Facebook Re-targeting: Ram dine brugere

Facebook Re-targeting: Ram dine brugere


Målretning på Facebook kan være svært at finde ud af …

Og det er ofte grunden til at mange virksomheder giver op på Facebook …

Du har med garanti ramt forkert 100 gange hvis du har leget med Facebook annoncering. Det har jeg i hvert fald.

Derfor elsker jeg website custom audiences! Øhh hvad tænker du måske..

Website Custom Audience (forkortet WCA) er en målgruppe segmentering man kan benytte sig af via Facebook målgrupper.  I stedet for ramme fans, interesser, geografi mv. kan du segmentere på folk der har besøgt din hjemmeside tidligere.

Specielt hvis du har en større hjemmeside kan dette være en stor fordel.

Folk der har besøgt dit brand / webshop tidligere er meget nemmere at konvertere til salg.

Målgrupper jeg ofte bruger

 • Alle der har besøgt din hjemmeside
 • Besøgende der har besøgt en specifik hjemmeside
 • Besøgende der ikke har besøgt en specifik side (kunne være din checkout) *
 • Besøgende der har besøgt en specifik side, men ikke en anden side (kunne være folk der har besøgt kurv, men ikke kom videre til checkout) *
 • Besøgende der har besøgt din hjemmeside, men ikke indenfor de sidste 30 dage eksempelvis.
 • Besøgende der har besøgt din hjemmeside mellem alt fra 1-180 dage.

* Hvis du har en webshop kan du også benytte dig af dynamiske annoncer.

[Tweet “Nogensinde ønsket at målrette mod dine mest loyale besøgende? Sådan gør du … “]

1. Start med at oprette målgrupper

Når du starter med at skulle oprette dine kampagner, skal du starte med at oprette nye målgrupper. Det gør du under dine audience på din konto.

Det finder du således:

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 20.22.34

Derefter skal du klippe på “Create audience” (jeg har Facebook på engelsk, så derfor jeg beskriver det på engelsk, menuerne findes dog de samme steder på dansk).

Derefter vælger du “custom audience” 

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 20.24.09

I næste vindue skal du vælge hvilket “custom audience” du gerne vil bruge til at lave din målgruppe.

Du kan her vælge i mellem:

 • Customer list: Her kan du uploade din liste af kunder (e-mails / tlf. nummer) og markedsføre dig i mod disse. Kan bruges med stor effektivitet for webshops og service forretninger, der gerne vil hive tidligere kunder tilbage i biksen. 
 • Website traffic: Den vi skal arbejde med i dag – her kan du markedsføre dig i mod dem der har besøgt din hjemmeside. Uanset om det er en blog eller webshop. Du kan derudover også segmentere hvilke dele af din hjemmeside de har besøgt.
 • App activity: Her kan du markedsføring dig imod folk der har brugt din app. Eksempelvis hvis du har en app hvor folk ikke har gennemført hele bruger registereringen så kan du markedsføre dig imod disse. 

I denne omgang klikker på du “website traffic”.

Derefter får du dette billede frem. Hvis du får en kode frem skal du starte med at installere den på din hjemmeside. Læs Facebook’s egen guide lige her. 

Den skal placeres i koden mellem <head></head>

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 20.33.49

Lidt nørdet – det ved jeg – men det burde være simpelt at sætte op. Ellers kan du altid finde en programmør over nettet der kan gøre det. Hvis du har WordPress er det også meget nemt at sætte ind via din Editor eller via plugins – det kommer jeg med en guide til senere.

Hvis du har installeret koden rigtig, vil du have en grøn lille knap ud for din pixel når du opretter website custom audience.

Det kan du se herunder.

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 20.38.34

Hvis vi tager screenshot herover kan du også se at jeg har valgt at denne målgruppe skal indsamle alt data fra de sidste 180 dage på mickyweis.com – det betyder den tager alle besøgende den kan finde og laver en liste med disse. Det kan både være gode og dårlige læsere – det kommer vi tilbage til.

Derefter trykker du på “create audience”. 

Så vil du få følgende skærm (hvor alle dine målgrupper vil ligge i en lang smøre)

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 20.41.53

Der hvor der står “audience too small” er fordi jeg lige har oprettet målgruppen – når der er gået lidt tid vil Facebook have indsamlet data nok, og du vil så i stedet få et tal her. (Antal af dine besøgende på hjemmesiden).

Markedsføring mod specifikke sider

Nu tænker du måske “Jamen jeg gider ikke have alle mine læsere med i målgruppen .. Og bingo!”

Det kan være ret dumt at have en liste med alt trafik – hvad nu hvis man hellere vil ramme folk der har besøgt en bestemt side? Eller hvad nu hvis man gerne vil ramme folk der har besøgt en given side, men ikke en anden?

Lad os antage at jeg gerne vil ramme folk der har besøgt en tidligere indlæg fordi jeg har opdateret det.

Det kunne være mit indlæg med 8 tips til Facebook engagement. Så skal jeg sætte min kampagne sådan her sammen.

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 21.06.33

Det kunne også være jeg skrev et nyt Facebook indlæg – så vil det give god mening at markedsføre mod en målgruppe der tidligere har givet udtryk for interesse i Facebook artikler.

Den med specifikke sider kan også bruges mod kategorier på din hjemmeside. Hvis du eksempelvis sælger en masse forskellige varer kan det være du gerne vil have en målgruppe der kun er interesseret i dametøj og ikke både dame- og herretøj. Så kan du indsætte /dametøj som URLen skal indeholde.

Markedsføring mod besøgende der ikke har besøgt din side i lang tid.

Ofte kan jeg godt lide at ruske lidt op i gammelt trafik. Derfor laver jeg ofte kampagner mod folk der ikke har besøgt min side i noget tid. Det gør du således som ses herunder. Desuden kan du også vælge “180 dage” – men jeg har bedst resultater mellem intervallet 30-50 dage.

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 21.13.59

 

Markedsføring mod folk der har besøgt en specifik side, men undladt at besøge andre

Denne er rigtig god hvis du driver en webshop. Så kan du markedsføre dig imod folk der har besøgt din kurv (www.webshopnavn.dk/kurv) og dermed lagt noget i kurven, derefter kan du ekskludere dem der har betalt og dermed har lagt en ordre. (www.webshopnavn.dk/success – din ordre confirmation side).

Det ser således ud:

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 14.57.13

Som du kan se har jeg valgt 5 dage. Min teori (som jeg har data analyseret via e-commerce shops) er at man via 5 dage rammer folk der har lagt noget i kurven for nylig og ikke betalt. Ram altid disse omkring lønningsdagen! Det er en god måde at ramme folk når de har penge på lommen!

Hvis man vælger et længere tids interval er der større sandsynlighed for at kunden har fundet alternativ eller er kommet helt fra ideen.

Test dog altid hvilket interval der virker bedst for dig. 

Du kan selvfølgelig også bruge den til din blog. Lad os antage igen at du har skrevet 2 indlæg som ligger tæt op af hinanden, eller måske en version 2, så kan du markedsføre dig imod folk der har besøgt version 1, men ikke version 2 – og dermed give dem fortsættelsen.

Sidst, men ikke mindst kan du vælge “custom combinations” hvor du selv bestemmer alt. Den er lidt mere avanceret og du kan sætte flere regler op.

Lad os antage at du har en webshop med flere steps, eller du har skrevet en guide med 5 dele, eller at du har en hjemmeside hvor du kan sortere udfra årstal (/2014 /2013 /2012 /2011), så kan du virkelig lave noget ekstremt segmenteret markedsføring.

Det kunne se sådan her ud.
Taget udgangspunkt i guide ideen, hvor du har en guide med 5 dele

Skærmbillede 2015-11-11 kl. 21.35.32

Tip: Forsøg at lave dine egne målgrupper med fokus på kvalitet. Det er bedre at have 1000 virkelig gode læsere end 10.000 indere. Igen -Facebook handler om kvalitet hvis man vil have noget for pengene. Det handler ikke om at have flest likes, men at have dem der bidrager til øget brandawareness og salg.

2. Derefter opretter du en ny kampagne

Vi antager at du gerne vil skabe branding via en video – og du vil gerne sikre dig at du rammer de brugere du har samlet op i dine målgrupper ovenover.

Husk din struktur! 

facebook_annoncering

Når du opretter kampagner på Facebook kan du vælge mellem forskellige mål. Disse mål definerer hvad du gerne vil have ud af Facebook. Når du trykker på opret kampagne kan du se disse mål i dropdownen.

Vi bruger eksemplet på at du gerne vil brande en video – så derfor vælger vi video visninger.
Lig også mærke til at der under nogle af målene står “Create ads for Instagram”, disse kan du vælge hvis du gerne vil markedsføre dig på Instagram

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 13.39.41

 

Kald din kampagne noget du kan vende tilbage til. Jeg plejer at kalde mine kampagner for MW – (kampagneformål) – Årstal. Så ved jeg hvornår kampagnen er oprettet og hvad den har til formål.

Tip: Du kan sagtens have en kampagne med 20-30 forskellige målgrupper, og så teste dem ud mod hinanden, det kommer an på hvor stort dit publikum er. Hvis du har mange millioner besøgende, giver det god mening at gøre det endnu mere segmenteret. Hvis du ikke har så mange besøgende, kan det sagtens være en fordel at skyde med spredehagl, for at se hvad der virker, nu hvor du ikke har så meget data.

3. Opret dine ad-sets

Ad-sets! Bang – det er her du skal definere hvilken målgruppe du gerne vil ramme!

Når du begynder at ændre dit ad-set (målgruppe) vil du under “Custom audiences” kunne vælge dem du oprettede i afsnit 1.

Skærmbillede 2015-11-17 kl. 17.02.10

Mere simpelt bliver det ikke! Du vil nu kunne se i højre side hvor mange mennesker der er potentielle at ramme.
Du kan naturligvis stadig lave yderligere segmentering på netop denne målgruppe såsom land og alder.

Tip: Hvis du gerne vil optimere dine målgrupper 110% skal du huske at ekskludere dem fra hinanden. Så hvis du eksempelvis også har lavet en målgruppe mod fans, så skal du ekskludere dine besøgende fra denne målgruppe på den liste. Ellers overlapper de hinanden, og det kan give mindre god data at arbejde med.

Du kan også bruge exclude / include funktionen til at lave re-marketing. Lad os antage du har lavet et custom audience med den gruppe af besøgende der har lagt en ordre på din hjemmeside. Du har også en målgruppe af alle de besøgende du overhovedet har på din side.

Så kan du ekskludere dem der har lagt en ordre fra dem der har besøgt din side.

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 13.56.56

Hvis du vil være rigtig skarp kan du også oprette custom audiences for hvert produkt (hvis du har en mindre webshop, ellers brug dynamiske annoncer). Hvis du har en lille webshop kan du eksempelvis markedsføre dig imod dem der har besøgt produkt A med rabat på produkt A – det giver en konvertering der vil noget.

4. Opret dine annoncer

Når du skal oprette dine annoncer, så husk at folk ikke er på Facebook for at købe ting. Det fungerer ikke på samme måde som Google. Folk er på Facebook for at snakke med deres venner, deltage i debatter, og få inspiration.

Med andre ord: Lad være med at push dårlige salgskampagner! 

Hvis du gerne vil sælge på Facebook skal der være en CTA, ellers giver det ikke mening. Der findes et hav af gode muligheder for at lave en stærk CTA.

 • Gratis fragt de næste 24 timer
 • Få 30% kun i dag!
 • Tak fordi du følger os – få 100 kroner i rabat i dag!

Igen: Der er et hav af muligheder i din branche for at give folk noget ekstra. Det kan også være brandingen af et nyt produkt – men hold fokus på det behov kunden har for dit produkt, eller den funktionalitet som produktet har. Hvis du fokuserer for meget på produktet i sig selv vil dine salg blive alt for dyre.

Kan du ikke få dine annoncer til at sælge, så skift strategi og push godt indhold i stedet for!

Create a amazing content

Jeg lavede for nylig selv en Facebook annonce med et af mine egne indlæg, og der fik jeg kliks for under 1 krone pr. klik. Det vil sige jeg kunne få 100 besøgende for under 100 kroner, af folk der allerede havde besøgt andre af mine indlæg. Det må antages at være en god kalkyle, og samtidigt kunne jeg se at folk stadig brugte lang tid på siden, så det har været kvalitet besøgende.

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 14.05.43

Som sagt er det meget bedre at køre salgskampagner via Facebook, og så pushe content resten af tid. Hvis du pusher salg for meget kan det faktisk gå udover dit brand, fordi folk bliver så trætte af at se på dine kampagner. Så sørg for at bidrage med noget super skarpt indhold til dine brugere.

Konklusion

Facebook er for mange en underlig størrelse. Nogle sværger stadig til Google Adwords annoncering, men jeg synes et godt sammenspil er nødvendigt. Jeg tror ikke på annoncering som en holdbar strategi, fordi vi ser en større og større tendens i markedet online, til at de helt store spillere bruger så store budgetter at det kan være svært at følge med. Ligeledes er det også kedeligt at skulle betale for alle ens salg.

Øvelse til dig

Fokuser de næste 30 dage på at skabe uhyggeligt godt indhold omkring dine produkter. Om det er tøj, fiskegrej, hårprodukter, mobiltilbehør, hvad du end måtte sælge online, så har du en mulighed for at skabe noget fedt indhold omkring jeres produkter som andre har brug for at læse.

 1. Lav 1 indlæg om ugen med fokus på at uddanne brugere i dit produkt.
 2. Brug 2-3 timer hver uge på at distribuere dit indhold
 3. Brug 200 kroner om ugen på at pushe dit indhold via Facebook annoncering (som du lige har lært at gøre mod den helt rigtige målgruppe i dette indlæg)

Jeg elsker at kunne bidrage til viden og måske hjælpe andre derude. 
Så hvis du har lyst vil det betyde meget for mig hvis du vil dele indlægget her.

facebookdksharebutton

 

 

88 Shares

Micky Weis

Jeg har arbejdet med online markedsføring i mere end 8 år. Lad os sammen finde ud af hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed. Kontakt

3 Comments
 • Jesper P
  Posted at 12:41h, 21 juni Svar

  Hej Mickey.

  jeg har prøvet at følge din guide til hvordan laver facebook annoncering. Men jeg kan slet ikke finde ud af hvor henne jeg skal kig efter det.

  – Det kan muligvis være fordi Facebook har opdater deres område for annoncering

  Håber at høre fra dig

 • Micky Weis
  Posted at 14:31h, 21 juni Svar

  Hejsa Jesper – hvad vil du gerne sætte op? Den burde fungerer stadigvæk. Facebook ændrer konstant – men hele stammen i deres annoncering er mere eller mindre den samme. Jeg vil forsøgte at tilføje noget video guide når jeg får tiden Jesper – måske det kan hjælpe?

  Tak for din kommentar!
  Mvh Micky

 • Marketing trends 2017 » Er du klar til at få flere kunder?
  Posted at 16:10h, 11 januar Svar

  […] sammenligning er Facebook stadig åbent. Det er få, der ved hvad de laver, og retargeting, Lead Ads, look-a-like-målgrupper og de andre værktøjer er giftige i de rigtige hænder. Det er […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.