Hvad betyder det, at et link er NoFollow?

Hvad betyder det egentligt, når et link er Nofollow? Vi har faktisk allerede været lidt omkring det i vores svar om Robots.txt, men lad os lige gå et spadestik dybere.

Et no-follow link er et link, der fortæller søgemaskinerne (Google), at de ikke skal overføre noget værdi videre til denne side, men bare vil henvise dertil.

Den værdi, jeg snakker om her, er det, man kalder “pagerank” – og vil give noget værdi videre til siden, man linker til.

Et no-follow link har tagget “rel=”nofollow” i enden.

Det kunne se sådan her ud skrevet i html:

< a href=”www.mickyweis.dk” rel=”nofollow” >

Et normalt link ville bare se sådan her ud:

< a href=”www.mickyweis.dk” >

Så den eneste forskel det gør er, at det fortæller søgemaskinerne, at de ikke skal videreføre noget værdi, men at man bare laver en henvisning.

Modsat fortæller et do-follow link søgemaskinerne, at de skal medføre noget værdi. Her behøver man ikke lave et tag for enden, da dofollow er standard for de fleste hjemmesider.

Er NoFollow links så dårlige?

Slet ikke. Et nofollow link kan stadigvæk generere trafik til din hjemmeside, og når man arbejder med linkbuilding, vil man gerne, at det ser naturligt ud som muligt – og eftersom at de fleste af ens links typisk er dofollow, så giver det en god variation med nogle nofollow-links.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »