Med over en milliard månedlige aktive brugere er TikTok på rekordtid blevet det sjette mest populære sociale medie i verden. Det er også et af de sociale medier, vi bruger allermest tid på – gennemsnitligt er brugerne inde i appen 45,8 minutter om dagen.

Men hvordan kan det være, at TikTok er så populært?

TikTok giver dig indhold, du rent faktisk gider at se

Jo mere spændende, relevant indhold vi ser på et socialt medie – jo mere tid bruger vi på det.

Hvor f.eks. Facebook er afhængig af, at vores venner laver opdateringer, vi gider at kigge på, har TikTok selv taget styringen.

Her er det ikke opdateringer fra dine venner eller dem, du følger, der dukker op, når du åbner appen. I stedet hedder startsiden “For You”. Det er en opdagelsesside, hvor du ser indhold, som TikToks machine learning-algoritme har udvalgt til dig.

En algoritme, der rammer rigtigt 84% af gangene, hvis du spørger brugerne.

Derfor oplever mange, at TikTok er det sociale medie, hvor de får mest relevant indhold.

Appen er designet til, at du bliver hængende

Hvor du i dit Instagram-feed kan møde meddelelsen “du er nu ajour”, fortsætter For You ud i det uendelige. Og med videoernes længde på 15-60 sekunder er det fristende at blive ved med at snuppe én til.

Ligeledes skal du ikke selv scrolle videre – næste video afspilles automatisk.

TikTok motiverer brugerne til at skabe indhold

På TikTok er der ugentligt nye trends, som inviterer brugerne til at kreere deres egne videoer. Det betyder både, at brugerne leverer indhold til platformen i en lind strøm, og at de ser massevis af videoer for at finde ud af, hvordan andre har grebet trenden an.

Samtidig er TikTok snedig til at holde drømmen i live om, at du slår igennem som SoMe-stjerne. For modsat Instagram favoriserer TikToks algoritme ikke personer med mange følgere, og du er sikret, at din video bliver vist på mindst en håndfuld andre brugeres For You-sider.

Det betyder, at ukendte personer kan få succes med en video uden at have en eneste følger – du kan gå viralt over natten med en 15 sekunders video.

Det motiverer brugerne til at blive ved med at skabe indhold til platformen.

Som bruger er du en del af et fællesskab

På TikTok kan du dyrke dine interesser med andre brugere i communities. Her finder du ligesindede, der dyrker de samme nicher, som du selv gør – uanset om det er havearbejde, hundehvalpe eller Harleyer.

For mange brugere er fællesskabet en vigtig faktor for, om de engagerer sig i et socialt medie. Og her har TikTok stor succes med at skabe communities, som deres brugere har lyst til at blive en del af.

Er TikTok populært blandt virksomheder?

Det er en klar tendens, at flere og flere virksomheder tilslutter sig videoplatformen.

Det skyldes dels, at TikTok med sine en milliard brugere har cementeret sig som en platform, der er kommet for at blive.

Og dels at TikTok er et sted, hvor brugerne er mere lydhør over for indhold fra afsendere, de ikke kender. Hele 85% af brugerne har opdaget nye produkter og brands på TikTok.

Det giver både nye virksomheder mulighed for at etablere sig – og etablerede virksomheder mulighed for at forny sig.

Samtidig har TikTok gjort det lettere for virksomheder at være med i form af deres virksomhedsside TikTok For Business, hvor du bliver guidet i, hvordan du laver reklameindhold, der fremstår troværdigt og autentisk for din målgruppe.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »