Når du skal lave din hjemmeside, skal du typisk først tage stilling til, hvilket CMS du skal vælge.

Dit CMS er basalt set det system, som du bygger din hjemmeside på – og valget af CMS afhænger af mange faktorer. Forskellige CMS’er er gode til forskellige typer hjemmesider.

De forskellige CMS’er, du kan vælge

Her vil jeg nævne de mest populære CMS’er og komme omkring, hvilke styrker de hver især har.

Til de simple hjemmesider

Skal du lave en meget simpel hjemmeside, såsom at oprette din egen blog, er der mange gode valg. Wix og Squarespace er meget nemme, fordi du kan designe din hjemmeside ved hjælp af en drag’n’drop-builder, og der er en lang række temaer, du kan vælge mellem.

En mere avanceret version af WIX og Squarespace, kunne være Webflow, der er et nyt CMS, hvor du både kan kode og designe præcis, som du ønsker.

Endelig er der verdens mest populære CMS, WordPress, som du aldrig kan gå helt galt i byen med. Fordelen ved WordPress er, at det er “open source”, så alle kan udvikle temaer og plug-ins dertil – og så bliver det konstant opdateret.

WordPress er eksempelvis det CMS, som denne hjemmeside er bygget på.

Til din webshop

Vil du lave en webshop, ville jeg kigge på tre CMS’er: Shopify, WordPress (WooCommerce) og Magento.

Shopify er det første CMS, jeg ville kaste øjnene på, hvis jeg skulle lave en webshop selv, og jeg vidste, at den ikke skulle have flere tusinde produkter. Det er et intuitivt system, hvor der både er lavet en masse flotte temaer til, det er nemt selv at sætte op, og så kan du nå rigtig langt bare i det system.

WordPress, som jeg nævnte ovenfor, er også et godt bud. Her er der et e-handelsmodul, WooCommerce, der forvandler din hjemmeside til en webshop ved få klik.

Det er værd at være opmærksom på, at WordPress først og fremmest er designet til blogs – og det er derfor ikke et system, jeg vil anbefale, hvis du skal have en stor webshop med mange produkter.

Magento er det CMS, jeg ville vælge, hvis jeg havde en programmør klar 30 timer om ugen og skulle have lavet en stor webshop med adskillige specielle integrationer. Det er et tungt system at starte op i – men til gengæld kan du også lave stort set alt i det. Det tager bare tid, og det kræver, at du eller en anden kan finde ud af at programmere.

Det var en hurtig gennemgang af de forskellige CMS’er til forskellige formål. Hvad der er det rette for lige netop dig, kan jeg ikke give et definitivt svar på. Men denne artikel kan forhåbentlig hjælpe dig et stykke ad vejen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »