Hvad er Microsoft Copilot?

Hvad er Microsoft Copilot?

Det er næppe gået nogens næse forbi, at AI – forkortelse for Artificial Intelligence – er det næste store skridt inden for teknologi, og vi har i skrivende stund allerede stiftet bekendtskab med AI værktøjer som eksempelvis ChatGPT, SEO.ai og Bing Chat.

Hver og en af disse AI værktøjer er skabt for at optimere arbejdsprocessen i mange forskellige henseender og er allerede blevet en integreret del af mange virksomheders daglige virke.

Microsoft Copilot er således blandt de nyeste skud på stammen inden for Artifical Intelligence, og er et værktøj, jeg fortsat glæder mig til officielt, bliver en integreret del af Microsofts programmer.

Nysgerrig på AI? Læs mit indlæg om 10 AI værktøjer, du bør kende til

Sådan fungerer Microsoft Copilot

Microsoft Copilot er et AI værktøj, der fungerer på tværs af kendte Microsoft programmer såsom Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook og Teams. Værktøjet er bygget op omkring mange af de aspekter, vi allerede kender fraChatGPT, som Microsoft også selv kan tage en del af æren for udviklingen af.

Copilot fungerer nemlig på lige fod med ChatGPT; ved hjælp af tekstbaserede anmodninger, som du stiller værktøjet. Siden Copilot vil blive en integreret del af Microsofts programmer, kan man således regne med, at de anmodninger, man stiller værktøjet, automatisk vil fungere på tværs af alle programmerne.

Her er et par eksempler på opgaver, som Copilot kan løse for dig både internt i programmerne såvel som på tværs af dokumenter og data: 

  • Copilot kan analysere dine regneark i Excel. I regneark med store mængder af data kan du eksempelvis bede den om at overskueliggøre det vha. grafer eller modeller. Du kan også bede den om at præsentere konkrete resultater ud fra dine data – eksempelvis salgsresultater fra et bestemt kvartal.
  • Værktøjet kan forberede kreative og meningsfulde PowerPoint præsentationer ud fra specifikke anmodninger eksempelvis med henvisning til Word dokumenter, mediefiler, resuméer fra møder, Excel grafer etc.
  • I løbet af et Teams møde vil du kunne bede værktøjet om at generere et resumé af mødet. Relevant information fra et Teams møde kan efterfølgende genereres som en e-mail og automatisk sendes via Outlook.

Optimering af arbejdstid

I Microsofts præsentation af Copilot hersker der ikke nogen tvivl om, at dette AI værktøj er skabt for at optimere arbejdsprocessen i en hvilken som helst virksomhed. I denne forbindelse fremhæver folkene bag Copilot at den data, som værktøjet kan bidrage med, naturligvis bør gennemlæses og efter revideres af vedkommende, der har stillet værktøjet anmodningen.

Formålet med Copilot er dermed ikke at overtage arbejdsopgaver fuldkomment, men at optimere tiden vi bruger på tidskrævende opgaver som eksempelvis at skabe en vedkommende præsentation eller opstille en graf.

I udviklingen af dette AI værktøj er der ifølge Microsoft naturligvis taget særligt hensyn til sikkerheden, privatlivet og til brugerens løbende feedback med funktioner, der kan generere alternative resultater til specifikke anmodninger.

Business chat – din personlige chatbot

Udover Copilot’s integrering i programmer som Word og Excel, kan folkene bag Microsoft også løfte sløret for en ny tilføjelse; nemlig ”Business Chat”.

Business Chat kan på mange måder sammenlignes med en personlig chatbot, der kan samle op på data fra alle Microsofts programmer. Den er med andre ord forbundet til dine dokumenter, regneark, kalender, e-mails mm. og du kan dermed give Business Chat specifikke anmodninger, der løber på tværs af dine programmer.

Du kan eksempelvis bede om at blive præsenteret for et kort resumé af de seneste Teams møder med dine leverandører, de vigtigste pointer fra din email-tråd med en kunde eller et overskueligt overblik over din kollegas seneste PowerPoint præsentation.

Business Chat kan på denne måde ligeledes sammenlignes med ChatGPT; forskellen er dog bare, at anmodningerne, du kan stille chatbotten, specifikt vedrører dig og dit arbejde.

ChatGPT er i mine øjne en potentiel gamechanger i markedsføringen – læs mere om hvorfor i mit indlæg.

Hvornår får vi adgang til Copilot?

Er du lige så spændt på, hvornår vi kan få adgang til dette nye AI værktøj, som mig?

Ifølge Microsoft er Copilot stadig ved at blive testet af udvalgte virksomheder og forbedres således ved løbende feedback. Meningen med dette værktøj er nemlig, at den ved lancering skal være testet og klargjort til virksomhedsbrug fra første færd.

Dertil må vi nok også forvente, at ikke alle Copilots funktioner vil være gratis – prisen for AI værktøjet er dog i skrivende stund endnu ikke offentliggjort.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »