Morningscore: Det bedste SEO værktøj

google analytics 4

Jeg har efterhånden stiftet bekendtskab med mange forskellige programmer og værktøjer, der har hjulpet vigtige processer i gang og automatiseret rutinebaserede opgaver for mig.

Blandt disse værktøjer, der har været guld værd for mig i mit arbejde er Morningscore. Det er nærmere bestemt et SEO-værktøj og er blandt de bedste, jeg har benyttet mig af gennem årene.

Jeg har dedikeret netop dette indlæg til en anmeldelse af værktøjet; Et jeg har brugt de sidste 5 år. Tak til Karsten for at lave et virkelig fedt værktøj.

Morningscore: En ny tilgang til SEO

Morningscore er en dansk virksomhed, der har haft som mission at gøre SEO nemmere og mere overskueligt for virksomheder, konsulenter og alt derimellem.

Jeg har personligt været særligt begejstret for den måde, Morningscore formår at gøre en ret teknisk disciplin som SEO er, til en enkel måde at forbedre en virksomheds performance på.

Værktøjet er nemlig sat op som et spil, og brugt gamification der gør det nemt for mig at forklare de basale principper og teknikker, der ligger til grund for SEO for mine klienter på en letforståelig måde.

Ved hjælp af ”missioner” motiverer værktøjet til at komme i gang med de vigtigste SEO opgaver, der har relevans for en sides performance.

Desuden er det toplækkert visuelt når man forsøger at forbedre sin score. 

Skærmbillede 2024 05 28 kl. 12.34.27

De fleste bruger eksempelvis en kombination af Ahrefs, ScreamingFrog, SemRush, Search Console. Dertil vil Morningscore for mange være nok at bruge, uden at skulle bruge mange værktøjer på én gang.

Man får med andre ord en række værktøjer i ét tool, og dermed kan man undgå de store månedlige betalinger og samtidigt mindske ens tid man bruger på de enkelte systemer. Jeg bruger selv Morningscore i kombination med Search Console.

Dette kan bl.a. komme til udtryk ved hjælp af jævnlige analyser over en hjemmesides helbred og herunder tekniske fejl, hvor der fra Morningscores side af en masse hjælp at hente med udførlige missioner med trin-for-trin guides til, hvorledes fejlene kan udbedres.

Således bliver SEO disciplinerne altså delt op i overkommelige missioner, der gør det mere håndgribeligt at komme i gang med.

Teknisk SEO-gennemgang med Morningscore

En teknisk SEO-gennemgang med Morningscore indebærer en omfattende analyse af din hjemmesides sundhedstilstand og overholdelse af Googles retningslinjer.

Ved at scanne op til 10.000 landingssider kan Morningscore identificere både basale, tekniske og content-relaterede problemer. Værktøjet vægter problemerne efter alvorlighed og foreslår løsninger, så du kan prioritere og rette de mest kritiske fejl først.

Desuden tilbyder Morningscore trin-for-trin guides til at hjælpe dig med at løse hvert problem, hvilket gør det nemt selv for nybegyndere at optimere deres SEO.

Skærmbillede 2024 05 28 kl. 12.38.35

Keyword research med Morningscore

Keyword research med Morningscore tilbyder ligesom Ahrefs og Accuranker en effektiv måde at finde de bedste søgeord – altså det vi kalder en søgeordsanalyse.

Med værktøjet kan du opdage nye, værdifulde søgeord baseret på dine eksisterende søgeord og få forslag til nye søgeord, der kan hjælpe dig med at nå ud til flere potentielle kunder. Du kan indstille dit foretrukne marked (eller flere) og bruge forskellige filtre for at sortere og analysere data.

Derudover kan du gemme og organisere dine søgeord i lister, hvilket gør det lettere at følge udviklingen og optimere dit indhold løbende. Det er ligeledes meget nyttig når man skal udvide til andre lande.

Hvordan bruger jeg Morningscore i hverdagen?

Generelt har Morningscores fyldestgørende rapporter gjort det nemmere for mig at præsentere alle relevante informationer vedrørende SEO-performance samt disciplinerne, der ligger til grund for dette, for de cases jeg arbejder med.

Disse rapporter giver i mine øjne et optimalt overblik over en hjemmesides SEO-performance og inkluderer blandt andet følgende aspekter:

  • Overblik over antallet af søgninger på specifikke søgeord og deres placering.
  • Analyse af konkurrenters websites, der giver indblik i, hvilke søgeord og links der bidrager til den enkelte hjemmesides placering.
  • Overblik over problemer med content eller links på dit website, samt hvorledes dette har en indvirkning på din hjemmesides performance.
  • Analyse af egen hjemmesides linkprofil, der giver overblik over eksisterende og mistede links.

Morningscore er blandt de markedsføringsværktøjer, jeg ikke kan leve uden. Læs mere om, hvilke andre værktøjer jeg ofte bruger, i mit indlæg her.

Ovenstående aspekter er i mine øjne alt, hvad man behøver, og har således kunnet give mig det komplette overblik over en hjemmesides SEO-performance.

Jeg bruger som sagt Morningscore i sammenspil med Search Console, til tider Ahrefs og Bazoom hvis jeg skal bygge nye links i en linkbuilding-strategi.

Dertil er det super nemt at komme igang og kræver ikke nogen udvikler indover at få det sat ordenligt op. 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »