tiktok spark ads

Influencer marketing er efterhånden blevet et fast punkt på dagsordenen for mange virksomheder, når det kommer til markedsføring på de sociale medier, og der er i løbet af de seneste år kommet mange flere muligheder for at indgå samarbejde med influencerne.

Afhængig af budget og målsætning for sin brug af influencer marketing vil der være forskellige kategorier at holde styr på; nemlig mikro-, makro- og mega influencers.

I denne artikel tager vi et kig på de såkaldte micro-influencers, der i mine øjne har et spændende potentiale for virksomheder, der har en specifik målgruppe, de ønsker at nå.

Hvad er en micro-influencer?

Som nævnt, vil der være tre overordnede grupper af influencers, der kan kategoriseres på baggrund af deres antal af følgere.

Groft sagt kan man i Danmark lave følgende inddeling:

  • Micro-influencers (>20.000 følgere)
  • Makro-influencers (<20.000 følgere)
  • Mega- influencers (<100.000 følgere)

Micro-influencers har således et lavere antal af følgere, men har til gengæld et højt niveau af engagement. Dette kommer som en naturlig følge af den øgede autencitet og det personlige forhold til følgerne, som disse influencers har.

Autenticitet er lig med troværdighed og har en mikro-influencer først anbefalet et produkt, vil der typisk ikke være langt fra tanke til handling blandt dennes følgere til at gå ud og investere i selvsamme produkt.

På denne måde har micro-influencers anbefalinger og ord stor værdi for deres følgere, der anser dem for at være troværdige i deres udmeldinger.

Nysgerrig på konceptet bag de-influencing? Læs mere i mit indlæg her.

Fordele ved at arbejde sammen med micro-influencers

Er man indforstået med den potentielle ulempe ved, at rækkevidden er kortere og mere fokuseret for micro-influenceres, er der derudover ikke de store ulemper forbundet med samarbejdet med denne typer influencer…

… så længe man har gjort sin research og fundet influencers, hvis følgeres karakteristika er forenelige med målgruppen for dit brand naturligvis!

Dette er nemlig uhyre vigtigt for de influencers, der ikke sidder inde med en stor følgerskare. I stedet vil der her være tale om en målrettet rækkevidde med specifikke segmenter, der med det rette influencer match kan skabe en høj engagementsrate.

Da rækkevidden ikke er den største for mikro-influencers, vil der ofte også være tale om et billigere samarbejde med disse sammenlignet med de andre grupper af influencers med flere følgere.

Læs mere om fordelene ved at arbejde sammen med influencers i min guide her.

Hvem har gavn af samarbejde med micro-influencers?

Da micro-influencers kan bidrage med målrettede målgrupper, vil et samarbejde med disse være relevante for virksomheder, der ligeledes ønsker at realisere en målrettet markedsføringskampagne til netop de segmenter, der vil være at finde blandt den pågældende influencers følgere.

Da det som nævnt ofte er billigere at samarbejde med mikro-influencers, vil denne type samarbejde også være relevant for mindre virksomheder, der ønsker at skabe brand awareness.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at det ikke også vil være et relevant samarbejde med større virksomheder med flere ressourcer. Der kan her med fordel indgås samarbejde med flere influencers fra de forskellige kategorier.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »