TikTok er verdens hurtigst voksende sociale netværk med mere end 500 millioner aktive brugere og mere end 80 millioner downloads bare i USA. Det er en app, hvor du kan dele korte videoer på 15 sekunder.

Tilbage i 2018 blev appen Musica.ly købt, og TikTok overtog de 100 millioner brugere, der brugte Musica.ly. På TikTok er der ofte korte videoer, hvor brugerne mimer eller danser til musik.

Men det er også blevet en populær platform at markedsføre sig på specielt for D2C-virksomheder. Eksempelvis har fitness-brandet Gymshark mere end 2 millioner følgere på deres kanal.

Hvorfor er den blevet så populær?

Det er et spørgsmål, jeg får igen og igen, når vi taler om TikTok. Hvorfor pokker er den blevet så populær?

Hvis ikke du selv er aktiv bruger, kan det virke som en overfladisk app. Men TikTok bruger nogle meget “snedige” greb til at fastholde brugerne. Eksempelvis starter den næste video automatisk i dit “feed”. På den måde skal du ikke selv foretage et aktivt valg for at se næste video.

Dertil er algoritmen ofte meget god til at finde relevante videoer, der får dig til at blive hængende meget længere tid, end du først havde regnet med.

Endeligt er det meget nemt selv at lave indhold og publicere det.

Hvem er det, der bruger TikTok?

Selvom kernemålgruppen er unge mennesker under 24 år, ser vi både store brands, influencers og kendisser som Jimmy Fallon, Lizzo og Ariana Grande bruge appen som en fast del af deres hverdag.

Det er altså ikke kun en app for de unge. Som markedsføringsplatform er det et af de mest interessante steder at kigge hen disse dage.

Hvordan downloader jeg TikTok?

Du downloader TikTok ved at gå ind på enten Google Play eller App Store og trykke download. Derefter hentes appen ned på din telefon, og du skal oprette en bruger. Kort efter er du i gang – og du kan lave din første video.

Burde min virksomhed bruge TikTok?

Det her spørgsmål er meget aktuelt. Men svaret er mere eller mindre indlysende.

Burde din virksomhed bruge verdens hurtigst voksende sociale medie?

Hvis du er klar på at engagere dig med video-markedsføring og har en D2C-virksomhed, så JA. Her er en kæmpe mulighed for at hoppe med på en bølge, der ikke lader til at skylle væk lige foreløbigt.

Kommentarer

  1. Jeg er ny her på tik tok men kan slet ikke finde ud af hvordan det oprigtig fungere jeg skal ha 1000 følgere før jeg kan snakke med andre forstår ikke rigtig hvad jeg skal gøre for på min profil står der følgere 2 steder. Og på den står der lidt over 100 og på den anden står der 85 jeg aner ikke hvordan jeg gør det. Jeg vil meget gerne be om hjælp til dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »