Facebook Markedsføring

5 tips til at få massiv success med Facebook annoncering

Post Series: Facebook annoncering
Artiklen er skrevet i 2015, men er opdateret i August 2017

At få trafik via Facebook annoncering er nemt! At få kvalitetstrafik er en helt anden snak, og specielt dem der konverterer til salg.

Jeg indrømmer: Jeg har spildt utrolig mange penge på Facebook annoncering for de virksomheder jeg har arbejdet for.  Dyre, men nødvendige lærepenge, specielt når man som jeg har arbejdet med Facebook annoncering i 5 år.

Derfor skal din virksomhed på Facebook

1. Facebook annoncering guide

Det første du skal have styr på når du gerne vil opsætte annoncer via Facebook, er din annonce struktur. Hvis du formår at skabe en sund struktur, vil du også have større chance for at få success i sidste ende, ellers kan man hurtigt miste overblik.

Det er vigtigt at notere at jeg altid bruger Facebook Power Editor når jeg bruger Facebook’s annonce platform. Jeg synes ikke deres ads manager er så lækker at arbejde i, og man kan en del mere via Power Editoren.

facebook_annoncering

2. Målgrupper

Nu er det med at følge godt med. Der hvor de fleste går galt i byen er nemlig hvad angår målgrupper. Facebook har på godt og ondt, en stor mængde data, og via den data kan du ramme meget specifikt, men du kan også skyde med spredehagl.

Målgrupper

Jeg arbejder som regel altid kun med disse 3 forskellige målgrupper. Dog kan jeg opdele disse 3 målgrupper i mindre under-målgrupper for at segmentere yderligere. Denne form for segmentering kan bruges uanset om du driver en webshop, blog, serviceydelser eller generelt vil have engagement på en timeline konkurrence.

Konkurrencen er stigende på Facebook!

733-555

Facebook målgrupper for salg

Den vigtigste faktor for de fleste virksomheder er stadig at sælge via Facebook, eller skabe kvalitetstrafik der senere kan konverteres til salg. Herunder er mine 3 mest konverterende målgrupper.

 1. Besøgende
 2. Email liste
 3. Fans

Facebook målgrupper for likes

Et af de mest misforståede elementer er likes på Facebook. De fleste virksomheder har antal som parametre, hvor jeg har kvalitet som parametre, og det arbejder jeg altid ud fra. Via disse målgrupper vil du har større chancer for at øge antal af kvalitetslikes på din side, de kan være dyrere eller sværere at få i hus, men det er bestemt besværet værd.

 1. Besøgende på din hjemmeside (som ikke er fans af din side)
 2. Look-a-like (som ikke er fans af din side)
 3. Interesse baseret (som ikke er fans af din side)

Besøgende

For at kunne segmentere mod dine besøgende skal du installere en kode på din hjemmeside. Dette beskrives af Facebook som WCA (Website Custom Audiences). Det betyder at du kan lave skræddersyet målgrupper baseret på dit website.

Start med at åben dit audience 

Derefter skal du oprette nyt audience, og vælge custom audience > website traffic som ses herunder.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 19.36.02

Derefter skal du opsætte nogle regler hvor dit publikum. Du kan vælge antal dage, hvilke URL du vil have folk skal have besøgt, og hvilke sider de ikke skal have besøgt.

Her kan det være interessant at teste dagsintervaller fremfor andre. Eksempelvis hvis du har en webshop kan det være en fordel at markedsføre sig til dem der har besøgt din forretning inden for 24 timer, og ikke gennemført sin ordre.

Her ses eksempel på folk der har besøgt en hjemmeside, men de har ikke besøgt “tak for din ordre” siden, så de har ikke lavet en ordre.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 19.46.24

Hvis Facebook koden er installeret korrekt på din hjemmeside, vil Facebook begynde at sammenligne deres data med dine besøgende. Det vil sige du kan markedsføre mod dine besøgende på din hjemmeside, på Facebook – meget meget powerful, i forhold til kvalitet.

Eksempel på dette (260.000) fra Slikhaar

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 19.50.36

Hvis vi går tilbage til ad-sets kan vi nu vælge den målgruppe der hedder “all visitors”

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 19.58.12

Meget fedt værktøj ikke?

Du kan selvfølgelig stadig segmentere publikummet yderligere hvis du eksempelvis gerne vil opdele din besøgende geografisk. Det kan være en fordel at opdele dine målgrupper pr. landebasis for at gøre det nemmere at tracke salg og cost pr. salg.

Email liste

At kunne annoncere til din email liste fungerer på samme måde som besøgende. Lad os antage du har en blog eller en webshop. Så har du højst sandsynligt også en email liste – også kaldet nyhedsbrev. Denne liste af emails kan du bruge aktivt på Facebook.

Lad os kigge på audience igen. Denne gang skal du vælge den øverste af de 3, nemlig customer list

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 19.36.02

Derefter skal du så vælge hvordan du indsætter dine emails. Ofte ville man vælge en eksporteret fil fra din hjemmeside, kun med emails, og så uploade den i Facebook. Så vælg “Upload a file”.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 20.07.49Når du har uploadet din fil, vil Facebook sammenligne de emails, med brugerne på Facebook. Ofte har folk brugt den samme email på din webshop og på Facebook, og deraf får du et publikum oprettet

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 20.11.25

Her kan det ses Slikhaar har gjort netop dette. Ved en fejl har vi dog glemt at notere at dette kun er amerikanske kunder. Vi vil gerne holde det landebaseret da landene er opdelt på hver deres domæner, og derefter er det nemmere at markedsføre til de rigtige segmenter.

Husk på at du bestemmer selv hvilke emails du vil uploade. Det er ikke nødvendigt at uploade alle. Du kan eksempelvis tage top 100 kunder, de meste engagerede – du bestemmer med andre ord selv. Når vi igen går ind i vores ad-set kan vi vælge at markedsføre mod netop denne målgruppe.

Herunder ses hvordan det kan gøres i praksis. Husk også at ekskludere den målgruppe vi lavede før. Så overlapper de forskellige målgrupper ikke hinanden, og du får dermed de bedste data.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 20.15.01

Fans

At markedsføre mod fans er relativt simpelt, du kan gøre det under ad-sets direkte, hvilket er meget nemt, og betyder at du ikke skal oprette det som publikum.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 20.18.06

Du kan naturligvis også oprette forskellige ad-sets (målgrupper) for hvert land. Det vil sige du har et ad-set for fans i USA og et for fans i United Kingdom. Ofte hænger dine målgrupper meget sammen med dine landingpages, som vi skal kigge nærmere på om lidt.

Look-a-like

Du sidder måske og tænker “Hvad nu hvis jeg ikke har ret mange besøgende, og heller ikke specielt mange fans”? I stedet for at skyde med spredehagl kan du faktisk benytte dig af ovenstående, selvom du ikke har ret megen data.

Facebook har lavet et værktøj der hedder “look-a-like-audience” som går ud på at Facebook finder mennesker der minder om den data du allerede har. Hvis du eksempelvis har 1000 besøgende på din hjemmeside om måneden, kan du bede Facebook om at finde d. 1 % i et land der minder om de 1000 besøgende – baseret på deres Facebook data.

Lad os tage Slikhaar igen – hvis vi vælger source til look-a-like.
Der tager vi så “All visitors” derefter kan du vælge d. 1% i USA som minder om disse.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 20.48.59

Et meget vigtig element i look-a-like audience er at forsøge med de data du giver Facebook. Slikhaar har rigtig mange besøgende grundet 1.000.000 subscribers på Youtube.

Dog er det ikke alle disse besøgende der er kvalitetsbesøgende hvis vi tænker salg – derfor kan det bedre betale sig for Slikhaar at bruge deres kundeliste, hvis vi snakker salg. Så tænk kvalitet og ikke kvantitet, når du fordrer Facebook dine data.

Her ses et look-a-like audience for Slikhaar 
United Kingdom baseret

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 20.55.20

Denne målgruppe kan vi igen vælge under ad-sets, og vi kan ligeledes segmentere yderligere. Ofte tester jeg et rent look-a-like og så laver jeg et andet segment hvor jeg bruger lidt flere segmenteringsdetaljer.

Det kunne være alder og køn, husk på at Facebook sammenligner med alle mennesker på deres medie – det kan være du, som Slikhaar kun vil markedsføre til en mere niche baseret gruppe.

Interests (interesse baseret)

Det sidste element vi skal kigge på inden for målgruppesegmentering er interesse-baseret målgrupper. Disse kan være farlige at målrette mod, i min optik, da folk har en tendens til at have mange brede interesser på Facebook, eksempelvis kan én person have rigtig mange interesser på Facebook, store som små – man kan nemlig ikke segmentere efter hvor stor interessen er.

 

Skærmbillede 2015-09-07 kl. 19.43.35

Som det kan ses herover er målgruppen online advertising virkelig bred – og læg mærke til teksten i boksen.

“People who have expressed an interest in or like pages related to Online advertising”

Shit en omgang. Det vil sige du rammer virkelig virkelig bredt. Derfor anbefaler jeg at hvis du gerne vil bruge interesse baseret segmentering, vil jeg vælge meget specifikke målgrupper.

Facebook metoden

Facebook’s Search fungerer på den måde du kan bruge den til at finde frem til konkurrenter en anelse lettere end sidde og browse rundt.

Lad os tage de 2 største marketers internationalt

Skærmbillede 2015-09-07 kl. 19.49.34

Og bagefter får du en række sider dette segment også godt kan lide. Lidt nørdet, men ret sejt!

Skærmbillede 2015-09-07 kl. 19.50.58

Gå derefter tilbage til din annonce opsætning og vælg de mest niche baserede sider indenfor dit felt.

Skærmbillede 2015-09-07 kl. 19.53.37

Jeg synes personligt at interesse metoden er blevet for bred. Den fungerer hvert fald ikke lige så godt for mig som de andre målgrupper. Hvis du har nogle gode fif hertil, hører jeg meget gerne fra dig i kommentar feltet herunder.

En af mine store inspirationskilder indenfor Facebook marketing, Jon Loomer, har skrevet et super godt indlæg omkring målgrupper og hvilken prioritering du skal have. Han er i øvrigt en af de få marketers, der virkelig backer sine erfaringer op med meget easy-to-go screenshots, hvis du gerne vil teste det selv.

Placements

Når vi arbejder med målgrupper, skal vi også arbejde med placeringer. Nemlig hvor du vil have dine annoncer skal vises. Endnu engang slet ikke en ubetydelig faktor, som hurtigt kan koste dig rigtig mange penge hvis du ikke har styr på det.

Skærmbillede 2015-09-07 kl. 20.02.51

Som det ses herover kan du vælge forskellige placeringer. De fleste af placeringerne giver sig selv, det eneste man kan stille sig spørgsmål ved er audience network. Det er i princippet blot Facebook’s forsøg på at optimere deres indtjening ved at brede deres annonce platform ud på andre steder end Facebook.

Det vil sige du annoncerer igennem din målgrupper på Facebook, men på samarbejdspartnere med Facebook. (På sigt vil vi nok se Instagram blive inkluderet her, og SnapChat hvis Facebook formår at købe dem)

Hvornår skal du så bruge hvilke placeringer? 

I princippet kan man sagtens vælge alle placeringer, Facebook optimerer selv til at vise dine annoncer der hvor de performer bedst. Dog kan Facebook ikke se hvordan de besøgende oplever din side.

Hvis du har valgt at optimere til mobil, men din mobil ikke er specielt mobilvenlig – så er det ikke en god idé at ramme folk på mobilen!

2

 

Ovenfor ses en simpel salgsteknik, jeg ofte leger med når jeg tester mine Facebook annoncer. Jeg har gode erfaringer med at skabe engagement via telefon, og tilmeld samle nogle mails op til nyhedsbreve.

Når jeg så rammer de samme besøgende (via custom audiences som omtalt før) med produkt salg der er relateret til det content de har læst, men på desktop = MAGIC HAPPENS!

Husk at det ikke er altid at dine besøgende in-the-buy-zone, men hvis du konstant er i top-of-mind med godt content og fra tid til anden tricker med gode tilbud, så burde der være gode muligheder for salg.

3. Design af Facebook annoncer

At designe annoncer er et kapitel for sig, og i min optik findes der ikke nogen ABC guide til dette. Det handler rigtig meget om din branche, målgrupper og hvad der tricker folk, og hvad du ønsker at opnå.

Dog er der en ting der gælder hver gang – OVERSKRIFTEN! 

Et af verdens største nyhedssites – Upworthy, får vanvittigt meget trafik via deres overskrifter. Faktisk var deres headline strategy, en af grundene til at de pludselig skyrockede deres content.

 

UpworthyGrowth

 

Som omtalt i mit tidligere indlæg om content marketing, skal du selvfølgelig overveje hvor moralsk din overskrift er, men hvis du gerne vil have trafik via Facebook skal dine overskrifter virkelig være skarpe, ellers drukner de i alle andre annoncer.

 

Eksempel på annonce: 

Skærmbillede 2015-09-07 kl. 20.36.56

Jeg kunne være meget mere hardcore i mine opskrifter, men her forsøger jeg at ramme dem der gerne vil komme godt i gang med Instagram markedsføring, og jeg er ikke interesseret i få en masse hurtige kliks.

Tværtimod vil jeg gerne have flere kvalitets besøgende. Så husk at skab en forventning om hvad brugeren kan læse, så de ikke går forgæves og spilder dine annoncer kroner.

Jeg har set mange store sites, og været med til at skabe content strategier baseret på kliks. Dog kommer sandheden altid frem hvad angår data – Google Analytics lyver ikke når bounce raten sniger sig over 90% fordi folk slet ikke når noget ud af dit content.

4. Værdien af Facebook markedsføring

Endnu en problemstilling jeg tit hører omkring de sociale medier. Den egentlige værdi som man får ud af Facebook – om det er fordi det er svært at tracke, eller fordi man ikke ved hvilke KPIér man skal opsætte – det ved jeg ikke – men det er muligt at få meget ud af Facebook.

 

Create a amazing content

 

Jeg synes ovenstående wheel beskriver det meget godt. Det handler ikke om at pushe dine produkter, det handler om at uddanne dine kunder, og potentielle kunder i dine produkter. Værdi kan med andre ord være mange ting – hvilke værdier fokuserer du på?

Email sign-ups

Der findes rigtig mange gode måder hvorpå du kan øge dit email kartotek. At øge dit email kartotek, kan skabe en stor værdi for din virksomhed, da email stadig er den bedste salgskanal. Der findes et hav af værktøjer derude.

Du kan eksempelvis signe dig op via Mailchimp, og opsætte en kampagne ganske gratis, hvis du driver en seriøs forretning eller hjemmeside, er emails det første sted du skal starte, også før Facebook annoncering.

Gode tips til at lokke dine brugere mod at signe-up:

 • Checklister & skabeloner
 • Gratis værktøjer
 • Videotræning
 • E-bøger
 • Whitepapers

For Slikhaar er det videoer

Slikhaar – en af Europa’s største Youtube kanaler indenfor frisure til mænd, får rigtig meget ud af deres content. Derfor giver det også mening for dem at bruge deres budget på Facebook til at øge antal visninger, likes og delinger på deres video.

 

Skærmbillede 2015-09-09 kl. 15.07.53

Tjek lige de data!

 • 14.000.000 views
 • 133.000 likes
 • 31.144 delinger

Og hvad har vi brugt på kampagnen? Ca 30.000 danske kroner, for 14.000.000 views, det er helt uhørt, når vi også skal huske på at vi i samme periode fik over 100.000 nye Facebook likes, og 30.000 subscribers på Youtube – desuden stiger salget kontinuerligt når brandet’s værdi vokser.

Endnu engang: Det er altså ikke decideret salgsannoncer der altid virker på de sociale medier, ofte er folk mere tilbøjelige til at klikke på godt content, og deraf kan du sælge dine produkter ad andre veje.

Når du arbejder med branding via sociale medier, og online værktøjer generelt, kan du med fordel bruge Google trends, og tjekke hvordan brandet bevæger sig i forhold til hvordan interessen forholder sig. Ofte kan det være en god indikator på om de ting man laver fungerer – og det samme gælder også direct trafik i Google analytics – det er ikke altid man kan se de sociale medier direkte i kilder, men en god del af din branding kan ende med at komme via direct trafik, eller via Google.

KPI board hos SlikhaarTV
Vi ved altid hvad vi tracker og hvordan

image1

5. Tracking & rapportering på Facebook

Når du leger med Facebook annoncer findes der mange muligheder for at tracke dine salg. Jeg bruger stadig the old fashioned way, og benytter mig af URL-tagging, det vil sige jeg tilføjer en ekstra sporingskode til min webadresser, da jeg så kan se dataen struktureret i Google Analytics bagefter.

Hvis vi ikke snakker salg, kan du med fordel også bruge Facebook’s rapporterings modul, det kan give gode identikationer på hvordan dine annoncer og målgrupper performer på alle andre parametere, såsom placering, alder, køn og 100 andre ting.

URL tracking opsætning

I bund og grund tagger jeg blot mine URL’s gennem Google’s URL tagger. Derved kan jeg opsætte nogle tags der kan ses i analytics, som omtalt før. Lad mig give et eksempel herpå.

Start med at åbne Google URL builder – derefter skal du opsætte din data

Skærmbillede 2015-09-10 kl. 15.11.01

Som du kan se ovenover har jeg opsat forskellige tags. I stedet for at URL adresse så sådan her ud:

www.hjemmeside.dk/produktnavn 

Ville den se sådan her ud

www.dinhjemmeside.dk/produktnavn?utm_source=Facebook&utm_medium=CPC&utm_content=Audience_1_Visits&utm_campaign=Ad_1_adnavn
Denne URL gør ikke noget anderledes for brugeren, udover det står  i browseren, men det gør ikke hjemmesiden anderledes eller forringer nogen former for kvalitet. Det er kun for at kunne spore hvilke kampanger dine besøgende kommer fra.

Det betyder at via denne kode ville jeg i analytics bagefter kunne se følgende:
Læg mærke til Facebook CPC

Skærmbillede 2015-09-10 kl. 15.15.30

Jeg vil ydermere kunne se præcist hvad den kilde har omsat i kroner.

Skærmbillede 2015-09-10 kl. 15.17.15

 

Det her er virkelig et rart værktøj når man arbejder med optimering af salgskanaler. Det jeg ofte gør, er at lave et excel dokument, hvor jeg sammenligner kostpris den pågældende måned for målgrupperne, og samenligninger med indtjening. Så mener jeg at jeg får den bedste mulige ROI beregning.

Du kan via analytics se helt ned på annonce niveau, hvilke ad-sets (målgrupper) og hvilke ads (annoncer) der skaber salg – ydermere kan du også holde øje med konverteringensraten. Du kan ligeledes sammenligne med mobildata og desktop, for at se hvor du sælger henne, hvornår på måned mv. alle disse data kan du bruge når du så skal optimere dine Facebook annoncer efterfølgende. Jeg synes personligt mange glemmer at sammenligne kostdata med salgsdata, og samtidigt have forretningforståelse for dækningsbidrag. Selvom du omsætter 1.000.000 via Facebook er det ikke fornuftigt hvis du samtidigt taber 200.000 på bunden hver måned – husk nu at tracke ROAS / ROI. (Return of Advertising Spend)

Rapportering

Den sidste del vi skal kigge på er Facebook’s rapport system – et super lækkert værktøj der kan bruges til at teste en lang række elementer. Specielt kan du bruge når du kører like kampagner, video views, page engagement.

Du kan eksempelvis teste disse metrics som du ser i dropdown herunder

Skærmbillede 2015-09-10 kl. 15.32.03

Det kan eksempelvis være ret interessant at vide om dine video views er billigere på mobil, hvilke lander der giver mest igen, hvilken alders gruppe der er mest aktiv osv.

Det handler igen om at vide hvilke metrics du gerne vil teste. Hvis du justerer en lille ting om dagen eller ugen, afhængig af din tid, så vil du hurtigt kunne se at du får mere ud af dine annoncekroner.

Du kan også vælge – afhængig af hvilken kampagne du kører, at vælge et pre-defined performance resultater. Du kan se eksempel herunder:

Skærmbillede 2015-09-10 kl. 15.35.39

Et meget powerfull værktøj der for hvert kampagne objektiv kan bidrage til at se hvordan dine annoncer performer. Rapporteringssystem kan rigtig meget så jeg anbefaler at du tjekker det ud, og giver det et par timer.

Hvis du gør det vil du hurtigt kunne få en god feeling af hvilke ting du gerne vil teste, igen – det afhænger meget af dine mål med Facebook og din branche.

Det var alt for denne gang!

Jeg har lige oprettet en salgskampagne på Sorry Mom med deres nye tattoo lotion som vi regner med at skyde i gang i næste uge.

Vi kommer primært til at køre nogle re-marketing kampagner til dem der har lagt noget i kurven tidligere og ikke gennemført ordre, jeg lover at komme med en update på denne kampagne!

Skærmbillede 2015-09-10 kl. 15.38.26

Nye opdateringer fra Facebook i 2017

Facebook tilføjer hele tiden nye funktioner til deres i forvejen avancerede annonceplatform.

I dag vil jeg lige give dig 5 af de nyeste funktioner jeg har fået testet en del på det sidste.

Måske du kender dem allerede, måske der er noget nyt at lære?

Lad os kigge nærmere på det!

Benyt dig af folk’s adfærd på din hjemmeside

En af de bedste muligheder for at ramme en meget segmenteret målgruppe er at kunne benytte sig af den trafik man har på sin hjemmeside.

Kort sagt betyder det at man installerer en lille kode på ens hjemmeside. Denne kode matcher din trafik på din hjemmeside med Facebook brugere.

Målgrupper

Når du har gjort dette matcher Facebook dine brugere på Facebook.

Du kan derefter vælge denne som målgruppe under din annonceplanlægning.

Som du kan se har jeg valgt “Mickyweis.com – Alt trafik – 180 dage” 
Det betyder at dem der har besøgt min hjemmeside de sidste 180 dage vil se disse annoncer
Husk også at ekskludere dine andre målgrupper så data ikke bliver forvrænget. 

Folk der har udført en bestemt handling

Du kan også lave det lidt mere lakrids.

Lad os antage du har en webshop så kan du også målrette dine annoncer mod folk der har besøgt “indkøbskurv” og ikke fuldført betalingen.

Som du kan se herunder har jeg inkluderet dem der har besøgt /cart og ikke /thankyou siden 
Det vil sige at dem har besøgt indkøbskurven, men ikke nået til “tak for dit køb” siden får disse annoncer

Eksempler på gode målgrupper

 • Folk der har besøgt en hjemmeside de sidste 30 dage og ikke købt noget
 • Folk der har besøgt et blogindlæg – markedsfør et produkt der passer dertil
 • Folk der ikke har besøgt din hjemmeside i lang tid – genvind dem
 • Folk der har besøgt de sidste 24 timer (ram dem på kendskabsværdien)

Lav annoncer

Det sidste skridt er selvfølgelig at lave annoncerne.

Her kan man spille på forskellige følelsesmæssige call-to-actions.

Eksempler på gode tekstannoncer

 • Glemte du at fuldføre dit køb?
 • Vi savner dig? Her er 20% rabat til vores webshop
 • Du har tidligere købt magnesium, men vidste du dette? (nyt indlæg)

Annoncer i messenger

En nyhed i Facebook er at du nu kan få folk ind i Messenger appen når de klikker på en annonce.

Hvorfor så det?

Forestil dig at du gerne vil have en dialog med kunden, det er lidt en moderne version af personlig rådgivning eller vejledning.

Flere statistikker viser også at mange har det bedre at skrive på en chat eller via mail end at snakke via telefon.

Jeg forestiller mig at mange ejendomsmæglere, banker, forsikringsfirmaer mv. kan få meget ud af dette.

Vi kommer til at teste det af på Peter Bendtsen i forbindelse med personlig træning til januar.

Det bliver noget ala “Vil du gerne i gang med træningen? Skriv til mig hvilke drømme du har og lad os sammen gøre dem til virkelighed” så har vi allerede en dialog med kunden fra start.

Sådan ser det ud fra Jasper’s Market

14356748_858727817560016_475090106_n

Tag produkter

Facebook gør rigtig meget for at slå Google på salg af produkter. Man må erkende at de fleste af os stadig sidder på Facebook for at snakke med vores venner og blive inspireret af diverse personer og sider vi følger – ikke for at købe produkter.

Derfor har Facebook netop lanceret et værktøj der skal gøre det nemmere at købe de produkter vi bliver eksponeret for – og nemmere for forretningerne at gøre os opmærksom på deres produkter.

Eksempel fra Made4men
Vi har netop testet dette på Made4men og det ser sådan her ud

skaermbillede-2016-12-07-kl-09-51-28

 

Sådan fungerer det

Du skal forbinde dit produkt katalog via din webshop (Shopify, Magento eller Woocomerce har relative simple integrationer).

Det betyder basalt set at Facebook trækker produkterne fra et feed, som det også fungerer på Pricerunner og Partner-ads.

Når det virker kan du tagge produkter i opslag

Eksempel 1 – tag produkter i opslag
Som det kan ses herunder får jeg en funktion der hedder tag at produkt

produktkatalog-facebook

I “products shown” kan du så begynde at skrive et produktnavn derefter vil Facebook finde det i dit feed

skaermbillede-2016-12-07-kl-09-57-33

Eksempel 2 – tag produkter på billeder
Har du et meget visuelt brand? Såsom smykker? Det fungerer på samme måde
Som du kan se står der “tag products” i venstre højre side – du får derefter muligheden for at tagge produkter på billedet.

skaermbillede-2016-12-07-kl-09-59-01

Tip: Når du bruger denne funktion så sørg for at tagge produkter der giver mening for opslaget. Derudover så husk at produkterne også kommer med i de annoncer du eventuelt laver.

Links

Gamechanger for Instagram

Instagram har netop lanceret (de er jo smart nok ejet af Facebook, som nok blot ruller funktionen videre) at de også kommer til at lave noget der minder om tag products som kan føre én direkte videre til webshoppen der forhandler produkter.

En funktion jeg tror rigtig meget på – specielt hvis den i længden ikke kræver produkt katalog. Det vil gøre det muligt for bloggere, større Instagram fashion accounts mv. at skabe affiliate forretninger af en helt anden verden.

Desuden vil det gavne firmaer der brugere bloggere aktivt da de så kan få endnu mere ud af deres samarbejde.

Målgruppe baseret på interaktion

En nyere feature som Facebook netop har lanceret er at man kan målrette sine annoncer mod folk der har engageret sig i opslag eller annoncer fra din Facebook side.

Hvilke muligheder giver dette?

Lad os antage at du driver en meget aktiv Facebook side hvor du laver konkurrencer og meget virale opslag.

Så vil du have rigtig god mulighed for at få dem til at “like” / “synes godt om” din side.

Det kunne også være du har skrevet et blogindlæg der får mange likes, hvorfor ikke markedsfører et produkt der minder om indlægget til denne målgruppe?

Vi har eksempelvis på Helsebixen lavet en konkurrence som 1.000 har kommenteret på og 1.000 har “synes godt om”
Alle disse 2000+ mennesker vil vi kunne ramme med denne nye målgruppe segmentering

 

Største delen af dem der deltager i dine konkurrencer og liker dine opslag er faktisk ikke fans af din side, specielt ikke hvis den går viralt.

Der er jo ingen grund til det!

Så giv dem det.

Upload e-mail listen

En ting jeg har fået rigtig meget ud af er at bruge tilmeldte til nyhedsbreve som målgruppe.

Det kan man nemlig også gøre via Custom Audiences.

Har du eksempelvis en stor kunde database eller mange tilmeldte til dit nyhedsbrev, det kunne være via din blog, så har du mulighed for at ramme dem med Facebook annoncer.

 

Gode tips

 • Segmenter din e-mail liste med bedste kunder. Eksporter alle dem der har købt for over 1.000 kroner eksempelvis.
 • Du behøver ikke sortere det i køn, alder og lokation før du uploader e-mail listen til Facebook, det kan du gøre via Facebook’s annonce system når du først har uploadet listen.

Bonus tip: Brug de samme målgrupper til Instagram

Du har måske allerede fået leget lidt med Instagram annoncering.

Det fede er at mange af disse nye features også fungerer til Instagram.

Du kan ligeledes benytte dig af disse målgrupper på Instagram.

I annoncesættet vælger du nemt hvilke placeringer du ønsker

Tip: Hav altid 2 forskellige målgrupper – 1 til Facebook og 1 til Instagram. Så er du sikker på at du kan få den helt rigtige data når du kører dine annoncer.

Problemet med at køre begge platforme i samme målgruppe er at Facebook blot vil vise dine annoncer der hvor det giver mening for deres algoritme.

Ligeledes kræver det også lidt mere erfaring i rapportering at kunne se hvilke platforme og annoncer der koster mest.

Konklusion

Det var alt for denne gang. Jeg mener at sociale medier har kæmpe potentiale. Specielt hvis man arbejder med data. I stedet for at skyde med spredehagl, så fokuser på 1 medie, og arbejd med det indtil det giver en positiv investering – det handler ikke om at være tilstede overalt – men gør det til UG der hvor du er tilstede.

Jeg håber mit indlæg kunne klarlægge nogen af de udfordringer jeg har mødt på min vej med Facebook’s annoncesystem.

Har du gode fif, ting jeg har glemt eller spørgsmål?
Smid en kommentar herunder

This Post Has 11 Comments
 1. Super godt indlæg Micky, jeg vil dog gerne vide hvordan du opsætter gode salgsannoncer, har du en god skabelon til selve billedet, eller hvordan fungerer det? Jeg synes tit jeg har svært ved at lave gode annoncer til salg. Desuden ender jeg tit i 20% reglen.

  Mvh
  Mikael

 2. Hej Micky

  Imponerende grundig og detaljeret add-guide- stor tak:)
  Jeg har en virksomhed, der netop skal udvikle en plan for markedsføring af facebook for en kommune. Altså, for kommunens ny facebook-side. Spørgsmålet om annoncering kommer sikkert op.

  Jeg vil høre dig, hvad du mener om kommuner og annoncering? Grundlæggende skal de ikke sælge noget, men de skal levere super service. Og derfor tænker jeg, at de ikke skal bevæge sig ind på annoncering. Men på den anden side … Det handler vel om at få skabt max synlighed omkring siden, og dermed kommunen og alt dét man kan få at vide/få gratis/blive informeret om/, når man følger dem på Facebook. Det kunne en annonce-kampagne booste, så de kommer godt fra start. Jeg er i tvivl – som du nok kan høre:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *