Hvad er UGC?

UGC er et begreb indenfor digital markedsføring og nærmere bestemt content marketing, idet UGC står for User Generated Content – på dansk ’Brugergenereret indhold’.

Men hvad består denne form for content af, og hvilke fordele kan det have for dig og din virksomhed? Dette skal vi dykke ned i dag!

Ethvert brand har behov for spændende indhold

Har du en hjemmeside samt et produkt eller en service, du gerne vil sælge, har du behov for content, for at dine potentielle kunder kan lære produktet og dets mange fordele bedre at kende.

Denne content vil oftest bestå af tekst, billeder, videoguides mm. og er essentiel for dit produkt, idet du hermed sikrer dig, at du præsenterer din målgruppe for det, du kan tilbyde på den helt rette måde.

Udover den content, du selv bidrager med, er det også særligt fordelagtigt, at dine produkter præsenteres gennem user generated content. Det bidrager nemlig til autenticiteten af dit produkt og giver brugerne en fornemmelse af, at det naturligvis også fungerer i den virkelige verden.

Hvilke former for content er der tale om ved UGC?

UGC kan bestå af mange forskellige former for content. Dette kunne eksempelvis være fotos fra brugerne, kommentarer, delinger og tags på de sociale medier såvel som anmeldelser på forskellige platforme. Alt dette er med til at bidrage til indholdet omkring det, din virksomhed kan tilbyde og lader brugerne lære produktet bedre at kende fra forskellige og autentiske vinkler.

Her vil det være essentielt for din virksomhed at tilskynde, at brugerne deler deres erfaringer om produktet, evt. ved hjælp af billeder eller tekstbaseret indhold fx på de sociale medier eller som kommentarer på hjemmesiden. Dette kunne eksempelvis være via kampagner, konkurrencer eller e-mails, der alt sammen giver brugerne en nem og let tilgængelig mulighed for at skabe relevant content.

Man kan i denne forbindelse også snakke om ”social proof”, som vil være en naturlig sidegevinst ved ekse

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »