Google Analytics lukker – velkommen til G4

google analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) – skæringsdato for at man skal skifte

Måske har du allerede hørt, at det tidligere Google Universal Analytics bliver skiftet ud med Google Analytics 4 også kaldet GA4?

Hvis ikke, så vil jeg gerne benytte muligheden for at fortælle, at skæringsdatoen for skiftet er d. 1. juli 2023. Det er således vigtigt, at du får skiftet til det nye Analytics 4 inden da, såfremt du gerne vil have dataene fra din gamle Analytics ejendom med over i det nye system.

GA4 overtager det tidligere Analytics, der på baggrund af den massive udvikling ikke længere kan levere analyser med de data, som virksomhederne i dag efterspørger.

Google Analytics er blandt de fleste hjemmesiders basis værktøjer – læs mere om hvilke værktøjer jeg bruger til SEO her.

Hvilke forbedringer kan vi forvente af Google Analytics 4?

Google Analytics 4 skal udgøre den næste generation af analyseværktøj, hvor man kan forvente, at værktøjets maskinlæring vil være med til at give mere værdifuldt insight på baggrund af forudsigelsen af dine kunders adfærd – Google kalder selv dette ”Predictive metrics”.

Denne adfærd vil ikke udelukkende være begrænset til din hjemmeside men kan med det nye GA4 gå på tværs af apps, Google ads kampagner, andre hjemmesider mm. Der er med andre ord mulighed for at få indsigt og prognoser om kunderejsen på tværs af forskellige platforme.

Læs mere om, hvad Google Ads er for en størrelse i mit indlæg her.

Dertil kan man i det nye Google Analytics 4 samle data fra flere forskellige datakilder indenfor den samme virksomhed. Dette betyder, at du kan samle data fra din virksomheds hjemmeside såvel som app og således få indsigt på tværs af virksomhedens egne platforme.

På baggrund af denne avancerede insight vil GA4, ifølge Google, kunne vedligeholde dine målgrupper ved annoncering i Google Ads og automatisk sørge for, at dine målgrupper bliver præsenteret for relevante annoncer afhængig af, hvor de befinder sig på kunderejsen.

Har i fået skiftet over til G4?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »