ProfitMetrics.io er en profitoptimerings-software til e-handels virksomheder. Jeg har igennem længere tid brugt systemet til at holde bedre overblik over profitten når jeg eksempelvis arbejder med Facebook annoncering.

Med den nye IOS14 opdatering og større konkurrence i mange brancher, mener jeg at profitoptimering er bedre end blot at kigge på ROAS – den klassiske return on advertising model.

Flere har spurgt mig hvad Profitmetrics er, derfor har jeg lige fået sammenflettet denne artikel sammen med teamet bag, så det er nemt at få et indblik i hvad værktøjet kan gøre for dig.

Værktøjet udregner profit per ordre i real-time, og gør det muligt at måle din annonceeffekt på Facebook og Google Ads efter profit i stedet for omsætning.

Derudover kan du løbende holde styr på din virksomhed’s overordnede profitabilitet i ProfitMetrics.io Dashboard, som giver dig et let overblik over profit- og omkostningsmetrikkerne i virksomheden.

Profit som daglig KPI

Er du virksomhedsejer, CMO eller overordnet ansvarlig for markedsføringen, kan du således holde et vågent øje på virksomhedens økonomiske sundhed og reagere prompte, hvis der opstår en nedadgående tendens. ProfitMetrics.io gør det utroligt let at se, hvad der er tilbage, når alle har fået deres “bid af kagen” og gennemskue hvilket omkostningsposter der trækker mest ned.

Hvis du er specialist og arbejder med optimering af Google og Facebook Ads, kan du endelig slippe for de upræcise og uigennemskuelige ROAS udregninger.

ProfitMetrics.io sender profit data direkte ind i Google og Facebook, hvor tallene attribueres efter den respektive platform’s egen attributionmodel.

Dermed kan du fortsætte dine velkendte arbejdsgange og samtidig spare meget værdifuld tid på optimering.

Sådan her ser et Profitmetrics dashboard ud – med andre ord: Din reelle profit

 

Med profit data i marketing kanalerne, kan du ligeledes gøre brug af metrikken POAS – Profit on Ad Spend. Til forskel for omsætning er profit direkte sammenlignelig med ad spend. Det vil sige, at break-even POAS er altid 1.

Hvis din annonce har en POAS på mere end 1, er den profitabel. Dermed kan du lynhurtigt overskue og skalere dine vinder-annoncer, samtidig med at du får lukket for de uprofitable huller.

Når du arbejder efter POAS i Google Ads, kan du aktivere Profit Bidding på dine Smartshopping og -bidding kampagner. Kort fortalt kan du således lære Google algoritme, hvordan den finder de kunder, som skaber størst profit for din virksomhed.

ProfitMetrics.io præsenterer en case, hvor denne metode øgede bruttoavancen med 32% imens ad spend faldt med mere end 60%.

Effektiv optimering af Profit

Effektiv optimering af profit afhænger af tre ting: Transparens, evnen til at handle og validitet.

ProfitMetrics.io skaber transparens ved at udregne din ægte profit per ordre. ProfitMetrics.io fratrækker alle omkostninger forbundet med ordren, så du ved præcis hvad der er tilbage. Det er slut med at gætte. Ét kig i ProfitMetrics.io Dashboard og du ved præcis hvordan din virksomhed performer.

Evnen til at handle får du, når ProfitMetrics.io sender profitdata ind i Google Ads, Facebook Ads og Google Analytics.

Her attribueres den reelle profit til dine annoncer, så du let kan slukke for pengeslugerne og skrue op for dem der skaber sorte tal på bundlinjen.

Sådan kan det eksempelvis se ud i Facebook’s annonceadministrator 

Data validitet handler først og fremmest om at forstå dine tal. Derfor gør ProfitMetrics.io værktøjet det let for dig at gennemskue, hvilket tal der indgår i din profitudregning. Derudover handler data validitet om stabilitet og sikkerhed. Det er normalt at 10-15% af købs- og adfærdsdata går tabt i Google Analytics fra webshoppen, hvilket har en drastisk indflydelse på dataenes validitet. ProfitMetrics.io fungerer server-side til server-side med en lang række e-handelsplatforme og alle marketing kanalerne, hvilket gør det muligt at have 100% data i rapporteringen.

Gratis prøveperiode og vejledning

ProfitMetrics.io giver 14-dages gratis prøveperiode, hvor et kompetent team hjælper dig i gang med brugen af platformen.

Kommentarer

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »