Twitch – bliv klogere på streaminggenren

vr oculus meta

Hvis der er noget, vores tid kan levere, så er det nye og spændende platforme.

Vi har i tidligere indlæg kigget nærmere på TikTok, og i dette indlæg dykker vi ned i mediet kaldet Twitch. Hvordan denne platform har revolutioneret streaminggenren, undersøger vi nærmere herunder.

Historien bag Twitch

Streamingplatformen Twitch har eksisteret siden 2011 og har siden dets spæde start oplevet succes internationalt for sit intuitive og legende format, der har gjort det muligt for særligt gamere, e-sports entusiaster og andre kreative sjæle at streame deres indhold til det hav af seer, der dagligt følger med i deres yndlingskreatørers indhold.

I 2014 blev platformen købt af Amazon – en bedrift, der gjorde det muligt at udvide platformen endnu mere – og er i dag blandt de største og mest populære streamingplatforme. Den mest populære streaminggenre forbliver gaming, men det har også åbnet op for andre typer af kreativt indhold.

Massivt engagement fra brugerne

Folkene bag streamingtjenesten Twitch har i den grad forstået behovet for en platform, hvor brugerne kan følge deres yndlingskreatørers bedrifter og på samme tid føle, at de er en aktiv del af det.

Twitch har nemlig en funktion, der lader brugerne kommentere live, som begivenhederne skrider frem på skærmen, hvor alle andre brugere inklusive kreatøren kan se kommentarerne løbende og fremhæve de mest relevante.

For brugerne giver det en unik mulighed for at deltage i det indhold kreatørerne sætter i værk og på samme tid skabe et netværk blandt de følgere, der også bidrager med kommentarer. Der er alt andet lige tale om et massivt niveau af engagement, og det giver på samme tid kreatørerne muligheden for at skabe et netværk omkring deres indhold.

Sådan kan kreatørerne få det til at løbe rundt

Udover engagementet der kommer fra kommentarsporet, har brugerne også muligheden for at give donationer og abonnere på indhold, de finder interessant. Nogle af disse abonnementsmodeller vil være tilgængelige via specifikke beløb, mens andre vil være gratis.

Tilsyneladende er tilslutningen af kreatører på Twitch med til at sikre brugernes fortsatte interesse og vilje til at betale for de abonnementer, som deres kreatører opretter, for brugertallet på mediet fortsætter nemlig med at vokse.

Det har ofte en række fordele for brugerne at skrive sig op til et abonnement, for eksempel ’early acces’ til nyt indhold, særlig prioritering i kommentarsporet, ekstra indhold kun for abonnenter and the list goes on…

Livestreaming-formatet har fået sig en overhaling

Vi har efterhånden set flere platforme følge den samme model, som for eksempel Youtube, der har åbnet op for abonnementsmuligheder og donationer til kreatørerne. Dertil har Youtube også deres eget streamingformat, der ligeledes har opnået massiv succes.

Det samme gør sig gældende for sociale medier som eksempelvis TikTok og Instagram, der i deres storyformat kan invitere brugerne til at deltage i en livestream, hvor der ligeledes er mulighed for at brugerne kan kommentere undervejs.

Det er dog ifølge flere statistikker fortsat Twitch der fører an, når det kommer til streaminggenren, og der findes endnu ikke et medie, der har overtaget mediets position over for dets loyale gamere, men om ikke andet har det med sikkerhed åbnet op for streamingformatet for andre medier.

Hvordan anvender virksomheder livestreaming funktionen på de sociale medier? Læs mere i mit indlæg om Live Shopping her.

Muligheder for markedsføring på Twitch?

Når det kommer til Twitch, er der tale om et relativt ungt segment, med en brugerbase der vokser markant fra år til år. Flere af de største brands har allerede øjnet muligheden for at figurere på mediet, for eksempel Uber Eats, der indgik samarbejde med nogle af de største Twitch kreatører for at tilbyde rabatter på levering.

Dertil har flere store modehuse, blandt andet Burberry, streamet deres modeshow via platformen, og det er kun begyndelsen. Twitch er et utroligt spændende format at arbejde med, og man kommer ikke uden om den store tilknytning af loyale brugere, der dagligt følger deres yndlingskreatørers indhold.

Spørger du mig, er der mange muligheder i mediet, og befinder dele af din målgruppe sig på denne platform, vil man alt andet lige få muligheden for at markedsføre et produkt kreatørerne eller influencerne med brugerne siddende klar på første paket.

Interesseret i influencer marketing? Bliv klogere brugen af influencers i din markedsføringsstrategi her.

Fremtiden for Twitch?

Spørger du mig, så ser fremtiden lys ud for Twitch og det streamingformat, der allerede nu har vundet mange brugeres hjerter. Jeg tror på, at der vil ske en del udvikling på platformen også, eksempelvis muligheden for at nye typer indhold får en solid plads, og at der bliver flere muligheder for at engagere sig med sit yndlingsindhold.

Jeg tror dog stadig at e-sport genren vil være blandt de mest populære på platformen og med god grund, for denne genre har haft fart på de sidste par år, og jeg forudser kun at det bliver endnu mere populært.

Slutteligt kommer vi ikke udenom, at Twitch unægtelig vil udvikle endnu mere på deres AR og VR-muligheder for deres brugere.

Platformen er som skabt for disse typer indhold, og jeg kan ikke vente med at se, hvad fremtiden bringer af spændende Extended Reality tiltag på platformen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »