Hvordan finder man gode links?

Linkbuilding er efterhånden en helt kunstart for sig selv indenfor det digitale felt. Der er mange holdninger til hvordan linkbuilding i praksis skal udføres og hvordan man skaffe de rigtige links. Jeg har tidligere skrevet en længere guide omkring linkbuilding så denne artikel har fokus på kort at forklare hvordan man aktivt finder gode links.

Der er flere forskellige måder hvorpå man kan finde links der vil gavne ens hjemmesiden. Først og fremmest handler det selvfølgelig om den værdi det enkelte link har. Hvis man har en ny hjemmeside, altså lige er startet op med sin www. adresse, vil denne side ofte have en værdi nær 0. Derfor er det vigtigt at få links indtil denne for at højne værdien.

En af de måder hvorpå man kan skaffe de bedste links er via PR såsom pressemeddelelser og omtale generelt, og der er der selvfølgelig forskel på hvor nemt det er at fremskaffe afhængig af hvilken type af virksomhed man driver og i hvilket marked man opererer.

Dem der oftest arbejder med linkbuilding har et stærkt netværk af links rundt omkring, men det kan tage lang tid at opbygge.

Derfor kan det være en fordel at lave en konkurrent analyse via system såsom Ahrefs hvor man kan se via links andre i det samme marked har i forvejen. Det giver en idé om hvordan man fremskaffer disse links.

Dertil er der steder hvor man kan starte ud med at skaffe links ved eksempelvis at købe sig til dem.

Her kan nævnes eksempler såsom:

Ovenstående er blot eksempler på hvor man både får et link der har relevans ens SEO værdi i Google, men også skaber troværdighed overfor forbrugeren.

Gode links er ofte en kombination af et domæne der har en høj værdi i Google samt har høj relevans for ens egen hjemmeside.

Hvis du eksempelvis driver en webshop der sælger fiskegrej, så ville det være fornuftigt at få et link fra en forening omkrig lystfiskeri.

Altså relevans spiller også ind på hvor godt et link passer ind i en overordnet link strategi.

Det er klart at desto større butik man har desto flere ressourcer og energi kan man bruge på sin link strategi, i starten handler det om at være kreativ og skabe noget indhold som andre finder så interessant at de pr. automatik linker til jer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »