Hvad er keyword density?

Keyword density (på dansk: søgeordstæthed) er på sin vis blot et flottere ord for, hvor ofte et givent søgeord optræder i en given tekst, når man ser det i forhold til det samlede antal ord. Stadig en smule forvirret?

Så se blot eksemplet herunder.

  • Vi antager, at du i en tekst har primært fokus på søgeordet ”billige tasker”.
  • Din tekst er 1.000 ord lang.
  • Du nævner søgeordet ”billige tasker” 15 gange i teksten.
  • Din keyword density på ”billige tasker” er 1,5%.

Udregningen af din keyword density er meget simpel. Du skal blot gøre følgende:

15 (Tag antallet af gange, som du har nævnt dit søgeord) / 1000 (Antallet af ord der totalt set er i din tekst) = 1,5% (Keyword density)

Hvorfor er keyword density vigtig?

Der har længe været bred diskussion om hvorvidt keyword density er vigtig eller ej. De fleste kan dog blive enige om, at man under ingen omstændigheder må komme ud i ”keyword stuffing”.

I ”gamle dage” kunne man nøjes med at skrive sit keyword 10.000 gange på en side, for at få den til at ranke på Google. I dag er det meget ilde set – så forsøg dig ikke med det!

Man bør derimod nævne sine ønskede søgetermer et naturligt antal gange i sin tekst. En tommelfingerregel er typisk, at man bør gå efter en keyword density på 1,5%-3%. Det er dog meget omdiskuteret, og mit bedste råd er derfor, at du ikke tænker alt for meget på keyword density, mens du skriver dine tekster. Skriv dine tekster så naturligt som muligt, så plejer man helt automatisk at kunne holde sig på et acceptabelt niveau.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du ikke gå ikke glip af noget?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle mine tips og tricks gratis i din indbakke.