Jeg har af flere omgange beskrevet, hvorledes TikTok i den grad har sat sit præg på, hvordan man i markedsføringsøjemed kan benytte sig af de sociale medier. TikTok er blandt de hurtigst voksende medier og er således et ideelt sted for virksomheder, der ønsker at nå den yngre del af målgruppen med kreativt indhold.
Det er efterhånden blevet almen viden, at brugerne på TikTok i høj grad er engagerede i den content, som influencerne kan tilbyde, og dette kan til dels tilskrives TikTok’s algoritme. Algoritmen sørger nemlig hele tiden for at præsentere brugerne med relevant content, der er nemt at engagere med i form af likes, kommentarer, delinger etc.
Nysgerrig på TikTok? Læs mere om, hvorfor jeg mener, at TikTok kan være interessant for virksomheder her.
Virksomheder har længe haft god gavn af det engagement, der er at finde på dette sociale medie og kan nu med TikToks lancering af det nye kampagneformat kaldet Spark Ads, opnå bedre performance med deres kampagner og således en bedre konvertering.
Men hvad er Spark Ads, og virker de bedre end de traditionelle Non-Spark Ads, man ellers har kunnet anvende på TikTok?
Hvad er forskellen på Spark Ads og Non-Spark Ads?
Når man som bruger scroller igennem sit feed på TikTok, bliver man med jævne mellemrum mødt af reklamer – enten som selvstændige annoncer eller i form af sponsoreret indhold.
Med Spark Ads bliver annoncer på TikTok om muligt endnu bedre tilgængelige for brugerne. Jeg har herunder listet de væsentligste forskelle på de enkelte reklametyper.
- Disse kendes nok bedre som de almindelige in-feed annoncer, som brugerne førhen er blevet præsenteret for.
- Ved disse ads er der tre forskellige genveje for at komme hen på virksomhedens website; nemlig Call To Action-knappen, profilbilledet for annoncen samt i videobeskrivelsen.
Spark Ads
- Her er der tale om annoncer, der kan vedhæftes organisk content – dvs. enten din virksomheds egne videoer eller en kreatørs videoer (med deres tilladelse).
- Ved denne nye form for ads er der mulighed for at lede brugerne hen på virksomhedens website via Call To Action-knappen eller i videobeskrivelsen, der fungerer på samme måde som de førnævnte in-feed annoncer.
- Man kan dog som noget nyt også klikke ind på videoens profilbillede, navnet eller ved et simpelt swipe til venstre, der leder hen på virksomhedens egen TikTok, hvor man som bruger finder andre videoer og produkter, samt links til relevante sider.
Hvorfor bruge Spark Ads på TikTok?
Ifølge TikTok er deres nye annonceformat med til at skabe en mere autentisk oplevelse for brugerne, når de bliver præsenteret for annoncer, da disse vil være til stede på allerede eksisterende videoer – enten fra kreatører eller fra virksomhedens egen profil.
Ved at benytte organisk content vil man automatisk styrke brandets image; dels fordi brugerne som noget nyt automatisk kan ledes hen på virksomhedens egen TikTok, og dels fordi andre kreatører nemmere kan henvise til virksomhedens produkter.
Det giver ganske enkelt brugerne mulighed for at se produkter fra virksomheden som en naturlig del af deres For You Page.
Hvorfor er TikTok blevet så populært? Jeg kommer med mine bud her.
Ifølge TikTok skulle denne reklameform også skabe øget performance og konvertering, da annoncerne kan vedhæftes organiske posts, der allerede performer godt. I denne forbindelse kan man som virksomhed med fordel teste, hvilken organisk video der performer bedst, før annoncen vedhæftes.
Dertil er der mulighed for at booste kampagnerne på TikTok, men i stedet for udelukkende at booste de almindelige in-feed kampagner, så vil et Spark Ads boost tilskrives de organiske videoer, der vil blive ved med at være en del af TikToks feed selv efter kampagnens afslutning.
Kort om opsætning af Spark Ads
Da man som virksomhed kan anvende organiske videoer til Spark Ads kampagner, er det nødvendigt at sætte to profiler op på TikTok.
Den ene profil vil være en ad account, hvor de almindelige in-feed annoncer hører til. Men for at disse kan vedhæftes organiske videoer fra virksomheden selv, er det nødvendigt også at oprette en organisk content creator profil.
På denne profil vil virksomhedens organiske videoer være placeret og kan sammenlægges med virksomhedens ad account.
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Kommentarer