Hvad er inbound marketing?

Inbound marketing er nok den markedsføringsform, der er allermest attraktiv at arbejde med for folk i B2B-branchen, der ikke er vilde med kold kanvas. Kort fortalt går det ud på at lave markedsføring, der tiltrækker en række relevante salgsemner og får dem til at tage kontakt til en som virksomhed.

Det var den helt korte forklaring, men lad os nu dykke lidt dybere ned i det.

Et konkret eksempel på inbound marketing

Inbound marketing handler om at lave en række markedsføringsinitiativer (søgemaskineoptimering, content marketing, betalt annoncering), der tiltrækker relevante salgsemner.

Et godt eksempel er jo faktisk min egen side her.

Her har jeg i en årrække skrevet blogindlæg, der bliver fundet på de sociale medier og ikke mindst i søgemaskinerne. Mine videoer bliver fundet på YouTube, og så har jeg også et nyhedsbrev, man kan tilmelde sig.

Alle disse forskellige marketinginitiativer spiller sammen i min inbound marketing. Tilsammen sørger de for, at jeg tiltrækker relevante kundeemner for min konsulentforretning, som så får relevant indhold, der positionerer mig som en ekspert. Resultatet er forhåbentlig, at de i sidste ende kontakter mig.

Forskellen på inbound- og outbound marketing

Helt i starten nævnte jeg kold kanvas, som nok er den mest traditionelle salgsform inden for “outbound marketing”.

Outbound marketing er der, hvor man aktivt prøver at gøre opmærksom på sit produkt. Enten i form af at ringe ud, sende direkte e-mails til virksomheder, man vil arbejde med, eller bare prøver at sælge direkte til kunden.

Inbound marketing arbejder den anden vej, hvor man i højere grad prøver at tiltrække kundeemner ved at vise dem relevant indhold og i sidste ende få dem interesserede nok til at kontakte en.

Det skal dog nævnes, at et meget hyppigt greb inden for inbound marketing er, at man måler på, hvor meget ens kundeemner interagerer med ens indhold. Her har nogle sælgere til at kontakte kundeemnerne, når de er “varme”.

Inbound marketing og outbound marketing skal derfor ikke ses som direkte modsætninger. Det er faktisk to marketingstrategier, der komplementerer og arbejder rigtig godt sammen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vil du ikke gå ikke glip af noget?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle mine tips og tricks gratis i din indbakke.