google analytics 4

Hvad betyder retargeting?

En essentiel del af den digitale markedsføring er at være opmærksom på trafikken på ens hjemmeside og at anvende denne information strategisk.

Det er nemlig ikke altid at forbrugere, der besøger din hjemmeside, konverterer til kunder, simpelthen fordi de har behov for betænkningstid og dermed ikke køber, første gang de ser et produkt.

Dette kommer som følge af en ny købsadfærd, der særligt er til stede online, hvor forbrugerne har behov for at sammenligne priser, produkter og anmeldelser først, inden de foretager et køb.

Dette er en tendens, der kan kommes til livs ved hjælp af retargeting – altså målrettet annoncering til forbrugere, der har besøgt din hjemmeside, men endnu ikke er konverteret til kunder.

Hav øje for forbrugernes adfærd

Ved retargeting kan forbrugerne via den rette annoncering blive mindet om, at de har udvist interesse for de produkter eller den service, du kan tilbyde, og der vil dermed være en større sandsynlighed for, at de vender tilbage igen.

Her er det essentielt at have øje for købsrejsen for de enkelte besøgende. Nogle kan have lagt noget i kurven men klikket sig ud af hjemmesiden igen og have behov for en e-mail, der minder dem om deres fyldte kurv. Andre kan have klikket sig ind på specifikke produkter og have større tendens til at konvertere, såfremt de bliver præsenteret for selvsamme eller lignende produkter i annoncer efterfølgende.

Retargeting kan med andre ord præsentere forbrugerne for de budskaber, du finder passende i forhold til det sted, de var på købsrejsen på din hjemmeside. Dette er en del af segmenteringen og ved hjælp af værktøjer som eksempelvis Google Analytics vil du kunne segmentere dine målgrupper afhængig af deres adfærd på din hjemmeside.

Hvor bliver forbrugerne mødt af retargeting kampagner?

Forbrugerne kan blive præsenteret for retargeting annoncer eksempelvis på de sociale medier såvel som gennem Google ads via cookies, der automatisk lagres på forbrugerens device, når vedkommende klikker sig ind på din hjemmeside.

Facebook er særligt anvendt til retargeting af annoncer til forbrugere, der allerede har besøgt din hjemmeside. For at koble Facebook op til dit annoncenetværk bør du i første omgang installere den såkaldte Facebook Pixel til hjemmesiden.

Pixel er et effektivt værktøj, hvor du med dens information om adfærd på din hjemmeside holdt op imod facebookbrugeres adfærd kan nå ud til relevante målgrupper, der har klikket sig ind på din hjemmeside og udvist interesse for dine produkter.

Nysgerrig på Facebook markedsføring? Læs mere i min ultimative guide her.

Således kan dine retargeting kampagner altså hurtigt nå ud til de rette målgrupper og sikre forbrugernes fortsatte interesse for de produkter og den service, du kan tilbyde.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »