Lyn kursus: Forstå SEO på 10 minutter

SEO - Søgemaskineoptimering

Ingen besøgende? Jeg kender følelsen!

Det er kedeligt ikke at få trafik til sin hjemmeside!

Vil du også have en bid af Google kagen? Så læs med her, og bliv klogere på Google optimering også kaldet SEO!

Hvad er SEO – også kendt som søgemaskineoptimering?

Få svaret serveret på et par minutter

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization – oversat til dansk: “Søgemaskineoptimering“.

Vi bruger næsten kun Google i Danmark, og derfor er det også altid Google, man arbejder med, når man arbejder med SEO. Der findes dog mange søgemaskiner rundt om i verden, hvor man også kan arbejde med SEO.

I daglig tale kalder man det ofte SEO optimering, men det kommer vi meget nærmere!

Lad os komme i gang!

Hop ind på Google, og søg!

Når du søger på Google, får du en række resultater.

I toppen får du 4 annoncer, som virksomheder betaler for at blive vist på – det fungerer således, at virksomheden betaler per klik. Det samme gælder de produktannoncer, som du får vist i højre side.

Google Ads Annonce

Disse annoncer bliver administreret gennem Google Adwords, men har ikke noget direkte at gøre med søgemaskineoptimering (SEO).

De andre resultater, du ser i Google, er det, vi i branchen kalder for “de organiske resultater“. Disse resultater betaler man ikke Google for at have. De er defineret ud fra et hav af forskellige parametre i Google’s algoritme.

Google Organiske Resultater SEOSom udgangspunkt skal man forstå følgende: De organiske resultater kan der ikke manipuleres med, fordi Google har til formål at vise de bedste hjemmesider øverst – udfra brugerens behov.

Når du søger på “ansigtspleje til mænd”, er du ikke interesseret i at lande på “hunde fodder” – derfor har Google’s algoritme til formål at drage en sammenhæng mellem din hjemmesides indhold og det, folk søger på.

Men hvad så, når der findes 1.000.000 hjemmesider, der handler om det samme? Hvordan kan Google så definere, hvilken hjemmeside der skal vises øverst?

Det er her begrebet, SEO, for alvor kommer ind i billedet. Man arbejder målrettet med at forbedre  en hjemmeside over for brugeren og inddirekte over for Google, således hjemmesiden rangerer højere end konkurrenters i Googles søgemaskine.

Hvorfor er SEO vigtigt og hvad giver det at ligge nr. 1?

Mange tror, at det er ligegyldigt at tænke over Google – og mange tror, at det er mere end rigeligt at fokusere på de sociale medier.

Men sådan fungerer det at have en hjemmeside IKKE i praksis.

Den vigtigste kilde for 95% af alle webshops i verden er stadigvæk søgemaskinerne.

Når folk bruger Google, søger de efter et specifik produkt eller en konkret løsning, og derfor kan man argumentere for, at de er modtagelige overfor et salg eller annoncering.

Når folk sidder på de sociale medier, er de ikke på udkig efter et produkt, og der skal et langt større pull til at overbevise dem om at købe noget.

Så mange klik modtager resultaterne på side 1.

Google Ranking Trafik SEO

Forestil dig, at du ligger nr. 1 på “personlig træner”, og der er 10.000 månedlige søgninger. Så modtager du  3250 unikke besøgende om måneden, der er interesserede i at hyre netop dig! Ligger du derimod nr. 10 på side 1, modtager du kun 200 besøgende. Og hvad så, hvis du slet ikke er på side 1? * cirka tal

Teknisk SEO

Et af de sværeste områder, hvad angår SEO, er den tekniske del. Google forlanger i dag meget af din hjemmeside, for således at sikre, at dine brugere får den bedst mulige oplevelse.

Det er noget af det, jeg har arbejdet mest med, i løbet af de sidste 8 år som konsulent.

Da dette er et lynkursus, vil jeg ikke tage dig igennem hele den nørdede gennemgang.

Lad os i stedet kigge på de helt basale ting, der skal være i orden anno 2016!

Dårlig struktur på siden

Har din side en dårlig menustruktur – er det svært at finde rundt for brugerne? Det kan Google godt se. Det er både frusterende over for dine brugere, men også over for søgemaskinerne.

Sørg derfor for at lave en struktur, der er simpel, og som er nem at navigere rundt i – det skal give mening for brugerne. Du kan hjælpe dig selv lidt bedre på vej ved at lave brugertests og heat-maps.

Hvor klikker folk henne på din hjemmeside? Hvor svært er at det finde det, de egentlig søger?

Når du har en søgebar på din hjemmeside, kan du se, hvad brugerne søger på – og så kan du spørge dig selv, om det er fordi, de har svært ved at finde disse ting uden en søgning.

Har du svært ved at lave disse tests, så bed 5 venner eller familiemedlemmer bruge din hjemmeside, og kig dem over skulderen uden at rette på dem! På denne måde kan du få en “feeling” af, om de kan finde ud af at navigere rundt på din side.

Tite-tag & meta descriptions

A hvad for en fisk?…

Når folk søger efter noget på Google, er det første, de ser det, der hedder “title-tag” og “meta-description” – disse 2 elementer hjælper brugerne til at se, hvad din side handler om og definerer også over for Google, hvad din side handler om.

Google SEO Titla & Meta DescriptionUanset (næsten) hvilket CMS (system) din hjemmeside kører på, vil det være muligt at optimere title-tag og meta-description.

Når vi arbejder med disse i Firtal-regi, fokuserer vi altid på, hvad folk søger efter, hvilken landingsside de lander på, og hvad den pågælgende sider omsætter for. Dette er meget avanceret, da det kræver lidt snilde i excel at sætte disse tal overfor hinanden. 

Hvis du vil arbejde i dybden med dette, anbefaler jeg, at du læser denne guide omkring søgeordsanalyse – desuden kan du også få meget ud af bruge et tool kaldet SERP tool (gratis), for så kan du se, hvordan title-tag og meta-description ser ud, før du udgiver det.

Bruger du WordPress, skal du installere Yoast SEO, så kan du nemt rette i disse. De har en gratis version der fungerer helt fint.

Hastighed og optimering til søgemaskinerne

Har du nogensinde siddet på en hjemmeside, der er super langsom?

Det er super irriterende!

Jo flere, der browser via. mobiltelefoner, desto vigtigere er det, at hjemmesideejere optimerer deres sider, således de bliver hurtigere.

Google stiller her også et værktøj til rådighed, der hedder “pagespeed-tester
Selv min hjemmeside har behov for en tuner – det har dog været “værre”

Google SEO Page Speed InsightsNår man browser på mobilen, sidder man som oftest på et 3G net, og så kan en hjemmeside, der ikke er optimeret, virkelig være langsom.

De mest hyppige syndere

  • Billederne er store eller der er for mange
  • Mange systemer (Eksempelvis plugins for WordPress)
  • Mange produkter pr. side (load tid)
  • Dårlig server (ikke så tit det sker i dag)
  • Meget dårligt trafik fra udlandet, der pinger serveren
  • Alt indhold på forsiden

Mobil optimering

Antallet af internetbrugere, der sidder på mobil, når de browser rundt, er eksploderet de seneste par år.

Derfor ligger Google også stor vægt på, om din side er mobiloptimeret.

Sørg for altid at teste din hjemmeside ud fra mobile first – som betyder, at det er vigtigere, at din hjemmeside er velfungerende på telefon end på computer og laptops. (Det skal selvfølgelig være en god oplevelse på alle enheder).

Du kan gribe din telefon og teste den eller bruge Google Analytics til at se, hvilke enheder der klarer sig godt / dårligt.

Du kan også bruge Google’s mobil-tester for at se, om du lever op til Googles standard for mobiler.

Sådan skal resultatet gerne se ud 

SEO Mobilvenlighed Google

Duplikeret indhold – også kaldet duplicate content

Google giver dig point for unikt indhold – derfor får du også strafpoint, hvis du kopier tekst fra andre hjemmeside. Google vil gerne have forskellige resultater i deres søgemaskine.

Desuden kan der også være juridisk bøvl ved duplicate content, altså hvis du stjæler indhold fra konkurrenter – og hvordan skal du så nogensinde komme foran dem?

Skriv derfor dit eget indhold – der er stor gevinst ved at lave rigtig godt indhold – du har både muligheden for at uddanne dine brugere og komme foran i søgeresultaterne!

Hos Firtal har vi vores helt egen guides til at skrive de bedste blogindlæg, kategoritekster og produkttekster – vi gør alt, hvad vi kan, for at uddanne vores folk og oplyse dem om, hvor meget disse indlæg kan være værd.

Teknisk SEO handler om langt mere, end jeg har beskrevet, i dette afsnit. Men du burde nu have fået en fornemmelse af, hvor mange elementer der spiller ind, når du optimerer din hjemmeside. Husk, at ingen af disse områder kan stå alene. Hvis din tekniske del er god, men du ikke har noget indhold på din side, kommer du ikke særlig langt.
Det samme gælder ligeledes andre områder herunder brug af kunstig intelligens til at udforme ens content, det kan skabe “derank. Jeg vil også altid anbefale at man får opsat Google Search Console og derigennem uploadet et sitemap.

Internt SEO

Nu har du fået styr på den tekniske del – så kommer du til den interne del. Forestil dig, at du driver et supermarked – du har nu fået styr på lys, el, vand, varme, udluftning – ergo: alt det tekniske er i orden.

Nu er det tid til at få varerne ind!

Content

Som beskrevet i afsnittet før, betyder content (indhold) alverden for, hvordan man rangerer i Google’s organiske resultater.

Det er derfor også vigtigt, at du skriver content med omhu.

Lad os antage, at du har en side, der skriver om ansigtspleje til mænd.

Så giver det mening at have en side, der hedder www.made4men.dk/ansigtspleje, således denne ene side har fokus på dette emne. Det er langt nemmere at få en hjemmeside højere op i Google på få ord indenfor samme kategori end på mange ord indenfor forskellige områder.

Eksempler på content 

  • Blogindlæg
  • Kategorissider (eksempelvis Herretøj på Zalando)
  • Produktssider
  • Guides
  • FAQ’s

Som du kan se, findes der et hav af muligheder for at lave super fedt content, der kan få trafik fra Google.

Ofte bliver disse tekster omtalt som SEO-tekster.

Foruden at nævne hele video aspektet.

Links

Udover godt indhold har interne links også meget at skulle have sagt.

Nu skal du ikke gå ind og lave 1000 links i hver tekst, du har forfattet.

Tænk på det, som Wikipedia har gjort – hvornår er det relevant for brugeren?

Eksempelvis kan du se det på min linkstruktur i dette indlæg.  Når jeg laver et link, er det fordi, det giver mening for det, jeg vil fortælle, og dermed gavner det også brugeren. (Håber jeg da).

Når du laver links, fortæller du også Google, at her er et link til et emne, der har en eller anden form for relevans for det, der står skrevet i teksten.

Desuden fortæller du også Google, at du hjælper brugeren – og dette gælder også, hvis du linker UD af din egen hjemmeside.

Når jeg linker til eksterne kilder såsom andre blogs indenfor online markedsføring, så får jeg ikke kage tilsendt af disse.

Jeg gør det, fordi det har relevans for brugeren – og det ser Google som værende værdifuldt.

H-tags

H tags er egentlig ikke specielt meget værd SEO mæssigt – og så alligevel!

H tags står for “headings” – det betyder at du definerer dine overskrifter ligesom du ville gøre i en indholdsfortegnelse i Word.

<h1> Hovedoverskrift </h1>

<h2> Underoverskrift</h2>

<h3>Underoverskrift i det afsnit</h3>

Ideen med at lave disse afsnit er at fortælle Google, hvad din artikel handler om.

Sidder du og skriver om ansigtspleje til mænd kunne dine <h> tags se sådan her ud:

<h1> Ansigtspleje til mænd </h1>

<h2> Gode tips til ansigtspleje</h2>

<h3> Hjemmelavet ansigtsmaske </h3>

Ovenstående fortæller Google, hvad der kan læses om.

Ydermere giver det et mere behageligt overblik over, hvad siden handler om, for brugeren.

Det værste, du kan gøre, er at skrive i en lang smøre.

Husker du vores mobilstatistik fra før? 

Når folk sidder på mobil, vil selv et kort afsnit virke utrolig langt.

Billednavn og alt-tags

Google er blevet en mere og mere intelligent instans, men Google kan stadig ikke læse, hvad der er på dine billeder.

Dette kan du optimere!

Når du skal uploade et billede, kan du omdøbe billedet.

Lad os igen tage udgangspunkt i indlægget omkring ansigtspleje til mænd.

Lad os antage, at du uploader at billede af en mand, der plejer sit ansigt – så kan du omdøbe filen, således den kommer til at hedde “ansigtsplejetilmaend.jpg”

Når du har oploadet filen, kan du også tilføje noget, der hedder et ALT tag på billedet.

Det betyder, at du tilføjer en ekstra information til Google om, hvad der er på billedet – igen kunne det være “ansigtspleje til mænd”

Som reglen var under teknisk SEO, findes der ligeledes mange flere elementer ifht. intern SEO, som man kan rykke på. Endnu en gang hænger tingene oftest sammen – det vil sige, at de tekniske rettelser, man skal lave, også vil have indflydelse på intern SEO.

Ekstern SEO

Du har nu fået styr på dit supermarked. Det står flot – det er fyldt med varer – der er styr på det basale, som driver ethvert supermarked.

Hvad mangler du så nu? Omtale!

Linkbuilding

Links på nettet fungerer som anbefalinger.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvor linksne kommer fra.

Som udgangspunkt deler jeg links op i 3 forskellige kategorier.

Dette er noget, du skal have styr på, hvis du arbejder seriøst med hjemmesideføring. Der findes et hav af “eksperter” derude, der vil sælge dig billige links – MEN lad være!

Links kan nemlig også skade din hjemmeside – hvis Google har en idé om, at du forsøger at manipulere med deres søgemaskine, er de ikke interesserede i, at du skal have point for din indsats, og de kan vælge at smide dig langt ned i søgeresultaterne eller helt ud!

“Tilfældige links”

Når du har en hjemmeside, vil der, fra tid til anden, blive linket naturligt. Det sker eksempelvis ved, at du laver så godt indhold (Du husker afsnittet om content fra før ikke?), at folk linker til dig fordi du har noget unikt at byde på.

Whitehat links

Da jeg i 2009 begyndte at arbejde med linkbuilding, brugte man det, der hedder “blackhat links” – og siden hen er flere af de strategier, man brugte dengang, blevet kategoriseret som blackhat den dag i dag.

Med andre ord: Du skal hele tiden være opmærksom på, hvad der rører sig på Google.

Der kommer hele tiden opdateringer til, der kan have indflydelse på dit site.

Eksempel fra Searchmetrics:

Searchmetrics SEODette er en kurve for en virksomhed, jeg har arbejdet med. Kurven afspejler synligheden i Google for den pågældende side. De små “G’er” er, når Google ruller nye algoritme-opdateringer ud.

Som det tydeligt ses, har disse opdateringer store konsekvenser for sidens performance. Og denne “straf” fra Google resulterede i mistet månedlig omsætning på over 500.000. 

Derfor: Lav whitehat links.

Men hvad er det så?

Whitehat links er i bund og grund links, der kommer så naturligt som muligt.

Lad os tage et par eksempler:

  • Du får presseomtale, fordi du har lavet fedt indhold eller har et fedt produkt
  • Du får presseomtale grundet din ekspertise – kunne være Michelle Kristensen fra GodmorgenTV
  • Du samarbejde med større firmaer omkring en sag såsom nødhjælp og får links
  • Du har en ny produktlancering, der bliver nævnt
  • Du samarbejder med bloggere, firmaer mv. og bliver nævnt (Google har netop udtalt, at links fra bloggere, der er købt, ikke længere vil have samme værdi).

Den bedste måde, hvorpå man i dag kan få links, er via. content marketing. Man skaber med andre ord noget fedt, der tiltrækker links.

De bedste links er dem fra de mest troværdige kilder. Det kunne være et link fra politikken -eksempelvis hvis du har fået PR.

Desuden kan man også lave links til andre artikler der linker til en selv – forvirrende? Dette hedder Tier2 links / linkbuilding, det kan du læse mere om her.

Husk også relevans! … 

Skriver du om ansigtspleje til mænd, giver det ikke så meget mening at få et link fra en side, der handler om fiskegrej.

Blackhat links

Uden at give dig dårlige ideer – så kan jeg fortælle at dig, at blackhat links virkede super godt engang!

Man kunne købe 1500 links fra Indien og fylde teksterne med det søgeord, som man gerne ville ligge højt på – og vupti, så havde man placering som nr. 1

Sådan er spillet ikke længere – så lad være med at springe på disse linkstrategier!

Det kan have fatale konsekvenser for din hjemmeside eller de forretningerne, du hjælper!

Som udgangspunkt handler god linkbuilding om at have en naturlig link profil. Hold dig fra blackhat – byg fede ting, og samarbejd med stærke partnere, der beriger dit univers.

Analyser dine resultater

Uanset hvad man arbejder med online, er det vigtigste parameter > analyse!

Der findes et hav af forskellige systemer til dette. Som udgangspunkt skal du ikke blive forskrækket over alle de værktøjer, der efterhånden findes derude.

Start med det helt basale – nemlig Google Analytics. (Jeg lover at komme med en simpel begynder guide snarest).

Når man har Google Analytics kan man nemlig se, hvor mange besøgende der kommer fra de organiske resultater.

Dette betyder, at du hele tiden kan se, om det arbejde, du laver, giver pote.
Google Analytics

Google Analytics er helt gratis og kan installeres nemt med en simpel kode, der skal installeres på din hjemmeside. Har du WordPress, kan du også nemt installere et af de mange plugins, der findes til dette.

Google & SEO – dags dato

Der sker altid rigtigt meget hos Google. Det er klart at den store motor bag verdens største søgemaskine gerne vil sørge for hele tiden at optimere deres algoritmer til at vise de bedst mulige resultater i søgeresultaterne.

Grundstenene i SEO optimering er stadig rodfæstet i de ovenstående emner, og det er stadig benhårdt arbejde og der findes ikke quick fix, specielt ikke i takt med at flere og flere industrier oplever hårdere og hårdere konkurrence.

Derfor oplever vi også hele tiden at Google udruller nye opdateringer til deres algoritme.

Flere af dem kan i moderne tid mærke effekten af på tværs af flere af de kunder vi arbejder med.

Opdatering – YMYL & E-A-T

Der er nemlig flere og flere der er blevet uheldigt ramt af denne opdatering fra Google. (YMYL – Your Money Your Life update)

Der er mange holdninger til det, men som jeg ser det, er det endnu et forsøg på Google på at optimere de visninger vi får, når vi Googler specifikke emner.

Udfordringen for Google

Flere og flere tager Google’s svar for gode varer, og det er også svært at finde rundt i hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. I princippet kan en hvilken som helst tekstforfatter med lidt skrivefærdigheder og links, få et givent blogindlæg til at ligge i top 3 i Google, afhængig af konkurrence.

Dermed ikke sagt at det der står i indlægget er 100% korrekt, fordi hvem skulle kvalificeres dette?

Spørgsmålet er om Google’s algoritme er på vej til at blive endnu stærkere eksempelvis kan crawle alle studier som er offentliggjort, om et givent emne for derefter at crawle nye artikler og dermed kvalificere kvaliteten baseret på data.

Udfordringen er at hvis du skriver om økonomi, og skriver noget der er usandt eller direkte forkert, så har du en stor indflydelse på folk’s liv. Det samme gælder folks helbred eksempelvis.

Den del vil Google nu slå (endnu hårdere) ned på.

Udfordringen med denne update er at der ikke er nogen direkte udmeldinger fra Google omkring optimering på denne. Så du kan ikke blot optimere din hastighed, eller lign. som vi gennemgik i det tekniske aspekt af optimeringsdelen.

Det handler om noget helt andet: Hvem er du som afsender i det marked du opererer i? Hvem er dine forfattere på det indhold du udgiver?

Google udtaler ydermere at sider i det her segment af sider kræver endnu større troværdighed end andre, netop grundet det med at der er en reel chance for at det påvirker folks liv.

YMYL – optimeringsmuligheder

Som sagt har Google ikke selv udsendt nogle klare retningslinjer for hvordan man kan sørge for at man ikke bliver hårdt ramt af den her opdatering. Derfor har jeg selv læst over 50 blogindlæg omkring emnet og kommet frem til de punkter jeg vil overveje at tage fat i hvis din hjemmeside’s indhold falder i kategorien “YMYL” eller har en indflydelse på folks helbred.

  • Sørg for at det indhold i udgiver er skrevet af reelle eksperter og ikke en praktikant, der sidder og suger nettet for information.
  • Sørg for at de forfattere der skriver omkring et givent emne har udførlige forfatter bokse på jeres side / blogindlæggene, hvor de linker til deres meritter eksempelvis eller deres uddannelse – de skal med andre ord vise de har en ekspertise indenfor det givne felt således der ikke kan stille spørgsmålstegn til deres viden.
  • Sørg for at du ikke skriver noget der faktuelt forkert, og sørg for at underbygge dine postulater med relevante links ud af websitet. Hvis du skriver omkring heldbred er der mange PHD studier mv. der kunne være relevante at linke til.
  • Lad være med at skrive indhold for at skabe affiliate sites, men for at hjælpe brugerne ærligt. Lad være med at skrive for at få folk til at købe noget, men skriv for at hjælpe folk til at få et bedre liv, uden bagtanker. Det er det Google’ i sin rå form handler om.
  • Hvis du tilbyder at dine brugere kan genere indhold så overvej dine fraskrivelser på disse og gør det klar overfor Google at det er et community, eller overvej at luk det ned for søgemaskinerne bag en login wall, hvis der kommer mange spørgsmål som kunne slå ud på en algoritme.

Der er generelt i min optik, ikke noget nyt under solen her. Google har altid forsøgt at skabe reélle og valide søgeresultater vi som forbrugere kan stole på. Det kan være svært at være kildekritisk på nettet – derfor er dette endnu et forsøg fra Google’s side til at sørge for at det indhold der hver dag bliver udgivet også har til hensigt at gavne folk, og ikke det modsatte.

Jeg vil også anbefale man tager et kig på Google’s egne retningslinjer som er en god baseline at gennemgå før man går i gang med at skrive alt for meget indhold, på enten sin hjemmeside eller andre.

Hvad koster SEO?

Hvis man blot foretager en Google’ søgning omkring hvad SEO koster, kommer der er et hav af resultater. Desværre er det heller ikke blot besvaret med et enkelt beløb som andre serviceydelser kunne være. Tværtimod. SEO kan koste op til flere millioner afhængig af forretningens størrelse og opgavens kompleksitet.

Desuden spiller konkurrencen i markedet også ind på hvor svært det er at performe, og dermed også hvad det skal koste.

Det vigtigste når man arbejder med SEO er at have et mål for øje – hvad er det vi gerne vil opnå?

Hvor meget kan man udføre selv og hvor meget skal man have ekstern hjælp, såsom SEO bureau eller konsulent?

Oftest går SEO i hånd og hånd med Google Ads – man kan se via sine betalte annoncer hvilke søgeord der skaber omsætning, dermed har man en gisning om hvad en evt. SEO strategi vil kunne indbringe, såfremt man formår at komme til tops i søgeresultaterne.

Hvis man ikke kører nogen former for betalt annoncering på Google endnu, kan man med fordel bruge digitale værktøjer såsom Keyword Planner og Ahrefs til at understøtte ens strategi. Her vil man få en idé om den volumen der er på et givent søgeord og hvad den gns. CPC pris er. Denne form for analyse hedder i daglig tale ofte en søgeordsanalyse.

Ovenstående er ikke en facitliste, men hvis du eksempelvis sælger børnetøj, så vær klar over at det er ekstremt tungt marked konkurrencemæssigt.

Med andre ord: Du vinder ikke top 3 placeringer på dag 1 og ved brug af 1.000 kroner om måneden.

Har du et meget stort website og skal have det optimeret teknisk, som vi var inde på i et tidligere afsnit, kan det koste ret store summer, men det vil oftest være kortlagt efter man har foretaget en stor teknisk SEO-analyse af websitet.

Hvad er forskellen på SEO og Google Ads?

Som om altid tidligere kommer der forskellige resultater frem når man søger på Google.

Nogle af disse er via betalt annoncering, den service Google tilbyder, der hedder Google Ads.

Den andel del er faktisk alt det vi har gennemgået herover.

Det er klart at begge har indflydelse på hinanden. Som omtalt i sidste afsnit kan du bruge din data fra Google Ads til din strategi mht. SEO-optimering. På samme måde vil du efter noget tid kunne bruge din SEO-optimering i Google Ads.

Den tekniske del af SEO vil eksempelvis hjælpe dig til at optimere dit website og give en bedre bruger oplevelse. En forbedret brugeroplevelse vil resultere i en højere konverteringsrate – som med andre ord: Vil gavne din Google Ads – altså din betalte annoncering.

Alle kanaler har et form for sammenspil mellem hinanden. Og det er netop det der er vigtigt at forstå før man laver en strategi – man skal tage alle kanaler med i ens overvejelser, da de alle sammen påvirker hinanden.

En vigtig forskel er også at Google Ads starter så snart du starter dine annoncer og har sat et betalingskort til. Derefter vil dine annoncer figurere på Google.

På samme måde stopper de igen når du slukker for dem.

SEO kan tage tid, det gør det ofte, afhængig af konkurrencen i en given branche. Du ser måske først din indsats munde ud i en øget omsætning og øget trafik efter en længere periode.

Det er derfor at SEO skal ses som værende en længerevarende strategi – men samtidigt også ses som værende et godt tiltag fordi det samtidigt forbedrer den tekniske del af et website som samtidigt også giver en bedre brugeroplevelse.

Konklusion

Snip Snap SEO! Jeg håber, at du fik noget ud af denne introduktion.

SEO må og skal IKKE nedprioriteres – det er en vigtig del af at have en hjemmeside i dag. Vi Googler jo alt!

Det kræver hårdt arbejde og tålmodighed at få resultater. Det sker ikke overnight (medmindre du snyder, og så er der konsekvenser).

Uanset om du ved at starte en hobby blog eller har en international webshop af Zalando’s karakter – så er SEO en strategi, du skal have på din to-do.

Din tur! 

Hvad er dine erfaringer med SEO, og har du fået eksperimenteret med det?

Kommentarer

  1. Som der bliver sagt herover er det et godt indlæg Micky. Det gav mig blod på tanden. Hvis man gerne vil have sin side hurtigt indekseret i Google hvad skal man så gøre? Jeg har lige startet en ny hjemmeside op, men den bliver slet ikke fundet i Google?

    Hilsen Knud

  2. Hej Micky! Super indlæg! lige et spm. har lige åbnet en webshop med tøj produkter og er igang med at sætte mig ind i SEO. Har fået at vide det er god ide bruge samme ord beskrivelser (herunder brand navn) i produktnavn, produkt titel og billede beskrivelse. Er du enig i dette? eller er det nok fx. navngive de uploadede billeder med brandnavn og produkt navn samt bruge brand navnet i produkt beskrivelsen? så man kan holde produkt navnet kort…

    Fx.
    Brand navn: Soaked in Luxury
    Produkt navn: Manja blouse black

    Tak på forhånd 🙂

    1. Hejsa Henriette.

      Tak for din kommentar – det er rigtigt at hvis man bruger de samme ord flere gange vil der være stor sandsynlighed for at Google kan opfatte din side som værende værdifuld på dette ord – det er dog en lidt ældre strategi da Google i dag også slår hårdt ned på spam – så hvis du bruger det samme ord 20 gange hvor det er irriterende at læse vil det have skadelig effekt i min optik.

      Modsat rundt ville jeg helt klart bruge produktets navn i navn + title + billede, som du skriver. Jeg ville dog være mere opmærksom på hvad brugeren kunne lede efter omkring dette produkt og så skrive til brugeren. Her mener jeg at du eksempelvis afdækker hvordan tøjet passer, oprindelse, materiale – alle de ting en eventuel kunde kunne finde på at spørge om. Det vil også mindske din kundeservice 🙂

      Mvh
      Micky Weis

  3. Hej Micky,

    Fed artikel – tak for godt indhold!

    Vi/jeg driver en relativ stor rejseblog og en relativ ny backpacking webshop. Vi har diskuteret hvorvidt vi skal fokuserer på content til vores blog og så drive trafik til vores webshop derigennem, eller vi skal fokuserer på content direkte på vores webshop. Har du erfaringer med de to og hvad der har bedste konvertingsrater og besøgstal? Målet er jo her at få flere besøgende på webshoppen.

    Måske en mulighed at lave content på begge sider – men så små “seo-artikler” på webshoppen?

    Al inputs tages imod med kyshånd 🙂

    Dbh, Lars

  4. Hejsa Lars

    Hvor ligger jeres blog henne i forhold til jeres webshop? I burde kunne lave en webshopfeed direkte på bloggen så produtkerne bliver sat ind i indlæggene, det plejer have en god konvertering. Ofte vælger man at have blog på webshopnavn.dk/blog og så høste den SEO værdi man får ved bloggen til at booste hele domænet generelt samt enkelte landingssider – det kunne eksempelvis være når man linker til top produkter.

    Det er ofte nemmere at lave outreach og få links og PR til content på en blog end direkte til produkter, derfor har blog og content en stor effekt på ens SEO strategi. Håber det giver mening.

    Tak for ordene og kommentaren.
    Du skriver endelig igen! 🙂

  5. Tak for endnu et godt indlæg – kan du anbefalde nogle gode seo analyse værktøjer? Vi bruger morningscore (som vist også har en god affiliateaftale) wink wink 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »