En ankertekst er dét ord, du vælger at indsætte et link på. Du kender det måske fra dit skriveprogram (Word eksempelvis), hvor du kan markere et/flere ord, hvorefter du kan indsætte et link.

Din ankertekst er lig med de ord, hvor du har indsat et link.

En ankertekst er i bund og grund med til at sikre 2 ting:

  • En bruger kan trykke på ankerteksten og ledes videre over til en anden side.
  • Søgemaskinerne kan følge din ankertekst. Det sker ved, at søgemaskinens crawler ”læser” din ankertekst hvorefter linket følges af crawleren. På den måde fortæller man søgemaskinens crawler, hvad den kan forvente at finde, hvis den føler linket.

Gode råd til brugen af ankertekster

Du skal benytte dig af sigende ankertekster, både når du linker internt og eksternt. Korrekt brug af ankertekster er en essentiel del af dit SEO-arbejde, og det giver i bund og grund også god mening. Google og andre søgemaskiner læser, som tidligere nævnt, den ankertekst, der er opgivet – og dén information bruges så til bedre at kunne forstå den side, der bliver linket til.

Det har dermed en vigtig funktion for både din interne linkbuilding og din eksterne linkbuilding.

Næste gang du skal lave et link (hvad end det er internt på din hjemmeside eller eksternt), så tænk over at gøre ankerteksten så sigende som muligt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »