Content marketing: Den ultimative guide

Velkommen tilbage!

I dag har jeg tænkt mig at dykke ned i et af de emner, der interesserer mig utrolig meget – nemlig content marketing.

– Evnen til at skabe indhold, der i sig selv er marketing.

Du har med garanti hørt begrebet, “content marketing”, før – men hvad er content marketing egentlig, og hvordan kan du bruge denne ‘disciplin’ i din virksomhed?

Forstå content marketing på få minutter
I dag vil jeg tage dig igennem 5 tips, der kan få dig til at sparke røv til content marketing!

Content marketing omhandler – i korte træk – at skabe indhold, der er så attraktivt, at det bliver din marketingskanal. I stedet for at trække brugerne ind på dit site via. reklamebannere og annoncer, kan du via. content skabe en relation til dit publikum og derefter skabe salg.

I realiteten giver content marketing dig muligheden for at gribe dine potentielle kunder tidligt i købsprocessen, og du har dermed muligheden for at skabe relation, forme deres købsadfærd og uddanne dem om et givent produkt!

Content marketing er kommet for at bliveContent Marketing i B2B

Som det ses herover, har flere og flere virksomheder fået øjnene op content marketing. Det er dog stadig de færreste, der faktisk ved, hvad de gør – de vil bare gerne ‘være med’, og netop denne del skal vi se lidt nærmere på.

Hvordan kommer du fra blot “at være med” til at have 100% kontrol over det, du laver, og vide, hvorfor du gør, som du gør.

Lad os så komme i gang!

1. Solid platform for content

Uden en solid platform vil det være svært at opleve en reel effekt af det indhold, du skaber. Derfor er det meget vigtigt, at du starter med at have det fundamentale i orden.

Content marketing kan være alle former for content – i denne artikel kigger vi lidt nærmere på den skriftlige del af content marketing, idet den skriftlige disciplin er relativ nem for alle virksomheder at være med på.

WordPress

Vil du gerne i gang med at blogge? Så er platformen WordPress den optimale løsning for dig. WordPress er nemlig skabt for bloggere, og platformen besidder alle de nødvendige funktioner, som gør blogging let som en leg.

Eksempel på layout-skitse, jeg har lavet for Trendsonline
Print gerne denne ud, da jeg vil komme med flere referencer til den

Blog post Trends Online eksempel

Har du en programmør tilknyttet, kan du naturligvis hardcode det hele fra bunden.

Dog vil jeg ikke anbefale dette, da du dermed også skal oplære skribenter i systemet. De fleste har relativt nemt ved at begå sig på WordPress platformen – også når det gælder outsourcing – og derfor kan du spare mange timer (og penge) på at opsætte bloggen i netop WordPress.

(Denne blog er også lavet på WordPress platformen)

Responsivt design

Det at have et responsivt design betyder, at din hjemmeside kan læses og vises på alle devices (bærbar, tablet og mobil). Det er her, der er mange virksomheder, der kommer til kort!

De glemmer nemlig, at 50% af deres besøgende formentlig browser fra deres mobiltelefon eller tablet.

Kurven for vækst på mobile enheder

Responsivt Design Vækst Mobile Enheder

Derfor skal du altid sørge for at optimere dit site til mobiler.

At optimere dit site til mobile enheder dækker over alt lige fra afstand til knapper, mulighed for del-funktionen og skriftstørrelsen til pop-up funktioner. ALT ser anderledes ud på mobil, og dine brugere vil formentlig hurtigt forlade dit website, hvis det ikke er optimeret til mobil. Hvis du – derimod – er på forkant med disse ting, er du fremtidssikret – så HUSK altid at have styr på denne del.

Læs mere om responsive design i mit indlæg her.

Hastighed

Hastigheden på dit website er et – i min optik – undervurderet parameter. Det er afgørende, at dine brugere kan browse hurtigt igennem dit site, da de således vil blive hængende længere.

Du skal huske på, at der er mange af dine brugere, der ikke sidder på high-speed internet – og tilmed er der mange af dine brugere, der som sagt browser din side fra mobile enheder, hvor der muligvis kun er 3G adgang.

Du skal med andre ord optimere til den langsommeste forbindelse – og ikke den hurtigste.

Google har ligeledes udtalt, at de tæller hastigheden med i deres algoritmer, og der er således ingen undskyldning for ikke at optimere hastigheden på din side – det er WIN-WIN for både dig og dine brugere.

Tips til optimering af hastighed

 • Optimer dine billeder til at fylde mindst muligt, før du lægger dem op på din side. Du kan bruge forskellige programmer til dette. Hvis du har WordPress, kan du eksempelvis bruge dette plugin til at optimere dine billeder, når de bliver uploadet.
 • Pas på med at installere for mange avancerede plugins – såsom e-mail pop-ups, Facebook knapper og smarte gallerier – for mange plugins og features kan ofte have en negativ effekt på hastigheden på din hjemmeside.
 • Optimer din kode. Der findes mange gode guides til dette – men jeg anbefaler min gode ven, Runes, artikel fra Trendsonline, der omhandler, hvordan han slog Amazon og Microsofts hastighed.
 • Pas på med for meget grafik på dit website. Ofte virker et mere simpelt design bedre for dine brugere og for hastigheden. For 5-10 år siden var det meget anerkendt at have en side med meget grafik og et overforbrug af effekter (vi husker alle de klassiske snefug, der drysser ned over skærmen, right?) – i dag er det mere anerkendt, at vi designer hjemmesiden ud fra, hvad brugerne efterspørge. Med andre ord: Hold dit site clean!

30% af dine besøgende forlader din hjemmeside, hvis den loader langsommere end 3 sekunder.

De sociale effekter

Vi elsker at læse noget, andre har læst eller kommenteret på. Faktisk er flere store medier bygget på netop dette. Vidste du eksempelvis, at Reddit selv oprettede en stor mængde brugere og begyndte at skabe indhold selv? På den måde fik de andre med på platformen.

Kommentarer

Når folk kommenterer på et opslag, eksempelvis, skaber det energi omkring dit content. Det er ligegyldigt, om det er Youtube kommentarerer, blog kommentarer eller Facebook kommentarer – uanset medie, skaber det engagement!

Eksempel fra Sarahposin.com
306 kommentarer i forbindelse med en konkurrence

SarahPosin.com eksempel

Af denne grund er det også vigtigt, at du viser dine kommentarer. Hvis vi tager mit design-eksempel fra før, har jeg gjort plads til et antal af kommentarer, som du ser, når du læser indlægget. 

Afslutter du din artikel eller dit indlæg med mulighed for diskussion – hvilket jeg altid anbefaler, at du gør – kan du nemt få en lang række kommentarer – og dette giver engagement! 

Tip: For at kickstarte dine kommentarer, kan du bede din familie og dine venner om at smide en kommentar på dine første indlæg. Det vil være med til at skabe lidt troværdighed, at der er et par kommentarer i forvejen – og derefter kommer kommentarerne af sig selv.

Sociale delefunktioner

Vi kommer ikke udover de såkaldte ‘sociale delefunktioner’. Delefunktionen på de sociale medier er et altafgørende element, når det kommer til viralitet. Du skal – med andre ord – sørge for, at det er nemt for dine brugere at dele dine indlæg.

Der findes forskellige muligheder, hvis du bruger WordPress. Undersøg, hvad der virker bedst for det content, du producerer – og brug det fremadrettet.

 • Visuelt content? Forsøg med Pinterest
 • Meget teknologisk? Forsøg med Twitter
 • B2B relateret? Forsøg med LinkedIn
 • Mainstream? Forsøg med Facebook

Jeg siger ikke, at dy skal ekskludere medier i din strategi, men i min optik bør du fokusere på et par enkelte medier, som har relevans for netop din forretning, i stedet for at fokusere på samtlige sociale medier – der findes mange efterhånden!

Skærmbillede 2015-09-01 kl. 22.06.52

Rating

Rating – Amazon og Tripadvisor gør mestrer denne disciplin til perfektion! Deres algoritmer er unikke, hvad angår rating.

Derfor mener jeg, at der er meget af lære af disse store platforme! Dermed ikke sagt, at du skal gøre det lige så avanceret – de er nødsaget til at gøre det avanceret grundet deres store mængde af data.

Eksempel fra Amazon

Amazon Eksempel

Du kan gøre det meget simpelt ved at tilføje ratings til dit content. Du kan tilføje stjerner ud fra dine indlæg, så det bliver nemt for dine brugere at ranke disse. Det bedste er at opsætte muligheden for at ranke efter dit indlæg, så du er sikker på, at dine brugere reelt set har læst indlægget, inden de ranker.

#Tip: Bruger du WordPress, kan du finde et plugin i deres bibliotek. Dette er relativt nemt at implementere!

Glem ikke User Generated Content

Når man snakker content marketing kommer man ikke udenom User Generated Content – også kendt som UGC – og særligt når nu vi allerede er inde over de sociale medier.

På dansk taler man om brugergenereret indhold; med andre ord den type indhold, som andre brugere kreerer omkring dit brand.

Denne type content kan udgøres af alt fra videoer på TikTok, en kommentar på LinkedIn, et billede med et hashtag på Instagram and the list goes on…

Pointen er bare, at der her er tale om indhold, der på autentisk vis har omdrejningspunkt omkring et brand.

Virksomheden kan enten selv lægge op til, at brugerne kreerer denne type content fx ved brugen af et hashtag eller via en samarbejdsaftale, men denne type indhold kan også komme af kommentarer og anmeldelser på egen opfordring af brugerne.

Det autentiske aspekt ved denne type content skaber social proof for brandsene.

Faktisk beskriver Vogue Business det til punkt og prikke i deres artikel, hvorledes den stadig voksende indflydelse af TikTok og Instagram giver anledning til at investere ressourcer i at tilskynde brugerne til at kreere UGC.

UGC har fået stor betydning for forbrugere fra særligt de yngre generationer.

De stoler ganske enkelt mere på en nano- og mikro-influencers, der fortæller om deres oplevelse med et produkt, end hvad brandet selv kan diske op med.

Sørger man som virksomhedsprofil at dele denne form for brugergenereret indhold (med samtykke fra kreatøren) kan man som brand nå rigtig langt.

Er du nysgerrig på at lære mere om UGC, så læs mit indlæg her.

Tracking

Noget af det, jeg finder fascinerende ved internet-markedsføring, er, at man kan tracke og spore alt, hvad man foretager sig. Det er ligegyldigt, om det omhandler Facebook-annoncer, content eller bannerannoncering – ALT kan trackes og spores.

Google Analytics

Jeg har tidligere skrevet en del om Google Analytics – et gratis værktøj til tracking og data analysering, som Google har stillet til rådighed. Google Analytics er både simpelt og avanceret – det hele kommer ud på, hvordan du bruger det. I bund og grund handler det om at bruge den data, du har brug for – og lade de andre elementer ligge.

Når du skaber content, vil jeg anbefale, at du dykker ned i parametre såsom:

 • Tid på siden (hvor godt er dit content?)
 • Nye vs. gamle brugere (hvor god er du til at holde på dine brugere?)
 • Top sider (hvilke sider performer bedst for dine brugere?)
 • Målopsætning (lidt mere avanceret, men hvis du opsætter mål i Google Analytics, vil du kunne se, hvor din brugere kommer fra, når de signer op til nyhedsbrev. Hvis du driver en webshop, vil du kunne se, hvor dine salg kommer fra)

Søgemaskinerne & content marketing

Google er stadig en kæmpe kilde til kvalitetstraffik. Specielt hvad angår salg af produkter og serviceydelser. Mange misforstår ofte kvaliteten af Facebook vs. Google.

Læs også: Lyn kursus til SEO – lær det på 10 minutter

Det er nemt at skabe trafik via Facebook… Hvis man sammenliger brugeradfærd på henholdsvis Google og Facebook, er det dog tydeligt at se, at brugere, der kommer via. Google, tilbringer væsentligt længere tid på din side end dem, der kommer fra Facebook. Det sker ofte, at brugere på Facebook klikker på et opslag på grund af en skarp overskrift, imens besøgende fra Google klikker på grund af interesse.

Interessant udvikling, men husk pointen herover

Google vs Facebook

Optimer title-tags + meta descriptions

Et af de vigtigste elementer, når du gerne vil sikre dig, at Google forstår, hvad din hjemmeside handler om, er at optimere dine title-tags og meta-descriptions.

Google SEO optimering

Som du kan se, er title-tag og meta-description de 2 første elementer, som Google ser, og de er ligeledes de 2 vigtigste elementer, når en bruger søger på Google, da disse er afgørende for, om brugeren klikker ind på netop din side.

Hvis vi sammenligner de 2 ovenstående eksempler, er det tydeligt at se, at den nederste er velovervejet, og at der er taget højde for, hvilke ting de gerne vil rangere højt på i søgeresultaterne.

Der findes mange gode værktøjer derude. Bruger du WordPress, kommer du ikke uden om Yoast SEO værktøj.

Hvis du installerer det (det er gratis, og det kan installeres under plugins i venstre side, når du er logget ind på WordPress), så vil du efter hvert blogindlæg – eller side – få følgende mulighed:

Yoast SEO WordPress Plugin

Under “SEO titel” og “meta-description” kan du derefter udfylde de 2 tags. Det er meget simpelt, og du får tilmed muligheden for at se et udkast, der viser, hvordan det kommer til at se ud på Google.

Gode tips til title-tags og meta-description

 • Hold alle title-tags og meta-description så unikke som mulige
 • Hold dem korte og præcise, og undgå lange svære ord
 • Sørg for, at de er indbydende, således brugerne får lyst til at klikke
 • Er du lokal, kan du med fordel inkludere bynavn og postnummer
 • Vil du gerne styrke dit brand, kan du inkludere det til slut i alle title-tags

Social graph

Har du nogensinde prøvet at dele et indlæg, en artikel eller en anden form for content på de sociale medier? Så har du måske oplevet, at det ikke ser lige så godt ud, som det gjorde på din side? Det kan være, at billedet ikke er det rigtige – eller at overskriften er ikke opdateret – ja, du bliver faktisk lidt irriteret!

Lige så vel, som vi kan optimere vores content til Google, kan vi også optimere vores tags til de sociale medier, så vores indhold står skarpest på disse.

Igen tager vi udgangspunkt i WordPress og vores værktøj, Yoast SEO. Du kan også hardcode det i koden, men det er en omfangsrig process, så jeg holder det så simpelt som muligt.

Under Yoast SEO værktøj kan du aktivere den sociale graph, så får du muligheden for at tilføje socialt data til dine artikler – herunder kan du se eksempel fra min blog. 

Yoast SEO Social WordPress Plugin

 

Det er meget simpelt, og det smarte er, at du kan have forskellige title-tags til Google og Facebook. Facebook kræver nemlig ofte overskriver, der er virkelig clickbait-agtige, hvis du vil være sikker på, at brugerne gider at klikke.

Det kunne være “5 vanvittige tips til Google Adwords [fordobl din omsætning]”. Du kan også uploade et billede, der passer super godt til artiklen, hvilket også øger chancen for at få flere kliks fra Facebook.

Eksempel på en god, solid Facebook post

Facebook Post Eksempel

Har du stadig problemer med, at indholdet på din hjemmeside ikke er blevet opdateret, når du forsøger at dele på de sociale medier, kan du bruge det værktøj, som Facebook har udviklet, der hedder “Facebook Debugger“.

Det fungerer således, at du beder Facebook scrape NY information fra din side – så vil du opleve, at den seneste version kommer med.

2. Hvad skal du skrive om?

Ingenting slår passion. Du skal skrive fra hjertet. Det her indlæg tog mig 4-5 dage at skrive – inkl. pauser og research. Det tog mig dog 5 år at have viden nok til overhovedet at forfatte indlægget. Jeg er ikke unik, men vi har alle noget på hjertet, og hvis du har lavet noget i rigtig lang tid (ligesom jeg har beskæftiget mig med online marketing i mange år), er der en god chance for, at andre kan lære af dig.

Når du starter med at skrive blogindlæg, vil det ofte være noget crap. Sådan er det for mange virksomheder og bloggere. Du kan dog komme et skridt foran ved at tage et helt særligt parameter i betragtning…

Nemlig data!

Brug data til din content strategi

I takt med at internettet er vokset, og der er kommet mere content end nogensinde før, er der også kommet et behov for at kunne analysere content. Til dette formål har Buzzsumo skabt et glimrende værktøj.

Lad os antage, at jeg skulle skrive et blogindlæg for Forbes omhandlende content marketing. Hvordan ville jeg gribe opgaven an?

Jeg ville starte med at se på, hvad der performer rigtig godt på Forbes generelt.

Hop over på Buzzsumo og indtast Forbes.com 

Buzzsumo & Forbes.com eksempel

Nu kan jeg se, hvilke artikler der performer rigtig godt på Forbes. Jeg spørger således mig selv: ‘kan jeg på nogen måde inkludere den information i mine artikler, eller kan jeg med fordel linke til disse sider?’

Ligeledes kan jeg se, at der er mange delinger på Facebook frem for andre sociale medier, og jeg ved således, at jeg skal lave en fængende overskrift jævnfør tidligere afsnit. Ligeledes ville jeg også notere Facebook til evt. promovering via. annoncer.

Tilbage på Buzzsumo og indtast “content marketing”
Her vælger jeg så et tidsinterval, så jeg kan se, hvad der har trendet de sidste par måneder.

Buzzsumo & Content Marketing

Nu har jeg tilmed et par gode ideer om, hvilke emner jeg kan skrive om.

Hvis du har en gratis bruger på Buzzsumo, kan du kun bruge den et par gange om dagen – og kun se op til 5 resultater – det er dog også nok, men hvis du er et større medie, anbefaler jeg, at du køber den fulde version – det kan virkelig give konkurrenterne baghjul, hvad angår content.

Lad os lige kombinere den data med Google Trends

Hop over på Google Trends og indtast content marketing

Google Trends

Under queries får jeg et meget godt billede af, hvilke elementer jeg kan inkludere i min artikel. Nu har jeg allerede et godt billede af, hvad jeg skal skrive om i min artikel.

Tilmed ved jeg, at content marketing er en meget konkurrencepræget branche – så desto mere niche baseret, jeg kan holde mig, desto større er chancen for, at jeg slår igennem!

Der findes mange metoder, der kan hjælpe dig med at teste om den artikel, du er ved at skrive, har chancer for at performe.

Google metoden

Content Marketing Strategi

Hvis du starter med at indtaste dit overordnede emne, så har du gode muligheder for at blive inspireret af Google Suggest. Nu ved jeg, at mange gerne vil have eksempler og eventuelle templates – i bund og grund vil folk nok gerne have noget eksekverbart – og det passer mig perfekt!

Keyword Planner (avanceret)

Når vi arbejder med Google, er vi heldige, at de stiller mange værktøjer til rådighed. Det gælder også, når det kommer til deres annonceplatform. For at kunne finde frem til de rigtige keywords, kan du bruge deres Keyword Planner .

Content Marketing Google Keyword Planner

Denne metode er meget anerkendt blandt amerikanske content marketers, fordi det kan give dig en meget konkret idé om, hvad der vil virke på Google, og hvor høj søgevolumen er på de forskellige ord. Igen – desto mere specifik, du er, desto bedre.

Udfra ovenstående kunne jeg meget vel skrive en artikel om “Content Marketing Strategy for B2B [With templates]“.

Jeg håber, at ovenstående har givet dig et billede af, at du bør skrive ud fra data – også selvom du skriver fra hjertet. Desværre giver de fleste op, hvad angår content marketing, netop fordi deres content ikke performer. Men hvis du analyserer data, inden du skriver et indlæg, lover jeg dig, at dine indlæg nok skal performe!

#Tip: Husk på bookmarke de værktøjer, jeg anbefaler – vi kommer til at bruge dem flere gange i dette indlæg, og de kan være uvurderlige – også når det kommer til annoncering. Hvordan? Læs videre!

3. Sådan skaber du det bedste indhold

Før kiggede vi på, hvordan du finder frem til, hvad du skal skrive om. I dette afsnit vil jeg kort gennemgå et par måder, du kan optimere dit indhold, så du får mest muligt ud af dine indlæg.

Overskriften skal spille!

Overskriften er noget af det vigtigste, når det kommer til at skrive blogindlæg, men generelt alt, hvad der omhandler content marketing, kræver en skarp overskrift, ellers vil du opleve at ingen klikker på dine indlæg.

Kun 2 ud af 10 vil læsere længere end din overskrift

Statistikken overfor taler sit tydelige sprog. Overskrifter er i fokus hos alle i øjeblikket! Specielt de store medier, der ønsker, at vi klikker på flere artikler end tidligere. Dette har desværre også skabt en kultur for click-baiting, der – i overført forstand – betyder, at vi skriver overskrifter med henblik på klik – uden altid at have fokus på kvalitet.

Gode eksempler

 • 5 grunde til at drikke vin hver dag (uden at overdrive)
 • 5 grunde til, at du ikke taber dig, og hvad du kan gøre
 • Derfor virker juicekurerne ikke

Husk etikken og moralen… og du kan sagtens bruge strategien fornuftigt. Det værste, du kan gøre, er at satse alt på at få flere klik – og glemme at krydstjekke, om din artikel passer sammen med overskriften. Det skaber ikke loyale læsere!

Værktøjer 

Der findes mange muligheder for at sammensætte den bedst mulige overskrift. Hvis du ser i afsnittet tidligere, har vi allerede kredset omkring nogle af disse. Blandt andet Buzzsumo, Google Trends og Keyword Planner.

Lad os lige tage et par stykker mere! 

Skriver du på engelsk, kan du bruge en headline analyzer, og se, hvordan din overskrift performer. Du kan naturligvis også bruge den på engelsk og selv oversætte til dansk.

Lad os teste den en gang. 

Headline Analyzer

Det er svært at komme over 70, men du kan teste ubegrænset antal gange, og se, om du kan komme frem til en overskrift, der virkelig rammer den høje skala.

Eksempel på Headline Analyzer

Dette værktøj analyserer, hvor godt din overskrift vil performe – specielt på de sociale medier. Så den analyserer brugen af ord, og hvordan de er sammensat. Er du helt tom for ideér, hvad angår overskriften, så vil jeg anbefale at bruge en headline generator.

Outsource indhold

Er du ikke den skarpeste til at skrive artikler? Så vil jeg anbefale, at du overvejer at outsource dit indhold. I stedet for at forsøge at tvinge en tekst igennem, som du på forhånd ved ikke bliver optimal, så fokuser din tid på det, du er god til, og få andre til at stå for resten.

Der findes mange medier, der gerne vil skrive tekster – dog er der virkelig langt mellem de medier, der vægter kvalitet højt! Ofte vil du ende op med et kontor med 10 Indere, der gerne vil skrive en artikel for 10 dollars, men så er kvaliteten også derefter – husk dette!

Textbroker

Når jeg outsourcer mine tekster, bruger jeg Textbroker. Det er naturligvis næsten kun på engelsk, men du kan altid finde nogle, der kan oversætte fra engelsk til dansk. Textbroker fungerer relativt simpelt – det vigtigste, du skal være opmærksom på, er at sætte nogle guidelines op for, hvordan artiklen skal udformes, og hvordan sproget skal være, samt hvilket publikum det skal skrives til.

Textbroker

Du betaler dog for kvalitet, og et godt indlæg, som basker igennem, vil koste mellem 80-150 dollars. For nyopstartede virksomheder kan det naturligvis være en stor udgift – man kan dog starte ud med en artikel pr. måned og så arbejde sig op.

Bruger du mine værktøjer ovenover, kan du opsætte nogle meget specifikke guidelines for dine artikler – og selv komme med konkrete emner og overskrifter.

Husk, at alle artikler, du skriver, skal være unikke. Ingen copy-cats her. Så vær opmærksom på, at de artikler, du får skrevet, overhoveder de regler. Textbroker har et system, som tjekker, om teksterne er duplikeret indhold. Hvis du vælger billigere løsninger, kan du ofte komme ud for duplikeret indhold.

Små tips til opsætning

 • Hold dine afsnit korte og dine sætninger kortere. De bedste blogs har utrolig meget whitespace omkring hvert afsnit, og det er med vilje. Det skaber overblik overfor læseren – der er ikke noget værre end en lang smøre af tekst.
 • Understøt dine artikler med fakta, data og referencer. Når du læser mine artikler, vil du kunne se, at jeg ofte linker til gode kilder, cases mv. Det er helt bevidst. Det skaber troværdighed overfor læseren, og jeg giver dem mulighed for at dykke længere ned i emnet.
 • Indled dit content med en interessant introduktion, så du fastholder læseren, og afslut dit content med mulighed for interaktion med dine læsere. Ingen ved alt – hvis du tilbyder andre at tilføje deres erfaringer, bliver både du og de klogere.

4. Skab et publikum for dit indhold

Den sværeste del ved content marketing er at skabe et publikum. Du skal have et publikum at skrive til. Faktisk opgiver 80% af alle bloggere – netop fordi de føler, at der sker for lidt.

Det kræver tålmodighed, men igen: Du kan optimere dit content ved nogle små hacks.

Sociale medier

Lad os antage, at jeg gerne vil vide, hvilke sociale medier jeg skal være tilstede på – så vil jeg starte med at analysere mine konkurrenter. I den forbindelse vil jeg bruge Buzzsumo igen, og denne gang indtaste Quicksprout – en af verdens mest anerkendte marketing blogs, der er drevet af Neil Patel.

Buzzsumo & Quicksprout

Nu kan det tydeligt ses, hvilke sociale medier der er mest brugt. Facebook, Twitter og LinkedIn trækker fra, og er de største sociale medier, hvad angår delinger.

Derefter vil jeg bruge 2 minutter på at sammenligne, hvilke sociale medier der er mest populære geografisk – helt specifikt i Danmark, da det er her, jeg gerne vil skrive mine indlæg.

Jeg har også et værktøj installeret i min chrome browser, der hedder Similar Web. Det kan bruges til at tjekke, hvor meget trafik en hjemmeside får fra de forskellige medier.

SimilarWebMeget simpelt værktøj, der giver et godt overblik over, hvilke sociale medier der giver mest trafik. Ydermere kan dette også give et billede af, hvor det ville være fornuftigt at annoncere. Igen – disse værktøjer giver et utroligt indblik i, hvad der virker på mange områder – og ikke kun på et specifik område.

Brug andres publikum / målgrupper

En rigtig god taktik er at udnytte andre hjemmesiders sociale medier. Sørg for at nævne store industriledere, software virksomheder og uddannelseskilder. Når du har skrevet dit blogindlæg, kan du skrive dem en mail:

Hejsa Trendsonline

Jeg har netop skrevet et indlæg omkring content marketing, og fordi jeg finder så stor inspiration i jeres medie, har jeg valgt at linke til jer. 

Find mit indlæg her: Indsæt link

Kunne i være interesseret i at linke tilbage eller dele det via jeres kanaler, er i meget velkomne. Jeg ville blot give lidt social karma videre, da jeg i lang tid har fulgt med på jeres side. 

Med venlig hilsen
Micky Weis

Det er ikke altid, det virker, men 8/10, som jeg kontakter, vil gerne dele indlæggene på deres medier, og så er det, at trafikken virkelig kan få et hak op ad. Hvis du tilmed er lidt snu, kan du hurtigt få disse nye brugere til at følge dig på sociale medier eller til at signe-up til dit nyhedsbrev.

E-mail liste

Du skal ikke falde fra nu! En e-mail liste er dit mest powerfull værktøj til at sælge mere på nettet. Vi har set et skifte i, hvordan vi sælger ting på nettet. Tidligere var det udelukkende via. annoncer og pushy salgstatikker, at vi kunne sælge vores produkter, og det var en-vejs kommunikation.

I dag ser tingene lidt anderledes ud. 

Email liste til markedsføring

Her kommer din e-mail liste ind som et meget vigtigt element. Specielt, fordi det er den mest personlige kanal.

Få flere email sign-ups

Det er blevet meget simpelt at udsende e-mails i dag i forhold til, hvad det var tidligere. Der findes et at hav af forskellige e-mail klienter. Jeg bruger personligt Mailchimp, da jeg synes det fungerer upåklageligt. (Mailchimp er der, hvor du udsender dine emails og laver selve design delen).

For at få flere til at signe sig op til nyhedsbrevet skal du bruge de såkaldte e-mail bokse. Du kan se dem her på min hjemmeside både i toppen, i bunden af hvert indlæg og i siderne.

Hvis du bruger WordPress, findes der er et hav af forskellige plugins, som du kan bruge.

SumoMe – Sarahposin.com

SumoMe

SumoMe er en meget lækker App for ny startede bloggere eller virksomheder. Den er gratis, når du ikke har brug for deres pro-funktioner, og du kan tilmed tilkoble den til din Mailchimp konto, så de nye sign-ups ryger direkte over – og er klar til at modtage dine nyhedsbrev.

Som det ses herunder, er konverteringen fin på Sarahs hjemmeside
Det handler om at teste tekst og call-to-actions for at se, hvad der virker.

Email Tilmeldinger til Annoncering

En anden meget vigtig detalje er, at SumoMe virker utrolig godt på mobiltelefoner. Desværre oplever jeg stadig mange hjemmesider, der har disse email-popups – de fungerer virkelig ikke godt. Jeg har tidligere lavet split-tests, hvor jeg tester med og uden, og det er tydeligt at se, at trafikken falder gevaldigt på mobil, fordi dine besøgende bouncer tilbage til Google igen.

Tips til e-mail sign-ups

 • Der findes et hav af plugins. Jeg kan varmt anbefale SumoMe og Bloom til WordPress. Begge to meget simple at arbejde med, og selvom Bloom er et betalingsmodul, koster det ikke en jetjager.
 • Spil på følelser og interesser. Ingen gider modtage produktrelaterede nyheder. Eksempelvis vil Sarahs læsere gerne modtage gratis træningstips og opskrifter, men de gad nok ikke signe op, hvis der stod: “Køb mit magasin” – test, test og test.
 • Sørg for, at de kan klikkes væk igen – det er helt okay, at folk ikke vil signe op – lad være med at tvinge det ned over brugerne. Gør det muligt at fjerne dine sign-op bokse igen. Hav hele tiden brugerne i minde; er det irriterende for dig, er det nok også utrolig irriterende for dine brugere.
 • Har du mange besøgende, kan du overveje at lave en gratis PDF-bog med dine 10 bedste tips i din branche. Folk skal derefter signe sig op til at modtage din PDF bog ved at indtaste deres e-mails. En win / win for begge parter, og det er desuden meget brugt i USA. Husk naturligvis at gøre opmærksom på, at du udsender nyhedsmails, så folk ikke føler sig udnyttet.

5. Promover dit content

Den sidste del, vi skal vende i dette indlæg, er promovering.

Lad os ligge på de forskellige muligheder.

Facebook annoncering

Har du et relativt lille budget, kan du komme i gang på Facebook med annoncering. Jeg nævner Facebook, fordi deres enorme mængde af data har skabt et annoncesystem, der kan segmentere langt bedre end de fleste andre – det gør også, at du kan ramme en meget specifik målgruppe.

Step-by-step guide

 1. Start med at oprette en Facebook side – det skal du bruge, når du laver annoncering
 2. Opret derefter din første kampagne via. Power Editor. Når du opretter kampagne, skal du vælge målet med kampagnen – også kaldet objective. I den her sammenhæng vil jeg gerne have flere clicks (besøgende) til min hjemmeside.Facebook Annonce Kampagne Oprettelse
 3. Når du har oprettet kampagnen, skal du efter oprette publikum – dette gør du ved at oprette det, der kaldes et ad-set. Her kan du definere din målgruppe og vælge på hvilke enheder, dine annoncer skal vises. Hvis du eksempelvis ikke har optimeret dit site på mobile enheder, ville det være dumt at trække trafik den vej.Annoncegruppe Facebook AnnonceringDer findes et hav af forskellige målgrupper, du kan segmentere imod. Jeg brygger i øjeblikket på en guide til Facebook marketing, hvor jeg vil gennemgå alle disse – samt fordele og ulemper.Målgruppe Facebook MarkedsføringJeg anbefaler som regel altid, at du markedsfører mod besøgende på din hjemmeside (custom audiences), fans af din side, din e-mail liste (som du kan uploade i Facebook) eller et segment kaldet look-a-like, som finder lignende brugere baseret på ovenstående målgrupper.
 4. Afslutningsvist skal du lave den kreative del. Nemlig annoncerne. Det er her, du skal være kreativ. Jeg anbefaler som regel altid, at du har 10-15 annoncer for hvert audience (ad-set). På den måde kan du teste forskellige annoncer.Kreative del af Facebook Annoncering

Gæsteblog

For at etablere dig selv som et brand – eller skabe hype omkring et nyt produkt – kan gæsteblogging have en kæmpe værdi. Hvis du eksempelvis gerne vil lancere et nyt tech produkt såsom et ny anti-virus program, kan du henvende dig til mindre tech blogs.

For dem kan du skrive om en løsning til brugerne såsom “5 tips til at gøre din computer hurtigere” – deri kan du så inkludere dit nye produkt, uden at det virker for pushy.

Jeg har tidligere skrevet lidt omkring gæsteblogging, som du kan finde i indlægget her . Kan varmt anbefales, hvis du gerne vil bruge strategien som en fast del af din promoveringsstrategi.

Brug 70% af din tid på at promovere og brande dit indhold – og 30% på at skrive det.

Små tips til promovering

 • I starten er alt svært – brug alle de små tricks, og få venner og familie til at hype dit indhold. Med andre ord skal du bruge netværket til at få snebolden til at rulle. Ingen oplever millioner af besøgende fra dag 1.
 • Start med få indlæg, så du kan opretholde en høj kvalitet, og så du kan producere indlæg i en lind strøm. Det er ikke realistisk at skrive 5 af disse indlæg om ugen, men det er muligt at skrive 1 om ugen og så kombinere det med kortere artikler.
 • Hvis du skriver om andre produkter i dine blog indlæg, kan du med fordel kontakte disse firmaer og høre, om de vil dele det via. deres kanaler – det betyder meget for dig, men tager dem måske kun 2 minutter. Husk, at alle kneb gælder! (Nu kan jeg eksempelvis tillade mig at skrive til Trendsonline, Rune Jensen, Slikhaar og mange flere grundet dette indlæg).

Konklusion

Sådan! Nu ved du, hvad der er at vide on content marketing (sådan næsten)!
Jeg håber, at ilden er tændt i dig, og at du er klar til at skabe det fedeste content på nettet.

Det var alt for denne gang! Jeg håber inderligt, at dette indlæg kunne give dig en idé om, hvad content marketing er – hvert fald for den blogmæssige del – content marketing kunne lige så vel være video og så meget andet.

Hvad er dine bedste erfaringer med content marketing, og er der noget, jeg har glemt?

Kommentarer

 1. Hejsa Micky. Super godt indlæg, jeg har et andet spørgsmål som er lidt mere generelt. Hvordan kom du i gang med online markedsføring, og hvordan lærte du alt det du ved i dag? Jeg synes det er svært at finde en uddannelse og kvalificeret information derude, og kunne godt tænke mig at lære mere om faget.

  Håber du kan hjælpe 🙂

  Hilsen Rasmus

 2. Hejsa Rasmus.

  Mange tak for din kommentar! Jeg kommer snart med et indlæg om hvordan man kan læse sig op på online markedsføring, uden nødvendigvis at tage en uddannelse. Jeg vil anbefale du læser en masse blogs, der findes mange gode derude såsom Neil Patel, Copyblogger mv. – meget skarpt content, og disse bloggere er virkelig foran branchen.

  Mvh
  Micky Weis

 3. Hej Micky.

  Først og fremmest: Spændende at følge din rejse, på tværs af de sociale medier. Jeg kunne godt tænke mig din mening omkring fremtiden for content? Er det noget der varer ved, eller tror du det har sin ende? Jeg tænker på alle de sociale nyhedsmedier der konstant deler det samme indhold.

  Endnu engang tak for en god blog!

  Online hilsner
  Jesper Kofoed

  1. Hejsa Michael

   Mange tak for din kommentar, det betyder meget for mig. Der er meget mere i gemmeren. Glæder mig til at dele endnu med jer alle.

   God weekend! 🙂

   / Micky

 4. Hej Micky,

  super godt indlæg, det er spændende at følge med på din blog… Jeg venter spændt på de næste guldkorn fra dig, tak fordi du deler. 🙂

  / Stephen

  1. Hejsa Stephen.

   Mange tak for din kommentar det betyder meget for mig. Jeg er i gang med nye indlæg – hvis du har nogen ønsker omkring emner er du velkommen til at skrive det som kommentar hertil 🙂

   Mvh
   Micky Weis

 5. Hej Micky.

  Ja, du har glemt at nævne infografikker 🙂

  Infografikker, er en overset disciplin inden for Content Marketing – måske, fordi succesraten for mange er ret lav i begyndelsen (og så giver de op).

  At få succes med en infografik, kræver at man udvikler en grafik med indhold, som med brug af illustrationer og tekst, gør et ellers uoverskueligt emne overskueligt for målgruppen.

  Det kræver øvelse og know-how, men hvis man rammer hovedet på sømmet med en infografik, og tilmed lykkes med at nå mediernes opmærksomhed, kan effekten være stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »