Content marketing: Den ultimative guide

Content marketing: Den ultimative guide


Velkommen tilbage!

I dag har jeg tænkt mig at dykke lidt ned i et af de emner der interesserer mig utrolig meget – nemlig content marketing.

Evnen til at skabe indhold der i sig selv er marketing.

Du har med garanti hørt termen “content marketing” før – men hvad er det egentlig, og hvordan kan du bruge det i din virksomhed?

Forstå content marketing på få minutter
I dag vil jeg tage dig igennem 5 tips der kan få dig til at sparke røv til content marketing!

I korte træk betyder content marketing at skabe indhold der er så attraktivt at det bliver din marketingskanal. I stedet for at trække brugerne ind på dit site via reklamebannere og pushy annoncer, kan du via content skabe en relation til dit publikum og derefter skabe salg.

I realiteten giver content marketing dig muligheden for at gribe dine potentielle kunder tidligere i købsprocessen, og du har dermed muligheden for at skabe relation, forme deres købsadfærd og direkte uddanne dem om et givent produkt!

Content marketing er kommet for at bliveb2b-content-marketing-2014-benchmarks-budgets-trends-north-america-by-content-marketing-institute-and-marketingprofs-15-638

Som det ses herover begynder flere og flere virksomheder at investere kraftigt i content marketing. Dog er det stadig de færreste der faktisk ved hvad de gør – de vil bare gerne med, og netop den del skal vi se nærmere på.

Hvordan kommer du fra niveauet “at være med” til i realiteten have 100% kontrol over det du laver og vide hvorfor du gør som du gør.

Lad os så komme i gang!

1. Solid platform

Uden en solid platform vil det være svært at opleve en reel effekt af det indhold du skaber. Derfor er det meget vigtigt du starter med at have det fundamentale i orden.

Content marketing kan være alle former for content – i denne artikel kigger vi lidt nærmere på den skriftlige del af det, da den er relativ nem at gå til for de fleste virksomheder.

WordPress

Vil du gerne i gang med at blogge for din virksomhed, eller måske privat? Så er platformen WordPress et godt fundament for dig. Grunden til dette er at WordPress er skabt for bloggere, og har alle de nødvendige funktioner der gør blogging legende let.

Eksempel på layout-skitse jeg har lavet for Trendsonline
Print gerne denne ud da jeg vil komme med flere referencer til den

Blog post

Har du en programmør tilknyttet kan du naturligvis hardcode det hele fra bunden.

Dog ville jeg ikke anbefale det, da du dermed også skal oplære skribenter i systemet – de fleste hersker WordPress relativt nemt, også når det gælder outsourcing, derfor kan du spare mange timer og penge, på at opsætte jeres blog-del i WordPress.

(Denne blog er også lavet på WordPress)

Responsive design

At have et responsivt design betyder at din hjemmeside kan læses og vises på alle devices (bærbar, tablet og mobil). Det her er et punkt hvor jeg ofte ser mange virksomheder gå galt i byen.

De glemmer at 50% højst sandsynlig browser fra deres mobiltelefon eller tablets.

Kurven for vækst på mobile enheder

GlobalMobileTraffic-DataGraph

Derfor skal du altid sørge for at optimere dit site til mobiler.

Det kan være alt fra afstand til knapper, dele-venlighed, skriftstørrelsen, pop-up funktioner – alt ser anderledes ud på mobil, og det tager kun sekunder før dine brugere klikker videre, hvis du er på forkant med disse ting, er du fremtidssikret.

Hastighed

Et meget undervurderet parametre er hastigheden på dit website. At kunne browse hurtigt igennem dit site er afgørende for om dine brugere bliver hængede.

Husk på at ikke alle sidder på high-speed internet, tilmed tilgår mange af dine brugere som sagt din side fra telefonen hvor der muligvis kun er 3G adgang.

Du skal med andre ord optimere til den langsommeste forbindelse, og ikke den hurtigste.

Læs mere: 2 sekunder kan ødelægge din performance med

Google har ligeledes udtalt at de nu tæller med i deres algoritmer hvor god hastigheden er på sitet, så der er ingen undskyldning for ikke at optimere hastigheden på din side.

Tips til optimering af hastighed

 • Optimer dine billeder til at fylde mindst muligt før du ligger dem op, du kan bruge forskellige programmer til dette. Hvis du har WordPress kan du bruge dette plugin til at optimere dine billeder når de bliver uploadet.
 • Pas på med at installere for mange avancerede plugins såsom e-mail popups, Facebook knapper, smarte gallerier – for mange plugins og features kan ofte have en negativ effekt på hastigheden på din hjemmeside.
 • Optimer din kode. Der findes mange gode guides til dette – men jeg anbefaler min gode ven Rune’s artikel fra Trendsonline, omkring hvordan han slog Amazon og Microsoft’s hastighed.
 • Pas på med for meget grafik på dit website. Ofte virker et mere simpelt design faktisk både bedre for brugere og for hastigheden. For 5-10 år siden var det meget anerkendt at vise hvor meget grafik og fancy effekter man kan lægge ind på en hjemmeside (vi husker alle de klassiske snefug der drysser ned over skærmen) – i dag er det mere anerkendt at vi designer med brugerne i minde. Hold det clean!

30% af dine besøgende forlader din hjemmeside hvis den loader langsommere end 3 sekunder.

De sociale effekter

Vi elsker at læse noget andre har læst eller kommenteret på. Faktisk er flere store medier bygget på netop denne effekt – vidste du eksempelvis at Reddit selv oprettede en stor mængde brugere og begynde at skabe indhold selv? På den måde fik de andre med på platformen.

Kommentarer

Når folk kommenterer på noget skaber det energi omkring dit content, om det er Youtube kommentarer, blog kommentarer eller Facebook kommentarer på et opslag. Det skaber engagement!

Eksempel fra Sarahposin.com
306 kommentarer i forbindelse med en konkurrence

Skærmbillede 2015-09-01 kl. 22.08.33

Derfor er det også vigtigt at vise kommentarer – hvis vi tager mit design eksempel fra før har jeg gjort tydelig plads til antal kommentarer så snart du kommer ind på indlægget, desuden er det, det første du ser når du er færdig med at læse artiklen.

Afslutter du din artikel åbent for diskussion – hvilket jeg altid anbefaler – kan du nemt få en lang række kommentarer. 

Tip: For at kickstarte dine kommentarer kan du bede din familie og venner om at smide en kommentar på dine første indlæg, det skaber lidt troværdighed at der er et par kommentarer i forvejen. Og så kommer snebolden effekten rullende.

Sociale dele knapper

Vi kommer ikke udover de såkaldte sociale dele funktioner. Et meget vigtigt element i at skabe viralt content. Sørg for at det er så nemt som overhovedet muligt at dele dine indlæg.

Der findes forskellige muligheder hvis du bruger WordPress. Undersøg hvad der virker bedst for det content du skriver, og så implementer dine knapper herefter.

 • Visuelt content? Forsøg med Pinterest
 • Meget teknologisk? Forsøg med Twitter
 • B2B relateret? Forsøg med LinkedIn
 • Mainstream? Forsøg med Facebook

Dermed ikke sagt du skal ekskludere de forskellige medier, men i stedet for at have alle de sociale medier tilknyttet er det bedre at fokusere på et par enkelte.

Skærmbillede 2015-09-01 kl. 22.06.52

Rating

Amazon og Tripadvisor gør det her til perfektion! Deres algoritmer er helt unikke hvad angår rating, og de små stjerner der popper op ved alle indlæg.

Derfor kan man også lære meget af disse strategier. Dermed ikke sagt du skal gøre det lige så avanceret – de er nødt at gøre det meget avanceret grundet mængden af data, og antal besøgende.

Eksempel fra Amazon

Skærmbillede 2015-09-01 kl. 22.11.28

Du kan gøre det meget simpel ved at tilføje ratings til dit content, du kan tilføje stjerner ud fra dine indlæg så det bliver meget nemt at ranke dine indlæg – det bedste er at opsætte dem efter indlægget så folk reelt har læst indlægget.

#Tip: Bruger du WordPress kan du finde et plugin i deres bibliotek der fungerer bedst, så burde det være relativt nemt at implementere.

Tracking

Noget af det jeg finder fascinerende ved internet-markedsføring er at man kan tracke og spore alt hvad man laver. Om det omhandler Facebook annoncer, content, bannerannoncering – alt kan trackes og spores.

Google Analytics

Jeg har tidligere nævnt Google Analytics – et gratis værktøj stillet til rådighed af Google til tracking og data analysering. Det er både simpelt og avanceret – det handler om hvordan du bruger det. I bund og grund handler det om at bruge den data du har brug for – og lade de andre elementer ligge.

Når du skaber content vil jeg anbefale at dykke ned i parametre som:

 • Tid på siden (hvor godt er dit content?)
 • Nye vs gamle brugere (hvor god er du til at holde på dine brugere?)
 • Top sider (hvilke sider performer bedst for dine brugere?)
 • Målopsætning (lidt mere avanceret, men hvis du opsætter mål i Google Analytics vil du kunne se hvor din brugere kommer fra når de signer op til nyhedsbrev, eller hvis du driver en webshop, vil du direkte kunne se hvor dine salg kommer fra)

Søgemaskinerne

Google er stadig en kæmpe kilde til kvalitetstraffik. Specielt hvad angår salg af produkter og serviceydelser. Ofte misforstår folk kvaliteten af Facebook versus Google.

Læs også: Lyn kursus til SEO – lær det på 10 minutter

Det er nemt at skabe trafik via Facebook, men hvis man sammenliger brugeradfærd på de 2 trafikkilder er det tydeligt at brugere via Google tilbringer langt længere tid på din side end de nemme besøgende fra Facebook – ofte klikker folk på Facebook grundet en skarp overskrift, besøgende fra Google kommer ofte forbi grundet dybere interesse.

Interessant udvikling, men husk pointen herover

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 09.28.21

Optimer title-tags + meta descriptions

Et af de vigtigste elementer når du gerne vil sikre dig at Google forstår hvad din hjemmeside handler om er at optimere dine title-tags og meta-descriptions.

Skærmbillede 2015-08-23 kl. 17.36.18

Som du kan se er title-tag og meta-description de første 2 elementer Google ser, og ligeledes de 2 vigtigste elementer for at dine brugere klikker videre til netop din side, fremover andres.

Hvis vi sammenligner de 2 ovenstående eksempler er det tydeligt at den nederste er velovervejet, og der er taget højde for hvilke ting de gerne vil rangere højt på i søgeresultaterne.

Der findes mange gode værktøjer derude. Bruger du WordPress kommer du ikke uden om Yoast SEO værktøj.

Hvis du installerer det (det er gratis, og kan installeres under plugins i venstre side, når du er logget ind på WordPress), så vil du efter hvert blogindlæg eller side få følgende mulighed:

Skærmbillede 2015-08-21 kl. 23.17.47

Under “SEO titel” og “meta-description” kan du derefter udfylde de 2 tags. Det er meget simpel, og du får tilmed muligheden for at se et udkast på hvordan det kommer til at se ud.

Gode tips til title-tags og meta-description

 • Hold alle title-tags og meta-description så unikke som mulige
 • Hold dem korte og præcise, undgå lange svære ord
 • Sørg for de indbyder til at folk vil klikke på dem
 • Er du lokal kan du med fordel inkludere bynavn og postnr.
 • Vil du gerne styrke dit brand kan du inkludere det til slut i alle title-tags

Social graph

Har du nogensinde prøvet at dele et indlæg, artikel eller andet content på de sociale medier, og du synes ikke det ser så godt ud som det gjorde på din side? Det kan være billedet ikke er det rigtige, overskriften er ikke opdateret – ja du bliver faktisk lidt irriteret!

Ligesom vi kan optimere vores content til Google, kan vi også optimere vores tags til de sociale medier, så vores indhold står skarpest på disse medier.

Igen tager vi udgangspunkt i WordPress og vores værktøj Yoast SEO. Du kan også hardcode det i koden, men det er en lidt større process, så jeg holder det så simpelt som muligt.

Under Yoast SEO værktøj kan du aktivere den sociale graph, så får du muligheden for at tilføje socialt data til dine artikler, herunder kan du se eksempel fra min blog. 

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 09.41.45

 

Det er meget simpelt, og du kan dermed have forskelligt title-tag til Google og til Facebook. Det smarte er at Facebook ofte kræver overskrifter der er virkelig clickbait agtige for at folk klikker.

Det kunne være “5 vanvittige tips til Google Adwords [fordobl din omsætning]”. Du kan også uploade et billede der passer super godt til artiklen, hvilket også øger chancen for at få flere klik fra Facebook.

Eksempel på en god solid Facebook post

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 09.48.38

Har du stadig problemer med at indholdet på din hjemmeside ikke er blevet opdateret når du forsøger at dele på de sociale medier kan du bruge det værktøj Facebook har udviklet der hedder “Facebook Debugger“.

Det fungerer således at du beder Facebook scrape NY information fra din side – så vil du opleve at den seneste version kommer med.

2. Hvad skal du skrive om?

Ingenting slår passion. Du skal skrive fra hjertet. Det her indlæg tog mig 4-5 dage om at skrive færdigt inkl. pauser og research. Det tog mig dog 5 år om at have viden nok til at udgive det. Jeg er ikke unik, men vi har alle noget på hjertet, og hvis du har lavet noget i lang nok tid er der en god chance for at andre kan lære af dig.

Når du starter med at skrive blogindlæg vil det ofte være noget crap. Sådan er det for mange virksomheder og bloggere. Du kan dog springe over et par lærerige år, og blogge som de pro’s gør.

Nemlig ud fra data!

Brug data

I takt med at internettet er vokset, og der er kommet mere content end nogensinde før, er der også kommet et behov for at kunne analysere dette content. Dertil har Buzzsumo skabt et glimrende værktøj til marketingsfolk.

Lad os antage jeg skulle skrive et blogindlæg for Forbes omkring content marketing. Hvordan ville jeg gribe opgaven an?

Jeg ville starte med at se hvad der performer rigtig godt på Forbes generelt.

Hop over på Buzzsumo og indtast Forbes.com 

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 10.39.06

Nu kan jeg se hvilke artikler der performer rigtig godt på Forbes – kan jeg på nogen måde inkludere den information i mine artikler, eller kan jeg med fordel linke til disse?

Ligeledes kan jeg se at Facebook delinger er langt flere end de andre sociale medier, det giver mig en idé om opbygning af overskrift som omtalt tidligere. Ligeledes ville jeg også notere Facebook til evt. promovering via annoncer.

Tilbage på Buzzsumo og indtast “content marketing”
Her vælger jeg så et tidsinterval så jeg kan se hvad der er trending de sidste par måneder.

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 10.42.29

Nu har jeg tilmed et par gode ideer om hvilke emner jeg kan skrive om.

Hvis du har en gratis bruger på Buzzsumo kan du kun bruge den et par gange om dagen, og kun se op til 5 resultater, det er dog også nok, men hvis du er et større medie anbefaler jeg at du køber den fulde version – det kan virkelig give konkurrenterne baghjul hvad angår content.

Lad os lige kombinere den data med Google Trends

Hop over på Google Trends og indtast content marketing

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.03.03

Under queries får jeg et meget godt billede af hvilke elementer jeg kan inkludere i min artikel. Nu har jeg allerede et godt billede af hvilken artikel jeg gerne vil skrive.

Tilmed ved jeg at content marketing er en meget konkurrencepræget branche, så desto mere niche baseret jeg kan holde mig, desto større chance for at jeg slår igennem!

Der findes mange metoder der kan hjælpe dig med at teste om den artikel du er ved at skrive har chancer for at performe.

Google metoden

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.07.08

Hvis du starter med at indtaste dit overordnede emne, så har du gode muligheder for at blive inspireret af Google Suggest. Nu ved jeg at mange gerne vil have eksempler og eventuelle templates, i bund og grund vil folk nok gerne have noget eksekverbart – og det passer mig perfekt!

Keyword Planner (avanceret)

Når vi arbejder med Google er vi heldige at de stiller mange værktøjer til rådighed. Det gælder også når det kommer til deres annonceplatform. For at kunne finde frem til de rigtige keywords kan du bruge deres Keyword Planner .

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.14.31

Denne metode er meget anerkendt blandt amerikanske content marketers, fordi det kan give dig en meget konkret idé om hvad der vil virke på Google, hvor høj søgevolumen er på de forskellige ord. Igen – desto mere specifik du er, desto bedre.

Udfra ovenstående kunne jeg meget vel skrive en artikel om “Content Marketing Strategy for B2B [With templates]“.

Jeg håber ovenstående har givet dig et billede af, at selvom at du skriver fra hjertet er der ingen grund til ikke at skrive ud fra data. Desværre giver de fleste op hvad angår content marketing, netop fordi deres content ikke performer, og der kan disse elementer have stor indflydelse!

#Tip: Husk på disse værktøjer, jeg anbefaler at bookmark dem, vi kommer til at bruge dem flere gange i dette indlæg, og de kan være uvurderlige, også når det kommer til annoncering. Hvordan? Læs videre!

3. Sådan skaber du det bedste indhold

Før kiggede vi på hvordan du finder frem til hvad du skal skrive om. I dette afsnit vil jeg kort gennemgå et par måder du kan optimere dit indhold så du får mest muligt ud af dine indlæg.

Overskriften skal spille!

Overskriften er noget af det vigtigste når det kommer til at skrive blogindlæg, men generelt alt hvad der omhandler content marketing, kræver en skarp overskrift, ellers vil du opleve at faktisk ingen overhovedet klikker på dine indlæg.

Kun 2 ud af 10 vil læsere længere end din overskrift

Statistikken overfor taler sit tydelige sprog. Overskrifter er i fokus hos alle i øjeblikket! Specielt de store medier giganter der ønsker at vi klikker på flere artikler end tidligere. Dette har desværre også skabt en kultur for click-baiting, der i overført forstand betyder at vi skriver overskrifter med henblik på klik, uden altid at have fokus på kvalitet.

Gode eksempler

 • 5 grunde til at drikke vin hver dag (uden at overdrive)
 • 5 grunde til at du ikke taber dig og hvad du kan gøre
 • Derfor virker juicekurerne ikke

Hold det etisk og moralt i top, og du kan sagtens bruge strategien fornuftigt. Det værste du kan gøre er at satse alt på at få flere klik, og glemme at krydstjekke om din artikel passer sammen med overskriften. Det skaber ikke loyale læsere!

Værktøjer 

Der findes mange muligheder for at sammensætte den bedst mulige overskrift. Hvis du ser i afsnittet tidligere har vi allerede kredset omkring nogle af disse. Blandt andet Buzzsumo, Google Trends og Keyword Planner.

Lad os lige tage et par stykker mere! 

Skriver du på engelsk kan du bruge en headline analyzer og se hvordan din overskrift performer. Du kan naturligvis også bruge den på engelsk og selv oversætte til dansk.

Lad os teste den engang. 

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.40.37

Det er svært at komme over 70, men du kan teste ubegrænset antal gange, og se om du kan komme frem til en overskrift der virkelig rammer den høje skala.

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.40.41

Dette værktøj analyserer hvor godt din overskrift vil performe, specielt på de sociale medier. Så den analysere brugen af ord, og hvordan de er sammensat. Er du helt tom for ideér hvad angår overskriften, så vil jeg anbefale at bruge en headline generator.

Outsource indhold

Er du ikke den skarpeste til at skrive artikler? Så vil jeg anbefale at du overvejer at outsource dit indhold. I stedet for at forsøge at tvinge en tekst igennem, som du på forhånd ved ikke bliver optimal, så fokuser din tid på det du er god til, og få andre til at stå for resten.

Der findes mange medier der gerne vil skrive tekster, dog er der virkelig langt mellem kvalitet. Ofte vil du ende op med et kontor af 10 indere der gerne vil skrive en artikel for 10 dollars, men så får du også kvalitet derefter.

Textbroker

Når jeg outsourcer mine tekster bruger jeg Textbroker. Det er naturligvis næsten kun på engelsk, men du kan altid finde nogle der kan oversætte fra engelsk til dansk. Textbroker fungerer relativt simpelt, det vigtigste du skal være opmærksom på er at sætte nogle guidelines op for hvordan artiklen skal udformes og hvordan sproget skal være, og hvilket publikum det skal skrives til.

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 10.55.26

Du betaler dog for kvalitet, og et godt indlæg som basker igennem vil koste mellem 80-150 dollars. For nyopstartede virksomheder kan det naturligvis være en stor udgift, omvendt rundt kan man starte med en artikel pr. måned og arbejde sig op ad.

Bruger du mine værktøjer ovenover kan du opsætte nogle meget specifikke guidelines for dine artikler, og selv komme med konkrete emner og overskrifter.

Husk at alle artikler du skriver skal være unikke. Ingen copy-cats her. Så vær opmærksom på at de artikler du får skrevet overhoveder de regler. Textbroker har et system de bliver kørt igennem som tjekker om de er duplikeret indhold, men det er altid godt at være på den sikre side. Hvis du vælger billigere løsninger kan du ofte komme ud for duplikeret indhold.

Små tips til opsætning

 • Hold dine afsnit korte og dine sætninger kortere. De bedste blogs har utrolig meget whitespace omkring hvert afsnit, og det er med vilje. Det skaber overblik overfor læseren – der er ikke noget værre end en lang smøre af tekst.
 • Understøt dine artikler med fakta, data og referencer. Når du læser mine artikler vil du kunne se jeg ofte linker til gode kilder, cases mv. Det er helt bevidst. Det skaber troværdighed overfor læseren, og jeg giver dem mulighed for at dykke længere ned i emnet.
 • Indled dit content med en interessant introduktion så du fastholder læseren, og afslut dit content med mulighed for interaktion med dine læsere. Ingen ved alt – hvis du tilbyder andre at tilføje deres erfaringer bliver både du og de klogere.

4. Skab et publikum

Den sværeste del ved content marketing er at skabe et publikum. Du skal have et publikum at skrive til, og publicere dit indhold overfor. Faktisk opgiver 80% af alle bloggere, netop fordi de føler der sker for lidt.

Det kræver tålmodighed, men igen: Du kan optimere dit content ved nogle små hacks.

Sociale medier

Lad os antage at jeg gerne vil vide hvilke sociale medier jeg skal være tilstede på, så ville jeg starte med at analysere mine konkurrenter. I den forbindelse ville jeg bruge Buzzsumo igen, og denne gang indtaste Quicksprout, en af verdens mest anerkendte marketing blogs der er drevet af Neil Patel.

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 11.03.59

Nu kan det tydeligt ses hvilke sociale medier der er mest brugt. Facebook, Twitter og LinkedIn trækker fra og er de største sociale medier hvad angår delinger.

Derefter ville jeg bruge 2 minutter på at sammenligne med hvilke sociale medier der er mest populære geografisk, helt specifikt i Danmark da det er her jeg gerne vil skrive mine indlæg.

Jeg har også et værktøj installeret i min chrome browser der hedder Similar Web. Det kan bruges til at tjekke hvor meget trafik en hjemmeside får fra de forskellige medier.

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 11.09.07Meget simpelt værktøj der giver et godt overblik over hvilke sociale medier der giver mest trafik. Ydermere kan dette også give et billede af hvor det ville være fornuftigt at annoncere. Igen – disse værktøjer – giver utrolig insight i hvad der virker på mange områder, og ikke kun et specifik område.

Brug andres publikum / målgrupper

En rigtig god taktik er at udnytte andre hjemmesider’s sociale medier. Sørg for at nævne store industriledere, software virksomheder og uddannelseskilder. Når du har skrevet dit blog indlæg kan du skrive dem en mail:

Hejsa Trendsonline

Jeg har netop skrevet et indlæg omkring content marketing, og fordi jeg finder så stor inspiration i jeres medie har jeg valgt at linke til jer. 

Find mit indlæg her: Indsæt link

Kunne i være interesseret i at linke tilbage, eller dele det via jeres kanaler er i meget velkomne. Jeg ville blot give lidt social karma videre, da jeg i lang tid har fulgt med på jeres side. 

Med venlig hilsen
Micky Weis

Det er ikke altid det virker, men jeg har en rate på 8/10 der gerne vil dele indlæggene på deres medier, og så er det at trafikken virkelig kan få et hak op ad, og hvis du er lidt snu, kan du hurtigt få disse nye brugere til at følge dig på sociale medier, eller signe-up til dit nyhedsbrev.

Email liste

Du skal ikke falde fra nu! En e-mail liste er dit mest powerfull værktøj til at sælge mere på nettet. Vi har set et skifte i hvordan vi sælger ting på nettet. Tidligere var det udelukkende via annoncer og pushy salgstatikker at vi kunne sælge vores produkter, og det var en-vejs kommunikation.

I dag ser tingene lidt anderledes ud. 

Create a amazing content

Her kommer din email liste ind som et meget vigtigt element. Specielt fordi det er en mest personlige kanal.

Få flere email sign-ups

Det er blevet meget simpelt at udsende e-mails i dag i forhold til hvad det var tidligere. Der findes et at hav af forskellige e-mail klienter. Jeg bruger personligt gerne Mailchimp da jeg synes det fungerer upåklageligt. (Mailchimp er der hvor du udsender dine emails og laver selve design delen).

For at få flere til at signe sig op til nyhedsbrevet skal du bruge de såkaldte email bokse. Du kan se dem her på min hjemmeside både i toppen, i bunden af hvert indlæg, og i siderne.

Hvis du bruger WordPress findes der er et hav af forskellige plugins du kan bruge.

SumoMe – Sarahposin.com

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 11.36.49

SumoMe er en meget lækker App for ny startede bloggere eller virksomheder. Den er nemlig ganske gratis når du ikke har brug for deres pro-funktioner, og du kan tilmed tilkoble den til din Mailchimp konto, så de nye sign-ups ryger direkte over – og er klar til at modtage dine nyhedsbrev.

Som det ses herunder er konverteringen fin på Sarah’s hjemmeside
Det handler om at teste tekst og call-to-actions for at se hvad der virker.

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 11.40.21

En anden meget vigtig detalje er at SumoMe virker utrolig godt på mobiltelefoner. Desværre oplever jeg stadig mange hjemmesider der har disse email-popups, de fungerer virkelig ikke godt. Jeg har tidligere lavet split-tests hvor jeg tester med og uden, og det er tydeligt at på mobil, falder trafikken gevaldigt fordi dine besøgende bouncer tilbage til Google igen.

Tips til email-signups

 • Der findes et hav af plugins. Jeg kan varmt anbefale SumoMe og Bloom til WordPress. Begge to meget simple at arbejde med, og selvom Bloom er et betalingsmodul koster det ikke en jetjager.
 • Spil på følelser og interesser. Ingen gider modtage produktrelaterede nyheder. Eksempelvis vil Sarah’s læsere gerne modtage gratis træningstips og opskrifter, men de gider nok ikke signe op hvis der stod: “Køb mit magasin” – test, test og test.
 • Sørg for at de kan klikkes væk igen, det er helt okay at folk ikke vil signe op, lad være med at tvinge det ned i hovedet på folk. Gør det muligt at fjerne dine sign-op bokse igen. Hav hele tiden brugerne i minde, er det irriterende for dig, er det nok også for dine brugere.
 • Har du mange besøgende kan du overveje at lave en gratis PDF-bog med dine 10 bedste tips i din branche. Folk skal derefter signe sig op til at modtage din PDF bog ved at indtaste deres e-mails. En win / win for begge parter, og meget brugt i USA. Husk naturligvis at gøre opmærksom på at du udsender nyhedsmails, så folk ikke føler sig udnyttet.

5. Promover

Den sidste del vi skal vende i dette indlæg er promovering. Har du et budget eller tid i kalenderen til at promovere dit content – og det burde du have, eftersom at man i starten skal bruge mere tid på at promovere end på at skrive for at skabe trafik.

Lad os ligge på de forskellige muligheder.

Facebook annoncering

Har du et relativt lille budget kan du komme i gang på Facebook med annoncering. Grunden til jeg her nævner Facebook, er grundet deres enorme mængde data har skabt et annoncesystem der kan segmentere langt bedre end de fleste andre – det gør også at du kan ramme en meget specifik målgruppe.

Step-by-step guide

 1. Start med at oprette en Facebook side, det skal du bruge når du laver annoncering
 2. Opret derefter din første kampagne via Power Editor. Når du opretter kampagne skal du vælge målet med kampagnen, også kaldet objective. I den her sammenhæng vil jeg gerne have flere clicks (besøgende) til min hjemmeside.Skærmbillede 2015-09-03 kl. 12.01.05
 3. Når du har oprettet kampagne skal du efter oprette publikum, det gør du ved at oprette det der kaldes et ad-set. Her kan du definere din målgruppe, og vælge på hvilke enheder dine annoncer skal vises. Hvis du eksempelvis ikke har optimeret dit site på mobile enheder, ville det være dumt at trække trafik den vej.Skærmbillede 2015-09-03 kl. 12.03.46Der findes et hav af forskellige målgrupper du kan segmentere imod. Jeg brygger i øjeblikket på en guide til Facebook marketing hvor jeg vil gennemgå alle disse, samt fordele og ulemper.

  Skærmbillede 2015-09-03 kl. 12.05.46

  Jeg anbefaler som regel altid at markedsføre mod besøgende på din hjemmeside (custom audiences), fans af din side, din email liste (som du kan uploade i Facebook) eller et segment kaldet look-a-like som finder lignende brugere baseret på ovenstående målgrupper.

 4. Slutningsvist skal du lave den kreative del. Nemlig annoncerne. Det er her du skal være kreativ. Jeg anbefaler som regel altid at have 10-15 annoncer for hvert audience (ad-set). På den måde kan du teste forskellige annoncer ud mod hinanden.Skærmbillede 2015-09-03 kl. 12.09.28

Gæsteblog

For at etablere dig selv som et brand eller skabe hype omkring et nyt produkt kan gæsteblogging have en kæmpe værdi. Hvis du eksempelvis gerne vil lancere et nyt tech produkt såsom et ny anti-virus program kan du henvende dig til mindre tech blogs.

For dem kan du skrive om en løsning til brugerne såsom “5 tips til at gøre din computer hurtigere” – deri kan du så inkludere dit nye produkt uden at det virker for pushy.

Jeg har tidligere skrevet lidt omkring gæsteblogging som du kan finde i indlægget her – ellers kan du også læse denne ultimative guide om emnet. Kan varmt anbefales, specielt hvis du gerne vil bruge strategien som en fast del af din promoveringsstrategi.

Brug 70% af din tid på at promovere og brande dit indhold, og 30% på at skrive det.

Små tips til promovering

 • I starten er alt svært – brug alle de små tricks, som venner, familie til at dele dine indlæg, og brug netværket til at få snebolden til at rulle. Ingen oplever millioner af besøgende fra dag 1.
 • Start med at skriv så få indlæg om ugen at du kan overholde det. Det er ikke realistisk at skrive 5 af disse indlæg om ugen, men det er muligt at skrive 1 om ugen, og så kombinere det med kortere artikler.
 • Hvis du skriver om andre produkter i dine blog indlæg, kan du med fordel kontakte disse firmaer og hører om de vil dele det via deres kanaler, det betyder meget for dig, men tager dem måske kun 2 minutter. Husk at alle kneb gælder! (Nu kan jeg eksempelvis tillade mig at skrive til Trendsonline, Rune Jensen, Slikhaar og mange flere grundet dette indlæg).

Konklusion

Sådan! Nu ved du hvad der er at vide on content marketing!
Jeg håber ilden er tændt i dig og du er klar til at skabe det fedeste content på nettet.

Det var alt for denne gang! Jeg håber inderligt dette indlæg kunne give dig en idé om hvad content marketing er, hvert fald for den blogmæssige del, content marketing kunne lige så vel være video og så meget andet.

Hvad er dine bedste erfaringer med content marketing og er der noget jeg har glemt?

Micky Weis

Jeg har arbejdet med online markedsføring i mere end 8 år. Lad os sammen finde ud af hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed. Kontakt

16 Comments
 • Rasmus Hansen
  Posted at 16:12h, 07 september Svar

  Hejsa Micky. Super godt indlæg, jeg har et andet spørgsmål som er lidt mere generelt. Hvordan kom du i gang med online markedsføring, og hvordan lærte du alt det du ved i dag? Jeg synes det er svært at finde en uddannelse og kvalificeret information derude, og kunne godt tænke mig at lære mere om faget.

  Håber du kan hjælpe 🙂

  Hilsen Rasmus

 • Micky Weis
  Posted at 13:38h, 09 september Svar

  Hejsa Rasmus.

  Mange tak for din kommentar! Jeg kommer snart med et indlæg om hvordan man kan læse sig op på online markedsføring, uden nødvendigvis at tage en uddannelse. Jeg vil anbefale du læser en masse blogs, der findes mange gode derude såsom Neil Patel, Copyblogger mv. – meget skarpt content, og disse bloggere er virkelig foran branchen.

  Mvh
  Micky Weis

 • Facebook markedsføring ➟ Annoncering og strategi
  Posted at 15:48h, 10 september Svar

  […] omtalt i mit tidligere indlæg om content marketing, skal du selvfølgelig overveje hvor moralsk din overskrift er, men hvis du gerne vil have trafik […]

 • Jesper Kofoed
  Posted at 08:38h, 09 oktober Svar

  Hej Micky.

  Først og fremmest: Spændende at følge din rejse, på tværs af de sociale medier. Jeg kunne godt tænke mig din mening omkring fremtiden for content? Er det noget der varer ved, eller tror du det har sin ende? Jeg tænker på alle de sociale nyhedsmedier der konstant deler det samme indhold.

  Endnu engang tak for en god blog!

  Online hilsner
  Jesper Kofoed

 • Michael Månnson
  Posted at 10:20h, 11 oktober Svar

  Hej Micky.

  Kanon godt indlæg.

  Stor anderkendelse og dyb respekt for din store viden og evne til at formidle den.

  Vh. Michael

  • Micky Weis
   Posted at 19:33h, 11 oktober Svar

   Hejsa Michael

   Mange tak for din kommentar, det betyder meget for mig. Der er meget mere i gemmeren. Glæder mig til at dele endnu med jer alle.

   God weekend! 🙂

   / Micky

 • Ultimative guide til at blive online marketing manager
  Posted at 11:10h, 09 januar Svar

  […] Sådan sparker du røv til content markedsføring […]

 • 5 content marketing trends der burde ske i 2016 | Micky Weis
  Posted at 19:24h, 23 januar Svar

  […] og fremmest – er du ikke kommet i gang med content marketing endnu, vil jeg stærkt anbefale at du kommer i gang. I min optik vil de firmaer der ikke arbejder […]

 • Personlig træner? Sådan scorer du jackpot online
  Posted at 09:26h, 18 april Svar

  […] du går i gang anbefaler jeg at du læser min store guide omkring content marketing. Der er massere af guldkorn at hente om hvordan du skal top-tune din […]

 • Stephen Berg
  Posted at 10:33h, 08 juni Svar

  Hej Micky,

  super godt indlæg, det er spændende at følge med på din blog… Jeg venter spændt på de næste guldkorn fra dig, tak fordi du deler. 🙂

  / Stephen

  • Micky Weis
   Posted at 15:38h, 09 juni Svar

   Hejsa Stephen.

   Mange tak for din kommentar det betyder meget for mig. Jeg er i gang med nye indlæg – hvis du har nogen ønsker omkring emner er du velkommen til at skrive det som kommentar hertil 🙂

   Mvh
   Micky Weis

 • E-mail marketing | Den ultimative guide til at sende mails
  Posted at 17:37h, 28 juni Svar

  […] mellem salgsmails og content. Der er ingen der gider at modtage tilbud hele tiden – giv dine brugere noget […]

 • Tak! - Du er nu tilmeldt | Micky Weis
  Posted at 12:13h, 25 marts Svar

  […] Den ultimative guide til content marketing […]

 • Glemmer du også dine interne søgninger? » De er guld værd!
  Posted at 19:42h, 01 juni Svar

  […] Den ultimative guide til content marketing […]

 • Jesper Nerløe
  Posted at 12:25h, 16 september Svar

  Hej Micky.

  Ja, du har glemt at nævne infografikker 🙂

  Infografikker, er en overset disciplin inden for Content Marketing – måske, fordi succesraten for mange er ret lav i begyndelsen (og så giver de op).

  At få succes med en infografik, kræver at man udvikler en grafik med indhold, som med brug af illustrationer og tekst, gør et ellers uoverskueligt emne overskueligt for målgruppen.

  Det kræver øvelse og know-how, men hvis man rammer hovedet på sømmet med en infografik, og tilmed lykkes med at nå mediernes opmærksomhed, kan effekten være stor.

 • Den digitale ordbog » Kender du disse begreber?
  Posted at 14:44h, 23 oktober Svar

  […] Læs hele min guide til content marketing […]

Skriv en kommentar