Hvad er Tier-2 linkbuilding/links?

Tier-2 links og linkbuilding er begreber, som er blevet mere og mere relevante inden for SEO-verdenen. Men hvad går det egentligt ud på? Og er det noget, du selv burde arbejde videre med?

Det prøver jeg at gøre dig lidt klogere på i denne artikel.

Tier-hvad-for-noget?

Tier er et udtryk for, hvilket lag linket ligger i. Et normalt backlink er tier-1. Et link ind til den side, der så linker videre, er tier-2.

Når du laver tier-2 linkbuilding, arbejder du derfor med linkbuilding til de sider, der linker videre til din side.

Men hvorfor overhovedet lave det?

Det gør du for at styrke dine indgående links ved selv at give dem links.

Det betyder også, at du kan tage lidt flere “chancer” i din linkbuilding ved eksempelvis at linke fra PBN’er (private blog network) til dine backlinks. Så hvis Google skulle give en straf, blev det til en anden side end din egen hjemmeside.

Det er dog ikke en anbefaling til at overdrive med denne strategi, men blot forklare hvad strategien går ud på.

Grundtanken ved Tier-2 linkbuilding

Når vi taler om linkbuilding, bliver det til tider lidt “black hat” (mod Googles retningslinjer), hvis du bruger dine egne blog-netværk. Men essensen af tier-2 linkbuilding er at gøre din backlink-profil stærkere ved at styrke dine backlinks (frem for bare at få flere backlinks).

Det er en god måde at booste din SEO, hvis du føler, at du er løbet tør for muligheder for at skaffe flere backlinks til din hjemmeside.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »