan faktisk leve rigtig godt af det!

1. Hvad skal du skrive om?

At få succes i blogging, er der én ting der vil bringe større værdi end alt andet – og det er at finde ud af hvad du ønsker at skrive om.

Nu tænker du “Mit liv er ikke så spændende at dele” – og det kan være sandt. Dog kan din hobby, uddannelse eller daglige rutiner være noget andre mennesker finder værdifuldt.

Jeg er sikker på du har fanget pointe! Du behøver ikke at have en Master i filosofi for at blogge. Det eneste du behøver, er passion.

Du bør med andre ord ikke starte en blog udfra “Hvad andre mennesker ønsker at høre”.

Du er nødt til at være passioneret om det du skriver om – ellers vil du opgive din blog længe før den bliver populær.

Tip: Google nogle af de emner, du ønsker at skrive om, og noter hvad andre mennesker gør i den niche. Og husk du er nødt til at gøre det bedre! Du skal have et unikt touch. Ellers vil dit indhold blot fade ind blandt alt andet.

2. At finde den rigtige blog platform

En de største forhindringer man møder når man skal begynde at blogge er det tekniske aspekt. Det kan virke meget omstændigt at oprette en blog fra bunden – derfor er der flere alternativer du kan undersøge først.

Gratis platforme

 • Bloggersdelight – tilbyder at hoste din blog på deres platform
 • Blogger.com – ejet af Google, stor blog platform
 • Tumblr – kæmpe mini blog site, meget populært i udlandet
 • WordPress – tilbyder både egen hosting – men også at du får en .wordpress.com blog

Fordele / ulemper

Den største fordel ved at vælge en ekstern hosting platform er at du slipper for det tekniske besvær. Du kommer ind i allerede fastlagte rammer, og har begrænset adgang til at ændre udseende og stil, men du skal omvendt rundt ikke bekymre dig om domæne, serverhosting, kodning mv.

Den største ulempe i min optik er at du ikke har kontrol over dit indhold – du bidrager med andre ord med indhold til andre, for at de kan forøge deres trafiktal.

Selvom de alternativer jeg omtalte før, i dag er blevet rigtig gode, synes jeg stadig en rigtig blog fortjener eget domæne, og egen platform. Det kræver lidt mere tid – men du har til gengæld også mulighed for at ændre alt – og selv sætte dit præg på siden.

Egen blog hosting

Jeg bruger altid WordPress, når jeg skaber nye blogs, og det samme gælder for min egen blog på mickyweis.com – det er super hurtigt at opsætte og platformen bringer en masse gratis værktøjer, du kan installere (plugins) uden at skulle betale en dyre udvikler.

Eksempler jeg har lavet

 • Gymfoodie.com – Opskrift hjemmeside med 40.000 besøgende / måned.
 • Sarah Posin – Min kærestes blog med 30.000 besøgende / måned.
 • Micky Weis – Min egen blog som du ser her
 • Peter Bendtsen – Danmark’s bedste personlige træner
 • Helsebixen.dk/magasin – Danmark’s største sundhedsblog

Ligeledes har jeg været med til at bygge en del hjemmesider op på selve platformen, herunder Sorry Mom, Tattoodo, SlikhaarTV og en del flere – selvom du har en større webshop, kan du sagtens udnytte det potentiale der ligger i WordPress i en kombination.

Besøgstallene fra Sarahposin.com siden Januar

Skærmbillede 2015-08-09 kl. 21.41.03

Domænenavnet

At finde et domænenavn er en god måde at starte. Det giver også en følelse af, at “nu er jeg begyndt at blogge”. Når du vælger et domæne, find et domæne, der er let at huske, og ikke alt for svært at stave.

Ja de helt gode gode domæner som “opskrifter.dk” er taget, men det skal ikke stoppe din søgning efter et godt domæne.

Skal du starte virksomhed kan jeg anbefale Brandroot.com da du her får muligheden for at købe nogle dyrere, men også gode navne – men hvis du er ude efter at starte en personlig blog, kan der være flere veje at gå.

Hvis dit navn er Laura og du elsker at blogge om kage opskrifter, kan du eksempelvis gå efter “lauraskagehus.dk” / “lauraskager.dk”, alternativt kan du vælge dit fulde navn som jeg har gjort “mickyweis.com”, hvis du ønsker folk at kende dig, men dette er kun en mulighed, hvis dit navn er lidt anderledes.

Du må ikke blive for frustreret over dit domæne, så længe det er nemt at huske og let at stave, er det ikke liv eller død situation når det kommer til blogging – det handler i stedet for om indhold – det kommer vi tilbage til!.

Opsætning WordPress

WordPress er den mest anvendte blog platform i verden. For at være præcis er det omkring 10% af alle websites i verden der er bygget på WordPress-platformen, og med god grund: Det er super nemt for alle.

wordpress

Når du køber dit domæne, har de fleste web-hoteller selv en WordPress installation i back-end, så det eneste du skal gøre er at klikke på “install” – men hvis dette ikke er tilfældet – læse denne fulde vejledning til at installere WordPress.

Både One.com og Unoeuro.com har den simple 1-klik-installation af WordPress. Herunder kommer eksempel af installation på Unoeuro.com.

 

wordpressinstallation

 

Derefter skal du blot vælge hvilket domæne du vil installere det på

 

wordpressinstallation1

Når du er færdig med at installere din hjemmeside vil du være i stand til at logge ind i det man kalder “backend” – der hvor du kan skrive indlæg, rette sider og meget mere.

Når du installerer WordPress kommer det som udgangspunkt med et standard tema (udseende) – men du kan selv rode rundt med det i systemet, og lære det bedre at kende, det er ret intuitivt!

Tip: Bemærk: At have dit eget domæne kan koste omkring 300 kroner om året, men det er 100% det værd, fordi du “ejer” dit eget indhold, og det er meget lettere at starte på get domæne end være nødt til at “flytte” en blog til en ny webadresse – stol på mig! Og en email uden hotmail eller Gmail bagefter er altså langt mere professionelt!

Temaer

Når du har installeret din WordPress platform er du faktisk kommet langt! – Du skulle nu kunne se tom side på dit domæne! Det er det man kalder for et standard tema.

Og det er nu den sjove del begynder. Når du har installeret WordPress, vil du som sagt være i stand til at se et standard tema på din URL – dette tema er standard “tema”, som kommer med WordPress – men du kan, hvis du vil: Tilpasse dit tema næsten lige så meget som du vil! Det er det fede ved WordPress!

Hvis du vil have din hjemmeside til at se fancy ud, og har også en vis interesse i at opbygge en hjemmeside, så tjek Themeforest.com.

Themeforest er markedsplads for WordPress temaer, nogle af dem ret dyre, men også meget imponerende.

Sørg for at købe nogle af de mest downloadede temaer, hvis du ønsker at være sikker på at have en god back-end til at arbejde i. (Back-end er, hvor du opretter dine blogindlæg, og tilpasse næsten alt, nogle temaer har nogle vanskelige systemer og muligheder, så hold dig til dem der har gode anbefalinger).

Jeg kan varmt anbefale Enfold, Total, Petit.

Bemærk: I starten er alt om indhold, og meget lidt er om design og din hjemmeside, hvis du skriver godt indhold folk vil læse den. Du må ikke blive fortabt i opbygningen af den flotteste hjemmeside: Start med at skabe det bedste indhold.

Et godt eksempel er bloggen af Seth Godin. Hans blog er ikke den smukkeste i verden, men det er sikkert blandt nogle af de mest læste indenfor mit felt, og marketing generelt.

Sådan her så Facebook ud da de startede – så don’t give up! 

biggest-sites-at-beginning_00

3. Planlæg dit indhold

At skrive godt indhold er ikke noget, der kommer let, og du vil ikke blive en stjerne blogger i begyndelsen. For at blive en god blogger skal du planlægge dit indhold på forhånd. Lav en aftale med dig selv om, hvor mange blog-indlæg du ønsker at skrive om måneden, og derefter afsæt tid til at skrive dem.

Selvfølgelig kommer kreativitet når vi mindst venter det, så sørg for at tage noter, og hav ikke tillid til din hukommelse!

Ordentlig forberedelse er nøglen til din succes. Tage noter kan nemt gøres med appen “Wunderlist” – en gratis to-do app.

Planlægning af dit indhold, betyder ikke at du er nødt til at skrive 4-5 blogindlæg på forhånd: Det er for svært i starten. Prøv i stedet at planlægge overskrifter.

Godt indhold tager tid at opbygge, og det gør det gøre. Dette blogindlæg “kun” tog mig en dag til at skrive, men det tog mig 4 år at vide alt, hvad jeg ved om blogging.

Dyrk dit sind, invester i bøger, læs blogs, og udfordre konstant din viden, på den måde skaber du også interessant indhold til dine brugere.

Dette vil gøre at dine blogindlæg i sidste ende vil også stige i kvalitet. Fordi det er din hobby, bør det ikke føles som en udfordring, det skal være sjovt.

Det er sådan jeg føler, når jeg læser om markedsføring, eller skriver disse indlæg.

Ligeledes har jeg også et håb om at du og andre får en masse ud af at læse mine tips!

4. Distribuer dit indhold

Dette indlæg er kun begyndelsen. I næste blog-indlæg i denne serie, vil jeg dele ud af mine hemmeligheder om, hvordan du kan opbygge et publikum og få over 100.000+ læsere, simpelthen ved at distribuere dit indhold på den rigtige måde.

Til dig der ikke kan vente med disse tips til distribution af indhold kommer her et par tips.

 • Sørg for at dit indhold kan læses på smartphones og Ipad’s mv.
 • Sørg for at du har installeret sociale medie knapper på din hjemmeside
 • Varier dit indhold og kombiner videoer, grafik og tekst
 • Få din familie og venner til at læse det, og hvis de ønsker at – dele det
 • Deltag i samtaler på fora eller blogs inden for din branche
 • Nævn eksperter i din blog. Ligesom jeg nævnte Seth Godin
 • Spørg dine læsere om de vil kommentere, diskutere eller lav en meningsmåling, der involverer dit publikum, det skaber loyale læsere, fordi de føler en del af dit univers.
 • Næsten alle virale blogs starter i det små. Det samme gælder for din blog, hvis dit indhold er virkelig godt, vil du tiltrække dine læsere. Det tager tid at lære, hvordan man opbygger viralt indhold. Når du ser ting i dit news feed, TV eller måske lytter til i radioen – prøv at se, om nogle af de principper kan bruges til at bygge din blog mere interessant.
Tip: Når du starter en blog skal du bruge mere tid på at markedsføre dit indhold end at skrive indhold. Tilbring 20% af din tid at skabe indhold, 10% browsing for idéer. De sidste 70% skal du bruge på at markedsføre og promovere dit navn.

Brug 70% af din tid på at markedsføre din blog og indhold, de resterende 30% på at skrive blog indlæg.

5. Du må ikke give op

I dagens samfund hører vi konstant sætningen “Giv ikke op”, det er næsten i alle aspekter af livet, vi hører det. Når det kommer til at blogge er der ingen undtagelse. En stor procentdel af danske bloggere holder op inden for 1-2 måneder – hvorfor? De glemmer den procentvise regel ovenfor.

At skabe mere indhold skaber ikke flere læsere!

Så hvad betyder markedsføring?

 • Spørg andre bloggere eller sociale medier til at fremme dit indhold
 • Prøv Facebook reklamer og teste dit indhold (kommer i næste indlæg)
 • Bidrag med gode kommentarer til andre blogs (link tilbage til din blog)
 • Byg social medie konti. Det er ofte lettere at bygge tilhængere & folk end blog-læsere. Når du har nok tilhængere, prøv sagte at introducere dem til din blog indhold. Jeg faktisk brugt denne strategi med Tattoodo.com. Først byggede vi deres Facebook-side til 1.000.000 fans, og så begyndte vi systematisk at skabe blogindlæg. Pludselig var vi over 4.000.000 månedlige besøgende.
 • Skriv gæste-blogindlæg til andre og større blogs og link tilbage til din egen blog. Jeg skriver eksempelvis også for Trendsonline – du behøver dermed ikke gå efter de største websites, såsom TechCrunch, gå efter mindre blogs. De vil ofte være på udkig efter godt indhold: Som du kan bidrage med, ikke?
 • Den hårde del af at være en blogger er at tiltrække læsere. At dele dine blog-indlæg til dine venner på Facebook eller Twitter tæller ikke som markedsføring.
 • Du er nødt til at grave dybere. Neil Patel skrev en stor guide om dette emne, så hvis du ikke kan vente på min næste blog-indlæg om emnet, vil jeg foreslå dig at download den, printe den ud og trække alt ud af hans guide som muligt.

Ellers bliver du nødt til at vente på min næste blog-indlæg om, hvordan du kan distribuere dit indhold fordi min tid er op for denne gang, og det skal jo ikke nå at blive kedeligt 🙂

Mit navn er Micky Weis, og jeg ved, at din tid er kostbar, så tak fordi du brugte din tid på at læse dette indlæg. Det betyder meget for mig.

Hvis du kunne bruge nogle af de ideer, tips eller bare vil have lidt social karma, ville jeg være dybt taknemmelig, hvis du har delt, liket eller kommenteret dette indlæg.

This Post Has 9 Comments
 1. Rigtig godt indlæg Micky

  Hvem kunne ikke godt tænkte sig at være stjerne blogger? Der er efterhånden rigtig mange om budet, så det gælder om at gøre en masse for, at nå målet 🙂 Men det er ikke ligegyldigt hvad man gør, når man starter en ny blog.

  Synes faktisk dit sidste tip er det vigtigste – man må ikke give det op, og man skal forsætte med at kæmpe!

  /Nicolaj Nielsen – http://unitate.dk/

  1. Hejsa Nicolaj – jeg er helt enig. Og fed side i har lavet – den er med garanti meget værd for bloggerne. Jeg synes det er super interessant at give folk mere power ved at lære dem om analytics og de værktøjer der findes, så får alle gode kort på hånden til at blive set 🙂

   Tak for kommentar.

   Mvh
   Micky Weis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *