Blandt de begreber der oftest bliver anvendt i e-commerce sammenhænge er konverteringsrate, og et spørgsmål jeg ofte er blevet stillet er, hvordan man kan beregne konverteringsraten hos en webshop.
Dette skal vi kigge nærmere i dette indlæg.
Først og fremmest er konverteringsrate et udtryk for, hvor stor en del af de besøgende brugere på din webshop foretager en ønsket handling. Det kunne eksempelvis være, hvor stor en andel af dine besøgende der bliver til kunder, tilmelder sig et nyhedsbrev, klikker sig ind på en specifik side på din webshop etc.
Begrebet konverteringsrate bliver brugt i procentandel og er et udtryk, der kan udregnes på følgende måde:
Udregning af konverteringsrate
(Antal konverteringer (fx antal ordre) / antal besøgende) * 100% = konverteringsrate
Og for at komme med et eksempel med konkrete tal:
(250 ordre / 10.000 besøgende) * 100% = 2,5% – altså en konverteringsrate på 2,5%
Flere sporingsværktøjer som eksempelvis Google Analytics kan i dag udregne din konverteringsrate for dig og dermed give dig et overblik over, hvor mange besøgende der konverterer til kunder på din webshop.
Du kan læse meget mere om, hvordan du kommer i gang med at bruge Google Analytics til at udregne konverteringsrate i min Guide til Big Data og Webanalyse her.
Konverteringsrate og konverteringsoptimering går hånd i hånd
Når man snakker konverteringsrate, så kan man ikke komme uden om begrebet konverteringsoptimering. Dette er et udtryk for ønsket om at forbedre den procentandel af besøgende, der ender med at blive kunder.
Konverteringsoptimering er dermed en løbende proces, der har til formål at forbedre aspekter ved din webshop for at holde denne relevant for de besøgende. Her vil det være relevant at opsætte nogle målsætninger for din webshop og ud fra disse dykke ned i de data, du bliver præsenteret for. Med andre ord; hvordan kan du optimere din webshop ud fra de informationer, du bliver givet?
Indenfor konverteringsoptimering arbejder man ofte med A/B splittesting, hvor forskellige versioner af samme webshop testes for at afgøre, hvilken version der performer bedst. Denne form for test kan inkludere små som større ændringer på din webshop – vigtigst af alt er, at du kun ændrer på én variabel ad gangen for at opnå brugbare data på lige netop det aspekt, du vil teste.
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Kommentarer