Hvad er konverteringsoptimering?

Konvertering handler om at få besøgende til at udføre en bestemt handling på din webshop eller din hjemmeside. Det kan for eksempel være at skrive sig op til dit nyhedsbrev, foretage et køb eller bevæge sig hen til en bestemt side.

Når vi snakker konverteringsoptimering, er der derfor tale om en datadrevet tilgang, så din hjemmesides evne til at konvertere dine besøgende bliver forbedret.

Konverteringsoptimering er en løbende forbedring af din hjemmeside

Konverteringsoptimering er altid en god ide ‒ for der er altid noget, der kan forbedres på din hjemmeside.

Der er derfor ikke tale om en engangsforestilling, når vi snakker konverteringsoptimering. I stedet er der tale om en løbende proces, hvor du ser på den trafik, der er på din hjemmeside og derefter vurderer, hvordan du kan få det bedst mulige ud af den.

Men det handler ikke bare om at konvertere flest mulige, det handler om at konvertere de rigtige ‒ for det kan i sidste ende ses på din profit. Med konverteringsoptimering har du nemlig mulighed for at få indsigt i, hvordan du kan konvertere de rigtige besøgende for færrest mulige midler.

Hvordan kan du arbejde med din konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering tager udgangspunkt i data, og det kan måske virke en smule langhåret ‒ men det er det slet ikke.

Følg 5 simple trin, når du ønsker at optimere din konvertering:

    • Lav en klar målsætning for, hvad du ønsker at opnå. Er det flere downloads af din e-bog, flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev eller noget helt tredje?

 

    • Nu skal der indhentes data, så du kan få dit sammenligningsgrundlag. Det kan være data i form af konverteringsrater, data om hvor dine besøgende kommer fra, brugeroptagelser eller lignende.

 

    • Når dataen er på plads, skal den analyseres. Kig gerne på en masse forskelligt data, så du ikke drager konklusioner på baggrund af én type data.

 

    • De resultater, du finder frem til, skal du opstille hypoteser ud fra. Hypoteserne skal fortælle, hvordan du kan optimere. Husk, at dine hypoteser skal stemme overens med din målsætning.

 

  • Til sidst skal dine hypoteser testes af. Til det kan du for eksempel bruge metoder som split tests, hvor du har to forskellige variationer af noget på den samme side, eller brugertests, hvor du får en bestemt gruppe til at gennemføre en specifik handling på din hjemmeside.

Dit arbejde med konverteringsoptimering giver resultater på bundlinjen

Konverteringsoptimering lyder måske af navn ikke så spændende ‒ til gengæld kan dit arbejde med konverteringsoptimering give nogle yderst spændende resultater på bundlinjen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »