Hvad er PHP?

ai chatgpt 4

Har du undret dig over, hvordan websites får deres dynamiske og interaktive fremtoning med mulighed for eksempelvis at skrive i en chat til hjemmesideejerne, blive en del af et forum eller afgive din stemme i en afstemning?

Dette er muligt takket være et særligt programmeringssprog kaldet PHP.

PHP står for Hypertext Preprocesser og er et programmeringssprog, der særligt anvendes til WordPress såvel som opbygningen af mange andre slags hjemmesider.

Nysgerrig på WordPress? Lær hvordan du opsætter en WordPress hjemmeside her.

PHP er en open source-teknologi tilgængelig for alle og er et kodesprog, der minder lidt om JavaScript.

Der er efterhånden blevet udviklet mange forskellige udgaver af denne open-source teknologi for at følge med den hastige udvikling af hjemmesidedesign og applikationer. I skrivende stund finder man den nyeste version under navnet PHP 8.2.

Forskellen ligger dog i, at PHP er en server-side kodesprog, der foregår på en webserver, og altså ikke er noget, der afvikles på brugerens client-side.

På webserveren anvendes PHP således til at bearbejde specifikke data og kode, inden brugeren kan præsenteres for client-siden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »