Hvad er reddit egentlig? Det er jeg blevet spurgt om et par gange, når jeg har undervist i sociale medier. For er reddit et socialt medie?

Det kan jeg desværre ikke give et entydigt svar på.

Helt grundlæggende er reddit et kæmpe online forum, hvor brugerne chatter, deler og diskuterer alverdens emner.

Subreddits

Reddit består af uendelige “subreddits”, der fungerer som individuelle fora. Der er både subreddits om sport, gaming og sport – men også emner, der er mere lyssky. En reddit finder du under reddit.comr/r/”emne”

Det er i høj grad brugerne selv, som modererer og styrer, hvordan reddit skal være.

Et godt eksempel på en klassisk subreddit er http://reddit.com/r/funny, hvor brugerne deler sjove memes og billeder. Men der hersker også mere seriøse politiske debatter derinde – selv på dansk.

Under hver subreddit kan du se, hvor mange brugere der er. Og du kan stemme på de tråde, du finder interessante.

Kritik af reddit

Reddit har længe været kritiseret for at hoste internettets mørkere dele, hvor ekstreme holdninger får frit løb. Tilbage i 2015 var reddit nødt til at lukke en række subreddits, selvom de gør meget ud af ytringsfrihed på mediet.

Efter den pågældende episode er tonen blevet markant forbedret på reddit. I stedet er den grove tone i højere grad flyttet over til platforme som 4chan.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »